Şimdi Ara

Samyang 800mm Lens (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
34
Cevap
1
Favori
4.529
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Knisath

Belli bir optik sonrası bu tip lensler yanlış bilmiyorsam emniyette kayıt altına alınıyor öyle kullanabiliyorsunuz.

Örneğin teleskop tarzı olan bütün lens çeşitleri bu duruma uygun oluyor.Güncel bilim teknik dergisinde okuduğumu hatırlıyorum ceza kanunu ile ilgili maddeler falan filan adı altında teleskop ile ilgili izin belgeleri gerektiğinden bahsediliyordu.

Bunun teleskopla falan alakası yok zaten kısa bir lens ama netlemesi oldukça güçtür... Hiç merak bile etmenizi tavsiye etmem ben şahsen...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zommby

quote:

Belli bir optik sonrası bu tip lensler yanlış bilmiyorsam emniyette kayıt altına alınıyor öyle kullanabiliyorsunuz.

Örneğin teleskop tarzı olan bütün lens çeşitleri bu duruma uygun oluyor.Güncel bilim teknik dergisinde okuduğumu hatırlıyorum ceza kanunu ile ilgili maddeler falan filan adı altında teleskop ile ilgili izin belgeleri gerektiğinden bahsediliyordu.

Bunun teleskopla falan alakası yok zaten kısa bir lens ama netlemesi oldukça güçtür... Hiç merak bile etmenizi tavsiye etmem ben şahsen...

var dostum bildiğin teleskoptan yola çıkılarak yapılmış\ transforme olmuş bir lens.
    kendisi kısa; çünkü ayna sayesinde ışığı yansıtıyor(ışık uzun modellerdeki gittiği yola eşit yol alıyor lens içerisinde,kısa olması yanıltmasın)
    tek sorun ışığın kırılmasını sağlayan eleman için mercek değil, çukur ayna kullanılıyor olması.
    onun da performansı fotoğraflarda ortada. (mercekli sistemlerden daha iyi değil durumu, fakat çok yakın bir görüntü elde ediyor, ki dikkate\meraka değer. fiyatı da cabası)

• quote:

Orijinalden alıntı: mephistopheless

quote:

quote:

var dostum bildiğin teleskoptan yola çıkılarak yapılmış\ transforme olmuş bir lens.
    kendisi kısa; çünkü ayna sayesinde ışığı yansıtıyor(ışık uzun modellerdeki gittiği yola eşit yol alıyor lens içerisinde,kısa olması yanıltmasın)
    tek sorun ışığın kırılmasını sağlayan eleman için mercek değil, çukur ayna kullanılıyor olması.
    onun da performansı fotoğraflarda ortada. (mercekli sistemlerden daha iyi değil durumu, fakat çok yakın bir görüntü elde ediyor, ki dikkate\meraka değer. fiyatı da cabası)

Teknik yönden yok demedim kullanımıyla alakalı ceza vb bakımından...

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: mephistopheless

quote:

quote:

Teknik yönden yok demedim kullanımıyla alakalı ceza vb bakımından...

annaştık

• Aradığm bir konu idi.
    Bu lensle uçak fotoğrafları çekmek istediğimizde (ışık ve arka plan açısından) nasıl bir verimlilik elde edebiliriz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: relax84

Birde böyle birşey var.
    http://www.roxsen.com/index.php/samyang-800mm-f8-mirror-tele-lens-for-micro-4-3-g1-gf1.html

Sanırım geçen sene İzmir çiğli hava gösterilerinde bir çinli bunu kullanıyordu. Soba borusu gibi, ozaman bilmediğim için bunları pahalı oldugunu düşünmüştüm keşke sohbet imkanı olsaydı da oracıkta deneseydim. Denemek test etmek lazım nekadar hakkını veriyor diye. Örnek fotoğraflarda güzel olanlarda var paranı çöpe atarsın diyenlerde. Aslında 2. el 150 tl civarında bulsam sağlamından denemek için alabilirim. Cropla 1200mm

• Evet, ikinci eli tecrübe için risk edilebilir. Fiyat çok makul.
    Araştırmalara başlamalı hemen :)
  • Amerika'ya gidip Samyang markasının tüm modellerinden alıp geleceksin.
  • quote:

Bu aynalı lenslere vereceğiniz parayı çöpe atın aynı hesaba gelir...

eğer bir iddaada bulunuyorsan sebebinide açıklamalısın.
  • Alın size 18-∞ lens

Samyang 800mm Lens
  • quote:

Orijinalden alıntı: Religimination

Alın size 18-∞ lens

Samyang 800mm Lens

bu nıyyııımıs la
  • Sigma 200-500mm f2.8

Yanina bi de hammal tutarsiniz gezerken bi de lensin sarji biterse kakirsiniz oracikta

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: PlutosDaddy

Sigma 200-500mm f2.8

Yanina bi de hammal tutarsiniz gezerken bi de lensin sarji biterse kakirsiniz oracikta

buna nukleer reaktor lazım kaldıkı bunu roketatar sanıp bizi elimizi ındırmeden vurur guvenlık guclerı

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.