Şimdi Ara

sanal modifiye dersleri ve parçaları paylaşım alanı (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
298
Cevap
0
Favori
52.990
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Krom Cam Filmi Yapımı

sanal modifiye dersleri ve parçaları paylaşım alanı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ylmzgrpnr -- 12 Ağustos 2007; 13:54:25 >
    En uzun koşuysa elbet Türkiye'de de Devrim O, onun en güzel yüz metresini koştu En sekmez luverin namlusundan fırlayarak... En hızlısıydı hepimizin, En önce göğüsledi ipi... Acıyorsam sana anam avradım olsun Ama aşk olsun sana çocuk, Aşk olsun...
    Can YÜCEL

• quote:

Orjinalden alıntı: THESHUCK

Şeffaf Stop Yapımı

Altta Görmüş olduğunuz düz Type-R Marka Aracımıza Photoshop yardımıyla Şeffaf Stop yapacağız.

İlk olarak photoshopumuzda resimimizi açtıktan sonra sol tarafta bulunan araç çubuğundan işaretlemiş olduğum nesneyi seçiyoruz simgenin üstüne gelince basılı tutarsanız gördüğünüz 3 seçenek ortaya çıkacaktır buradan polygonal lasso tool nesnesini seçin.

Evet Bu seferki işlemimizi biraz daha dikkatli uygulayacağız,şimdi gene önceki adımda seçtiğimiz polygonal lasso tool nesnemiz ile sol farımızın etrafını seçiyoruz daha sonra (DİKKAT) SHİFT tuşuna basılı tutarak (ekranda mouseun yanında + işareti çıkacaktır) sağ taraftaki farımızında çevresini seçiyoruz önemli nokta shift tuşuna basılı tutarak işlemi gerçekleştirin böylece aynı anda iki tarafıda seçmiş olacaksınız.Şimdi eğerki şeffaflaştırmak istemediğiniz yerle varsa bunlarıda ALT tuşuna basılı tutarak(mouse'un yanında - işareti çıkar) şeffaf olmasını istemediğiniz yerleri seçerek gerçekleştirebilirsiniz.Örneğin ben üst yuvarlakları ALT tuşuna basılı tutarak lasso tool ile seçtim buralar şeffaflaştırma işleminde önemsenmiyecektir.

Evet şimdi Şeffaflaştırma işlemine geçiyoruz Menüden image>adjustment>Channel Mixer 'i seçiyoruz.Ve Yeni bir menü geliyor ekrana bu menüden altta monochrome 'yi işaretlersek şeffaflaştırma işlemini uygulamış oluruz.

İşte sonunda aracımıza in-pro Stop işlemi yapmış olduk

Sanal-Tuning den alıntıdır

• Arkadaşlar konuyu dikkatlice takip ediyorum. Emeği geçen herkesin eline ,gözüne sağlık. Gerçekten çok yararlı bir çalışma olmuş. Ben sıfırdan başlayacağım,çalışmalarımı yayınladığımda gülmeye hazırlanın Photoshop indiriyorum şu anda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi we[AGRA] -- 15 Temmuz 2007; 8:59:16 >

Orjinalden alıntı: we[AGRA]

Arkadaşlar konuyu dikkatlice takip ediyorum. Emeği geçen herkesin eline ,gözüne sağlık. Gerçekten çok yararlı bir çalışma olmuş. Ben sıfırdan başlayacağım,çalışmalarımı yayınladığımda gülmeye hazırlanın Photoshop indiriyorum şu anda

hadi bakalım hayırlısı olsun.

2 sözüm var sana

1. si ; çalışmalarını Sanal Tuning adlı bir başlık var orda yaynlarsan daha iyi olur diğer ihtimallere göre..

2. si ; Photoshop'ın Portable versiyonu vaar mesela, bende onu kullanıyorum ve 80mb falan sadece.

