Şimdi Ara

SANDISK EXPRESS

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
87
Cevap
0
Favori
7.027
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar, Sandisk Express 1GB 96 ytl'ye satılıyor ve minisd ile genişletilebiliyor.

Fakat aygıtın içinde FM tuner olmasına ve hatta FM kayıt özelliğine de sahip olmasına rağmen, Türkiye'de bandrol vergisinden kaçmak için (zannedersem) FM özelliğini çıkartmışlar.

Firmware güncellemesi ile mümkün müdür? (sanırım mümkündür) Nasıldır? Yapan var mı, ona göre almak istiyorum.

Diğer sandisk ürünleri için yöntemler okudum fakat buna dair bir şeyler göremedim henüz.

Bilgisi olan?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blindness -- 17 Haziran 2007; 0:20:25 >

• yakında çıkar merak etme.Ama o ürünü almak için bence daha erken.
  • bu üründen alan yok galiba forumda hiç..(şimdilik)
  • Ben aldım pek memnun kalmadım açıkçası.
    Ses kalitesi daha önce kullandığım samsung a göre daha kötü geldi bana.
    Ayrıca şarzın bittiğini uyaran birşey yok sürekli şarz oluyor.
    Radyosu yok. Radyosunu açabilmek için araştırıyorum.
  • cengiz, aygıta sahip olmasam da radyo konusu için takipteyim. yani radyo yüklenebiliyorsa alacağım.

elindeki aygtın firmware'i 1.0.0.16'dan düşükse, amerikan firmwareini yükleyebilirsin büyük ihtimalle.

http://mp3support.sandisk.com/downloads/SansaUpdaterInstall.exe

bu adresten firmware updater'ı indiriyorsun.

şimdi şu mesele var: firmware updater otomatik olarak aygıtın avrupa mı amerika mı olduğuna göre firmware çekiyor. yani büyük ihtimalle radyosuz güncel avrupa firmwareini indirecek. bunu aşmak için aygıtı msc modda açıp içindeki versiyon dosyasını güncellemek gerekebilir.
    ancak sansa express'te ayarlarda msc/mtp seçme şansı verilmemiş. bunun dezavantajı, aletin içindeki dosyalara erişerek avrupa (E) gözüken versiyonu amerika (A) yapmamız için zorla MSC modda çalıştırmamızı gerektirmesi.

bunu yapmak için donanımlarda, aygıta sağ tıklayıp, sürücüsünü yeniden yükle deyip, windowsun "usb mass storage device" sürücüsünü yüklemeliyiz.

sansa express'i msc modda çalıştırmaya dair daha fazla bilgi için,http://www.anythingbutipod.com/forum/showthread.php?t=12426
    versiyon bilgisini değiştirmek ve sansa updater'ı yanıltmak konusunda daha fazla bilgi için:http://forum.donanimhaber.com/m_9886886/mpage_1/key_sandisk%252Cradyo//tm.htm#10003201

ilgili değişiklikleri yaptıktan sonra -yapabilirsek- ufak tilkiyi amerikan firmwareiyle bezeyebileceğiz ve büyük ihtimalle radyoya kavuşacağız demektir.

not: sandisk'in diğer mp3 çalarlarıyla ve sansa express'le olan kullanıcı deneyimlerine dayanarak söylüyorum bunları. umarım bir terslik çıkmaz.

• blackozan

YARDIMLARIN İÇİN TEŞEKKÜRLER . EN KISA ZAMANDA DENEMEYE ÇALIŞICAM.

ÜRÜNÜN KENDİ KULAKLIĞI
    SENNHEISER MX200
    KALİTESİNDE SES VERİYOR (DENEDİM)

AYRICA SAMSUNG UN EP360 KULAKLIĞIYLA TEST ETTİM (BUNDA SES DAHA İYİYDİ)

SENNHEISER CX300 KULAKLIĞIM YOK BELKİ BUNDA SES ÇOK DAHA İYİDİR.

SES BİLGİM FAZLA YOK YALNIZ BU CİHAZIN SES ÇIKIŞI ÇOK TİZ AMA TEMİZ (SAMSUNGUN KULAKLIĞI BASS AĞIRLIKLI DIR , BU KULAKLIKTA BİLE SES ÇOK TİZDİ)

ÇOK İYİ BAS VEREN KULAKLIKLARLA BELKİ SES DAHA İYİ OLABİLİR (SENNHEISER CX300)
  • ekran boyutu nasıl
    fotolarda çok küçük gözüküyor..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ekran boyutu da kendi boyutu da küçük. Yalnız Bu radyo ekleme işin de sıkıntı var.
    Windows Media Player 9 yüklü makinalarda cihazın içindeki tüm dosyalar görülüyor.Diğer sandisklerdeki gibi versiyonla ilgili bir dosya yok !!
    Nasıl radyo eklenecek bu cihaza bilmiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cengiz_tunc -- 2 Temmuz 2007; 9:17:13 >
  • msc modda açılıyor aslında aygıt. o moddan görebilirsin ilgili dosyaları.

