Şimdi Ara

sanal modifiye dersleri ve parçaları paylaşım alanı (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
298
Cevap
0
Favori
52.990
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: mtngngr

quote:

Orjinalden alıntı: hatred

DERS 9

KAPUT BOYAMA

abi imageshack.us a upload edilmiş resimler ekleseydin görücektik işyerlerinde falan kullanıma kapalı bazı adresler vardır bu resimlerde o adreslerden birinde olduğundan şu an da görünmüyor

tmmdır kardeş değiştirdim linkleri
  • koltuk ya da araç içine herhangi bi parça eklemek için aşagıdaki gibi amele işi bi yöntemim var.layer mayer ugraşmadan copy paste ile hallediliyor.oldukça kolay bi yol sadece biten modunuzun bi kopyasını almanız gerekiyo o kadar.
    önce araca ekleyeceğimiz uygun açılı bi koltuk seçiyoruz

sanal modifiye dersleri ve parçaları paylaşım alanı

daha sonra açısını ve yüksekliğini ayarlayarak araca yapıştırıyoruz.

daha sonra koltugun kapladıgı alanları eski haline çevirmek için kopyasını aldıgımız resimde gerekli yerleri seçiyoruz

sonra koltugu eklediğimiz araca yapıştırıyoruz.sanki çok karışık bişeymiş gibi nasılda anlattım ama

camın altında kalan koltuguda aynı yöntemle ekleyebilirsiniz.daha sonra cama film çeker gibi hafiften karartınca cam efektinide yeniden kazanmış olursunuz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ruge -- 29 Haziran 2007; 17:10:18 >

• @ruge daha bi kısa yoldan yapsak koltuğu eklemek için layer açıp koltuğu ekledikten sonra görünmesini istemediğimiz yerleri silsek nasıl?
    En uzun koşuysa elbet Türkiye'de de Devrim O, onun en güzel yüz metresini koştu En sekmez luverin namlusundan fırlayarak... En hızlısıydı hepimizin, En önce göğüsledi ipi... Acıyorsam sana anam avradım olsun Ama aşk olsun sana çocuk, Aşk olsun...
    Can YÜCEL
  • quote:

Orjinalden alıntı: eXc-dy

@ruge daha bi kısa yoldan yapsak koltuğu eklemek için layer açıp koltuğu ekledikten sonra görünmesini istemediğimiz yerleri silsek nasıl?

çok süper olur de mi öyle yapıncabenim canımı sıkıyo ya öyle yaparken nokta nokta kalıyo bazen ugraştırıyo.bunu tercih ediyorum ben anlatması kadarda uzun değil aslında max 10 sn. alıyo

• -Cam karartma
    -Siyah zeminli far yapma
    -Arka farların önüne kırmızı film çekme
    -Parçalarda açı ayarlaması

Arkadaşlar hepinizin eline sağlık fakat bunlarıda eklerseniz tam olacak biraz fazlamı istedim bilmiyorum hayatımda 1 kere bile sanal modifiye yapmadığım için anlamam ama artık boş zamanlarımda uğraşacağım çok yararlı bir konu olmuş ayrıca düşünen arkadaşada teşekkürler

Edit:
    Arkadaşlar bugün gece biraz denedim de şu ızgarayı
    nasıl resmin üzerine ekleyeceğiz?

Birde lambaları yakmak için ayarı yaptığımda arabanın ön kısmınında rengi açılıyor bunu nasıl önleriz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FreezeTheLife -- 30 Haziran 2007; 3:01:01 >

"Ben bir Türküm, dinim, cinsim uludur." Duyar duymaz içim titremişti. Şair bu şiiriyle 'Diril Ey Türk!' diye bağırıyor ve bizi uyanmaya çağırıyordu. Bu bağırışı duyduk, bu çağrıya uyduk. Bir arayış, uyanış ve sonunda diriliş başladı. Bir kuru kalabalık değil bir millet olduğumuzu anlamaya başladık. İbrahim Binbaşı doğru söylemiş, yeniden doğuyoruz, canlanıyoruz, diriliyoruz. Türk geri geliyor! Tarih bir millete bir kez dirilme hakkı verir. Yeniden uyursak, oyuna gelirsek, bir daha dirilemeyiz. Biz olmaktan çıkar, kaybolur gideriz. Bu sözümü unutmayın!
    Yüzbaşı Kadri Bey
    22 Nisan 1915

Dokuz Eylül Üniversitesi-2011

• Arkadaşlar bırakın akşam cam karartmayı bari ben ekleyeyim buraya ok mi?

Orjinalden alıntı: THESHUCK

Edit:
    Arkadaşlar bugün gece biraz denedim de şu ızgarayı
    nasıl resmin üzerine ekleyeceğiz?

arkadaş bu ızgara olarak kullanacağın deseni layer olarak atmış oldun ya resme.

