Şimdi Ara

Samyang 800mm Lens

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
1
Favori
4.529
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    çok da pahalı olmayan kabiliyetli bir lens gibi görünüyor.
    Genuine objektifler kadar performanslı olmadığı aşikar,
    Fakat ciddi kaliteli ve ucuzlar.
    Bu altta örneklerini verdiğim lens tam 800mm ve 450TL gibi bir fiyata bulunabiliyor yurt dışından..
    Almaya değer gibi görünüyor.
    Resimlerden de anlaşılacağı gibi aynalı sisteme sahip, canon-nikon-sony bayonetlileri mevcut

Samyang 800mm Lens

Samyang 800mm Lens

Samyang 800mm Lens

Samyang 800mm Lens

Samyang 800mm Lens

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mephistopheless -- 1 Mayıs 2012; 23:11:09 >

• iste hs20'nin sonunu getiren objektif

diyaframlari kisik oldugu icin cok fazla tercih edilmiyor ama fiyatlarina gore cok iyi performans gosteriyor bu aynali objektifler.
    merakimi gidermek icin alabilirim ileride
    ayrica durbun olarak da kullanilabilir
  • bu nasıl bi objektif? Merceği nirde
  • delikli bokeh bu olsa gerek

Samyangın bu ucuz telelerinin sırrı nedir?
  • Böyle bir şeyi 67mm filtre çapı olan bir lense adaptör ile takıp kullanabilir miyiz acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Necessa®i

bu nasıl bi objektif? Merceği nirde

Bunlar aynalı lensler. Aynalı teleskoplarla aynı prensibe dayalı çalışıyorlar. Fiyatlarının ucuz olmasının nedeni de budur.
  • aynali objektiflerin bokehi hep oyle olur zaten
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    CANON 6D MARK2 - 24-104MM F4
    3 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Tabi 55-250 fiyatına 800mm alınır kılabilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: ayhan_eee

delikli bokeh bu olsa gerek

Samyangın bu ucuz telelerinin sırrı nedir?

Alışılmışın dışında farklı bir görüntü çıkıyor. Hakikaten ne tuhaf bir lensmiş ya. :)
  • Aslında güzel duruyor iç boş bokehler
  • Arka planı iyi ayarladığınız sürece aynalı objetiflerdeki bu dairesel bokehle pek karşılaşmazsınız ama kontrastları biraz düşük oluyor genellikle. Bir de f/5.6'dan yavaş oldukları için çip taksanız bile gövdeden otofokus onayı alamıyorsunuz.
  • Vallaha fiyatı ucuz olsunda içi boş olsun

Aslında sırf ay ve eğlence amaçlı alınabilir.TÜrkiyeye getiren firmada 500mm 350TL civarı
  • Dairesel olması dışında bazı fotolarda eğer arkaplan çok karışıksa rahatsız edici kötü bokehi var. Ama yinede 800mm cropla 1200mm.. hiçte fena değil. aslında 500mm de 6.3 diyaframlısı var.
  • O değil de herkez birbirinden belki habersiz bir şekilde samyang ın farklı modellerini soruyor.Samyang sert girdi buradaki piyasaya

Gerçekten fiyatlar acayip ucuz ama kullanımı AF olup olmaması akla takılıyor
  • o kadar uzaktan af kullanmaya ihtiyaç duyacak mısınız, zaten o da ayrı soru
  • Bu aynalı lenslere vereceğiniz parayı çöpe atın aynı hesaba gelir...
  • Çok ilginç.Peki bir sorum olacak Sigma 70-300 Apo,Nikkor 55-200 ve bu lensi karşılaştırırsak hangisi baskın çıkar?Sigma 300mm de bu lensin verdiği bokehleri verebilir mi?
    Ekleme:500mm samyang iyimiş.f/8 ve 300liracık.
    http://www.fotografdunyasi.com.tr/Samyang-500-mm-MC-IF-f8-Mirror-Lens-T2-Bayonet-uyumlu,PR-1623.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XsI -- 5 Mayıs 2012; 14:29:40 >
  • http://www.pixel-peeper.com/lenses/?lens=13229 örnek fotograflara bakilirsa full size da keskinlik adina bir sey göremedim ben
  • Hayyamda istemediğiniz kadar var aynalı manueller, yıllar yılıdır fiyatları da uygun Yandan bi ışık yedimi hayatı kayıyo fotoğrafların, bokeh de biyerden sonra sinir bozmaya başlıyor. Şahsen ben de düşünmezdim; öyle çok teleye ihtiyaç duymadığım sürece.
  • Belli bir optik sonrası bu tip lensler yanlış bilmiyorsam emniyette kayıt altına alınıyor öyle kullanabiliyorsunuz.

Örneğin teleskop tarzı olan bütün lens çeşitleri bu duruma uygun oluyor.Güncel bilim teknik dergisinde okuduğumu hatırlıyorum ceza kanunu ile ilgili maddeler falan filan adı altında teleskop ile ilgili izin belgeleri gerektiğinden bahsediliyordu.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.