Şimdi Ara

Sandy Bridge Kullanlar Kulübü (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.830
Cevap
5
Favori
76.475
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • i5 2500k ile geliyorumnaranıza en gec pazar sogutucular 1366 soketler 1155 ede oluyormu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: MÜŞAVİR

Bu enerji tasarrufu özelliklerinide ben hiç kullanmadığımı söylemek isterim. Tecrübe eden mutlaka olmuştur ama enerji tasarruf modunda min. fps ler bariz düşebiliyor. Zaten bu sözde tasarrufun faturaya ne kadar yansıdığı (Yansıyorsa tabi ) da tartışmaya açık bir mevzu.

Enerji tasarruf özellği gibi bakmamak lazım daha öncede söylediğim gibi eğer sistemin o an ihtiyacı varsa gücü son raddesine kadar yükleyebiliyor...Sistemi eş zamanlı kontrol edip ona göre ihtiyaç yoksa gücü kesiyor... Şöyle basit bir örnek vereyim...Bir işlemciyi 3,3 v kanalından çalıştığını varsayarsak ve 3.3 v kanalı da 26 amper akım çektiğine göre 1.4 voltta çalıştırsak 1.4x26=36,4 watt/saat tüketim eder...Ama tasarruf modu bu değerleri ihtiyaca göre düşürdüğünde mesela 0.8 v değere getirdiğinde 0.8x26=20,8 watt/saat güç eder...Bence kayda değer bir tüketim farkı uzun kullanımlarda bence ki bu sadece işlemci için böyle...Diğer bileşenleride hesaplarsak oldukça büyür oran...O.C. olayında çok çok daha artıyor fark...

Bence çok iyi bir sistem...
    Doğayıda düşünmek lazım...;)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Hayabusa_ -- 26 Mart 2011; 22:49:05 >

• quote:

Orijinalden alıntı: sonsuzuncu

dh mesut cevikin sabertooth inceleme videosunu izleyin. sadece carpanla ayar veriyorsunuz , geri kalan tumunu kendi ayarliyor. bios ekrani da harika yapilmis. mesut cevik 5ghz e cikardi kolay sekilde. kafama iyice yatti almayi dusunuyorum.

Eğer istersen manuel olarakta voltaj verebiliyorsun...CPU GPU ve RAM belleklere...Ama çarpanı arttırdığında kendisi en iyi voltaj değerlerini veriyor ve dediğin gibi 5Ghz görebiliyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Hayabusa_ -- 26 Mart 2011; 22:40:36 >

Orijinalden alıntı: _Hayabusa_

quote:

dh mesut cevikin sabertooth inceleme videosunu izleyin. sadece carpanla ayar veriyorsunuz , geri kalan tumunu kendi ayarliyor. bios ekrani da harika yapilmis. mesut cevik 5ghz e cikardi kolay sekilde. kafama iyice yatti almayi dusunuyorum.

Eğer istersen manuel olarakta voltaj verebiliyorsun...CPU GPU ve RAM belleklere...Ama çarpanı arttırdığında kendisin en iyi voltaj değerlerini veriyor ve dediğin gibi 5Ghz görebiliyor...

noctua d14 taktık mı tamamdır.

quote:

Orijinalden alıntı: _Hayabusa_

quote:

Eğer istersen manuel olarakta voltaj verebiliyorsun...CPU GPU ve RAM belleklere...Ama çarpanı arttırdığında kendisin en iyi voltaj değerlerini veriyor ve dediğin gibi 5Ghz görebiliyor...

noctua d14 taktık mı tamamdır.

Bunu takarsan işlemci F-16 olur...:))
    Standart fanla bile rahatlıkla 4.4Ghz+ görebiliyorsun...Ve stabil...

• Sabertooth veya Deluxun uzerine bu ramler nasil olur?
    http://www.vatanbilgisayar.com/gskill-f3-17066cl7d-4gbpis-4gb-(2*2gb)-tts+fan-2133mhz-cl7-dual-kit-ram/productdetails.aspx?I_ID=50750#divDigerResimler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rwenzori -- 27 Mart 2011; 1:11:50 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ocean Mist
    Sabertooth veya Deluxun uzerine bu ramler nasil olur?
    http://www.vatanbilgisayar.com/gskill-f3-17066cl7d-4gbpis-4gb-(2*2gb)-tts+fan-2133mhz-cl7-dual-kit-ram/productdetails.aspx?I_ID=50750#divDigerResimler

oc icin aliyorsan bilmem ama oyun icin aliyorsan "bence" israf olur.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Ocean Mist
    Sabertooth veya Deluxun uzerine bu ramler nasil olur?

oc icin aliyorsan bilmem ama oyun icin aliyorsan "bence" israf olur.

Sizin oneriniz ne olur?

• oncelikle anakart ram uyumu icin anakartin ilgili modelinin destekledigi ramleri gozden gecirilmeli.
    oyunlarda fps farki max %5 civaridir. bu farkla ilgili ram kisminda konu vardi. cl9 1333 icime sinmez derseniz cl7 veya 8, 1600mhzler cok cok yeterli gelecektir.
    ram konusunda cok detayli bir bilgim yok ama 2133mhz vb ramlerin, aralarindaki bariz fiyat farklarini dusunursek, max%5 fps farki icin alinmaya degmeyecek oldugunu rahatlikla ifade edebilirim.
  • Deluxe mu sabertoot mu beyler
  • def. voltaj (1.20 vid) ile 3800 mhz stabil.

Sıcaklıklara dikkat.

