Şimdi Ara

Santa Loves Kids'in Ayt Günlüğü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
1
Favori
328
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yks'ye 100 gün kalmışken ayt adına yaptığım çalışmaları burada paylaşıcam. Tyt 80-100 bandındayım ayt de ise çok saçma netlerdeyim. Her günün sonunda buraya ayt adına yaptığım çalışmaları ve saati yazıcam. Amaç ilk on bin. Ayt de konulara aşinaligim var ama hiçbir derste adamakıllı test çözmedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi santa loves kids -- 3 Mart 2023; 17:37:23 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Ama bu son dönemeçte eşit ağırlık da aklımı çeliyor. Yarından itibaren buraya tüm ayt çalışmalarmı yazicam ama acaba fen yerine edebiyat mi çalışsam diye düşünmüyor değilim. Soru çözme konusunda ciddi anlamda sıkıntı yaşıyorum. Ayt Kimya özellikle zorluyor beni diyebilirim. Ne diyorsunuz beyler? Tıp yerine Boğaziçi İktisat gidilir mi. Yine de sonuçtan bağımsız buraya ayt çalışmalarımı yazicam ve çalıştığım süre konusunda bir değişiklik olmayacak

Öncelikle başarılar dilerim hocam. Soru çözerken sizi neler zorluyor? Ayt kimyanın sizi zorlayan belirli konuları var mı mesela? Eğer konularla alakalı aklınıza takılan şeyler olursa buraya da atabilirsiniz beraber irdeleriz. Neyi öğrenirseniz öğrenin mantığıyla öğrenmeye çalışın sizi rahatlatabilir bu soru çözümünde. Bölüm seçimi de elbette size kalmış hocam ama öncesinde iyice bakın iki bölüme de. Eğitim süreci, mezunluktan sonra çalışma koşulları, ilgi alanları gibi şeyleri enine boyuna araştırın. Hekimlik seçip de tusa girecek olursanız ne düşünürdünüz uzmanlık olarak? Tekrardan başarılar dilerim yolunuz açık olsun güzel sonuçlarınızı hayırlısıyla almak nasip olur umarım yazın  

Hocam öncelikle biraz arkaplan verirsem ben LGS de derece yaptım ve şehrimdeki en iyi okulu kazandım ama liseye girdiğimden beri hem karantina hem psikolojik sıkıntılar derken çok fazla boşladım. LGS de iyi yaptığımı söylemenin nedeni benim hala bazı tyt sorularını LGS den kalma bilgilerle çözmem. Mesela problem soruları. Ayt de ise 3 yıldır adamakıllı ders çalışmadım. Evet hepsine aşinaligim var ama soru çözmek konusunda zorlanıyorum. Bu durumda eşit ağırlık daha ezber ağırlıklı olduğu için de onu da düşünmeye başladım. Çünkü fen için mantığı oturtmak ve ardından bunu soru ile desteklemek uzun mesele.Mesela bana pek çok insanın kolay bulduğu sıvı çözeltiler zor geliyor hocam yani acaba her konuyu fasikül ile ilerletsem bir şekilde halledebilir miyim bilmiyorum hocam

Anladım hocam. 12. sınıf mısınız? Evet gerek pandemi gerek başka problemler baltalayabiliyor çalışmaları maalesef :/ Lgs başarınızı da tebrik ederim eskiden kalma bilgileri sonralarda kullanmayı ben de seviyorum  Hala sınav için önünüzde bolca zaman olduğunu düşünüyorum eğer zaman sizin için bir sıkıntıysa. Yani konuların mantığını oturtmak zaman alacaktır elbet ama bence üstesinden gelebilecek kapasiteye sahipsinizdir diye düşünüyorum. Tıpı tercih ederseniz de mantığıyla da beraber olmak üzere ezberlenecek çokça şey olacak tabii ki :D Eşit ağırlıktan ilerlemek isterseniz bu da elbette sizin tercihiniz ama ilginizi çeken, yatkınlığınız olduğunu düşündüğünüz bölüm için çalışın bence nihayetinde. Örneğin sıvı çözeltiler demişsiniz neden zor geliyor bunu sorun kendinize. Çözemediğiniz bir soruyu neden çözemiyorsunuz mesela? Çözdüğünüz bir soruyu ise basitçe başkasına anlatabilir miydiniz mantığıyla? Bu gibi şeylerle kendi isteğiniz doğrultusunda daha emin olursanız daha iyi bir çalışma yapabileceğinizi düşünüyorum kaldı ki sayısalla eşit ağırlığın farkı ayt fen ya da edebiyat zaten :D Ama yine de işte :p Her konu için fasikül de olabilir elbette. Ben zamanında aydının ders işleyiş modüllerinin pdfinden bakmıştım hepsi fasikül gibiydi ayrı konuyu anlattıkları için. Çok da verim almıştım siz de verimi nasıl alacaksanız öyle yapın bence

• Hocam evet 12. Sınıfım. Ayt ye biraz geç başladım şu anda iki ayağım bir pabuca girdi. Hayırlısı bakalım

Anladım hocam şimdiden kolay gelsin tekrardan başarılar diliyorum. Hiç dert etmeyin halledilemeyecek şeyler değil bunlar. Anlamadığınız kısımlar falan olursa soruyu irdeleyin ezberden ziyade işleyişine ve genel yorumuna hakim olun. Önemli olan mantığıyla öğrenmek konuları bence

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Neyse beyler kararımı verdim. Sayısaldan devam. Haftada 60 saat amaç. Genel olarak ayt calisicam. Bakalım sınava 100 gün kala yetişiyor muymuş? Gelecek dönemlere de faydalı olur bu başlık. Benim yaşadıklarıma göre pozisyon alırlar. Yarın akşam ilk günün raporunu vericem

Başarılar dilerim hocam yolunuz açık olsun  

• Yorgun olduğum için dün akşam yazamadım bugün dünün raporunun verip hemen derse baslicam. 9 saat boyunca sadece ayt kimya çalıştım. Açıkçası bir derse başladım mı o gün boyunca o dersten ilerliyorum genelde. Bir oradan bir buradan çözmek benlik değil. Ayt Kimya ilk dört ünite konu anlatımı ve soru çözümü yaptım. Bugün de ayt kimya soru çözümüne devam. İlk konular daha kolay olduğu ve benim onlara aşinaligim daha çok olduğu için daha hızlı geçicem gibi gözüküyor

Fen'i yaptım da matta patladım hocam.

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.