Şimdi Ara

Sanırım Basür oldum yardım.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
11.925
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bir kaç gün önce tuvalette silinirken bir şişlik hissettim malum yerde. Garip et parçası gibi iğrenç bir şey. Küçük. Sonra kaşınmaya çok az da ağrımaya başladı. Hala var aynı şişlik fakat hiç kanamadı ve 2 gün öncesine göre çok az kaşınıyo, çok seyrek ağrıyo. İnternetten çok çok araştırdım ve basür kanaatine vardım.
    Şimdi bu pis, şeytani hastalık adamı ciddi anlamda bunalıma sokuyor. Oturmama dikkat etmem gerekiyor, yatmama dikkat etmem gerekiyor. Doktora gitme fikri zaten sinirimi bozmaya yetiyor. Bundan 1 hafta öncesini hatırlayıp ulan ne kadar güzeldi istediğim gibi oturur istediğim gibi yatardım diyip resmen saçma sapan bir şekilde değerini anladım o malum yerin.

Şu an pek ileri derecede değil sanırım, çünkü hiç kanamadı ve acımıyor. Bunu doktora gitmeden bir şekilde halledebilir miyim? Yediklerime dikkat etmem gerekiyor ama tam olarak neler yemem lazım bilmiyorum.
    Tavsiyeye ihtiyacım var, kesinlikle berbat durumdayım. Dünyanın en kötü adamının bile yakalanmaması gereken bir illet.

• Malasef bu hastalığın ilaç ile falan kesinlikle tedavisi yok. İlaçla kremle tedavi oldum diyen kesinlikle yalan konuşuyordur. Tek çözüm yolu cerrahi müdahale onun da tekrarlama riski varmış.
  • sirkeli pamuk fitil olarak kullanırsan düzenli geçer benim öyle geçti şükür
    çörekotu yağı pamuk fitilde işe yarıyor
  • Yav bu basurdan bir çok yolla kurtuldum diyen var Yani herkes farklı bir yolla kurtuluyor. anlamadım gitti ben bu işi. Herkesinki farklı mı nedir. Bizim komşu da kuşburnuyla kurtuldum diyor. Kaynatıp içiyordu. Bazısı da sürekli amaliyat oluyor. Bi biz kurtulamadık herhalde :

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fenerista -- 21 Eylül 2010; 18:03:51 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ord_prof

sirkeli pamuk fitil olarak kullanırsan düzenli geçer benim öyle geçti şükür
    çörekotu yağı pamuk fitilde işe yarıyor

Bir eşy yazdınmı tam yaz da hacı deneyecek olan tam denesin tarifin doğru olmaı önemli sanırım bu hastalıkta
  • Öncelikle geçmiş olsun.
    Hastalıklarınızın tarifinize göre dış hemoroid olduğu kanısındayım ve henüz 1. aşamada. Yani başlangıç evresinde.
    Fakat tehlikeli bir tiptir dış hemoroid. Çünkü enfekte olup büyümesi an meselesi.

Öncelikle benim önerim şu ki ilk fırsatta bir genel cerrah arkadaşıma muayene olmanız olacaktır. Zaten bu evrede cerrahi müdehalede bulunulmaz.
    İlk tedavi iltihap sökücü pomat uygulamak olacaktır. İkinci yöntem meme içerisine enjekte edilecek bir ilaçtır. Bu da kesinlikle ağrısız ve yaklaşık 5-6dk'lık bir operasyondur.

Ben memenin alınacağı kanaatinde değilim. Zaten küçükse de deddiğiniz gibi cerrah arkadaşım enfeksiyon risklerini göz önünde bulundurarak cerrahi operasyona yanaşmayacaktır.

Tekrar geçmiş olsun dileklerimi sunarım.
    Durumu bildirirseniz bizde nasıl bir yöntem olduğuna bakarız.
    Saygılarımla.

• quote:

Orijinalden alıntı: aktassa

Öncelikle geçmiş olsun.
    Hastalıklarınızın tarifinize göre dış hemoroid olduğu kanısındayım ve henüz 1. aşamada. Yani başlangıç evresinde.
    Fakat tehlikeli bir tiptir dış hemoroid. Çünkü enfekte olup büyümesi an meselesi.

