Şimdi Ara

Sanal Kablosuz Ağ Kurmak (Virtual Wireless Network-Wifi Hotspot) (9. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
205
Cevap
44
Favori
133.089
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: lodos denizcisi

    Aleyküm Selam kardeşim.Biri diğerinden hızlı diyemeyiz çünkü iki yöntemde aynı altyapıyı kullanıyo. bence aralarında fark yoktur . istersen kendin bulabilirsin.
    connectify ve manuel yöntemle sırayla ağ kur . başka cihazlarla bağlan speedtest sonucunu koy buraya bizde görelim fark varsa aralarında

    kolay gelsin

    Bunu şu an yapmam biraz zor ama yaparsam koyarım.Allah'a emanet olun.İyi günler :D
  • arkadaşlar bu yöntemle telefonumdan bağlanıyorum ağa bir sorun yok internete giriyorum ama sadece whatsapp programını kullanamıyorum ne alakaysa. whatsapp tan ne mesaj atabiliyorum ne de bildirim alıyorum. bu konu hakkında bilgisi lan var mı?
  • Android box ile masaüstü pc yi kablosuz olarak bir türlü bağlayamadım. Tek yapmak istediğim masaüstündeki depo olarak kullandığım hdd i android cihazla paylaşmak yani mkv filmleri izlemek. Bunu en sade şekilde nasıl yaparız?

    Edit: Başardım bağlamayı sonunda.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi theory of a dead man -- 13 Aralık 2014; 1:20:10 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: lodos denizcisi

    Merhaba arkadaşlar,

    Alt kısımda anlattığım konu programsız olarak internet paylaşımıdır. İnternet paylaşımını program ile yapmak isterseniz HP Internet Sharing Manager programını kullanabilirsiniz. Programı alttaki linkten indirebilirsiniz.

    HP Internet Sharing Manager İndir

    Windows 7 & Windows 8 de güzel bir uygulama olan sanal kablosuz ağın nasıl kurulacağını anlatmaya çalışacağım. Bu konuyu forumda bir arkadaşın sorunu üzerine araştırmaya başladım. Sorunu çözdük fakat araştırırken ayrıntılı ve resimli pek fazla kaynak bulamadım. Bu yüzden paylaşmak istedim. Bu arada bu sistem her kablosuz ağ bağdaştırıcısında çalışmayabiliyor veya bazı windows 7 ler sorunlu olabiliyor. Garanti vermiyorum...

    Peki bu sanal ağ ne işe yarar. örnek verirsek; benim evimde internetim yok ve bir laptopla kablosuz bir ağa bağlanıyorum. İnternete cep telefonumla da girmek istiyorum fakat sinyal yeterli değil giremiyorum. İşte bu gibi bir durumda sanal ağımızı kuruyoruz ve bağlandığımız interneti aynı kablosuz ağ kartı ile yayın yapıyoruz.(en güzel özelliği bence bu). Yani eksta bir usb adabtör almanıza gerek kalmıyor.

    1) Başlattan arama yerine cmd yazıyoruz ve sağ tıklayıp yönetici olarak çalıştır diyoruz.

    Sanal Kablosuz Ağ Kurmak (Virtual Wireless Network-Wifi Hotspot)


    2) Cmd ye şu komutu yazıyoruz ve enter yapıyoruz. ( netsh wlan set hostednetwork mode=allow ssid=ağ adı key=şifre keyUsage=persistent ) . ağ adı yazan yere kablosuz ağınızın isminin ne olmasını istiyorsanız onu yazın , şifre yazan yere de şifrenizin ne olmasını istiyorsanız onu yazın.

    Sanal Kablosuz Ağ Kurmak (Virtual Wireless Network-Wifi Hotspot)


    3)Ağ ve paylaşım merkezi > bağdaştırıcı ayarlarını değiştirin e geliyoruz ve sanal ağımızın oluştuğunu görüyoruz.