önce resmi aç sonra ızgara kaplama resmini aç başka bir pencerede. şimdi ızgara kaplamasını move Tool (ctrl) ile arabanın olduğu asıl resmin üzerine taşı (ya da Lasso tool ile seçtiğin yeterli bir parçayı kopyala-yapıştır yöntemi ile arabanın olduğu resme aktar) şimdi bu ızgara kaplaması yeni bir Layer oluşturmuş olcak.

şimdi layer penceresinden bu kaplamanın layer'ını seç.
    ızgaralrın üzerine taşı.
    sonrada ızgaralar dışında (havalandırmalar dışında) kalan yerleri silgi ile sil. böylelikle sadece hava girişlerinde ızgara teli kalacak sadece.

Yani 2. resimde gösterdiği gibi yapacan ve fazlalıkları silgiyi seçerek silecen.

açı verme olayıda
    önce açısını değiştirmek istediğin parçayı seçiyorsun. sonra;
    ctrl+T tuş kombinasyonunu kullanarak parçanın bir kare/diktörtgen içinde seçilmiş olmasını sağlıyorsun. köşelerden üst alt yanlardan bir müdahalede boyutları değiştiriyorsun. Eğer parçanın üzerinde değilde dışında iken mouse un sol tuşuna basıp bir oynama yaparsanda parçayı döndürüyorsun.

eh açı asıl öğrenmek istediğin ve jantlarda bunu yapmak için de ctrl+T de eğer teker bir yöne dönük ise yani tam yuvarlak olarak görünmüyorsa jantın genişliği azaltılıyor. yapılacak tekşey bu açı ayarı budur yani

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nohackmove -- 30 Haziran 2007; 20:32:34 >

• Çok teşekkür ederim dostum çok yardımcı oldun....Bide cam karartmayı anlatırsanız çok faydalı olacak...

"Ben bir Türküm, dinim, cinsim uludur." Duyar duymaz içim titremişti. Şair bu şiiriyle 'Diril Ey Türk!' diye bağırıyor ve bizi uyanmaya çağırıyordu. Bu bağırışı duyduk, bu çağrıya uyduk. Bir arayış, uyanış ve sonunda diriliş başladı. Bir kuru kalabalık değil bir millet olduğumuzu anlamaya başladık. İbrahim Binbaşı doğru söylemiş, yeniden doğuyoruz, canlanıyoruz, diriliyoruz. Türk geri geliyor! Tarih bir millete bir kez dirilme hakkı verir. Yeniden uyursak, oyuna gelirsek, bir daha dirilemeyiz. Biz olmaktan çıkar, kaybolur gideriz. Bu sözümü unutmayın!
    Yüzbaşı Kadri Bey
    22 Nisan 1915

• Ders 13

Cam Karartma

önce aracımızı seçelim

Ben burda sadece aracın camlarını seçerek resmi kurcalamış oldum

daha sonra aracın karartma uygulanacak kısmını lasso tool ile(L) seçelim. Eğer birden fazla bölümü/alanı seçeceksek lasso tool u kullanırken Shift tuşuna basılı tutarsak diğer alanlarıda seçili olana eklemiş oluruz.

daha sonra ise images>adjustments>Hue/Saturation ı seçerek açılan pencereden gerekli renk ayarları uygularız ve Lightness ı kurcaladığımızda camlar kararmaya başlar.

Lightness ile camı karartabileceğimiz gibi en üstteki Hue ile de camın rengini ayarlarız.(hue/saturation penceresi tam olarak çıkmamış sanırım)

en son ok(tamam) diyerek işlemi bitirdiğimizde camlar istediğimiz kadar kararmış olur.
    Bir nevi cama film çekmiş olduk..

işte son durum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nohackmove -- 12 Ağustos 2007; 0:06:55 >

• dostlar mükemmel bir topic açmışınız tebrik ederim emeği geçen herkese çok teşekkürler sayenizde biz amatörlerde artık güzel bir hobi edineceğiz çok sağolun çok iyi düşünmüşsünüz

2004 Toyota Corolla Terra 1.6 16v VV-TI Sedan / GranitGri
  • Teşekkürler @nohackmove

Yüzbaşı Kadri Bey
    22 Nisan 1915

• hatred kardeşi tebrik ederim.
    meraklıları için çok faydalı bir topik olmuş. ayrıca emek verenlere de ayrıca teşekkür.
  • selam arkadaşlar. sanal modifiye dersleri topiğine yaklaşık 4günden beri düzenli olarak giremiyorum. malum kuşadasındayım. deniz, kum, güneş...(daha fazla saymayayım canınız falan çeker). ama görüyorum ki arkadaşlar beni aratmamış. topiğimizi zenginleştirmişler. demirkanat gibi meraklı arkadaşlarımıza küçükte olsa faydalı paylaşımlarda bulunduğumuzu görmek beni gururlandırıyor. eminim aynı hisleri diğer paylaşım yapan arkadaşlarımızda hissediyorlardır. en fazla 2 yada 3 gün sonra derslere kaldığımız yerden edebileceğimi umut ediyorum. inşallah bir aksilik çıkmaz. görüşmek üzere. aeo.