Öncelikle benim önerim şu ki ilk fırsatta bir genel cerrah arkadaşıma muayene olmanız olacaktır. Zaten bu evrede cerrahi müdehalede bulunulmaz.
    İlk tedavi iltihap sökücü pomat uygulamak olacaktır. İkinci yöntem meme içerisine enjekte edilecek bir ilaçtır. Bu da kesinlikle ağrısız ve yaklaşık 5-6dk'lık bir operasyondur.

Ben memenin alınacağı kanaatinde değilim. Zaten küçükse de deddiğiniz gibi cerrah arkadaşım enfeksiyon risklerini göz önünde bulundurarak cerrahi operasyona yanaşmayacaktır.

Saygılarımla.

Teşekkürler.
    Doğrusu içimden hiç gidip muayene olmak gelmiyor, sonuçta insanın gururuna aykırı bir muayene yöntemi var bunun.
    Bu arada bir kaç gün öncekine göre baya küçüldü o şey ve artık çok az kaşıntı hissediyorum bazen.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İLK ve ACİL YARDIM OKUMAYIN
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bence siz duygularınızı kenara bırakın ve hemen yarın hekime başvurun.
    Zaten hekimler de günde onlarca kişinin malum yerine parmak sokmaktan zevk almıyorlar.
    Zaten başka da kimse olmayacak orada.
    Siz siz olun, hiçbir duygunuzun doktora muayene olmaktan üstte tutmayın..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lokomatif Portakal

quote:

Orijinalden alıntı: aktassa

Öncelikle geçmiş olsun.

Saygılarımla.

Teşekkürler.
    Doğrusu içimden hiç gidip muayene olmak gelmiyor, sonuçta insanın gururuna aykırı bir muayene yöntemi var bunun.
    Bu arada bir kaç gün öncekine göre baya küçüldü o şey ve artık çok az kaşıntı hissediyorum bazen.

Doktor iyiyse sorun yok: Onlar alışmış zaten. Mecbur kalırsan her türlü yaptıracan işte. Bu yüzden Bu işin gururu mururu yok. Bu gurur kendi toplumumuzda oluşturduğumuz saçma bir şey. O yüzden kendini suçlu hissediyorsun. Hemoroid ilerlerse o zaman görürsün gururu. Ben muayene oldum Psikolojim yerinde hala. :) Öncelikle randevuyu alacaksın randevu alırsam giderim mantığıyla. Randevu günü de gidersin. Sonunu düşünüce vazgeçebilrisin önce bi randevuyu al :) Eğer muayeneden korkarsan bu hemorodidin sonraki aşama tedavileri çok daha kötü. Emin ol muayane tacizse ,sonraki aşama tedavileri tecavüz

ama şu da var hemoroid sonraki aşamada sağlık yönünden de dayanılmaz olabilir.
    Kadın doktora gitmeyin tabi :

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fenerista -- 22 Eylül 2010; 9:25:37 >

• Peki bu aşamadayken tedavi edildikten sonra, tekrar olması ihtimali çok mudur?
  • Yani bu soru pek mantıklı değil aslına bakarsan.
    Ne yani. Bu aşamada da tekrar edecekse bekleyeyim bari daha kötü olsun sonra giderim mi diyeceksin?
    Bence kendine eziyet etmemelisin.
  • Sonra pişman olma diye diyoruz tedavi kesindir falan demiyorum bir kere ama zaten en önemlisi ilerlemesinin durması veya dayanıklabilir bir seviye de kalması. Doktorun tavsiye edeceği bir şey hemoroidinin az ilerlemesini sağlar bu da sana yeter. Yani ilerlmesi durumunda dayanılmaz olabiliyor. Sorun bu. Az olduğu zaman birşekilde idare edersin. ama çok olursa ne yapacan ? tedavisi de zor ve oldukdan sonra tekrarlıyor sanırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fenerista -- 22 Eylül 2010; 16:59:38 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: fenerista

Sonra pişman olma diye diyoruz tedavi kesindir falan demiyorum bir kere ama zaten en önemlisi ilerlemesinin durması veya dayanıklabilir bir seviye de kalması. Doktorun tavsiye edeceği bir şey hemoroidinin az ilerlemesini sağlar bu da sana yeter. Yani ilerlmesi durumunda dayanılmaz olabiliyor. Sorun bu. Az olduğu zaman birşekilde idare edersin. ama çok olursa ne yapacan ? tedavisi de zor ve oldukdan sonra tekrarlıyor sanırım.

