Şimdi Ara

SANSUI SPV 7500 Fiyat düşmüş nasıldır? (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
290
Cevap
3
Favori
49.796
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orjinalden alıntı: kenfat10

    CNNTURk ü manüel girin şebeke arama açık arayın,çoğu eksik kanalı bulursunuz,EUTELSATW3 ten otomatik yada 12731 V 3333 ten aratın,ama sakın yazılım atmayın,diğer topicte denmişki teknik sorunlar felanca yerde tartışın burası shopmarzedelerin olsun denmiş ama buraya geldim buradada shopmarcı arkadaşlar var ne diyim hayırlısı olur inşallah..Arkadaşlar cihazı SAMSUN dan alanlar varsa bana yardmcı olabilirlermi ben orjinal yazılıma dönmek istiyorum ama tek çözüm cihazdan cihaza transfer


    arkadaşım neden yazılım atılmasını istemediğini söyleyebilirmisin. Senin cihazında topfield yazılımı problemmi çıkarttı acaba. Zira ben topfield'in gursoft imzalı yazılımını attım ve tuner 2 de ntv paket göstermeme sorunum kalmadı. Cihazda sorunsuz ve satbil bir şekilde çalıştı. Bu yazılım dışında hangi yazlımı attı isem (goldmaster 9900, diğer 2 topfield yazılımı) aynı sorun devam ediyordu. Şu anda her iki tuner de setredemediğim kanal yok. Buna cnnturk, flash ve ntv pakette dahil. Forumlardan okuduğum kadarı ile bizim cihaz zaten topfield tabanlı ve topfield 5000, sansui 7500 ve goldmaster 9900 hepsi aynı cihazmış, sadece cihazların dışı farklı ama içi ve kullanılan yazılımlar aynı imiş, ayrıca ben digicom servisi ile görüştüm ve onlar bana mail yolu ile gursoft imzalı yazlımı yollayıp cihaza yüklediğimde sorun kalmayacağını söylediler ve gerçektende sorunum çözüldü. Senin şu an yaşadığın sorunlar merkezi sistem antenden kaynaklı olabilir, çünkü gördüğüm kadaraı ile cihazın tuneri çok güçlü değil.




  • ben turksat 1c de 12731 3333 v şebeke arama ack tarattım 260 net tv buldu
  • erkanyur, tuner 2 de ntv paketi izleyebiliyormusun ? bunu öğrenmek için tuner 1 de ntv paket dışında herhangi bir paketi kaydederken aynı anda ntv paketten herhangi bir kanalı izlemeyi deneyebilirsin.
  • arkadaşlar şu hdd konusunda bir fikir verin geri mi göndermeliyim? Sizde kayıt olayı nasıl başlıyor?
  • Yazılım değiştirmeyin diyorum şöyleki orjinal yazılım alışkanlıktanmıdır bilemem bana sanki daha sevimliymiş gibi geliyordu.Ve Tuner2 sorununu çözmek için okadar çok çaba sarfettimki nefret ettirdi bana.Eğerki birtakım ayarlarla mevcut yazılımla kanalları buldu iseniz pek kurcalamayın derim.Benim Kaskat sisteme taşınmış olmam,bilmediğim bir sisteme bağlamış olmam cihazı bilinmeyen sayısını artırdığı için denklemde, iş dahada çözülmez hale geldi.O nedenle elinizde sadece bir x sorunu varken yanına birde y eklemeyin önce bir araştırın netten sorunlar için.Mesela yukarda erkanyurt arkadaşım ne mesutki çözmüş sorunu Eutelsatw3 ten aratmak benim kendi uğraşlarımla tesadüf bulduğum bir çözümdü bulunmayan kanallar için,ne varki ordan aratıncada tüm kanalları bulmuyordu eutelsatw3 ve turksat kombine tüm kanallara ulaşıyordum bu seferde uydular farklı olduğundan sıralama sorunu peydah oluyordu,
    Cihazın takrar takrar aynı şekilde kanal aratmada farklı performans göstermesi hiçmi hiç mantıklı değil ama öyle maalesef.Zannımca ilk seferde bulduğu bir takım kanalları sıçrama tahtası olarak kullanıyor,netekim benim yukarda CNNTURK ısrarım bundan kaynaklanıyor ve şu an deniyorumda başarılıda ama SKYTURK ten tek çanağım varkende vazgeçmiştim turksat3A atıldığında ATV yi geceyarısını geçince kare kare görüyorum ancak ATV sorunu neki kayınpederin uydusundada var.Yani sorun Turksat uydusundanmı,sansuinin tuner zayıflığındanmı ATV nin SKYTURK un sinyal zayıflığındanmı,kaskat sistemdenmi cihazın disec sorunundanmı netleşmemişken bunlara birde (geri dönüşümü sadece cihaz transferi ile mümkün olan)Firmware derdi eklemeyin demek istediğim bu.Bakın yetkili servisler bile GURSOFT denen arkadaşın piyasaya kimbilir nerelerden ne zahmetle bulduğu yazılımı veriyo bu kadar sahipsiz cihaz.turkeyforum du sanırım orda o arkadaşla ilk irtibata geçenlerdenim aylar öncesinden mesajım var bulursanız okursunuz onada teşekkür ediyorum burdan
    Cihaz üzerinde zamanla profesyonelleşecek arkadaşlar eninde sonunda yazılımı değiştirecek kurt düştümü bikere kaçış yok.
    Zaten cihaz için java tarzı küçük yazılımlar var onları atabilmek için topfield e dönüş mecburi.Mesela mp3 attığınızda cihaza liste oluşturup çalamıyorsunuz ya aynı şarkıyı tekrar takrar çalıyo yada şarkı bitince normal bıraktığınız kanala dönüyo bu sorun ve benzerleriancak TAP denilen küçük programıklarla hallolabiliyor,bunlar açılışta devreye giriyo bende yığınla var bunnlardan ama bir ikisini denedim randuman alamadım ilerleyen zamanlarda elimde ne var ne yok rapide atarım buradan yayınlarım