Sandy Bridge Kullanlar Kulübü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MÜŞAVİR -- 27 Mart 2011; 13:33:52 >
    "...biz O’nun gövdesine tapan bir putperest değil, ölmez eserine ve mânasına bağlı bir şuuruz. O, kendi vücuduyla beraber kaybolacak fani bir milletin değil, kendi manasıyla beraber yaşayacak ebedi bir milletin yaratıcısıdır.”

• sb islemcilerin max. Sicaklik degeri nedir?
  • 105 civarı.

• i7 2600k
    +sabertooth p67
    +silver arrow
    +truvatek phalanX big tower,

bu aralar apc güç kaynağının kurulumu ile uğraşıyorum (fişleri farklı ömrümü yedi, şimdiye kadar bu kadar kaliteli ups görmedim) bu sisteme bi gaz verirsem ortalığı söküp atar

@Ocean Mist
    deluxe mu sabertooth mu dersen, sabertooth derim gözün kapalı al, 5 yıl garanti, komponentler daha kaliteli, oc yi demiyorum bile, ben maximus ile arasında kalmıştım, maximusu alsam ne yapacam dedim zaten onda 3 yıl garanti var, aldım sabertooth gitti
    p8p67 pro kullandım b3 değişiminden iade ettim, inventustan sabertooth aldım. Sakın p8p67 lere bulaşma anakart bölümünde p8p67 nin yığınla sorunu var, keyfin bilir tabi

• quote:

Orijinalden alıntı: c4n
    i7 2600k
    +sabertooth p67
    +silver arrow
    +truvatek phalanX big tower,

bu aralar apc güç kaynağının kurulumu ile uğraşıyorum (fişleri farklı ömrümü yedi, şimdiye kadar bu kadar kaliteli ups görmedim) bu sisteme bi gaz verirsem ortalığı söküp atar

@Ocean Mist
    deluxe mu sabertooth mu dersen, sabertooth derim gözün kapalı al, 5 yıl garanti, komponentler daha kaliteli, oc yi demiyorum bile, ben maximus ile arasında kalmıştım, maximusu alsam ne yapacam dedim zaten onda 3 yıl garanti var, aldım sabertooth gitti
    p8p67 pro kullandım b3 değişiminden iade ettim, inventustan sabertooth aldım. Sakın p8p67 lere bulaşma anakart bölümünde p8p67 nin yığınla sorunu var, keyfin bilir tabi

dostum sistemin hayirli olsun bende i7 alma arefesindeyim ve anakart olarak sabertoot ve deluxe arasinda kaldim senin testlerini bekliyorum cikabildgn max stabil islemci hizlarini paylasirsan cok makbule gecer.

• 17:17 - 17:50 arasında Prime testi; 1024k past + 896k past.

i5 2500K @ 4.5ghz (1.35v)

|| Asus Tuf Gaming Z590 Plus Wifi || Intel i9-10850K @ 48/45@1.2v || Corsair H100i 240mm || Corsair Dominator Platinum 32GB 3200MHz CL16 || Asus Tuf RTX3060 V2 Gaming || 2x SanDisk Ultra 1TB NVMe ||
    || Corsair RM 750x Gold || Corsair 4000X iCUE with Commander Pro || Asus Tuf VG279Q1R || Logitech Z-2300 2.1 || Asus Rog Chakram X Origin || Asus Rog Strix Scope II 96 || Seagate STEL6000200 || Schneider BVX 1200VA UPS ||
  • Sabertooth'lar da cf halinde cift x8 dimi, cift x16 olsa cok iyi olurdu...
    Sabertoothu begeniyorum, senden test bekliyoruz dostum, cpu sogutucusununda performansini gorecegiz boylece.

Sana buyuk is. dusuyor dostum, 5 ghz e cekebilir misin acaba?
    5 ghz de voltajlari bildirebilirmisin, 1 saatlik prime 95 sonuclarini paylasir misin?
    Tabii sicakliklari da istiyoruz, sogutucu performansini gormek icin..
    Birde bu sogutucuyu taktiginda hangi ram yuvalari iptal oluyor...

İs sana kaldi dostum, testlerin bircok insan icin buyuk onem arz ediyor...

Vatan pc den donuyorum, ne 1155 dogru duzgun anakart var, ne ram?
  • _____________________________
    || Asus Tuf Gaming Z590 Plus Wifi || Intel i9-10850K @ 48/45@1.2v || Corsair H100i 240mm || Corsair Dominator Platinum 32GB 3200MHz CL16 || Asus Tuf RTX3060 V2 Gaming || 2x SanDisk Ultra 1TB NVMe ||
    || Corsair RM 750x Gold || Corsair 4000X iCUE with Commander Pro || Asus Tuf VG279Q1R || Logitech Z-2300 2.1 || Asus Rog Chakram X Origin || Asus Rog Strix Scope II 96 || Seagate STEL6000200 || Schneider BVX 1200VA UPS ||

• def. v. 4000 mhz stabil, sıcaklıklar muhteşem.

Oda sıcaklığı: 24C

"...biz O’nun gövdesine tapan bir putperest değil, ölmez eserine ve mânasına bağlı bir şuuruz. O, kendi vücuduyla beraber kaybolacak fani bir milletin değil, kendi manasıyla beraber yaşayacak ebedi bir milletin yaratıcısıdır.”

• sıcakliklar hakikaten
    cok iyi .. oc u nasıl yaptınız voltaj felan verdinizmi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PcCoLLiC -- 27 Mart 2011; 20:23:26 >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.