Şimdi Ara

şansa inanırmısınız yani uğura

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
342
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

• şans diye birşey yoktur olumlu yönde beklenmedik gelişmeler vardır buna şans derlerki yanlıştır
    uğura inanmamda uğursuz adamların varlığına şahidim
    nazar ise vardır.bazı adamın nazarı tak diye değer
    nazar hakkında negatif enerji vs bir takım açıklamalar yapılmıştırki buda yanlıştır.nazarın çok daha başka boyutları vardır
    şu kullanılan boncuklar,nal,tavşan ayağı vs gibi şeyleri gündeme getiren zihniyet aslında bunları göz önüne koyarak nazar sahibinin dikkatini dağıtmayı düşünmüştü ama sonradan olay saptı
  • Ben uğur böceğine inanırım. İnanışa göre, bu böcek, kırmızıdır ve siyah benekleri vardır. Hatta ben gözümle gördüm, gelip üstüme kondu. Ben de "Uuuuç uuuç böceeeğiiiim, annem sana terlik pabuç alaaacaaaaaaak !" dedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jerry Seinfeld -- 4 Aralık 2005, 13:00:41 >
  • Dini açıdan bakacak olursak "hayır ve şer Allahtan "olduğuna göre nazara inanmak ne derece doğrudur?yine aynı şekilde şans içinde aynı şeyi söyleyebiliriz.Şans yerine kader desek daha doğru olur düşüncesindeyim,size piyango dan para çıkması veya yolda yürürken kafanıza saksı düşüp ölmenizde kader dir.Hayattan ne beklediğinize bağlı,bir de beklentinize nasıl karşılık bulacağınız.Ben piyango dan para çıksın diye istekte bulunurum, kafama saksı düşer:).

Bilimsel açıdan bakacak olursak şans tan bahsedilebilir,olasılığı çok düşük olan sayısal lotonun size çıkması şanstır,yada yolda yürüken kafanıza saksı düşmesi kötü şans veya şansızlıktır.Ama bilimle uğraşan bir kişinin şansa inandığı düşüncesinde değilim..hatta bunun yok denecek kadar az olduğu düşüncesindeyim.

Bence şans mistizm inanışı gereğidir.İnsan doğası gereği ilkel zamanlardan beri hep bir kurtarıcı arayışı içinde olmuştur.Aklının yetmediği yerde ,veya çaresiz kaldığında hep yardım beklemiştir.Bugün için mistizm inanışı hala vardır.İlahi dinleri buna dahil edebilirmiyiz ?, bazı bilim adamları dahil eder.

Son olarak bence istediğimiz her ne ise bunun için çabalamak gerekir ,yaratan inancımız olsun veya olmasın."Armut piş ağzıma düş" mantığı pek doğru değil diye düşünüyorum.Kötü şans a karşı ise daha tedbirli davranırsak, asgari ye indiririz diye düşünüyorum.

• şu "hayır ve şer Allah'tandır" ile nazar arasındaki bağlantı meselesini biraz açalım
    bu sözün manası 'hayır ve şer Allah'ın dilemesi dışında gerçekleşemez'dir. Allah dilerse mani olur
    Allah dilemezse şer gerçekleşmez.Allah'ın şerre rızası yoktur.ama şerli insanlar şerlerini ortaya dökecektir dünyanın amacıda budur.müsaade edilir
    benim bir adamı bıçaklamam şerdir, bunuda Allah muradetmemiştir, adamı bıçaklamama müsade edilmiştir, cezamda yazılır.dilerse bir sebeple bu adamı bıçaklamama mani olur,bu illaki elimdeki bıçağın ismail aleyhisselamı kesmediği gibi olmazda başka türlü olur,biri yetişir bir sebep oluşturulur mani olunur

buradan yola çıkarsak nazarın olayla bağlantısı olmadığını görürüz.özellikle çekemeyen kişilerin nazarı anında değer ve bu okadar ayan beyandırki,bilim adamları dahi bu işi araştırma altına almışlar çeşitli incelemeler yapılmış çeşitli teoriler ortaya atılmıştır. bu kişilerden bir çeşit şua yayıldığını iddia eden araştırmacılar vardı geçenlerde mesela

anlık iyi yada kötü enstantanelerin şans olarak adlandırılmasının dışında birde şu var, bazı adam ne yaparsa yapsın bazı dönemlerde işleri yolunda gitmez, en ummadığı anda oldu dediği işi yatar, bir olumsuzlukla karşılaşır.bu adama şanssız adamsın derler.bu yanlış çünkü adamın işleri anlık değil periyodik olarak ters gitmektedir.buna kimide kısmetsizlik der