  • quote:

    Orjinalden alıntı: coppermine

    arkadaşlar şu hdd konusunda bir fikir verin geri mi göndermeliyim? Sizde kayıt olayı nasıl başlıyor?

    Dostum ümidim yok ama bir kayıt talimatı vermeyi dene bakalım 3 dakika sonrasına verilebiliyo idi sanırım en erken ...Kaydedecekmi dene bakalım,olmazsa bence bozuktur cihazın...
  • Arkadaşlar ben kanal listesini Vega_v2.39 programıyla yaptım ve yedeğini aynı programla aldım. isterseniz aynı programı ve benim listemi kullanarak kanalları yükleyebilirsiniz. Vega programı üzerinde kanal listesinde düzenleme yapabilirsiniz.
    Programın Linki:http://www.topfield.co.kr/eng/download/utility_list.asp?tn=utility

    Kanal Lİstesi:http://rapidshare.com/files/210477216/18032009_kanal_liste.std




  • quote:

    Orjinalden alıntı: coppermine

    arkadaşlar şu hdd konusunda bir fikir verin geri mi göndermeliyim? Sizde kayıt olayı nasıl başlıyor?



    Bilgisayara bağlayıp Altair_1.250 adındaki dosya yöneticisini kullanarak harddiske ulaşmaya çalışın. Eğer yine ulaşamazsanız menüdeki "kurulum" bölümündeki "Sabit disk formatlama" seçeneği inaktifse büyük bir ihtimalle ya taşıma esnasında kablosu yerinden oynadı ya da harddisk bozuk.

    Sonuçta bu bir harddisk çalıştığı sürece çok kırılgan bir malzeme, manyetik diskleri ve dönen hareket eden parçaları olan bir aygıt. Çalışırken bir darbe gelmesi ya da elektrik kesilmesi arızalanmasına sebep olabilir.

    Herhalde sizin bu durum aklıma hep gelen bir soru olan "acaba harddisk bozulsa cihaz çalışır mı?" yada cevap oldu.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: kenfat10

    diğer topicte denmişki teknik sorunlar felanca yerde tartışın burası shopmarzedelerin olsun denmiş ama buraya geldim buradada shopmarcı arkadaşlar var ne diyim hayırlısı olur inşallah



    Başta dikkat edilmediği için böyle bir karışıklık oldu.
    Zaten satın almayla ilgili mesajlar arka sayfada kaldı. Yine de mesajları yanlış konuda olan arkadaşlar kendi mesajlarını siler ya da gerekli bölüme taşıyıp bir kerelik zahmete girerlerse düzen tamamıyla oturmuş olur.
    Mesajları atan arkadaşların çoğu cihaza bir şekilde sahip oldu ve konuyuda takip ediyorlar.

    Yönetici arkadaşlarda aslında bu mesajları taşıyabilir herhalde ama bir şekilde uyarmak gerek sanırım.

    Ben diğer konuda yazdığım teknik konularla ilgili mesajlarımı sildim. Hatta bir kaç gün sonra bu gereksiz mesajı da silerek konuya katkıda bulunacağım.




  • Arkadaşlar

    Dün aradım SPV-7500 için Shopmar işi bitmiş daha ne bekliyorlar belli değil ama tüm paraları iade edeceklermiş ürünü temin etmeden sipariş almanın sonu böyle oldu. dün hala reklamları devam ediyordu.

