Şimdi Ara

Şanzıman Yağı Değişimi Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
311
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Özellikle soğuk kış aylarında 2. vitese atma konusunda baya bir çaba harcamam gerekiyor bende bunun şanzıman yağından kaynaklandığını düşünüyorum herkes şanzıman yağı sonsuza kadar kullanılır diyor değişmez diyor opel kullanan arkadaşım değiştirmiş vites geçişleri yağ gibi oldu diyor değiştirmelimiyim sizce ?
    Yağ konusunda orjinali yan sanayi vb varmıdır yetkili servistemi değiştirmek gerekir ?
    Ne kadara mal olur?

• bu konuyu bende merak ediyorum.

sanayi ustaları ve yetkili servis pek değiştirme taraftarı değil. iki tarafta bıyık altından sanzıman da ötme olur diyor.

sanzıman da ötme sorunu yaşayanlar genelde yanlış yağdan muzdarip.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sonofisiris

bu konuyu bende merak ediyorum.

sanayi ustaları ve yetkili servis pek değiştirme taraftarı değil. iki tarafta bıyık altından sanzıman da ötme olur diyor.

Valla hocam sıkıntılı bir durum yani görende beyin ameliyatı sanacak bu işi,

araç muayenesinde yağ kaçırıyor hafif kusur diye yazmışlar benimde kafama takıldı servisi arıyorum getir bakalım diyor sanayideki tamircilerde orjinal yağ olması lazım oda serviste var sadece diyor baya işgilllendim yani sanki bana uzay gemisimi tamir edecekler
  • quote:

Orijinalden alıntı: PRİSON BREAK-

quote:

Orijinalden alıntı: sonofisiris

bu konuyu bende merak ediyorum.

Valla hocam sıkıntılı bir durum yani görende beyin ameliyatı sanacak bu işi,

araç muayenesinde yağ kaçırıyor hafif kusur diye yazmışlar benimde kafama takıldı servisi arıyorum getir bakalım diyor sanayideki tamircilerde orjinal yağ olması lazım oda serviste var sadece diyor baya işgilllendim yani sanki bana uzay gemisimi tamir edecekler

bende karşımda net bir yetkili servis yahut özel servis bulamadığımdan neredeyse 10 aydır öteleyip duruyorum.

• Şimdi yıllarca şanzıman yağı değiştirtmeyen servisler ustacıklar yüzünden eskiyen yağın neden olduğu zamanla dişlilerin birbirine sürtünmesi ile oluşan veya bizim cırtlattığımız demir tozları ve tortuları ile dolu. Bu tortular rulmanların yataklarını doldurarak aşınmış olan yatakları doldurmakta. Siz yağı değiştirdinizde bu tortular yerlerini terkedeceğinden uğultu sorunu yani ustalar şanzıman ağlaması derler baş gösterir. Nasıl yapmak lazım peki? Yağın boşaltın ama eski yağın hepsini atmayın. Aynı yağdan olmak koşulu ile 1 lt eski yağdan 2 litre yeni yağdan olmak üzere koydurun(Ölçüyü böyle baz alın her şanzımanın farklı yağ kapasitesi vardır.) Hem viteslerinin yumuşar, hemde uüultu sorunu olmaz. Aslında ustaların uğultu sorunu umurlarında değil. Çok uğraştıran az kazandıran bir iş olduğundan uzak dururlar. Şanzıman indirelim dediğinizde mesela hemen yapışırlar. Duymuşsunuzdur şanzıman sesi için yaüa talaş katandan tutunda muz kabuğu katan al satçılar ve zeki ustlaları içimizde halen yaşamaktalar.

• ötme sorunu için yağa talaş koyan duymuştum hocam.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.