• quote:

Orjinalden alıntı: C4

şu "hayır ve şer Allah'tandır" ile nazar arasındaki bağlantı meselesini biraz açalım
    bu sözün manası 'hayır ve şer Allah'ın dilemesi dışında gerçekleşemez'dir. Allah dilerse mani olur
    Allah dilemezse şer gerçekleşmez.Allah'ın şerre rızası yoktur.ama şerli insanlar şerlerini ortaya dökecektir dünyanın amacıda budur.müsaade edilir
    benim bir adamı bıçaklamam şerdir, bunuda Allah muradetmemiştir, adamı bıçaklamama müsade edilmiştir, cezamda yazılır.dilerse bir sebeple bu adamı bıçaklamama mani olur,bu illaki elimdeki bıçağın ismail aleyhisselamı kesmediği gibi olmazda başka türlü olur,biri yetişir bir sebep oluşturulur mani olunur

buradan yola çıkarsak nazarın olayla bağlantısı olmadığını görürüz.özellikle çekemeyen kişilerin nazarı anında değer ve bu okadar ayan beyandırki,bilim adamları dahi bu işi araştırma altına almışlar çeşitli incelemeler yapılmış çeşitli teoriler ortaya atılmıştır. bu kişilerden bir çeşit şua yayıldığını iddia eden araştırmacılar vardı geçenlerde mesela

anlık iyi yada kötü enstantanelerin şans olarak adlandırılmasının dışında birde şu var, bazı adam ne yaparsa yapsın bazı dönemlerde işleri yolunda gitmez, en ummadığı anda oldu dediği işi yatar, bir olumsuzlukla karşılaşır.bu adama şanssız adamsın derler.bu yanlış çünkü adamın işleri anlık değil periyodik olarak ters gitmektedir.buna kimide kısmetsizlik der

Ben bir örnekle fikrimi desteklemek isterim.Yakınımız olan birisi sıfır araba almıştı.Arabalarıyla çoluk çocuk pikniğe gittiler.Piknikte arabanın yanına gelen bir kişi arabanın yeni mi olduğunu sormuş çok güzel demiş,falan filan...Dönüşte kaza yaptılar,sizin de anlıyacağınız gibi suç arabaya nazarı değen o adamdı.Peki size sorarım o kişinin nazarının geçtiğine kim şahitlik yapar?niye başkasını suçlamak gerekir?doğru bir yaklaşım mı?o zaman başıma gelen her türlü musibeti nazara atfedip hiç ders almıyayım?nasıl olsa bende hiç suç günah yok...sizce bu ne kadar adil?.Bir insanın işlerinin kötü gitmesi bir başkasının nazarıyla ne kadar alakadar dır?yanlış anlamayın ama "suçu(özrü olacaktı ) kabahatinden büyük" lafı burdan çıkmış sanırım.Hayatım da yaşadığım hiç bir günüme(iyi veya kötü) başkası yüzünden ah vah çekmedim özellikle nazar sebebiyle,karşılığını da fazlasıyla aldığımı düşünüyorum..Nazarının geçtiğini iddia eden biri mutlaka çıkacaktır ama bu ne şekilde ve ne zaman olacaktır,bende böyle bir iddia da bulunabilirim 10 sene sonra diyelim o kişinin başına bir şey geldi ,o zaman çıkıp ya gördün mü benim nazarım geçti mi dicem.Yada bu yarın mı olcak bugün mü?saat kaçta? o kadar çok ihtimal var ki :)her halukarda nazarımın geçtiğine ikna ederim herkesi olabilecek en küçük bir aksilikte dahi.Önemli olan buna benim vesile olup olmadığımın ispatlanmasıdır...buda çok zor..muallak bir konu..Sonuçta nazara inanabiliriz, birisinin size nazarı da geçebilir,Allahın rızasıyla... peki biz bu durumda ne yapcaz gidip senin yüzünden oldu deyip nazarı geçeni mi dövcez?yada ona konstre olup nazarımızın geçmesini mi sağlıyacaz?Nazar geçsin veya geçmesin bizim bu durumdan ne çıkardığımıza bağlı biraz da...Hayra mı yorcaz şerre mi?şerre yorarsak elimizden ne gelir?Nazar la anlatılmak istenen nedir?

