Şimdi Ara

Sanal âlemlerin kahramanları rant kapısı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.132
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Erzurum'da internetteki Metin2 adlı oyunu çok iyi bildiği için kaçırıldığı öne sürülen ve daha sonra vahşice öldürülmüş olarak cesedi bulunan 12 yaşındaki Musa Kang'ın başına gelenler, gözleri internet kafelere ve buralarda oynanan oyunlara çevirtti. Musa Kang'ın "Metin2" adlı bilgisayar oyunu sayesinde 3-4 bin TL'ye kadar para kazandığı, bu yüzden kaçırılmış olabileceği iddiaları konuşulurken, SABAH çocuklarda, gençlerde hastalığa dönüşebilen bilgisayar oyunu tutkusunu mercek altına aldı ve 'yarattıkları sanal kahramanlar' üzerinden para kazanan çocukların, gençlerin dünyasına girdi. Hangi sanal kahraman kaç paraya alıcı buluyor, rekabet uluslarası düzeyde mi, bağımlılar nasıl tedavi ediliyor, psikiyatrlar ve sosyologların gözüyle sanal dünyanın şifreleri, oyun tutkunu ünlüler Acun Ilıcalı ve ünlü futbolcu İlhan Mansız'ın yaşadıkları...

    YILLIK CİRO 55 MİLYAR $
    İnternet üzerinden oynanan oyunlar arasında en popüler olanlar Metin2, Kinght Online, Silkroad Online, Cabal, Ogame, Karahan ve World of Warcraft. Çocuklar ve gençler arasında büyük bir rağbet gören bu oyunları oynayanların, kahramanlarını satışa çıkartması, sanal alemde büyük bir ticaret yaşanmasına neden oluyor. İnternet oyunlarının sadece Türkiye'de 2 milyonun üzerinde kullanıcısı var ve bu oyunların dünya genelindeki yıllık cirosunun 55 milyar dolara ulaştığı göz önüne alındığında, sektörün büyüklüğü daha iyi anlaşılabiliyor. Oyunlarda level atlaması yani başka bir aşamaya geçebilmek için oyuncunun ya internet üzerinden 20 lira ödemesi, ya da internet başında en az 5 saatini harcaması gerekiyor. Dolayısıyla bu oyunu oynayanlar, 6 ay veya 1 yıl sonra süper bir kahraman sahibi olabiliyor. Daha kısa sürede bunu sahip olmak isteyenler ise süper kahraman satın alıyor.

    HACKER'LAR DEVREDE
    Süper kahramanlar işte bu nedenle hackerlar için cazip hale geliyor. Pek çok hacker, süper kahramanı olan oyuncuların şifresini kırıp kahramanını çalıyor ve internet ortamında daha az bir ücrete satıyor. Oyunda başarılı olup, kahramanını güçlendiren kullanıcılar, birbirleriyle ticareti koyulaştırıyor. Ticaret, bazen internet üzerinden, bazen de yüz yüze görüşmelerde paraya dönüşüyor. Tartışılan Metin2 adlı oyun, 2006'da piyasaya çıktı. 99 aşamalı bir oyun. Oyundaki ana karakterleri savaşçı, şura, ninja ve şaman. Bunlar arasında en popüler ve en güçlü olanı şura. Savaşçı oynayanlara en zevk veren karakter olarak tanımlanıyor. Bu karakterler ve malzemeleri, 40'ıncı aşamayı geçtikten sonra satılmaya başlıyor. 60'ıncı aşamadan sonra karakterlerin fiyatı güçleri oranında 200 ila 500 lira arasında bir fiyata alıcı bulabiliyor. İpek yolu ticareti üzerine kurulu olan strateji oyunu Silkroad Online, internet kafelerde oynanan bir diğer popüler oyun. Oyuncular, oyun içerisinde belli bir seviyeye (level) gelerek (20 level) trader (kervancı), hunter (guard) veya thief (hırsız) meslekleri üzerine kendilerini geliştirmeye çalışıyor. Tezgahtarlık yapan 25 yaşındaki Erkan Durmaz, izin günlerinde sabahtan akşama kadar internetin başında olduğunu söylüyor ve tam 5 yıldır silkroad online tutkunu ve "Nonstop adlı kahramanıma 350 TL fiyat biçtim. Anlaştım. Satmak üzereyim. Satışlarda profesyonel hackerler bile devreye girebiliyor" diyor.

    ARAPLAR TİCARETTE
    Sercan Küçükdemirci de, 6 ay önce başka bir arkadaşının oyundaki karakterini bin 150 dolara Muhammet Abdullah Gulüm Murad adlı Arap'a sattığını anlatıyor. Küçükdemirci, "Ticaret yapıyoruz ama kazandığımız paralarla eşya, silah satın alıyoruz. Yine oyuna harcıyoruz. Mesela güneş silahına sahip olursanız, kahramanınızı 2 bin euro'ya satabiliyorsunuz" diye konuştu.