    Çıkmayan kanallar veya gece mozayikleşen kanallar için kablo diseq vs sağlamsa çanak ince ayarını düzeltmeniz gerekiyor, ince ayar tam yapıldığında en düşük kanallar bile 80-90% kalitesinde çıkıyor. yani çanak ayarınız tam değilse tuner kalitesini boşuna suçlamış olursunuz.

    selamlar
  • turksat 1c de 12731 v 3333 şebeke arama acık taratacağım
    ama elle 12731 v 3333 tp yi yazamıyorum. sadece kayıtlı olan tp leri seçebiliyorum. kendim nasıl tp ekleyebilirim sırasıyla yapmam gerekenleri yazabilir misiniz?
    Şimdiden teşekkürler....
  • arkadaslar dun benım sansui geldi.eve goturdum kurdum ilk taramada 117 kanal buldu kaydetti.formdan okudugum kadarıyla her taramada sayı artıyo dıye aklıma geldı sonra 1 tarama daha yaptım 210 kanal buldu.hepsıde cam gıbı.vede bulmadıgı hıcbır kanal yok butun kanalları buldu.kayıt fonksıyonunu fılanda denedım gayet guzel calısıyor.aramayıda arama kısmından otomatık secenegını manuel e getırdıkten sonra 12731 V 3333 yaptım oyle tarattım kanalları.hıcbır sorun yok
  • quote:

    Orjinalden alıntı: mastor1

    Arkadaşlar

    Dün aradım SPV-7500 için Shopmar işi bitmiş daha ne bekliyorlar belli değil ama tüm paraları iade edeceklermiş ürünü temin etmeden sipariş almanın sonu böyle oldu. dün hala reklamları devam ediyordu.

    Çıkmayan kanallar veya gece mozayikleşen kanallar için kablo diseq vs sağlamsa çanak ince ayarını düzeltmeniz gerekiyor, ince ayar tam yapıldığında en düşük kanallar bile 80-90% kalitesinde çıkıyor. yani çanak ayarınız tam değilse tuner kalitesini boşuna suçlamış olursunuz.

    selamlar

    tuneri samsung yerine sharp olsaydı burada kimse bu kanalı buldum , şunu bulamadım demiyecekti. tuner kaliteli değil.
    aynı ayarda bir bakmışsın 30 kanal buluyor, bir bakmışsın 170 kanal buluyor. 240 kanala kadar çıktım ama dün bi daha deneyeyim dedim 169 da kaldı gerisini tek tek giriyorum.
    rüzgar falanda yok bu aralar. olsada çok fark etmeyecek.
    üstelik bende sinyal %76 iken ki genelde %66-/76 arası değişiyor. kalite sabit %99
    diğer receiverlerimde ve tv kartımda ss3 usb ve inca dvb-s aynı lnb ve diseqc ile bu kadar kararsız davranmıyor.
    yani tunerlerimiz çokda masum değil.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: mesut33

    turksat 1c de 12731 v 3333 şebeke arama acık taratacağım
    ama elle 12731 v 3333 tp yi yazamıyorum. sadece kayıtlı olan tp leri seçebiliyorum. kendim nasıl tp ekleyebilirim sırasıyla yapmam gerekenleri yazabilir misiniz?
    Şimdiden teşekkürler....


    kurulum//////lnb ayarları (diseqc kullanıyorsan ayarla)/////Kanal arama(otomatik yazan yeri manuel yap, alta geç ve istediğin frekansı kumanda ile girebilirsin.
    haydi kolay gelsin
  • Arkadaşlar kanal arama sorununu hazır kanal listesi atarak hallettim, şimi rahatlıkla arama yapabiliyor.

    Fakat kanal geçiş hızı çok yavaş. Emektar Yumatu 8000 im bile buna göre füze gibi.
    Topfield yada goldmaster yaparsak hızlanırmı acaba.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: lokosit


    quote:

    Orjinalden alıntı: mesut33

    turksat 1c de 12731 v 3333 şebeke arama acık taratacağım
    ama elle 12731 v 3333 tp yi yazamıyorum. sadece kayıtlı olan tp leri seçebiliyorum. kendim nasıl tp ekleyebilirim sırasıyla yapmam gerekenleri yazabilir misiniz?
    Şimdiden teşekkürler....


    kurulum//////lnb ayarları (diseqc kullanıyorsan ayarla)/////Kanal arama(otomatik yazan yeri manuel yap, alta geç ve istediğin frekansı kumanda ile girebilirsin.
    haydi kolay gelsin



    Teşekkürler lokosit




  • 10 dakikalık kayıtlı bir görüntü 180.010kb (184.330.240 bytes) (175mb) yer kaplıyor.
    Dosya uzantısı "rec".
    Görüntüyü Altair programıyla yaklaşık 3 dakika 37 saniyede turbo modu kapalıyken bilgisayara aktardım.
    Turbo modu açıkken aynı dosyanın aktarılması 1 dakika 30 saniye sürüyor.

