Şimdi Ara

Sanırım Power Supply Yandı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
1
Favori
407
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar öncelikle merhaba, dün gece internette takılırken bir anda bilgisayar bir anda kapandı power tuşuna bastım bilgisayar tepki vermedi anakartın güç aldığına dair üzerinde ışığı yanıyor ancak arkada bulunan lcd poster'da ışık yanmıyor. Kullandığım psu'nun markası tagan 2 force ii 800 watt gücünde.

Şudur:

Kasanın kapağını açıp yanık kokusu var mı diye kontrol ettim ancak bir kokuya rastlamadım ya da ben kokuyu alamadım.

Şimdi gelelim soruma eski güç kaynağım olan Thermaltake PurePower TWV 500W aşağıda verdiğim sistemi çalıştıra bilir mi ?

Şudur:

Sistem Özelliklerim:

Asus Stiker Extreme Anakart
    İntel Core 2 Quad Q6600 2,40 ghz o.c yapmadım
    Zotac geforce 8800 gts 512 mb ddr3 Ekran kartı
    Ocz Special Ops Edition 4 gb ddr 2 ram bellek
    2x 120 mm fan
    1x 120 mm cpu fanı
    1x 200 mm fan
    2x 500 gb 7200 rpm sata 2 harddisk
    1x 160 gb 7200 rpm sata 2 harddisk
    1x dvd rw

Bütün bu sistem bileşenleri Thermaltake PurePower TWV 500W için yeterli olur mu yoksa yeni bir psu mu almam gerekir ?

Yardımlarınızı bekliyorum, şimdiden teşekkürler.

• Cevabını bilmiyorum (500W < 800W) fakat yerinde olsaydım 800W olan güç ünitemin bozulduğuna tamamen emin olmaya çalışırdım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hasan Özbey

Cevabını bilmiyorum (500W < 800W) fakat yerinde olsaydım 800W olan güç ünitemin bozulduğuna tamamen emin olmaya çalışırdım.

Bilgisayar hiç bir şekilde tepki vermiyor anakartın üzerinde bulunan power tuşuna bastım bir işe yaramadı daha sonra kablolar sağlam mı diye kontrol ettim sağlamlar yerinden oynama ya da çıkma durumu söz konusu değil. İşin garibi kokuda yok.
  • Guc kaynagini söküp baktin mi? Belki akma vb. olmustur?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TqMaqe

Guc kaynagini söküp baktin mi? Belki akma vb. olmustur?

Akma durumu söz konusu olsa psu dan sızma olmaz mı ? Daha önce başıma gelmişti asus marka güç kaynağının voltaj anahtarı ile oynadığım zaman patlama meydana geldi ve dediğin gibi açık kahverengi bir sıvı aktı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: -Pisagor-

quote:

Orijinalden alıntı: TqMaqe

Guc kaynagini söküp baktin mi? Belki akma vb. olmustur?

Akma durumu söz konusu olsa psu dan sızma olmaz mı ? Daha önce başıma gelmişti asus marka güç kaynağının voltaj anahtarı ile oynadığım zaman patlama meydana geldi ve dediğin gibi açık kahverengi bir sıvı aktı.

Olmayabilir bence. Garantilik durumu yoksa yerinde olsam söküp bakmistim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    POWER SUPPLY ARIZASI
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.