    Sanal Kablosuz Ağ Kurmak (Virtual Wireless Network-Wifi Hotspot)


    4) Sanal ağımızı aktif hale getirmek için cmd komut satırına bu komutu yazıyoruz. ( netsh wlan start hostednetwork )

    Sanal Kablosuz Ağ Kurmak (Virtual Wireless Network-Wifi Hotspot)


    5) Şimdi interneti hangi bağdaştırıcıdan(ethernet,kablosuz ağ kartı,3g vb...) alıyor isek ona sağ tıklayıp özellikler>paylaşım a geliyoruz ve resimdeki gibi ayarları yapıyoruz.

    Sanal Kablosuz Ağ Kurmak (Virtual Wireless Network-Wifi Hotspot)


    6) Şuan internetimiz hazır. Ağ ayrıntılarına bakıyoruz . Sanal ağı modem gibi düşünebiliriz. Ağın ayrıntılarına baktığımızda 192.168.137.1 ipsini almış. Bu ip yi normal modemlerdeki 192.168.1.1 gibi düşünürsek. 192.168.137.1 bizim varsayılan ağ alt geçidimiz olacaktır. Örneğin ; ağa bağlanan bir bilgisayar 192.168.137.2 ipsini alacaktır veya siz kendiniz elle ip verebilirsiniz. 2'den 254' kadar aralık sizin istediğinizi verebilirsiniz.

    Sanal Kablosuz Ağ Kurmak (Virtual Wireless Network-Wifi Hotspot)


    Sanal Kablosuz Ağ Kurmak (Virtual Wireless Network-Wifi Hotspot)


    7)Eğer sanal ağ yayını kapatmak istersek bu komutu cmd komut satırına giriyoruz. (netsh wlan stop hostednetwork ) . Cmd ile yapılan tüm işlemlerde cmd yi yönetici olarak başlatmak zorundasınız yoksa komutlar işe yaramayacaktır.

    8)Eğer sanal kablosuz ağınızın adını veya şifresini değiştirmek isterseniz yine bu komutu kullanıyorsunuz. ( netsh wlan set hostednetwork mode=allow ssid=ağ adı key=şifre keyUsage=persistent ) . ağ adı veya şifre yazan yerleri değiştirerek.

    9)Tabi şimdi bilgisayarı kapatıp açtığınızda sanal ağ pasif duruma düşecek. Bunun için bilgisayarı her açtığınızda bu komutu girmeniz gerekiyor. ( netsh wlan start hostednetwork ) . 'Ne biçim iş bu ya sürekli komutmu gireceğiz' diyenleri duyuyorum. Üzülmeyin onun da çözümü var. Bunun için bat dosyaları kullanacağız.

    10)Bat dosyası nasıl yapılır ? (Bilmeyenler için)

    Şimdi sanal ağı aktifleştirmek için bir bat dosyası hazırlayalım.

    -Yeni metin belgesi açıyoruz ve aktifleştirme kodunu yazıyoruz. ( netsh wlan start hostednetwork )
    -Farklı kaydet e basıyoruz ve isim yerine Aktifleştirme.bat yazıyoruz.
    -Kaydet diyoruz ve dosyamız hazır.

    Bu bat dosyasını çalıştırırken çift tıklama yeterli olmuyor yönetici izni lazım. Sağ tıklayıp yönetici olarak çalıştır demeniz gerekiyor. Diğer komutlar içinde kendiniz bu yönergeleri izleyerek bat dosyaları oluşturabilirsiniz. Umarım unuttuğum bişey yoktur Anlatımım güzel olmasada işinizi görür diye düşünüyorum . Kafanıza takılan her türlü soruyu çekinmeden sorabilirsiniz...

    Güle Güle Kullanın...


    Not : Anlatım ve resimler tamamen bana aittir. Bilgileri ise araştırmalarım sonucu elde ettim.

    http://forum.donanimhaber.com/m_101098550/f_//tm.htm#101098550
    Şuna bir çözüm bulabilir misiniz?Aynı yöntemi kullanıyorum fakat konuda bahsettiğim sıkıntılar oluyor.
  • Hocam bende şöyle bir sıkıntı var

