Şimdi Ara

SANDY BRİDGE vs IVY BRİDGE FARKI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
3.100
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • beyler başlıkda belirttim gibi bu teknolojılerı kısaca açıklayarak aralraındakı farklar ve dezanatajlar hakkında bılgı almak ıstıyorum bilen arkdaşlara duyurulur....

• quote:

Orijinalden alıntı: idris003

beyler başlıkda belirttim gibi bu teknolojılerı kısaca açıklayarak aralraındakı farklar ve dezanatajlar hakkında bılgı almak ıstıyorum bilen arkdaşlara duyurulur....

bence bunu google'de aratın bi çoğumuz en fazla i serisi veya daha aşağısını kullanıyoruz-burada pek fazla rastlanırmı bilemiyorum o konuda bilgisi olana
  • Çok ayrıntılı olmamakla beraber incelemelerde böyle okumuştum.

Ivy ler daha az güç tüketiyor. Ve daha performanslılar. Sandyler dahili hd3000 grafike sahipken, ivyler daha donanımlı olan hd4000 grafiğe sahip. Tek sıkıntısı sıcaklıktı galiba. Ama intel bundan sonra çıkacak işlemcilerde soket değişimine gidecek.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Her ikiside Intel'in Tick Tock teknolojisinin bir ürünüdür. Sandy Bridge ''Tock'' ( 2.nesil işlemciler ), Ivy Bridge ''Tick''(3.nesil işlemciler) ise en son çıkan 22 nm ile üretilmiş, Intel'in yeni işlemci mimarisinin adıdır. Sandy Bridge işlemciler 32 nm ile üretilmekteydi.

Sandy Bridge oranla, yeni Ivy Bridge teknolojisi trigate 3D transistörlerini kullanmaktadır. Ivy Bridge ayrıca daha düşük üretim teknolojisi 22 nm ile 1.4 milyar transistörü, 160 mm2 üretim yüzeyinde kullanmaktadır.

Sandy Bridge bu oran, 995 milyona 216 mm2 idi. Ayrıca büyük atılım, Intel HD Grafik üzerinden yapıldı. HD 4000'de 16 adet çekirdek yer almaktadır. Geçmiş teknolojide bu oran 12 idi.

Çekirdek sayısı ve işlemci hızı (Mhz) aynı olan Sandy Bridge işlemcilere oranlai Ivy Bridge işlemciler %10 daha performanslı işlemci çekirdek performansına, yaklaşık %80 grafik çekirdeği performansı farkı mevcuttur.

Her iki teknolojide 1155 soket desteğini taşımaktadır. Güncel BIOS'la uyumlu anakartlarda Upgrade yapılabilir. Destekli anakartlarda önceki Z67, P67, H67 çipsetli modellerde de çalışabilecek. Bunun yanısıra Z67 ve H67 çipsetli modellerde Intel HD Graphics 4000 ayrıca daha performanslı çalışacaktır.

Bu konuda söyleyebileceklerim bunlar, basitleştirmeye çalıştım.

• quote:

Orijinalden alıntı: makedon

Her ikiside Intel'in Tick Tock teknolojisinin bir ürünüdür. Sandy Bridge ''Tock'' ( 2.nesil işlemciler ), Ivy Bridge ''Tick''(3.nesil işlemciler) ise en son çıkan 22 nm ile üretilmiş, Intel'in yeni işlemci mimarisinin adıdır. Sandy Bridge işlemciler 32 nm ile üretilmekteydi.

Sandy Bridge oranla, yeni Ivy Bridge teknolojisi trigate 3D transistörlerini kullanmaktadır. Ivy Bridge ayrıca daha düşük üretim teknolojisi 22 nm ile 1.4 milyar transistörü, 160 mm2 üretim yüzeyinde kullanmaktadır.

Sandy Bridge bu oran, 995 milyona 216 mm2 idi. Ayrıca büyük atılım, Intel HD Grafik üzerinden yapıldı. HD 4000'de 16 adet çekirdek yer almaktadır. Geçmiş teknolojide bu oran 12 idi.

Çekirdek sayısı ve işlemci hızı (Mhz) aynı olan Sandy Bridge işlemcilere oranlai Ivy Bridge işlemciler %10 daha performanslı işlemci çekirdek performansına, yaklaşık %80 grafik çekirdeği performansı farkı mevcuttur.

Her iki teknolojide 1155 soket desteğini taşımaktadır. Güncel BIOS'la uyumlu anakartlarda Upgrade yapılabilir. Destekli anakartlarda önceki Z67, P67, H67 çipsetli modellerde de çalışabilecek. Bunun yanısıra Z67 ve H67 çipsetli modellerde Intel HD Graphics 4000 ayrıca daha performanslı çalışacaktır.

Bu konuda söyleyebileceklerim bunlar, basitleştirmeye çalıştım.

teşekkürler alamıcak olsakda güzel bi bilgilendirme oldu

• bende intel core i7 2670qm sandy bridge var tabi pc yavaş çalışyıor lap topda sorun olabılır mı die düşnüüyom
  • quote:

bende intel core i7 2670qm sandy bridge var tabi pc yavaş çalışyıor lap topda sorun olabılır mı die düşnüüyom

Alındığından beri format atıldı mı? Artık satılan laptoplarda yüklü gelen gerekli gereksiz, sistemi yoran programlar bulunuyor. Formatla daha düzgün hale geliyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: |Ahmet 17|

quote:

bende intel core i7 2670qm sandy bridge var tabi pc yavaş çalışyıor lap topda sorun olabılır mı die düşnüüyom

Alındığından beri format atıldı mı? Artık satılan laptoplarda yüklü gelen gerekli gereksiz, sistemi yoran programlar bulunuyor. Formatla daha düzgün hale geliyor.

hard disk mekanik olduktan sonra istersen xeon işlemci kullan gene yavaş....zaten yavaşlamanın temel nedeni hard disktir....
  • quote:

Orijinalden alıntı: _NorthWestern_

quote:

Orijinalden alıntı: |Ahmet 17|

quote:

hard disk mekanik olduktan sonra istersen xeon işlemci kullan gene yavaş....zaten yavaşlamanın temel nedeni hard disktir....

katılıyorum iyi bi ssd hd al core2duo'lar bile zıpkın gibi oluyor. hd hız konusunda islemci kadar önemli

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.