Şimdi Ara

Sanal bellek yüzünden programlar çalışmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
629
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bilgisayarım daha önce 256 ram'dı. Herşey düzgün çalışıyordu. Anakart bozulunca anakart,işlemci ve ram değişti, 512 ram oldu. Bu arada Windows XP'yi de bilgisayarcı tekrar yükledi. Şu anda windows yeni açıldığında media player ya da başka bir programı açınca program çalışıyor ama sağ altta şu hata mesaj çıkıyor;

"Windows Sanal Bellek En Küçük Değeri Çok Düşük
    Sistemininizdeki sanal bellek miktarı çok düşük. Windows, sanal bellek sayfalama dosyası boyutunu artırıyor. Bu işlem sırasında, bazı uygulamaların bellek istekleri reddedilebilir. Daha fazla bilgi içn Yardım'a tıklayın."

Bir süre herşey düzgün çalışıyor ama aynı anda birkaç program çalışırken(explorer,media player,utorrent) hata verip programlardan biri kapanıyor. Reset atmadan tekrar aynı anda 3-4 program çalışmıyor. Daha önce 256 ram varken eski XP'de böyle bir sorun yoktu. Bunu nasıl düzeltebilirim?

• kullandığın utoret den dolayı virüs girmiş olabilir veya ramde bir problem olabilir
    ilk önce sistemi formatlayarak tekrar kur
    düzelmez ise ram değiştir.
    sistem rami boşaltamıyor sıkıntı bu
    bu işlemleri yaptığında sorun düzelir

Orjinalden alıntı: isyankarkanarya

kullandığın utoret den dolayı virüs girmiş olabilir veya ramde bir problem olabilir
    ilk önce sistemi formatlayarak tekrar kur
    düzelmez ise ram değiştir.
    sistem rami boşaltamıyor sıkıntı bu
    bu işlemleri yaptığında sorun düzelir

Ne formatı ya.Utorrent ne alaka.virüs ne alaka :)

Agares
    SANAL BELLEK değerini şu masaüstü bilgisayarım sağ click özellikler gelişmiş butonu performans kutusundaki ayarlar butonu gelişmiş butonu değiştir butonuna basarak açtığın menüde arttırabilirsin.

Orjinalden alıntı: mesuthaksoy

Agares
    SANAL BELLEK değerini şu masaüstü bilgisayarım sağ click özellikler gelişmiş butonu performans kutusundaki ayarlar butonu gelişmiş butonu değiştir butonuna basarak açtığın menüde arttırabilirsin.

Teşekkürler sanal belleği kapattım sorun düzeldi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Agares -- 30 Mayıs 2008; 13:53:33 >

Orjinalden alıntı: Agares

quote:

Orjinalden alıntı: mesuthaksoy

Agares

Teşekkürler sanal belleği kapattım sorun düzeldi.

kapatmayıp şuanki değerlerinin 2-3 katı yapsa idin daha rahat olurdu.bilgisayarda kasma vs yaşarsan orayı aç kapatmadan önceki değerlerin 2-3 katına çıkar sorun kalmaz.

• aynı sorun yıllar önce banada olmustu 64 mb ram vardı ve onunla baya uğrasıyorduk
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.