Yani sonuçta tam olarak bir tedavi olmayacak, sadece kötüleşmesi duracak. Bunun tam olarak tedavisi yok mu? Sonuçta şu haliyle bile beni çok rahatsız ediyor, her tuvalete girdiğimde ulan ya bir şey olursa kötü bir şey olur da iyice ilerlerse diye kasmak bile deli ediyor zaten beni.

Muayeneye gitmeyi düşünüyorum en yakın zamanda ama ben sanıyordum tedavi edecekler. Bir de ben hayatımın sonuna kadar bu daha ilerlemesin diye ilaç mık ullancam yani.

• öncelikle geçmiş olsun, arkadaşların da önerdiği gibi mutlaka bir genel cerraha görünmenizde fayda var, tabi doktorunuzun size yeme alışkanlıkları ile ilgili bazı tavsiyeleri de olacaktır, bununla birlikte sizehttp://goo.gl/F79v deki üründen tavsiye ederim
  • quote:

quote:

Sonra pişman olma diye diyoruz tedavi kesindir falan demiyorum bir kere ama zaten en önemlisi ilerlemesinin durması veya dayanıklabilir bir seviye de kalması. Doktorun tavsiye edeceği bir şey hemoroidinin az ilerlemesini sağlar bu da sana yeter. Yani ilerlmesi durumunda dayanılmaz olabiliyor. Sorun bu. Az olduğu zaman birşekilde idare edersin. ama çok olursa ne yapacan ? tedavisi de zor ve oldukdan sonra tekrarlıyor sanırım.

Yani sonuçta tam olarak bir tedavi olmayacak, sadece kötüleşmesi duracak. Bunun tam olarak tedavisi yok mu? Sonuçta şu haliyle bile beni çok rahatsız ediyor, her tuvalete girdiğimde ulan ya bir şey olursa kötü bir şey olur da iyice ilerlerse diye kasmak bile deli ediyor zaten beni.

Muayeneye gitmeyi düşünüyorum en yakın zamanda ama ben sanıyordum tedavi edecekler. Bir de ben hayatımın sonuna kadar bu daha ilerlemesin diye ilaç mık ullancam yani.

Önemli olana sen karar vereceksin ilerlemesinin durması yeterli bence. Bu hastalıktan kurtulanlar da var Bir şekilde. Bitkisel olarak duydum. Doktora gideni zaten çok az duyuyorum. ama şu var ilerleyince her türlü gidiyorlar o da çok faydalı olmuyor tabi. ameliyat zor iş ve ne olacağı belli olmaz. Bunu bilerek gttim Bu yüzden, pişman değilim tedavi işe yarmazsa da pişman değilim ama gitmediğime pişman olurdum. Doktora gitmezsen ilerlerse sen pişman olursun onu söylüyorum. Seçenek basit tedavini olmalısın. ama Şifayı veren Allah. Stresde bu hastalığı etkiliyor belki en önemli sebeplerdinden bile olabilir dikkat et. İlaç konusu da fitl verdi bi de krem doktor dedi fitili bitir onu kullanmazsın ama kremi kullanacaksın demişti. Bununla beraber bitkisel tedavi de yürütülür belki kurtulunur. Önemli olan tek şey var ahstalığın fazla ilerlememesi. Bunun önemini ancak ilerleyince anlarsın ama iş işten geçmiş olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fenerista -- 23 Eylül 2010; 8:17:44 >

• quote:

quote:

quote:

Önemli olana sen karar vereceksin ilerlemesinin durması yeterli bence. Bu hastalıktan kurtulanlar da var Bir şekilde. Bitkisel olarak duydum. Doktora gideni zaten çok az duyuyorum. ama şu var ilerleyince her türlü gidiyorlar o da çok faydalı olmuyor tabi. ameliyat zor iş ve ne olacağı belli olmaz. Bunu bilerek gttim Bu yüzden, pişman değilim tedavi işe yarmazsa da pişman değilim ama gitmediğime pişman olurdum. Doktora gitmezsen ilerlerse sen pişman olursun onu söylüyorum. Seçenek basit tedavini olmalısın. ama Şifayı veren Allah. Stresde bu hastalığı etkiliyor belki en önemli sebeplerdinden bile olabilir dikkat et. İlaç konusu da fitl verdi bi de krem doktor dedi fitili bitir onu kullanmazsın ama kremi kullanacaksın demişti. Bununla beraber bitkisel tedavi de yürütülür belki kurtulunur. Önemli olan tek şey var ahstalığın fazla ilerlememesi. Bunun önemini ancak ilerleyince anlarsın ama iş işten geçmiş olur.

