Şimdi Ara

Sanalpazar yabancı alıcı olayı nedir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
406
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar sanalpazar da telefon ilanı açtım birisi ingilizce mesaj atmış dikkate almadım ama başka birisi ürün fiyatı nedir mail adresine yazmamı iştemiş, yazdım şöyle bir cevap geldi,bu kişi de yabancıymış anladığım kadarıyla

sizin de başınıza hiç geldi mi?

Ben İstanbul'dan duyuyorum, ama ben bir Sailor olarak ABD'de şimdi iş yerinde değilim, bu yüzden bu Ürün satın hazırım ve Postane aracılığıyla Nijerya'da benim Lover göndereceğiz.

ben bu yüzden bana göndermek, Banka Havalesi / Paypal veya Western Union Para Transferi ile Ödeme göndermeye hazırım sizin

IBAN (Hesap Numarası):
    Tam adınız:
    Banka adı:
    Toplam Fiyat:

Veya tam adınızı ve PayPal Ödeme PayPal e-posta ..

Çok ödemek beni geri postalamak için hazırım çünkü listeleme sayfasından öğeyi kaldırmak.

Sistem Notu : Bu ilan her türlü yoruma açıktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emrah1923 -- 28 Ağustos 2014; 20:33:37 >

Bu kullanıcının dükkanına eklenen son 4 ürün

• Bu Nijeryalılar yıllardır var.

Özet: Adam ürüne talip oluyor, hesap numarası istiyor. Havale yapacağını söylüyor. Ödemeyi paypal üzerinden yaptığını gösteren sahte bir belge yolluyor. Uluslararası transfer olduğu için paranın yatmasının uzun süreceğini belirterek kargoyu istiyor. Alıcı da numarayı yerse ürünü kargoluyor. Böylece adam bedavaya ürün almış oluyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Obsessive* kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler Obsessive, ben daha önce online satış yapmadım araştırıyorum ne gibi olaylar oluyor diye, pek bilmiyordum bu olayları sayende öğrenmiş oldum çok teşekkür ederim

• Emrah1923 kullanıcısına yanıt
    Rica ederim, çok değişik dolandırıcılık yöntemleri var. Forumun sorunlu alışverişler bölümüne göz atmanı tavsiye ederim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Obsessive* kullanıcısına yanıt
    bakıyorum çok sağol iyi akşamlar

• Bu Nijeryalılar hiç usanmıyorlar. 20 senedir hep aynı taktik. Önceleri faks gönderiyorlardı. Şu kadar para var hesapta ama blokajı açmak için şu kadar gerek diye. Sonra mail atmaya başladılar, Son olarak da sanalpazar a dadandılar. Benim de ilanlarıma Salça olmuşlardı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: acizcool

Bu Nijeryalılar hiç usanmıyorlar. 20 senedir hep aynı taktik. Önceleri faks gönderiyorlardı. Şu kadar para var hesapta ama blokajı açmak için şu kadar gerek diye. Sonra mail atmaya başladılar, Son olarak da sanalpazar a dadandılar. Benim de ilanlarıma Salça olmuşlardı.

şikayetmi etsem? yoksa gönderdim deyip buna oyunmu oynasam benden haber bekliyor, işi aşmışlar Türkçe yazıyorlar artık

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • vay cakal nijeryalılar vay )
  • Emrah1923 kullanıcısına yanıt
    Boşver hocam. Ses etme giderler onlar. Türkçe'yi de Google Translate ile yapmışlardır. Zor iş değil
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.