    Yardımcı olursan çok sevinirim. Bilgisayarım mı desteklemiyor ya da neyin nesidir bu hata. Güncellemem gereken veya yapmam gereken nedir ?
    Sanal Kablosuz Ağ Kurmak (Virtual Wireless Network-Wifi Hotspot)
  • hocam performans olarak bişey diyemiyorum o senin sisteminle alakalı olabilir. wifi bağdaştırıcı fazla yüklemeye dayanamayabilir. yine de driverini silip güncel driver ini yükle belki farkeder.
  • hocam senin yapman gereken mevcut driver i silip/kaldırıp en güncel olan driveri kurmak. yeni driveri kurduktan sonra pc yi tamamen kapatın ve 1 dk civarı bekledikten sonra açın . yeni driver etkin olacaktır. o zaman sıkıntı çözülür diye umuyorum.
  • Hocam yapadım gailba telefonla bağlanamıyom yardım edermisin teamwiever
  • Arkadaşlar bununla uğraşmaya gerek yok her seferinde bu işlemleri yapmanız gerekli. Virtual Router Plus programıyla sadece k. adı şifreyi girerek bir butonla başlatabilirsiniz veya durdurabilirsiniz. Ama benim sorunum farklı. VINN'ı bu şekilde PS4'e bağlamayı deniyorum fakat bir süre sonra internet gidiyor. Ne yapmalıyım? Lütfen yardımcı olun, bu sorun benim için çözülmesi gereken bir durum. Başka internetim yok ve muhtemelen uzun yıllar olmayacak çünkü.
  • Kardeş süper paylaşım eline sağlık.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sear_Hott

    Kardeş süper paylaşım eline sağlık.

    Rica ederim

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben kurdum ama ağa erişim yok diyor
  • arkadaşlar, ben bu sanal wireless in şifresini unuttum. bunu nasıl iptal eder yenisini yaparız ? yada şifreyi görme imkanımız varmıdır ?
  • quote:

    netsh wlan set hostednetwork mode=allow ssid=ağ adı key=şifre keyUsage=persistent


    cmd yi yönetici olarak açıp bu komutu tekrar girerek ağ adınızı ve şifrenizi güncelleyebilirsiniz. (ağ adı yazan yere ağ ismini , şifre yazan yere şifrenizi girin. Şifre en az 8 karakter olmak zorunda)

    Örnek :

    netsh wlan set hostednetwork mode=allow ssid=donanimhaber key=12345678 keyUsage=persistent
  • Hocam demissiniz ki 2 tane alet olmasi gerek yani biri imterneti alacak digeri dağıtacak
    Biz interneti komşudan çekiyoruz masaüstü pc ye wireless adaptör aldık 4 diş çekiyor internete giriyor ama ayni yerden telefon çekmiyor telefonun çekmesi için salona gitmek gerekiyor yani yatarken falan netsiz kalıyoruz kullandığım wireless adaptör hem interneti çekip hem de interneti dagitamaz mı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • iki adet olmasına gerek yok ki ben iki alete gerek var demedim. ekipmanlar kısmında 1 kablosuz adabtör ve 1 internet diye açıklama yaptım. neyse senin yapmak istediğin şekilde yapıyoruz zaten. bu yöntemi uygula olur. driverlar güncel olsun yalnız.
  • hocam öncelikle ilgilendiğiniz için sağolun sonunda bağlandım, en azından kafamdakini yapmış oldum içimde kalmadı. Şimdi de her 5 veya 15 dakika civarında kopma oluyor wireless adaptörü yanıt vermeyi kesiyor galiba bu genel sorunmuş farklı yerlerde okudum
  • Çok uzun süreler kullanmadım ama adabtörün performansı etkili olur diye düşünüyorum. Çünkü hem sinyal alıyor, hem de dağıtıyor. Memnun kalmadıysanız birde connectify programını deneyin . Onda da kopmalar olursa access point almanızı tavsiye ederim repeater modda kullananırsınız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lodos denizcisi -- 23 Temmuz 2015; 19:23:46 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • windows 10 da, arkadaşlarla cs oynamak için pc'yi modem yapma imkanımız oluyor mu bu şekilde?
  • Ahbârî kullanıcısına yanıt
    evet , arkadaşlarınız sizin kurmuş olduğunuz sanal ağa bağlandıklarında aynı ağda olmuş olacaksınız dolayısıyla multiplayer oyunları beraber oynayabilirsiniz.
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.