• Photoshop full versiyonu indirdim ve ilk çalışmama başladım. Ama birşey farkettim bu işte çok çok sabırlı olmak gerekiyor. Elim titriyor ve düzgün kesme işlemi falan yapamıyorum,iyice alışmak ve sabırlı olmak lazım. Ben yılmam devam ederim çalışmaya.

Tabi tabi o topicte yayınlarım çalışmalarımı
    Modifiye suç değil yaşam tarzıdır!
  • quote:

Orjinalden alıntı: siyah_ışık

DELİRCEEEMMMMMMMM açılmıyo adres hatred abi

ne adresi alıntı yapsan veya ne adresi yazsan güzel olurdu

Rüzgar ve Güneş başta olmak üzere yenilenebilir enerji sorularınızı sorabilirsiniz.

Kardeş kardeşi öldürmedikçe savaş yoktur.
  • hepsini okıyıcam bende yapıyım araba
    Peugeot 508
    | Uludağ Elektronik Mühendisliği / SAP Consultant |
  • quote:

Orjinalden alıntı: virtue61

ders verenlerdn allah razı olsn tatilde sıkıntım bunlarla uğraşmak sayesinde gitti bide şu tampon maşripiyel(nası yazılıosa) eklemeyi de göstersnz tam süper olcak

Tam üstüne bastın çek ayağını.
    bende bi o konuda yetersizim.

şimdlik.

marşpiyeyi kopyala-yapıştırla aşağı taşıyıp, blur tool ile birbirine bağlantısını yapıom yoksa başka arabadan alamıom veya kendim yaratamıom henüz.
    Hızlı Tren Saatleri NVIDIA GeForce 320M Graphics]
  • hatred bide su farların rengini deistirmeyi bide yansıtmasını yapmayı ogretsen tam super olacak

Rüzgar ve Güneş başta olmak üzere yenilenebilir enerji sorularınızı sorabilirsiniz.

Kardeş kardeşi öldürmedikçe savaş yoktur.
  • Bisey sorıcam ben arabalar yapıyorum ancak kaydettigimde psd formatında oluyo bunu nasıl önlerim????? Saygılarımla

Orjinalden alıntı: MerT2244

Bisey sorıcam ben arabalar yapıyorum ancak kaydettigimde psd formatında oluyo bunu nasıl önlerim????? Saygılarımla

Save As (farklı kaydet) i seç ve altta seçenek var psd yazan yerde imlece bas jpg veya bmp olanı seç.

Ok ben zaten sonradan gördüm yinede saol ancak bi sey daha sorcam bu aracların yan kapı korumalarını nasıl yok ederim ?

blur diye bişiy var parmak işareti gibi bişiy.

S veya ctrl+s ile seçilioda olabilir. bunu kullanarak korumalığın kenarlarını korumalığın ortasına doğru çekerek yok etme işlemini yapabilirsin.

Orjinalden alıntı: nohackmove

quote:

Ok ben zaten sonradan gördüm yinede saol ancak bi sey daha sorcam bu aracların yan kapı korumalarını nasıl yok ederim ?

blur diye bişiy var parmak işareti gibi bişiy.

S veya ctrl+s ile seçilioda olabilir. bunu kullanarak korumalığın kenarlarını korumalığın ortasına doğru çekerek yok etme işlemini yapabilirsin.

Clobe stamp aracını kullanarak çok daha etkili sonuçlar alabilirsin

TAMPON EKLEME

evet arkadaşlar istek üzerine hazırladığım sanal modifiye dersine hoş geldiniz. bu derste tampon nasıl eklenir onu elimden geldiğince açık bir şekilde anlatmaya çalışacağım.

1-ilk önce tamponunu alacağımız ve tamponu ekleyeceğimiz resimleri açıyoruz

2-tool menusünden Polygonal Lasso Tool'u seçiyoruz. ve aşağıdaki kullanacağımız tamponun çevresini gezerek seçiyoruz.

3-tamponu seçtikten sonra Ctrl+C'ye basıp tamponu ekleyeceğimiz resmi açıyoruz ve Ctrl+V'ye basıyoruz. Daha sonra Ctrl+T'ye basıp tamponun koymak istediğimiz yere doğru sürüklüyoruz. tamponu tam yerine oturtana kadar uzatıp genişletebiliriz yada tam tersini yapabiliriz.

