Şimdi Ara

SanDisk ULTRA PLUS 256GB SSD [inceleme] | SanDisk SSD [ANA KONU] (36. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
869
Cevap
8
Favori
43.706
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ultra 2'yi kargocular harcamış 3 gündür bulunduğum ilde ama teslim edemediler, üstelik sistemde teslim edilmiş görünüyor, ama kime teslim edildiğini bilen yok, HB'nin Aras ile işi zor.

    Bu arada konu sayesinde "Sandisk Ssd Dasboard" programını görmüş olduk, firmware güncelledik. Disk %99'da çıktı maşallah, başlığın ilk zamanlarından beri kullanılıyor. Aslında bu vesile ile çok fazla alan kullanmadığımı da görmüş oldum. 480GB'lik yerine 240GB'lık yüksek performanslı "Corsair Force LE" mi tercih etsem diye düşünmüyor değilim.




  • REDSTONE kullanıcısına yanıt
    selamlar,

    Sandisk ssd plus 480 gb kullanıyorum ekliyebilirsiniz..

    SanDisk ULTRA PLUS 256GB SSD [inceleme] | SanDisk SSD [ANA KONU]
  • REDSTONE kullanıcısına yanıt
    Şu adreste iki SSD'nin karşılaştırması var:http://ssd.userbenchmark.com/Compare/SanDisk-Ultra-II-480GB-vs-SanDisk-SSD-Plus-480GB/3473vsm131770

    Benim anlamadığım nokta şu, Ultra II kağıt üzerinde daha çok yazma hızı ile öne çıkmasına rağmen, teslerde Ssd Plus'ın yazma hızı daha iyi.

    SanDisk ULTRA PLUS 256GB SSD [inceleme] | SanDisk SSD [ANA KONU]




  • A

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu SSD yi almayı düşünüyorum. Performansı nasıldır? Verilen paraya değer mi? Kullanan var mı ?
    Yarın sipariş geçeceğim lütfen hızlı cevaplar bekliyorum.

    Fiyat olarak da 446 TL ye gelecek.

    SANDİSK ULTRA II

    Bir de bu ürünlerde TRW mi ne vardı.(yazma süresi) Bununla ilgili o bilgiye ulaşamadım. Yardımlarınızı, görüşlerinizi, düşüncelerinizi bekliyorum.
  • Değeceğini düşünüyorum II serisi performans serisidir zaten
  • Teşekkürler hocam cevabınız için. Oyun falan oynamıyorum. Çizim programları falan kullanacağım. İnternette takılacağım. Hızlı açılsın PC falan istiyorum.
    Şu an 1TB HDD var 5400 rpm.
    Umarım faydalı olur.

    Donanım şu şekilde
    SanDisk ULTRA PLUS 256GB SSD [inceleme] | SanDisk SSD [ANA KONU]
    SanDisk ULTRA PLUS 256GB SSD [inceleme] | SanDisk SSD [ANA KONU]
    SanDisk ULTRA PLUS 256GB SSD [inceleme] | SanDisk SSD [ANA KONU]




  • bendede 5400 lük vardı ssd ye geçince tofaştan mercedes e binmiş gibi oluyor

    saydığınız işlemler genel olarak cpu-disk kullanımıyla çalışıyor zaten faydasını görürsünüz yani

    donanımınıza gelince U serisi işlemci tasarruf sınıfındadır yani bu saatten sonra sistem cpu dan darboğaz olur çok zorlarsanız disk ile ilgili sıkıntı olmaz bende 4210u serisi var ordan biliyorum
  • Darisi basima artik hocam.



    İslemci konusunda soylediklerinizi vaktiniz varsa biraz acabilir misiniz ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • emsalsszz hocama özelden yaptığı yardımlar için teşekkürler.

    Konu sahibi takip ediyorsa artık beni de kullanıcılar kulübüne ekleyebilir.
    Ultra 2 modelinin 480 gb olanını kullanmaya başladım.

    İlk izlenimlerde ciddi manada bir hızlanma oldu.
  • Merhaba arkadaşlar,

    Merak etmeyin, eklemeler-düzenlemeler vs. ayarlanacak. Kendi sistemimi değiştirdiğimden dolayı, bu sıralar ilgilenemiyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi REDSTONE -- 19 Şubat 2017; 16:30:24 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arakadaşlar ssd plus kullanıyorum laptopta sıcaklık 45-53 derece arasında değişiyor normal midir?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • samsung 750 evo mu bu ssd mi desem ne dersiniz ?
  • mahseer898 kullanıcısına yanıt
    Tabiki bu 750 eski bir model
  • 390 liraya Sandisk ultra 2 480gb mı yoksa 340 liraya samsung 850 evo 250 gb mı ? Sandisk ile ilgili şikayetler okudum penta konusu olsun genel olarak daha sık arızalandığı doğru mu ? En azından samsung 750 evo ile eşdeğer olmalı diye düşünüyorum. Garanti süreleri de aynı zaten.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mersinaki

    390 liraya Sandisk ultra 2 480gb mı yoksa 340 liraya samsung 850 evo 250 gb mı ? Sandisk ile ilgili şikayetler okudum penta konusu olsun genel olarak daha sık arızalandığı doğru mu ? En azından samsung 750 evo ile eşdeğer olmalı diye düşünüyorum. Garanti süreleri de aynı zaten.