Haklısın. Peki kremi ne kadar süre kullanacağın hakkında bir şey söyledi mi? Yani ilelebet kullanacakmısın bunu?

Bir de ben başka bir şey olabilir diye şüphelenmeye başladım. Çünkü hiç kanama falan olmadı şu ana kadar ve gün geçtikçe de o şişlik yok oluyo, şu an neredeyse yok gibi. Normal bir şey mi bu? Yani hastalığın başı olduğu için mi böyle? Yoksa basür değilde başka bir şey olabilir mi?
    Tabi gene doktora gitmek en iyisi olacak ama genede bir görüş alayım dedim.

• Hazır en erken dönemdeyken doktora gitmen en iyisi.Zaten şuan yazdıklarına göre ilk planda cerrahi seçenek değil medikal tedavi var.1 kutu hap,2 krem ile çok rahat kurtulursun.Sonrası senin elinde.Hemoroidin genetik temeli ile birlikte bir kaç sebebi var.Birincisi kabızlık ikincisi çok oturmak.Kabızlığı giderirsen hemoroid sorunu yaşaman zorlaşır.Zira her insanda var olan hemoroid yastıkçıklarını hastalık haline getiren anal kanaldan dışarı çıkmasına sebep olan en önemli etken tuvalet esnasındaki aşırı ıkınmalardır.Bunlar olmazsa bu hastlalığın görülmesi zorlaşır.
  • quote:

....

Haklısın. Peki kremi ne kadar süre kullanacağın hakkında bir şey söyledi mi? Yani ilelebet kullanacakmısın bunu?

Bir de ben başka bir şey olabilir diye şüphelenmeye başladım. Çünkü hiç kanama falan olmadı şu ana kadar ve gün geçtikçe de o şişlik yok oluyo, şu an neredeyse yok gibi. Normal bir şey mi bu? Yani hastalığın başı olduğu için mi böyle? Yoksa basür değilde başka bir şey olabilir mi?
    Tabi gene doktora gitmek en iyisi olacak ama genede bir görüş alayım dedim.

Hemoroid başladığında ben hemoroit oldğunu bile bilmiyordum bi çıkıntı vardı orda sivilce/çıban tarzı bir şey zannediyordum. Bir süre de bu böyle devam etti daha snra kaşınma olmuştu bir ara. Hastalıkdan 5 yıl geçmiştir artık biraz fazla şişebiliyordu. Bende doktora gittim. Bu hastalıkda zaten tuvalet ve sonrası biraz sıkıntı oluyor sonradan normale dönüyor. Özellikle ilk aşamada. Normal yani.

Kremi kullanacaksın dedi ben de öyle sormadım. İlaçlar bitince bi doktara gidebilirim. Krem ilelebet falan gerekmeyebilir. Sanmıyorum öyle olduğunu. Krem de bir durum yokki hastalığın azınca kullanırsın iyileşince bırakırsın.

• merhaba hepinize ve öncelikle geçmiş olsun arkadaşım sana da bende aynı rahatsızlığı geçirdim ve şuan Allaha şükür çok iyiyim. kanamam ve ağrılarım vardı ama hepside geçti çünkü ben internette reklamlarını gördüğüm idasil adlı hemoroid hapını denedim ve çok memnunum bütün sorunlarım çözüldü burdan bütün arkadaşlara tavsiye ederim. önce kabızlıktan kurtuldum sonra da kanamalardan dilerim sende bi çözüm bulursun ama nasiyatımı unutma dikkate al derim

• quote:

Orijinalden alıntı: xdilan2010

merhaba hepinize ve öncelikle geçmiş olsun arkadaşım sana da bende aynı rahatsızlığı geçirdim ve şuan Allaha şükür çok iyiyim. kanamam ve ağrılarım vardı ama hepside geçti çünkü ben internette reklamlarını gördüğüm idasil adlı hemoroid hapını denedim ve çok memnunum bütün sorunlarım çözüldü burdan bütün arkadaşlara tavsiye ederim. önce kabızlıktan kurtuldum sonra da kanamalardan dilerim sende bi çözüm bulursun ama nasiyatımı unutma dikkate al derim

inanmayın

http://forum.donanimhaber.com/m_43360814/mpage_1/f_/key_//tm.htm#43360814
    ne olduğu belirsiz üyelerden :

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.