Şimdi Ara

:::: SANAL SİMKART OLUŞTURULABİLİR Mİ? SİMKARTSIZ TELEFON FİKRİ ÜZERİNE...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
1.042
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar hani normal bilgisayarlarda sanal sürücüler oluşturularak CD ile oynanan oyunlar ve programlar CD olmadan da oynanabiliyor ya... işte o mantıkla ben de diyorum ki... sanal olarak kendi sim kartımızı telefonlarımıza kopyalayan bir program olsa... ve buradan simkart varmış gibi çalışsa... bu sayede 2-3-4 simkart aynı telefonda kullanılabilir... olmaz mı? bence olabilir... ama esas sorun şu;;;

NASIL ?

fikri olan veya beyin fırtınası yapmak isteyenler...

buyrun...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ferhat zorlu -- 31 Mart 2007; 5:10:14 >

• BEN Bİ ARA BÖYLE BİR PROGRAMIN VARLIĞINI DUYMUŞTUM. AMA NAIL VE NE ŞEKİLDE YAPIYOR PİLEMEM... YAPILAMAZ DİYENLER NEDENNİNİ AÇIKLASALAR SEVİNİRİM...
  • rask r3520 modeli içine takılan bir kartı çıkarıldıktan sonra belirli bir süre hafızasında tutabiliyor, içind ekart olmsa bile kart varmış gibi arama yapılabiliyor veya telefonun nerde oldugu tesbit edilebiliyordu.
    daha once de boyle bir konuya yazmıştım.
    çalıntıyı bir nebze olsun önlemek macıyla türk mühendislerine aitbir icad.
    bu sistem geliştirilerek içerinde daha fazla veya kalıcı kopyalanması saglanabilir
  • Mantıklı bir fikir.Olamıycak bir şey değil.
  • güvenlik için olmaz bence
  • böyle bir program var N73 e kurmuştum ama nasıl kullanıldığını anlayamadığım için silmiştim dili ingilizceydi PC den de silmediysem yollarım
  • çok iyi olur...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • hortlamış olacak ama bilgi yok mu...
  • abe konu hortlamamis bu zortlamis ya..

ben diyorum ki; sadece 3g kullanilsin ya da 3,5-4G farketmez ama hizli weri aliws werisi yapan teller war artk..

oturum acar gibi netten pinkodunu yazip sim hesabini acabilirsin.. sebekede ona göre o imei ye data yollar,,,

bu kaba fikir yani.. aklima öle geldi...
  • ilginç
  • Uçuş Modu var zaten.
  • çok güzel bir fikir üzerinde çalışılabilir.
  • yapılabilirse aynı telde birden fazla sim kart kullanılabilir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: nervium

yapılabilirse aynı telde birden fazla sim kart kullanılabilir.

aynen...

zaten benim bu fikirle ulaşmak istediğim nokta bu...
  • Gereksiz ve güvenilir olmayan bir fikir.
  • yine saol desteğin için... her mesaj destek sayılır kanımca.. olumsuz da olsa....

peki neden gereksiz ve güvenilmez... işte meydan...

not: bi de mümkünse olaylara olumlu bakmaya çalış... eski mesajlarına da baktım genelde olumsuz ve yıkıcı tarzda... sana tavsiyem daha olumlu bak... en azından bakmaya çalış...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ferhat zorlu -- 1 Temmuz 2007; 13:38:00 >
  • SIM kart içinde bazı algoritmalar ve random sayı üreteçleri bulunmaktadır. Bunlar abonenin kimliğini saptar ve network üzerine kaydının yapılmsını sağlarlar. Eğer bunları bir şekilde erişime açık hale getirebilirseniz belki de üzerinde oynama yaparak mesela ferhat kardeşimin kimliği ile network'e (şebekeye desem daha iyi olacak) kayıt yapıp suç işleyebilirim ve suçu da ferhat kardeşime atabilirim. Sadece bir fikir. Tabii ki işler böyle yürümüyor. Bir sürü doğrulama ve güvenlik işlemleri var. Ama bazı aşamalarda IMSI denilen numarayı ele geçirmeyi mümkün kılan durumlar olabiliyor. Bu nedenle her IMSI'ye karşılık bir TMSI üretiliyor. vs vs işlemler uzunca biraz. Bilgilenmek isteyen arkadaşlar için bazı dökümanlar vereyim.

http://ab.org.tr/ab05/tammetin/160.doc
    http://www3.itu.edu.tr/~canberk/erman_gprs_sunum.pdf
    http://www3.itu.edu.tr/~canberk/yigitbasi_gsm_sunum.ppt

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TA2LSM -- 1 Temmuz 2007; 14:07:25 >

• yeni nesilin fikridir bence bu, simkart degistirmek takmak cikarmak cok ugrastirici, bence yakindir böyle bi bulus.. patentleyip satalim bari

yani msn de de voip gibi görüsme saglaniyosa; sebekede bi pin kodu gibi biseyle dogrulama alsa bizden, ona göre de görüsmeye acsa; olmucaksey degil yani.. sekmelerden de simkart degistirirz

ferhat arkadasin üslubu we network killer arkadasin bilgilendirmesini tebrik ediyorum, tesekkürler..
  • Aslında fena fikir değil. bende de iki hat var. SIM değiştirmek zor geliyor. Ama RF üzerinden verileri çalma, konuşmaları dinleme gibi olaylar olabiliyor. Bunun için şifreleme yapılırsa ve uygun şartlar sağlanırsa bana da uyar. kullanırım yani.
  • valla kardeş iyi bir mantıkla düşünmüşsün de nasıl olacak işte
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.