Şimdi Ara

Sandy Bridge Kullanlar Kulübü (87. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.830
Cevap
5
Favori
74.918
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8586878889
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: arifbalyemez

Gerçekten güzelmiş. Arkadaşlar bu alet sistem boştayken i5 2500k nın sıcaklığı ne kadar olmalı? Bende bir çekirdek 26-28 arası dolaşırken diğerleri genelde 30-35 derece arası dolaşıyor. Bu biraz fazla değil mi?

Sandy Bridge Kullanlar Kulübü

oda sıkcaklıgı da önemli. eger oda sıcaklıgı 20 derece iken sıcaklıklar o rakamlarsa normal değil.fanları dışarıya dogru üfleyecek şekilde takmayı dene.

• quote:

Orijinalden alıntı: giyotin_1982

quote:

Gerçekten güzelmiş. Arkadaşlar bu alet sistem boştayken i5 2500k nın sıcaklığı ne kadar olmalı? Bende bir çekirdek 26-28 arası dolaşırken diğerleri genelde 30-35 derece arası dolaşıyor. Bu biraz fazla değil mi?

oda sıkcaklıgı da önemli. eger oda sıcaklıgı 20 derece iken sıcaklıklar o rakamlarsa normal değil.fanları dışarıya dogru üfleyecek şekilde takmayı dene.

Şunu söylemeyi unuttum şu mavi kabloları kullandım (düşük devirli çalışmasını sağladığı için) ondan olabilir mi? Yada termal macunu mu süremedim acaba; sadece işlemcinin ortasına biraz sıktım, yoksa yaymam mı gerekiyordu? Videolarda ve montaj klavuzunda öyle diyordu.

• arif kardeşim sogutucular bazen üzerinde kendi macunu ile gelir.sendeki öylemi bilmiyorum bide o fanları ya fan kontrolcüye bagla yada anakarta(anakarttan kontrol edebiliyosan) sana noctuayı önermemdeki sebeplerden biri fanlarının sessiz olmasıdır.bendeki sogutucunun fanlarını son devirde(LNA yada ULNA kullanmadan sadece kontrolcüye bagladım) çalıştırsam bile ekran kartı sesini bastırmıyor okadar sessiz.eger macunsuz geldiyse sogutucu,yanında gelen macunu işlemciye yada sogutucunun işlemciye temas eden bölümüne mercimek tanesi kadar döküp kredi kartı yada benzeri bişey ile taşırmadan yaydırabilirsin.kural böyle :) ama ben öyle yapmadım mercimek kadar macunu işlemciye sürüp sogutucuyu biraz bastırarak yedirdim ve öyle kullanıyorum.fanları dedigim gibi kasa dışına üfleyecek şekilde ve şuanki şekli ile bi test yapıp uygun performansı hangisinde alıyorsun bi test et ve öyle kullan derim.
    Söylemeden edemicem aga kasa çok kötü yaa :) güzel ve içi ferah bi kasaya geçmeni öneririm.kasa içi hava akışı ve sürkilasyonu sıcaklıga etki eder 3-5-7 derece kadar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HoneyBadger82 -- 15 Mayıs 2012; 18:31:26 >

• quote:

arif kardeşim sogutucular bazen üzerinde kendi macunu ile gelir.sendeki öylemi bilmiyorum bide o fanları ya fan kontrolcüye bagla yada anakarta(anakarttan kontrol edebiliyosan) sana noctuayı önermemdeki sebeplerden biri fanlarının sessiz olmasıdır.bendeki sogutucunun fanlarını son devirde(LNA yada ULNA kullanmadan sadece kontrolcüye bagladım) çalıştırsam bile ekran kartı sesini bastırmıyor okadar sessiz.eger macunsuz geldiyse sogutucu,yanında gelen macunu işlemciye yada sogutucunun işlemciye temas eden bölümüne mercimek tanesi kadar döküp kredi kartı yada benzeri bişey ile taşırmadan yaydırabilirsin.kural böyle :) ama ben öyle yapmadım mercimek kadar macunu işlemciye sürüp sogutucuyu biraz bastırarak yedirdim ve öyle kullanıyorum.fanları dedigim gibi kasa dışına üfleyecek şekilde ve şuanki şekli ile bi test yapıp uygun performansı hangisinde alıyorsun bi test et ve öyle kullan derim.
    Söylemeden edemicem aga kasa çok kötü yaa :) güzel ve içi ferah bi kasaya geçmeni öneririm.kasa içi hava akışı ve sürkilasyonu sıcaklıga etki eder 3-5-7 derece kadar.