    Merhaba,

    Bu konunun baş kahramanı olan şu an kullanmış olduğum Ultra Plus modeli 3.5 yıl civarı kullanım ömrüne gelmiş durumda (civarında diyelim, altı üstü tam hatırlamıyorum, fatura tarihine bakmak lazım). Allah'a şükür ilk aldığımdan bu yana performans noktasında bir sıkıntısını görmedim. Sandisk SSD Dashboard programında da ömrünün halen (bu kadar yoğun kullanmama karşın) %96 olduğunu görmekteyim.

    Velhasıl kelam; bu konu aynı zamanda kulüp olarak da kullandığımız bir konu. Ve konu içerisinde nedense 1 veya en fazla 2 kere arızası olana denk gelmişimdir/gelirsiniz. Bu arıza, kötü ürün vb. yaftalar maalesef ki bizim insanımızın ağzına bir kere yapışmaya dursun. Bir markanın bir ürününde bir sorun görüldü mü, markanın tüm ürünlerine bu sorunun yayılması itina ile süregeliyor. Gerçi birkaç cümle öncesi yazdığım gibi, bu kadar sık sorunların nerede görüldüğü de ayrı bir merak konusu ?

    Ultra II modelinin, örneğin benim kullanmış olduğum modelin güncel versiyonu olduğunu da göz önüne alırsak (diğer birkaç modelinde güncel versiyonu denebilir); bu fiyat ve depolama boyutu ile beraber iyi bir seçenek olacağını düşünüyorum. Samsung'un ürünleri de tabii ki kötü değiller, güzel ürünleri mevcut. 850 evo modeli 5 yıl garantisi ile avantajlı gibi dursada, 50 tl fazla verip 2 kat fazla depolama boyutuna ulaşmış oluyorsunuz. Bunun da size en büyük getirisi, SSD'yi tek part olarak sistem diski yaptığınız zaman yüksek boyutlu oyun kurulumları, programlar vs. ile çok sıkıntı yaratmaması olacaktır (depolama boyutu açısından, performans noktasında dolu boş aşırı fark oluşturmuyor). Tabii direkt depolama olarak da kullanılabilir, herkesin kendi tercihi sonuçta. 2 yıl daha az garanti süresi olacak olsada, benzer fiyat çerçevesinde durum bu şekildedir. Benim kullanmış olduğum modelde 3 yıl garantili ve garanti süresi doldu mesela. Ama ömür durumu da ortadadır. Maşallah diyeyim.




  • İlginiz ve detaylı yazınız için teşekkür ederim. Benim için gayet açıklayıcı oldu.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mersinaki

    İlginiz ve detaylı yazınız için teşekkür ederim. Benim için gayet açıklayıcı oldu.

    Rica ederim. Vaktim oldukça yardımcı olmaya çalışıyorum herkese. Eskisi kadar müsait olamıyorum, zaman zaman cevapsız kalan arkadaşlar mazur görsünler.

    Bu arada tam olarak değinmediğim bir kısım içinde; saf ve genel performans noktasında, 850 - 750 EVO / Sandisk Ultra II vb. arasında günlük kullanım için öyle ahım şahım hissedilebilir farklar olmaz. Test sonuçlarında anca aşırı olmayan bir takım farklar görülebilir.
  • Merhaba arkadaşlar, disklerle aranız nasıl ? Benim hatırı sayılır bir zamana yaklaşıyor artık ve maşallah performans noktasında ilk günkü gibi izlenimler almaktayım ULTRA PLUS ile. Aslında ilk fırsatta konunun ilk sayfasına; zaman içerisindeki izlenimi gösteren performans testlerini de ekleyeyim.

    Bu arada ULTRA II 240GB düşünenler için; 369 TL piyasa fiyatı var şu an için.

    Bazen özellikle Vatan Bilgisayar'dan alışveriş yapmak isteyenler ile karşılaşıyorum. Orada da indirim olmasada, öne çıkan ürünlerde yer almış 369 TL fiyatı ile.

    http://www.vatanbilgisayar.com/sandisk-240gb-ultra-ii-sata-3-0-ssd-okuma-550mb-yazma-500mb-.html

    Değerlendirmek isteyenler göz atabilirler. Şunu belirtmemde de fayda var. Extreme PRO modeli de 30 TL daha pahalı. Eğer satın alacaklar için 30 TL fazla bir fark değilse Extreme PRO modeli tercih sebebi olabilir. Şu zamanlarda yavaş yavaş 240GB boyutu da sistem diski olarak kullanım için az geliyor denebilir (online oyunlar vs. kurumları için). Fakat 480GB ve üzeri depolama boyutu sunan SSD'lerde halen kaydadeğer bir fiyat düşüşü de yok maalesef. Biraz daha makul seviyelere gelmeleri lazım.




  • REDSTONE kullanıcısına yanıt
    02.09.2015 Tarihinden itibaren kullanıyorum. Laptop sürekli açıktır, çoğunlukla işler yarım kalınca uyku modu ya da hazırda beklet'e alıyorum. Performansından hala memnunum :D Hatta 2 ye böldüm C / D olarak

    Uyguna bulursam yine alırım ama şu an için ihtiyacım yok :D Ama eğer samsung evo ile aralarındaki fiyat farkı kapandıysa sandisk'in de evo 850 falan düşünebilirdim. Gerçi şu an piyasa ne durumda SSD aldığımdan beri takip etmiyorum 1,5 senedir

    SanDisk ULTRA PLUS 256GB SSD [inceleme] | SanDisk SSD [ANA KONU]




  • 
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.