    Aralarında, Metin 2, Ogame, Knight Online gibi pek çok online oyunun Türkiye genel satıcısı firma yetkilisi Sadun Kaya, şunları söyledi: "Oyun sektörü, Türkiye'de 2 milyondan fazla kullanıcısı olan dev bir sektördür. Dünyada 55 milyar doların üzerinde cirosu bulunuyor ve istatistiklere göre sektör önümüzdeki yıl itibariyle de 200 milyar doları aşacak bir hacme sahip olacak. Faaliyetimizi, insanlara zarar vermeden sürdürmeye çalışıyoruz. Oyundaki amaç strateji ve zeka geliştirmektir. 'Metin 2' oyunundaki karakterlerin değeri fazla değildir. Maksimum 200 ile 500 TL arasında değişir. Bu da nadirdir. Ancak 'Knight Online' gibi oyunlarda karakterlerin satışında, donanımına göre daha fazla değer biçilmektedir. 20-25 bin TL'lik münferit satışlar yapıldığı oldu. Hatta geçen yıl İstanbul'dan bir tekstilci İzmit'e gelerek, BMW marka otomobiliyle 'char'ı (oyunda oluşturulan karakter) takas etti. Ancak bu örnekler fazla değildir.''



    sabah







  • abicim bende oyun oynuyorum ama bu online oyunlar harbiden korkunç bağımlılık yapıyor

    bu işin önünün alınması şart
  • ben izmitte oturuyorum silkroad açırı derecede yaygın ama ankarada yurtta kaldığım için mecburen bıraktım bende. Şu bmw ye takas olayını duymuştum
  • Şimdi video oyunları tukaka olur ve bilinçsiz bir önyargı başlar,halbuki dozajı kaçmamak kaydı ile mutlaka tecrübe edilmesi gereken bir olaydır video oyun olayı.

    Özellikle HD uygulamalar ve yeni nesil konsollar video oyun endüstrisinin bayrağını taşımaktalar.Sadece cod4:Modern Warfare 2 adlı oyun çıktığı gün 7 milyon adet satmış durumda

    Ayrıca hackerliken laf açılmışklen;Hacker Okan'a değinmeden olmaz

     Sanal âlemlerin kahramanları rant kapısı




  • 13 Yaşındaki Çocuğu Hacker Olarak Tanıolarmış Muhtemelen Forumlardan Charları Buluyordu Bknz . F.K Entertaintment
  • Bende başlıcam bir oyuna, karar verme aşaması
  • bu cocugu nasıl öldürmüşler? oyun yuzunden mi? peki cocugu nasıl bulmuslar hayret ya
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bingo crepuscule

    abicim bende oyun oynuyorum ama bu online oyunlar harbiden korkunç bağımlılık yapıyor

    bu işin önünün alınması şart

    Ben oynamadığım için bilmiyorum (sadece yarış oyunlarına ilgim var) ama çevremden biliyorum nasıl bir bağımlılık yaptığını. Benim de çocuğum olunca bu anlatılan durumlara düşsün istemem. Aile kontrolü çok önemli ama internetin bu kadar yaygınlaştığı çağda, böylesine bağımlılık yaratan oyunlarla mücadele etmek için devletin filan da denetim yapması lazım.
  • Vallahi Ben ''Knight Online'' Adlı Oyunu 4.5 Sene Oynadım 4.5 Sene Sonunda Anladım ki Bu Oyun Beni Yiyor , Karar Verdim 2008 Yılının Ağustos 24 'ünde 80 Level Item'li ''Asassin'' Karakterimi Itemleri İle Beraber 2000 TL Ye Sattım Şu An ''Koxp'' Adı Altında Okcu Karakter Kasıp Satıyorum
  • Satılık silkroad online kahramanı.

