Arkadaşlar gecen sene bilgisayara (Mac) hatırlayamadığım bir virtual programla sanal olarak hdd ye Windows kurmuştum sonra bilgisayarı yeniden başlattığımda fiziksel olarak boot olabiliyordu ... ben bunu leopard işletim sisteminde gerçekleştirdim . sormak istiyorum bunu windowsta nasıl yapabilirim hangi program ?
DVD yok şuan ve iso formatlı Win 8 ' i denemek istiyorum ... Bilgisayarım yeni ama bios menusunde usb boot yok (tam bir facia) ve birturlu usb ile kurulum yapamıyorum sanal yada usb ile yinede kurulum şansım varsa bilgi istiyorum ... ( not : sanal işletim sistemi kesinlikle istemiyorum)
boot menusune girmeden önce usb yi taktınız mı? usb ile kurulum yapabilmek için önce usb ni usb girişine takın ondan sonra biosun boot menusune girin büyük ihtimalle sorunsuz görecektir..
bıosdan usb ye ayarlayarak yapabilirsin arkadaşım virtual box ı biliyosun zaten anladığım kadarı ile
quote:
Orijinalden alıntı: T.HAWK
boot menusune girmeden önce usb yi taktınız mı? usb ile kurulum yapabilmek için önce usb ni usb girişine takın ondan sonra biosun boot menusune girin büyük ihtimalle sorunsuz görecektir..
bir de öyle bakayım ... usb nin bootable konfigurasyonunu hallettikten sonra mı bakıyım biosa ? bios boot bölümünde cd sürücü ve hdd dışında hiçbir secenek yok çunku ...
bootable olarak oluşturmasanız yani boş bir usbyi bile takınca biostan gözükür ama içinde bootlu bir işletim sistemi içermediği için boot olmaz. usbnin bootable konfigürasyonunu ayarlayın yani boot edilecek isletim sistemini usb ye atın ardından biostan ilk sıraya USB-HDD veya USB nin markası gözükür ilk sıraya bunu alın bu kadar..
kısacası pc kapalı iken usb takılacak ondan sonra power tuşu ile açıp biosa boot menüsüne girilecek
denedim olmuyor... seneklerden sadece hdd ve cd sürücü var.usb3.0 destekleyen nesil laptopta usb boot desteği olmaması anormal değil mi arkadaşlar?