Şimdi Ara

Şanlıurfa'ya gidecek varsa yardımcı olayım | 317 KSD | Bozova | Halfeti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
1
Favori
23.753
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Görevini Şanlıurfa'da yapacak arkadaş varsa her şekilde yardımcı olmak isterim. 317 KSD olarak acemiliği Bozova İlçe J. Kom. Bölüğünde yaptım, usta birliği de Halfeti İlçe J.

• Merhaba,
    Ben o kadar araştırdım ama Şanlıurfa'da Siverek'de askerlik yapacak veya bilen kimse bulamadım. Nasıl bir yerdir Siverek? Askerliğimiz kolay mı olur zor mu olur? Google'dan askeriyenin yerini bile bulamadım :)
  • Acemilik mi orası görünüyor?

Siz öncelikle Şanlıurfa İl Jandarma Alay Komutanlığına gideceksiniz, sizi oradan gruplar halinde aktaracaklar sanırım. Siverek'te usta askerlik yapan acemilikten arkadaşım vardı, oranın acemiliği hakkında birşey söyleyemeyeceğim ama kötü bir yer değil. Diğer ilçelere göre daha büyük ve olasılıkları fazladır. adresinde biraz bilgi var.

• Gideceği Sınıf Okulu / Eğitim Merkezi 7'NCİ KOR. 107'NCİ TOP. A. K.LIĞI ŞANLIURFA SİVEREK
    olarak yazıyor. Sanırım acemilik orada olacak. Ben biletimi direk Siverek olarak aldım. Artık gidince göreceğim :)

Not: KTM'de herhangi bir şey yazmıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fx20001 -- 10 Ağustos 2008; 19:29:10 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: fx20001

Gideceği Sınıf Okulu / Eğitim Merkezi 7'NCİ KOR. 107'NCİ TOP. A. K.LIĞI ŞANLIURFA SİVEREK
    olarak yazıyor. Sanırım acemilik orada olacak. Ben biletimi direk Siverek olarak aldım. Artık gidince göreceğim :)

Not: KTM'de herhangi bir şey yazmıyor.

Aman diyim KTM falan hiç karıştırma. Urfa'nın KTM'si Diyarbakır, ben gitme gafletinde bulundum ve yemin ederim ki hayatımın en iğrenç 36 saatini orada geçirdim.
  • diyarbakırın Ktmisi Güzel Yaww paso Mıntıka Yaptırıyorlar
    Daha Önce Ktm şanlıUrfa Tugaydaydı kaldırıldı
  • ben urfalıyım urfada askerlik basittir ya yapan arkadaşlarım cok oldu.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşım Size o dışardan Cennet gibi Görünen Tugayda 2002 Yılında Anamızı Ağlattılar
    Sen Hiç 50 derece Sıcakda 5 Km Koştunmu ?
    Ayağının Altındaki Asfalt eriyor Sonrada Bana basit diyorsunuz Bırakın
    kardeşim Cehennem Orası Eğitimi geç O sıcakda Uygun adım Bile Yürünmez

Giden arkadaşlar Görünce Bana hak vereceklerdir kesin
  • quote:

Orjinalden alıntı: idealask

ben urfalıyım urfada askerlik basittir ya yapan arkadaşlarım cok oldu.

"Urfa'da askerlik basit midir?" hangi ilçede, hangi bölükte, hangi sınıfta?
  • bugun urfa jandarma'ya cıkan bir arkadasa yazdıgım mesajı buraya da kopyalıyorum.. 319 ksd olarak urfa - payamlı jandarma'da yapmıstım askerligimi

"öncelikle sonuc sayfasında yer olarak urfa mrk.j.k.lığı yazsa da acemilik yapacagın yer o alay olmayacak =).. sizi teslim oldugunuz ilk gun bozova'ya gonderecekler hepinizi bir otobuse koyup.. ben o gun biraz hayal kırıklıgı yasamıstım acıkcası.. merkezde kalmayı beklerken birden aksam vakti alakasız bi yere gonderilmek üzmüstü beni.. ama sonra keske bozova'daki bölükte kalsaymısım dedim.. 1 aylık acemilik süresi boyunca hicbir sekilde dısarıya cıkamıyorsun zaten (saglık sorunları haric tabi) o yuzden merkez olmus olmamıs farketmez.. daha sonra dagıtımda usta birligini tekrar merkez j.k.lığına donerek yapabilme ihtimalin var tabi..

