Şimdi Ara

Sansürün yeni adı ACTA

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
306
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • http://bianet.org/bianet/ifade-ozgurlugu/135856-nette-sansurun-yeni-adi-acta


    quote:


    "Çevrimiçi Korsanlığı Önleme Yasası"nın (SOPA, Stop Online Piracy Act) küresel çapta düzenlenen internet eylemleri sayesinde ABD Senatosu'nda daha oylamaya sunulmadan askıya alınmasının ardından, internet yeni sansür bir tehdidiyle karşı karşıya.
    Dijital ortamda da bir çok yaptırım öngören ACTA, yani Sahteciliğe Karşı Ticaret Anlaşması (The Anti-Counterfeiting Trade Agreement) şimdiden 28 ülke tarafından imzalandı ve yürürlüğe girmesi için Haziran ayında Avrupa Parlementosu'nda oylamaya sunulacak.
    SOPA'da olduğu gibi ACTA'da da internet servis sağlayıcılarına dijital ortamdaki ihlallere ilişkin yükümlülük getirilirken, kullanıcıların ihlallerinden servis sağlayıcıları sorumlu tutuluyor. Servis sağlayıcıları, ağları üzerinden ihlal gerçekleştiren kullanıcılar hakkındaki bilgileri ilgili makamlara sağlama yükümlülüğü altına giriyor.
    P2P ağlara da sansür

    Bilgi Üniversitesi öğretim görevlisi Özgür Uçkan, ACTA'yı "teklif hakkı lobileri ve onların etkisi altındaki ABD Ticaret ve Dış ilişkiler otoritelerin iki yıldır bir çok ülkeye dayatmaya çalıştığı uluslararası bir anlaşma" olarak tanımlıyor.
    ACTA, devletlerin telif hakkı lobileriyle interneti kontrol etmesine ve bunun sonucunda sansürlemesine olanak verebilecek düzenlemeler ve sistemler yaratmayı öngörüyor. Uçkan, özellikle de P2P (person to person: kişiden kişiye) ağlarının kontrol edilebileceği sistemler kurmaya teşvik ettiğini söylüyor.
    Müzakereler 2010'dan beri gizlilik ilkesiyle yürütülürken, anlaşma Ekim 2010'da Tokyo'da yapılan müzakerelerde ABD, Japonya, Kanada, Yeni Zelanda, Singapur ve Güney Kore tarafından imzalandı. Ocak 2011'de ise Avrupa Birliği'nin 27 üyesinden 22'si * anlaşmaya dahil oldu. Müzakerelere katılıp da anlaşmayı şimdilik imzalamayan ülkeler ise Meksika ve İsveç.


    Tehlikenin farkında mısınız?



    _____________________________




  • ACTA bi yerini sansürle hükümet
    _____________________________
  • http://bianet.org/bianet/ifade-ozgurlugu/135842-ilk-twitter-denetimi-mi

    Ayrıca böyle bir şey de var.

    George Orwell büyük adammış. Yazdığı her şey gerçekleşmeye başladı bile.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thecowboysmiles -- 1 Şubat 2012; 17:03:09 >
    _____________________________
  • Bizim için sorun yok bizde zaten sansür var.
    _____________________________
    Düşünebilen her canlının insan olması,insan olan herkesin düşünebildiği anlamına gelmiyor ne yazık ki.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: HacıTaşlayanŞeytan

    ACTA bi yerini sansürle hükümet


    Tebrik ettim .
    _____________________________
    Intel Core i7 6700K Skylake 4.00 GHz | Asus Z170 Pro-Gaming Motherboard | Kingston HyperX Fury Black DDR4 2x8 GB Dual RAM | Noctua NH-D15 CPU Silent Cooling System | Corsair 600 W CX v2 80 Bronze PSU | Corsair Graphite 760T Arctic White FULL-TOWER | Asus Strix GTX980 DirectCU II | Samsung 850 Evo 250 GB SSD | AOC i2369VM 23 5ms Full-HD IPS LED | Logitech MX Master Mouse | Logitech G230 Gaming Headset | PS4 Pro 1TB | Sony Bravia LED TV | Apple Macbook Pro Retina 15' Mid 2015 | iPhone 8 Plus 64 GB | Sony WH-1000XM2 | Canon EOS 600D 18-135mm | Fitbit Charge
  • Actaymis bizde yiginla sansur var zaten. Korsancilikta cok zoor.
    _____________________________
  • ZAMUNDA
    _____________________________
    Potansiyel Troll
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • _____________________________
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.