    http://forum.donanimhaber.com/m_33645744/mpage_1/key_/tm.htm
  • Bu charmıdır ne halttır, buna kim para veriyo ya, malmı bu millet...
    Sanal oyun karakteri para edermi yaw :D , etse bile ben vermem....
  • Erzurumlu minik bilgisayar kurdu, Musa'nın vahşice öldürülmesini medyamız bir polisiye olay olarak izliyor.. Şaşmıyorum. Olaylara yüzeysel bakmak, derinlere girmemek hem kolay, hem ucuz, hem de popüler..
    Oysa bu vahşi cinayetin tüm dikkatleri nihayet çekmesi gereken bir gerçek sorun var..
    Toplumumuzu eroin iptilası gibi saran ve kimse farkında olmadığı için, aslında eroinden de tehlikeli olan "Bilgisayar Oyunları Bağımlılığı.."
    Geçen ay, ünlü Time Dergisi konuyu kapağına taşırken "Bilişim teknolojilerini aşırı kullanmak, kumar ve seks bağımlılığı gibi insan yaşamına zarar veren bir alışkanlıktır" dedi.
    Amerika, bu alışkanlıkla savaş için çareler arıyor. ReStart diye bir program, kurtulmak isteyenlere yardımcı oluyor, ama bedeli ağır. 15 bin dolar. Program, hastayı 45 günde kurtarıyor.
    Amerikalı uzmanlar, çocukların bilgisayar ya da oyun konsolları önüne oturmasını yasaklamanın çare olmadığında birleşiyorlar. Mutlak bir profesyonel yardım gerekiyor. Çünkü çocuk için bilişim oyunları oynamak, hastalıklı bir alışkanlık haline gelene kadar, büyükler işin farkına varmıyor, vardıklarında da, iş işten geçiyor.. Günde 10- 16 saat ekran önünden kalkmayan çocuğu artık sadece bu işin uzmanı profesyoneller tedavi edebiliyor. Yasak, daha kötü sonuçlar veriyor.
    Amerika'da durum bu.. Türkiye'de daha da kötü.. Çünkü, işte ortadaki cinayete rağmen asıl sorunun farkında olanlar çok az..
    Amerika'da uzmanlar "Bu alışkanlığın yayılmasının asıl sebebi, ailelerin kontrolünün olmadığı İnternet Cafelerin hızla artması" diyorlar.. Bizde durum farklı değil.. Her mahallede denetimsiz en az bir internet cafe var..
    Sadece çocuklar değil, büyükler de bu bilişim oyunlarının kurbanı..
    Acun'un, Arda'nın, Emre'nin maceralarını gazeteler, adeta özendirici, örnek olucu üsluplarla veriyorlar.
    Sempatik futbolcu Okan'ın eşinin "Kocamı sadece playstationdan kıskanıyorum" deyişi, toplumsal bir acı gerçek değil, güldüren şaka olarak kabul ediliyor.
    Oysa başta çocuklar, insanları toplumdan uzak, tek başına yaşayan asosyal tiplere çevirip, bilgisayarından başka her şeyi dışlayan bir yalnız yaşama mahkûm eden bilişim oyunları, İletişim Çağının en korkunç hastalığı..
    Dahası.. Giderek oyun olmaktan çıkıp, paraya, kumara ve işte gördünüz, cinayetlere dönüşüyor..
    Dün Sabah'ta okurken kanım dondu.
    Oyuncular, oyunda yetenek ve çabalarıyla belli bir seviyeye gelince, o düzeyde bir kahramana sahip oluyor ve bunu, ayni başarıya ulaşamayanlara satabiliyorlarmış. Ya da, yazılanlara bakılırsa, Musa gibi bilgisayar dehaları, hackerler, şifreleri kırarak, bu düzeylerdeki kahramanlara anında ulaşıp satıyor ve büyük kazançlar elde edebiliyorlarmış.
    Sabah'ki örnek. Bir tekstil zengini, BMW otomobilini, Çar adlı oyun kahramanı ile değiştirmiş. Hastalığın ölçüsüne bakar mısınız?. Oyuna bu kadar kapılan adamın işinden ve ailesinden hayır gelir mi artık?.
    Sabah, dün başlattığı dizi ile genel medyadan ayrıldığını gösterdi. Dehşetin farkına ilk varanlar oldu, bizimkiler..
    Gül Kireklo ve Bülent Ergun'u hazırladıkları "Sanal Dünyanın Tutsakları" nı özellikle anne ve babalar satır satır okumalı..
    Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf ve daha önce bu bakanlıkta bulunmuş, günümüz Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, ortak bir uzmanlar kurulu toplayıp, anne ve babaların ve de öğretmenlerin eğitimiyle ilgili programlar hazırlatmalı ve internet cafelerin denetimi için valileri görevlendirmeli..
    Çok geç olmadan..
    Belki de oldu bile..



    Hıncal Uluç




  • Medya "nereden açık bulsamda geçirsem oyunlara" derdinde.Sonuçta onlara reyting getirmesi ve beyinlerini yıkması gereken topluluk başka bir tarafa yönelmiş durumda.Suçu oyunlarda değil birazcık da ebeveynlerde arasınlar.

    Çarşamba günü NTV'de tartışıldı.


    http://video.ntvmsnbc.com/#v103247068022047247160102139147176092242219050112



    Programı kaçıranlar için.
  • eski konuyu hortlatmış olucam biraz adımı google'a yazınca bu haber metni çıkıyor dsfgsdgsf haberde ismi geçen sercan benim o sırada internet kafenin üst katında dizi izliyorum bu haberci kadınla kameraman patır kütür daldılar odaya yanımdaki erkan durmaz silkroad oynarken onla başladılar röportaja sonra bana dönüp adımı sordu sadece, duymadım ilk baş kulaklık takılıydı çıkardım bi daha sordu, söyledim adımı sonra gitmiş araplara karakter sattı diye yalan haber yazmış bizimkiler de gazetede okuyup para nerde diye sorguya çektilerdi beni, ben silkroad bile oynamadım hayatımda ashdjahfhghjk
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.