aynen bende almayı düşünüyorum kimsenin bi yorumu yok :) |
_________Samsung Z Fold 2 - Z Fold 3 Kullananlar + ve - Yönleri________ (2. sayfa)

-
-
-
Aralık Güvenlik yaması geldi.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Z Fold 3 fiyatları gerçekten çok uygun fakat soru işaretleri de bir o kadar fazla. Öyle ki, ikinci el fiyatları S22 Ultra'dan bile ucuz. S21 Ultra seviyesinde. 18-19 bin liraya 1 sene daha Türkiye garantili cihaz bulunabiliyor. Pek bilgiye sahip olamadığımız için ben bu durumu kronik problemlere ve talebin az olmasına bağlıyorum.
Bu cihazlar çıktığından beri ekranın tırnak izlerini belli edecek kadar yumuşak olması incelemelerde kimsenin bahsetmediği çok önemli bir problem. Yıllardır yerli yabancı yüzlerce inceleme izledim. Kimsenin bahsetmemiş olması beni deli ediyor. Mağazalarda cihazı elime aldığım zaman ilk dikkat ettiğim ve herkese bahsettiğim bir durum. Özellikle teşhir cihazlarının ekranı delik deşik durumda. Hiç mi rahatsız etmiyor? Bu durum koruma jelatininden mi böyle yoksa ekranın kendisi de mi oyun hamuru gibi eziliyor çok merak ediyorum ama cevabı yok...
Bir de koruma filminin orta kısımdan kalkması beni en çok düşündüren durum. Telefon değiştirme aşamasındayım ve bu telefonu alabildiğim paraya gidip S21 Ultra falan alacak olmak beni üzüyor. Yine de risk almak istemiyorum. Yıllardır forumdayım, ilk defa bir konuda bu kadar az içerik görüyorum. Keşke daha detaylı bilgi ve paylaşımlara sahip olabilsek.
-
Ben de 31 Aralıkta aldım konuyu aradım taradım yok sanırım kullanan az ya da konu açan yok :) Mediamarktan aldım 35499 a. Graygreen tercih ettim. Önceden iphone 14 pro max kullanıyordum onu hanıma verdim :) Tek eksiklik 14 pm ye göre şarjı az gidiyor ama teli elimden hiç düşürmüyorum. Çok güzel bir telefon tavsiye ederim
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ben de yaklaşık 2 aydır fold 4 kullanıyorum. Çok memnunum.
Kapasitif ekranlı telefonlar gelmeden önce rezistif ekranlı cihazlar vardı ve ekran üstünde şimdiki gibi cam yoktu, çift katlı bir naylon yüzey vardı. Bu iki yüzey birbirine temas edince cihaz voltajı ölçüp konumu belirliyor ve dokunmayı kaydediyordu.
Samsung Galaxy Omnia i900 kullandım bu tür bir ekrana sahip. Gece uyurken telefon elimdeydi. Sabah uyandım, telefon yok. Yatak ile duvar arasındaki boşluğa girmiş ve orada sıkışmış. Tabi duvardaki sıvanın pürüzleri de o dokunmatik yüzeye geçmiş. Kim kaç saat o ekrana duvardaki pürüzler baskı yapınca ekranda hafif deliğimsi izler oluşmuştu. Kullanımı etkilemese de iyi bakınca farkediliyordu. Tabi dokunmatik yüzey 50 lira falandı. Ekranın kendisini de 75'e mi 100'e mi 50'ye mi ne değiştirmiştim annem kırınca. Artık o fiyatlara tamirin t'si mümkün değil.
Katlanır cihazlarda da durum bu. Ekran yüzeyi sert ve kalın cam olmayıp plastik bir yüzey oldukça zorlamada o ekran zarar görecek. İyi tarafı katlandığında içte kalıyor, ama açıkken düştüğünde fena.
-
fold 2, 3 ve 4 kullandım, bahsedilen tırnak izleri sorunu 2 de vardı. Bana göre en büyük dezavantajı cepte çok uzun süre kaldığımda iç ekranın tozlanmasıydı, ne zaman vivo fold2+ gibi arada boşluk olmaz o zaman tekrar dönerim samsunga.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Merhaba DR. otoları, onunla çekilmiş foto vidyoları ve kullanıcı yorumlarınızı merak ediyorum.
-
Merhaba. Genel kullanımda akıcılık, pil performansı, taşınabilirlik ve gündelik kullanımda sıkıntı yok. Konuşma ve kısa süreli mesaj vs. için ön ekran oldukça yeterli. Bazen pantolonun ön cebinde kendi plastik kılıfı ile taşıyorum, katlı halde genişlik ve uzunluk 6.1 inch cihaz boyutunda olduğu için rahat, sadece daha kalın olduğu için belirgin oluyor ama oturup kalkmaya sorun yaşamıyorum.
Günlük kullanımda tek sıkıntı belki iç ekranın biraz tozlanması olabilir, o da yumuşak bir bez veya kıyafetle hafifçe silince geciyor.
İç ekran kullanımı ise ayrı bir dünya. Çoğu uygulama genis ekranla uyumlu ve çok konforlu. Yanında sanki tablet de taşıyor gibi hissettiriyor. İç ekranda video vs. izlemek de çok keyifli yalnız oran nedeniyle üst ve altta siyah alan biraz fazla ama yine de iPhone pro max ekranından daha keyifli video izlemek.
Ofis dosyaları ile çalışmak da iç ekranda çok keyifli. Bir kaç defa kablosuz klavye ve fare bağlayıp word ile uzun süreli kullanım deneyimim de oldukça verimliydi.
Kameralar konusunda çok yorum yapamayacağım çünkü kamerayı aktif kullanan biri değilim. Ancak iç ekrandaki kameranın ekran altı olması oldukça keyifli.
Telefonda su da olsa diyeceğim bir şey halen yok ama imkanım olursa fold serisini kullanmak ve gelecek serilerde ki yenilikleri de deneyimlemek isterim.
İmkanı olan herkese de öneririm.
(Sık telefon değiştiren birisiyim. Xiaomi 12t pro, iPhone 14 pro max, iPad mini 6 gibi cihazları da kullanmış biri olarak yorumlarımı değerlendirmenizi öneririm)
Herkese iyi forumlar dilerim.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Z Fold 3, almak mantıklı mı şu dönemde? 30K civarı fiyatı var. Pil konusunda günü çıkartıyor mu?
arkadaşlar her hangi bir arizasi olan Yusuf orijinal yedek parça ya bakabilir Samsung z fold 3 dış ekranini degistirdim cok memnun kaldim herkese tavsiye ederim
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X