Şimdi Ara

Şanzımanda ötme sorunu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
102.461
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Uzun yollar yapmış sanziman dişlileri zamanla aşınır. Ama dişli aşınmadan evvel rulmanlarda milimlik boşluklar meydana gelir, bozulan rulman dişliler üzerinde daha fazla baskıya sebep olarak dislilerin aşınmasina neden olur. Dişliler aşındiktan sonra rulmanlari degistirseniz dahi sanziman ötmeye devam eder. Tek çaresi tüm sanziman dişlileri mi değiştirmektir çünkü zincirleme çalışır. Ya da sanzimaninizda ötme yokken sanziman yağı değişimini zamaninda yapmanız gerekir.

    Sanziman yağıni bazı ustalar taşana kadar doldurur ki bu çok yanlıştır. Taşana kadar dolduruldugu taktirde sanziman içi çok ısınır, yağ köpürür viskozite düşer, köpüren yağ içerisindeki hava kabarcıklari disliler üzerinde yağı sökerek resmen su içinde çalışır gibi çalışır. Dolayısıyla aşınma kaçınılmaz olur. Kitapçıkta önerilen yağ seviyesi ve viskozitesi ne ise o yağı kullanın.

    Sanzimaniniz ötüyorsa ve bozuk olan rulmanlari değiştirdiyseniz ama ses kesilmediyse çok da dert etmeyin. Bi tık daha kalın sanziman yağı kullanın idare edecektir, ses azalacaktır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Arkadaşlar benim de 98 model Broadway aracım var bugün uzun yoldan geldim ve 3.vitese geçerken aracın sol tarafından ses geldiğini farkettim.Tırlama misali..Gaz verip 4.vitese atınca ses kesiliyor fakat ayağımı gazdan çekince tekrar ses gelmeye başlıyor.Baskı balatayı yakın zamanda değişmiştim acaba bir şeyler eksik mi kaldı.şanzıman yağı eksik olabilir diye düşündüm.Bilen arkadaşlar yardımcı olabilir mi nasıl bir yol izlemem gerekir..

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.