Saygılarımla,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Steinberger -- 4 Aralık 2005, 22:27:37 >

• Şans vardır ve bana göre "tesadüf" kelimesi ile eş anlamlıdır. Benim için tesadüf ile eş anlamlı başka kelimeler de vardır bunlar "nasip" ve "kader" kelimeleridir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Tanıdığım bir adam vardı... Bir ineğe nazar ettimi ertesi gün evine et gelirdi...
  • hocam sen ne diyorsun bizim burada nazarı kanıtlanmış birisi var, bir şeyi gördümü gözleri fıldır fıldır döner, daha 1 hafta önce geldi "ya bu anfi ne güzel bas veriyor" diye anfiye taktı,akşam anfi yandı.aynı şahıs gene geldi yeni pcler almıştık oturdu "vay be süper donanım" dedi o an optic mause gitti. bir gün yeni bir gömlek giymiştim bu şahsa rastladım"oo gömlek ha" falan dedi o gün serigrafçıda gömlek simsiyah boyaya battı.bu adam ne zaman gelse vukuat olur.kendiside bilincinde."abi ben taşa baksam taş yarılır" der
  • Şans, kozmik bir hikmet olmalı.
  • aslında evren şartsız sorgusuz her an üzerimize nimetlerini ve hediyelerini yağdırmaya hazır.

biz almasını bilmiyoruz. layık olmadığımızı düşündüğümüz hiçbir güzellik bize gelmiyor.

şu şans kısmet denen şey birazda zihnimizde hazır ve mutlak bir kabul edişle bekler olursak bizi buluyor , bazen hiçbir çaba göstermeden tuhaf mükafatlar alıyoruz.
  • Şans, benim anladığım kadarıyla, tesadüfün kişinin lehine göre ilerlemesi denilebilir.

Dolayısıyla şans, yani daha gerisindeki tesadüf denilen şey gerçekte, Allah'ın tüm olaylara verdiği emirlerin tecelli etmesidir. Zahiren boş ve arkasında hiçbir hikmet yok, kendisine de menfaati olmayan şeylerin başkaları için çok büyük menfaatleri takip ediyor gibi görünmesi. Ve o nesnelerin o hikmetleri takip edecek akıl, irade ve kuvvet gibi yeteneklere sahip olamaması, arkasında gizli bir el olduğunu gösterir.

Mod abiler, konu dinden açılmasın veya oraya gelmesin diyorsunuz ama, bu sorunun benim alemimde başka bir cevabı yok.

Saygılar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mustafa_ogr -- 5 Aralık 2005, 13:23:43 >
  • Bir kişiyi nazarı değdi, senin yüzünden oldu diye suçlamak tabi ki yanlış. Babam da bazen yok şunun nazarı değdi, yok bunun nazarı değdi der kabahati kendinde aramaz. Bence uğursuz diye bilinen şeylerde böyle ortaya çıkmıştır. İnsan kabahati kendinde aramak yerine suçu cansız nesnelere yüklemiştir.
    Çoğumuz kafamızı dolap kapağı gibi bir şeye çarptığımızda "Yav bu kapağı kim buraya koydu" diye kızarız yada kapağa bir tane yumruk atarız. İnsan kendine kızamaz.

İşin psikolojik yanı da olabilir. Birisi size dikkatli bakarken işinize konsantre olamazsınız ve hata yapabilirsiniz. Suçlu tabiki size bakan olur ve azarı yer.

Nazar denilen şey ise tabiki vardır ve yapmamız gereken "tek şey" nazardan Allah'a sığınmak ve ilgili duaları etmektir. Onun nazarı değdi bunun nazarı değdi dersek insanların günahını alabiliriz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi selsan -- 5 Aralık 2005, 13:45:26 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.