    Turbo modu aktifken cihaz herhangi başka bir işlem yapamıyormuş (mesela aynı esnada kayıt yapmak gibi).

    Aktarılan görüntüyü direk izlemek için VLC media player (www.videolan.org) kullanılabiliyor.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: kenfat10

    Yazılım değiştirmeyin diyorum şöyleki orjinal yazılım alışkanlıktanmıdır bilemem bana sanki daha sevimliymiş gibi geliyordu.Ve Tuner2 sorununu çözmek için okadar çok çaba sarfettimki nefret ettirdi bana.Eğerki birtakım ayarlarla mevcut yazılımla kanalları buldu iseniz pek kurcalamayın derim.Benim Kaskat sisteme taşınmış olmam,bilmediğim bir sisteme bağlamış olmam cihazı bilinmeyen sayısını artırdığı için denklemde, iş dahada çözülmez hale geldi.O nedenle elinizde sadece bir x sorunu varken yanına birde y eklemeyin önce bir araştırın netten sorunlar için.Mesela yukarda erkanyurt arkadaşım ne mesutki çözmüş sorunu Eutelsatw3 ten aratmak benim kendi uğraşlarımla tesadüf bulduğum bir çözümdü bulunmayan kanallar için,ne varki ordan aratıncada tüm kanalları bulmuyordu eutelsatw3 ve turksat kombine tüm kanallara ulaşıyordum bu seferde uydular farklı olduğundan sıralama sorunu peydah oluyordu,
    Cihazın takrar takrar aynı şekilde kanal aratmada farklı performans göstermesi hiçmi hiç mantıklı değil ama öyle maalesef.Zannımca ilk seferde bulduğu bir takım kanalları sıçrama tahtası olarak kullanıyor,netekim benim yukarda CNNTURK ısrarım bundan kaynaklanıyor ve şu an deniyorumda başarılıda ama SKYTURK ten tek çanağım varkende vazgeçmiştim turksat3A atıldığında ATV yi geceyarısını geçince kare kare görüyorum ancak ATV sorunu neki kayınpederin uydusundada var.Yani sorun Turksat uydusundanmı,sansuinin tuner zayıflığındanmı ATV nin SKYTURK un sinyal zayıflığındanmı,kaskat sistemdenmi cihazın disec sorunundanmı netleşmemişken bunlara birde (geri dönüşümü sadece cihaz transferi ile mümkün olan)Firmware derdi eklemeyin demek istediğim bu.Bakın yetkili servisler bile GURSOFT denen arkadaşın piyasaya kimbilir nerelerden ne zahmetle bulduğu yazılımı veriyo bu kadar sahipsiz cihaz.turkeyforum du sanırım orda o arkadaşla ilk irtibata geçenlerdenim aylar öncesinden mesajım var bulursanız okursunuz onada teşekkür ediyorum burdan
    Cihaz üzerinde zamanla profesyonelleşecek arkadaşlar eninde sonunda yazılımı değiştirecek kurt düştümü bikere kaçış yok.
    Zaten cihaz için java tarzı küçük yazılımlar var onları atabilmek için topfield e dönüş mecburi.Mesela mp3 attığınızda cihaza liste oluşturup çalamıyorsunuz ya aynı şarkıyı tekrar takrar çalıyo yada şarkı bitince normal bıraktığınız kanala dönüyo bu sorun ve benzerleriancak TAP denilen küçük programıklarla hallolabiliyor,bunlar açılışta devreye giriyo bende yığınla var bunnlardan ama bir ikisini denedim randuman alamadım ilerleyen zamanlarda elimde ne var ne yok rapide atarım buradan yayınlarım

    programları rapid e ne zaman atarsın merakla bekliyoruz




  • quote:

    Orjinalden alıntı: HalukK

    Arkadaşlar kanal arama sorununu hazır kanal listesi atarak hallettim, şimi rahatlıkla arama yapabiliyor.

    Fakat kanal geçiş hızı çok yavaş. Emektar Yumatu 8000 im bile buna göre füze gibi.
    Topfield yada goldmaster yaparsak hızlanırmı acaba.


    Kanal geciş hızını artırmak için bilgi barı gösterim süresi varsayılan 5sn dir onu 1 sn veya gizliye getirsen yeter
  • Bilgi için teşekkürler erkannhl.

    ---
    Bilgisayarla alıcı arasında uzun mesafe bulunan arkadaşlar:
    Orta bölümüne ethernet kablosu eklenmiş yaklaşık 8 metrelik usb kablosuyla bağlantı denemesi yaptım.
    Aktarım hızı yarılara kadar düştü ama işe yaradı. Denemek isteyen olursa alıcıyı yada bilgisayarı taşımaktan kurtulmak olası..
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.