Şimdi Ara

SAPHIRE HD4870 EKRAN DONMA SORUNU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
407
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

SİSTEM AŞAĞIDAKİ GİBİDİR.

ANAKART : GIGABYTE EP45-DQ6
    İŞLEMCİ : INTEL Q9650
    RAM : OCZ REAPER 2*2=4 GB 8500 1066 MHZ CL5 2.2V
    PSU : CM GX750
    EKRAN KARTI : SAPHIRE HD4870 512MB 256 BİT MAVİ PCB

Arkadaşlar oyunlarda (bazen) resimdeki gibi görüntü geliyor (bir kaç defa kare kare oldu) ve bilgisayar kilitleniyor. Bununla beraber pek telaffuz edemesem de dıdıdıdıdı diye kesintisiz ses geliyor. :)
    Donma sebebi (tahminen) ;
    * Stok fan ile ram arasındadi thermal bant deforme olmuş durumda olduğundan ram lerin ısınmasıyla bu sorun ortaya çıkıyor olabilir.. Sorun farklı bir soğutucuyla çözülebilinir mi? Bir de soğtucu fanını yükselttiğim zaman pek böyle birşey olmuyor (öyle hatırlıyorum).
    * Bu ekran kartlarında biosunda sıkıntı var mış. Bıos sıkıntılı versiyon değil sanırım. Ama onunla ilgileniyorum.
    * Anakart ram uyuşmazlığından olabilir.

Şu an PES 2013 oynuyorum. soruınsuz. ve 3dmark (resimde sonuçlar görülemktedir.) 2011 ile test ettim bir sıkıntı çıkmadı.

Bu konuda acil yardımcı olursanız çok sevinirim.

Sevgi ve saygıalrımla herkese hayırlı Ramazanlar.
    +
    Donam sorunu

3dmark 2011 sonucu default ayarda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anlayisli -- 27 Temmuz 2013; 16:18:47 >

• peki ram, cpu, gpu sıcaklıkları sistem yükte iken kaç derecelerde dolaşıyor?
  • everest ile stres testi yapmıştım hatırladığım kadarıyla işlemci 3,4 GHz ( fan Thermaltake v1 = 15xx rpm) 49-50 dereceye kadar çıkabiliyor. ekran kartı 70 ve üzerin galiba tam hatırlmaıyorum. ama 15 dk lık testte sıkıntı çıkmadı. MemIO 80-100 derece arası idi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anlayisli -- 29 Temmuz 2013; 9:43:21 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ekran Kartı Problemi
    5 yıl önce açıldı
    Radeon HD3850 Sorunu!
    17 yıl önce açıldı
    GT740 ekran kartı sorunu
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.