Macun beraberinde geldi. Fanları anakarttan kontrol edemiyorum. Ama ses sıkıntım yok. Gerçekten söylediğin gibi inanılmaz derecede sessiz fanlar. Aslında maks 35 derece sorun değil benim için. Sessiz olsun bana yeter :) Hafta sonu bir daha kurcalarım. Birde şu intelin dahili ekran kartı için gereksiz diyen bi dünya yazı okudum. Benim gibi sessizlik arayan insanlar için bulunmaz nimet. Ekran kartının fanından kurtardı beni. Bu arada sorularıma sabırla cevaap verdiğin için telekkürler.

• quote:

quote:

arif kardeşim sogutucular bazen üzerinde kendi macunu ile gelir.sendeki öylemi bilmiyorum bide o fanları ya fan kontrolcüye bagla yada anakarta(anakarttan kontrol edebiliyosan) sana noctuayı önermemdeki sebeplerden biri fanlarının sessiz olmasıdır.bendeki sogutucunun fanlarını son devirde(LNA yada ULNA kullanmadan sadece kontrolcüye bagladım) çalıştırsam bile ekran kartı sesini bastırmıyor okadar sessiz.eger macunsuz geldiyse sogutucu,yanında gelen macunu işlemciye yada sogutucunun işlemciye temas eden bölümüne mercimek tanesi kadar döküp kredi kartı yada benzeri bişey ile taşırmadan yaydırabilirsin.kural böyle :) ama ben öyle yapmadım mercimek kadar macunu işlemciye sürüp sogutucuyu biraz bastırarak yedirdim ve öyle kullanıyorum.fanları dedigim gibi kasa dışına üfleyecek şekilde ve şuanki şekli ile bi test yapıp uygun performansı hangisinde alıyorsun bi test et ve öyle kullan derim.

Macun beraberinde geldi. Fanları anakarttan kontrol edemiyorum. Ama ses sıkıntım yok. Gerçekten söylediğin gibi inanılmaz derecede sessiz fanlar. Aslında maks 35 derece sorun değil benim için. Sessiz olsun bana yeter :) Hafta sonu bir daha kurcalarım. Birde şu intelin dahili ekran kartı için gereksiz diyen bi dünya yazı okudum. Benim gibi sessizlik arayan insanlar için bulunmaz nimet. Ekran kartının fanından kurtardı beni. Bu arada sorularıma sabırla cevaap verdiğin için telekkürler.

istedigin gibi olduysa ne mutlu.

• Sandy Bridge Kullanlar Kulübü

Şu İ7 2600 ü mü değiştiriver dostum sana zahmet.
  • Arkadaşlar sistemimim stabil, sıkıntı yok. Ancak merak ettiğim bir husus var; VRM Frequency. Forumlarda arama yaptığımda bunu genellikle 350-380 değerleri arasında kullanıyorlar (450 ayarlayan bile gördüm) Bu seçeneğin OC'ye olan etkisi nedir ve bu değerlere çıkmalı mıyım? 300 ayarlı sanırım. Bunu artırmak işlemcinin çarpanını etkiler mi? Örneğin 4.6 yerine 4.8'e çıkabilmek gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cybernoid -- 16 Mayıs 2012; 15:24:20 >
  • Overclock ayarlarım (bios) ve performans testleri. Deneyimlerinizi paylaşabilrsiniz;

http://forum.donanimhaber.com/m_60928724/mpage_1/f_/key_//tm.htm#60928724

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cybernoid -- 16 Mayıs 2012; 22:56:23 >
  • Sistemim panelde mevcut benide ekleyebilirsiniz

• benide ekleyebilirsiniz. i5 2500k
  • Selam arkadaşlar. 2500k ile sizlere merhaba ^^

• benide ekleyin o vakit

• Hocam benide yazabilirsiniz.....

İntel Core i5 2500 kullanıyorum.....
  • biz hala intel core 2 duo
  • beni de ekleyin kulübe =) su an i3 2100 var elimde ama 1 hafta icinde i5 2500k ya geciyorum insallah :)
  • Ivy Bridge Klübü Yok mu ağa ?
  • msi z68ma-g45 ve 2500k ikilisi :D
  • i5 2500 ile bende aranızdayım arkadaşlar.

• i5 2500k ve msi Z77-A gd65 benide ekleyebilirsiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turgut_fb -- 25 Haziran 2012; 4:48:09 >
  • 2500K ekle
  • 
Sayfa: önceki 8586878889
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.