http://www.anythingbutipod.com/forum/showthread.php?t=12426
  • İçindeki tüm dosyaları görüyorum. Windows media player 9 yüklü bilgisayarlarda MSC modda açılıyor .
    İçindeki gizli dosyaları görebiliyorum. Ama eski sandisklerdeki gibi versiyonla ilgili bir dosya yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cengiz_tunc -- 3 Temmuz 2007; 14:28:52 >
  • kötü o vakit...

firmware'i indirip editlemekten başka çare yok galiba.

firmware dosyalarını indirmesine izin verdin mi sansa updater'ın? aygıt olmadan indirtmiyor. indirdiysen program files/ sansa updater (program files'daki klasörlemenin nasıl olduğunu bilmiyorum) içindeki dosyaları upload edebilir misin rapid'e?
  • arkadaşlar ANYTHINGBUTIPOD(tıkla) forumlarında bu ürünün incelemeleri vardı...sorularınızı orada sorarsanız tatminkar cevaplar alacağınızı düşünüyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hiçbiri -- 3 Temmuz 2007; 18:00:35 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: anchoret90

arkadaşlar ANYTHINGBUTIPOD(tıkla) forumlarında bu ürünün incelemeleri vardı...sorularınızı orada sorarsanız tatminkar cevaplar alacağınızı düşünüyorum...

merak etme o forumda dolanıyorum ne zamandır. sordum ve cevap alamadım. insanlara radyo eklemenin faziletlerini anlatırken, "radyolu modelini alabilirsin" diyorlar inatla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blindness -- 3 Temmuz 2007; 20:26:46 >

• tabi ne bilsin onlar türkiye şartlarını...
  • sahi ya türkiyede niye böyle ki?
  • quote:

Orjinalden alıntı: omarr35

sahi ya türkiyede niye böyle ki?

uğraştırmak istiyorlar bizleri :)

sanırım trt bandrolü çok daha pahalı.
  • Firmware Update ederken her seferinde TEMP klasörüne yeni bir klasör açarak firmware i indiriyor.
    Sonra devam edecekmisin diye soruyor.
    BENİMKİ 01.00.15E2 YENİSİ 01.00.16 radyo ekleme şansımı kaybetmemek için UPDATE etmiyorum.
    Firmware programı benimkinin E (Avrupa) olduğunu görüyor ama nerden gördüğünü bulamadım
    Sandisk in içindeki tüm dosyaları HEX Workshop programıyla kurcaladım versiyonla ilgili bir txt dosyasından başka bir şey yok
    onu da değiştirsem bile birşey değişmiyor hatta makinayı resetlediğimde tekrar eski haline dönüyor.
    Tek çözüm Update sırasında devam edecekmisin diye sorduğunda evet demeden bu klasörün içine 01.00.16A olanı koymak
    sonra evet demek.
    Sonuç ne olur bilmiyorum ama başka seçenek yok gibi.

Firmware dosyalarınıda inceledim radyo ile ilgili bir şeyler bulamadım.
    Sizde bakmak isterseniz dosyaları buraya eklerim ama boşa zaman kaybı olur.
    Tek çözüm yukarıda anlattığım gibi ama sorun bu firmware i nerden bulacağız ?

• Bugün yanlışlıkla firmware güncellemesi yaptım ve 01.01.01E oldu.

indirdiği firmware klasöründe sansaexpressupdater.exe isimli bir program var

ne zaman çalıştırsam firmware i yeniden kuruyor.

Bende dosyalarla oynamaya başladım ve

settings.bin dosyasında E yazan bir yeri A yaptım yeniden firmwarei yükledim bu sefer 01.01.01A oldu ama radyo yine açılmadı.

Bu durum şunu gösteriyor. Bir yerden versiyonu A olan bir firmware elimize geçerse sansaexpressupdater.exe programıyla onu
    kurabileceğiz.

ikinci bir durumda benimki şu an enson versiyon A oldu (aslında E olan yüklendi) yeni sürüm çıktığında en son A versiyonunu yüklerse radyo gelebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cengiz_tunc -- 6 Temmuz 2007; 17:25:25 >
  • ben bir yabancı forumlardaki elemanlara sorayım şu yabancı fw işini....
  • quote:

Orjinalden alıntı: cengiz_tunc

settings.bin dosyasında E yazan bir yeri A yaptım yeniden firmwarei yükledim bu sefer 01.01.01A oldu ama radyo yine açılmadı.

Bu durum şunu gösteriyor. Bir yerden versiyonu A olan bir firmware elimize geçerse sansaexpressupdater.exe programıyla onu
    kurabileceğiz.

aga,
    şu anda aygıtının versiyonu 1.01.01A mı gözüküyor aygıt üzerinden?

sansaupdater'ı tekrar çalıştırırdığında internetten aynı sürüm ama bu sefer A versiyonu indirmesini sağlayabiliyor musun, yoksa "zaten son sürüm" diyerek yüklemiyor mu, yoksa yüklese de fayda etmiyor mu?
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.