Gerçek Far Yakma

***Öncelikle aydınlatacağımız yeri polygonal lasso tool ile seçiyoruz.***

*** Sonra image>adjust>brightness-contrast yapıyoruz ve ayar yapıyoruz.

ben 100/30 yaptım.***

***Aynı işlemi diğer farlara da uygularsak ortaya bu sonuç çıkar...

Kolay Gelsin Bakalım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nohackmove -- 12 Ağustos 2007; 0:08:10 >

• DERS 15

Lens Flare Yapımı

Öncelikle Lens Flare yapacağımız aracı alıyoruz ve yeni boş bir layer oluşturuyoruz ( ctrl+shift+n )

oluşturduğumuz yeni layere sağ tıklayıp bleending options>outer glow a giriyoruz ve ordan herhangi bir renk seçiyoruz ben mavi seçtim daha hoş duruyor

en son olarakta brush tool u kullanacağız, brush tool da beyaz rengi seçiyoruz ve istediğimiz yerleri boyuyoruz

ve sonuş gördüğünüz gibi
    kolay gelsin zaten kolay bir uygulama

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi #CannibaL# -- 17 Ağustos 2007; 12:36:13 >

ek$i sözlük
    Yıldız Sözlük
    DH Yıldız Teknik Üniversitesi Öğrenci Platformu
    İlköğretim Öğrencilerine Matematik İngilizce Özel Dersleri Verilir İrtibat için Mesaj Atınız

• quote:

Orjinalden alıntı: #CannibaL#

Lens Flare Yapımı

kolay gelsin zaten kolay bir uygulama

çok sağol hakkaten kolay ve işe yarıyor.

Yüzbaşı Kadri Bey
    22 Nisan 1915

• Ders 16: Şeffaf Stop Yapımı

Altta Görmüş olduğunuz düz Type-R Marka Aracımıza Photoshop yardımıyla Şeffaf Stop yapacağız.

İlk olarak photoshopumuzda resimimizi açtıktan sonra sol tarafta bulunan araç çubuğundan işaretlemiş olduğum nesneyi seçiyoruz simgenin üstüne gelince basılı tutarsanız gördüğünüz 3 seçenek ortaya çıkacaktır buradan polygonal lasso tool nesnesini seçin.

Evet Bu seferki işlemimizi biraz daha dikkatli uygulayacağız,şimdi gene önceki adımda seçtiğimiz polygonal lasso tool nesnemiz ile sol farımızın etrafını seçiyoruz daha sonra (DİKKAT) SHİFT tuşuna basılı tutarak (ekranda mouseun yanında + işareti çıkacaktır) sağ taraftaki farımızında çevresini seçiyoruz önemli nokta shift tuşuna basılı tutarak işlemi gerçekleştirin böylece aynı anda iki tarafıda seçmiş olacaksınız.Şimdi eğerki şeffaflaştırmak istemediğiniz yerle varsa bunlarıda ALT tuşuna basılı tutarak(mouse'un yanında - işareti çıkar) şeffaf olmasını istemediğiniz yerleri seçerek gerçekleştirebilirsiniz.Örneğin ben üst yuvarlakları ALT tuşuna basılı tutarak lasso tool ile seçtim buralar şeffaflaştırma işleminde önemsenmiyecektir.

Evet şimdi Şeffaflaştırma işlemine geçiyoruz Menüden image>adjustment>Channel Mixer 'i seçiyoruz.Ve Yeni bir menü geliyor ekrana bu menüden altta monochrome 'yi işaretlersek şeffaflaştırma işlemini uygulamış oluruz.

İşte sonunda aracımıza in-pro Stop işlemi yapmış olduk

www.sanaltuning.com dan alıntıdır...http://www.sanaltuning.com/seffaffar.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FreezeTheLife -- 11 Ağustos 2007; 21:01:31 >

Yüzbaşı Kadri Bey
    22 Nisan 1915

• quote:

Orjinalden alıntı: THESHUCK

[font="Comic Sans MS"]Şeffaf Stop Yapımı

Altta Görmüş olduğunuz düz Type-R Marka Aracımıza Photoshop yardımıyla Şeffaf Stop yapacağız.

keşke resimler görünüomu diye kontrol etseydin

görmeden kimse öğrenemez yahu?
    En uzun koşuysa elbet Türkiye'de de Devrim O, onun en güzel yüz metresini koştu En sekmez luverin namlusundan fırlayarak... En hızlısıydı hepimizin, En önce göğüsledi ipi... Acıyorsam sana anam avradım olsun Ama aşk olsun sana çocuk, Aşk olsun...
    Can YÜCEL
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.