urfa'da kaldıysan bilirsin.. il merkez cok guzel bi yerde.. hakkaten merkez yani.. sehrin icinde.. carsıya bi otobus kadar yakın.. 15 dakka bile surmuyor.. acemilik yapacagın ilce (bozova) orası da guzel sayılır ama hicbir sey yok.. internet cafe bile bi tane vardı galiba.. carsıya cıksan da orda pek bi sey yapamazsın.. ama bozova komando asayiş bölüğü, ki bu senin acemligini yapacagın yer olacak, gercekten cok guzel.. guzel derken komutanlar cok iyi davranıyor.. onların degerini usta birliginie gidince anlıyorsun.. sonra koguslar temizdi benim askerlik yaptıgım zaman.. kantininde bircok onemli ihtiyacı bulmak mumkun.. nobet tutmak yok, bulasık yıkamak yok, mıntıka temizligi yapmak yok... tum bu isleri ordaki 15 aylık komando askerler yapıyor.. bize cok yardımları dokundu bu konuda.. emir kuluydular sonucta ama onun dısında da iyi davranıyorlardı.. biz de timce para toplayıp (cogumuz ilk maasımızı katıp =)) komando ve askerlere yardım yapmıstık.. o bakımdan kucuk ama guzel bir bölüktür bozova komando.. hem arada bir ataturk barajını da gezdirtirler.. o da guzeldir.. sivillerin giremedigi yere girersiniz..

gorev konusunda walla hocam hic belli olmaz.. ben biraz sanssızdım o bakımdan.. once usta birligim il mrk. diye okundu.. sevindim.. super dedim.. ama abi biz cok kalabalık bir donemdik.. en kalabalık hatta.. 140k kisi mi ne gittik.. bi onceki donem urfa jandarmaya 67 ksd gitmisken, biz 250 kisiydik.. onun icin urfa icinde jandarmaya baglı ne kadar birlik varsa oralara dagıtıldı.. zaten her ilceye dagıtlıyorlar kısa donemler ama biz ilcelere baglı karakollara bile dagıtıldık.. ben merkeze baglı payamlı diye bi karakola dustum.. merkeze baglı diyorum ama merkez jandarmadan 30km uzaklıkta.. suruç ilçesi sınırları icinde.. dagıtıldıgım yer de köy karakolu.. anayola 5-6 km.. vasıta yok tabi ki.. guvenlik nedeniyle carsı iznimiz de yoktu ama az da olsa köy postası sayesinde bikac kez cıktık.. gorev olarak da hem yazıcı yaptılar beni.. hem de kolluk tuttum.. nobetci cavusluk yaptım.. hem askerle hem rutbeliyle ugrastım.. bi iki gun santrale bile baktım =).. ama temelde kollukçu cavus ve yazıcıydım.. ve karakolda baya zorladılar beni komutanlar.. iyi zamanlarda oldu ama gnel olarak kolay gecmedi.. merkezde kalan arkadaslarım daha rahattı bana gore.. siz de az kisisiniz.. buyuk ihtimalle karakollara dagıtılmazsınız ama dagıtılsan bile payamlı'dan uzak durmaya calıs.. benden soylemesi =)

baya konusmusum.. ne gorev verilecegi mesleginle alakalı.. ogretmen isen sosyal tesislere gonderilme sansın var ama bu sans diil sanssızlık olur.. adı guzel dursa da askerler icin cok kotu bi yerdir sosyal tesisler.. simdilik kacıyorum.."

daha sorunuz olursa yardımcı olabilirim..

• Ben 325. dönemim aslında ama buraya yazayım dedim. Deneyimli birileri belki cevap yazabilir.
    Şanlıurfa İl Jandarma'ya gideceğim. Aralık 14'e diyarbakır'a uçak bulabildim. Uçaktan inince KTM 'ye katılmadan otobüsle Urfa'ya gidemez miyim?. Böyle bir şansım var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi repreagon -- 12 Aralık 2008; 13:04:24 >
  • mrh ben şanlıurfa mürşit tepede ustabırlıgımı yapıcam. nasıl bır yer bana bıraz acıklarmısınz bılgınız varsa eger. piyade er olark 9 gurupluk tim ile hudut kartalı olrk gidiyorum. bana bıraz acıklarmısınz yardmcı olursanız sevinirim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.