4-şimde de tamponun çevresinde ki fazlalıkları yada arabaya göre çıkıntılarını sileyeceğiz. bunun ilk önce layer penceresindeki opacity değerini 30'lu değerlere kadar düşürelim.

düşürünce tampon şeffaf bir görünüm kazanacak ve altta kalan orjinal resimi görebilme imkanımız doğacaktır. böylelikle fazlalıkları çok daha temiz bir şekilde silebilir. tekrar tool menusünden Polygonal Lasso Tool'u kullanarak fazlalıları seçiyoruz.

seçtikten sonra eraser aracıyla fazlalıkları siliyoruz. silerken elinizi korkak tutmayın çünkü silme işlemi sadece seçili alan içinde geçerli olacaktır. aynı işlemi tamponun altında yada yan kısımlara da uygulayabilirsiniz.

5-evet artık tamponun çevresinde fazlalıklar kalmadı. fakat gördüğünüz üzere ortada duran ızgara tamponda tam ortada durmuyor. arabya uydurmak için yaptığımız germe işleminden sonra böyle yamuk kaldı. bunu gidermek için hemen işe koyuluyoruz. resimde gördüğünüz gibi ızgaranın bize göre sağ yanından bir kısmını Polygonal Lasso Tool'u kullanarak seçiyoruz.

6-daha sonra (burası biraz aklınızı karıştırabilir) sırasıyla Ctrl+C , Ctrl+V , Ctrl+T tuşlarına basıyoruz. biraz önce lasso toolla seçtiğimiz yer ayrı bir katman haline geçerek haraket ettirmek için uygun hala geldi. sola doğru sürükleyerek tampondaki yamukluğu gidermeye çalışıyoruz. bu işlemden sonra sağ kısımda pürüzlenmeler olabilir. bunuda Clone Stamp Tool aracının yardımıyla kapatabiliriz. ancak bunu yapmak için tamponla sonradan oluşan katmanı layer menusundan Ctrl tuşuna basarak seçiyoruz ve ardından sağ tıklayıp merge layers'e basıyoruz. böylelike clone stamp aracıyla pürüzleri gideriyoruz (ilk önce düzgün alanca Alt+sol tıklama yapıp sonra pürüzlü alanda sağ tıklarsanız düzeldiğini göreceksiniz)

7-tampondaki yamukluğuda düzelttiğimize göre artık fazla bir işimiz kalmadı. bundan sonra önümüzde 3 seçeneğimiz var. ya tamponu arabanın rengine boyayacağız yada arabayı tamponun yerine yahutta 2sinide boyayacağız. ben burda 2sinide boyamak için alt yapıyı hazırlayacağım (çünkü başka yerlerde işinize yarayabileceğini düşünüyorum) gördüğünüz gibi tampon sarı araba ise gri. bunları şuanda 2kırmıza boyasak 2side aynı tonda olmaz. ondan dolayı ilk önce tamponu image/adjusments/desature seçeneğini kullanarak renksiz hala getiriyoruz. (resimde yanlışlıkla bir alt seçeneği seçmişim o yanlış)

8-tamponu renksiz hale getirdik ama işi bitirdir sayılmaz. daha sonra image/adjusments/brightness/contrast kısmından tamponun koyuluğunda oynama yapıyoruz. arabanın parlaklığına en yakın tonu bulana kadar oynama yapabilirsiniz.

ve işte sonuç (ton hala uygun deil fakat boyanacak boyanın tonunda da değişikler yapıldıktan sonra bu fark ortadan kalkabilir)

biraz uzun ve karmaşık oldu sanırım ama üzerinde yoğunlaşırsanız anlayabilirsiniz. kolay gelsin. denemelerinizi gösterip tartışabilir özelden yada burdan yardım isteyebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hatred -- 11 Ağustos 2007; 20:52:44 >

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.