Şimdi Ara

SAMSUNG YENI 40C530/C550 Serisi ( FULL HD + HD DIVX + USB) (42. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.314
Cevap
8
Favori
152.539
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4041424344
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar bende 40c 530 aldım fakat 15 gün oldu kullanalı panelin ortasında kırmızı bir işık belirdi toplu iğne başı kadar firma paneli değiştirelim diyor bense tv yi değiştirmelerini istiyorum ne yapmam gerek yardımcı olursanız sevinirim sanırım olay ölü piksel
  • 40C530 alalı 1 hafta oldu, izlenimlerimi aktarayım.
    Öncelikle, tv'nin sd kalitesinin iyi olmadığını söyleyenler var. Mantıken düşünürseniz Sd yayınların çözünürlüğü 720*576, lcd'nin çözünürlüğü 1920*1080. Varın dağılmayı siz düşünün. Yani demem o ki tv'nin bir eksikliği yok. Sd yayınların çözünürlük düşüklüğünden kaynaklanan bir şey. 4-5 sene sonra kanallar HD altyapıya geçtiklerinde tv'nin değerini o zaman anlarız.
    Film performansını deneyip görmelisiniz. Virtual Surround özelliği başlı başına evi sinemaya çevirmeye yeter. Filmi farklı uzantıya çevirip öyle takıyım derdi de yok. Çoğu uzantıyı rahatlıkla destekliyor.
    Mağazalarda gözümüzü boyayan demo filmleri de BURADAN indirebilirsiniz :) Tamamı 1080P'dir.

Artılarını anlattık, biraz da eksilerine bakalım :) En büyük eksiği ethernet girişi, wireless, DLNA vb. ortam sinyal sistemlerinin olmaması. Olsa iyi olurdu ama çok da büyük bir eksiklik sayılmaz. Ayrıca ara sıra yaşadığım ses senkron problemleri var. Bazı arkadaşlar yeni güncelleştirme ile düzeldiğini söylüyorlar ama henüz denemedim.
    Şimdilik lcd'm ile mutluyum, ilerde ne olur bilinmez :) Tavsiye ederim

• quote:

Orijinalden alıntı: ugurkantar

40C530 alalı 1 hafta oldu, izlenimlerimi aktarayım.
    Öncelikle, tv'nin sd kalitesinin iyi olmadığını söyleyenler var. Mantıken düşünürseniz Sd yayınların çözünürlüğü 720*576, lcd'nin çözünürlüğü 1920*1080. Varın dağılmayı siz düşünün. Yani demem o ki tv'nin bir eksikliği yok. Sd yayınların çözünürlük düşüklüğünden kaynaklanan bir şey. 4-5 sene sonra kanallar HD altyapıya geçtiklerinde tv'nin değerini o zaman anlarız.
    Film performansını deneyip görmelisiniz. Virtual Surround özelliği başlı başına evi sinemaya çevirmeye yeter. Filmi farklı uzantıya çevirip öyle takıyım derdi de yok. Çoğu uzantıyı rahatlıkla destekliyor.
    Mağazalarda gözümüzü boyayan demo filmleri de BURADAN indirebilirsiniz :) Tamamı 1080P'dir.

Artılarını anlattık, biraz da eksilerine bakalım :) En büyük eksiği ethernet girişi, wireless, DLNA vb. ortam sinyal sistemlerinin olmaması. Olsa iyi olurdu ama çok da büyük bir eksiklik sayılmaz. Ayrıca ara sıra yaşadığım ses senkron problemleri var. Bazı arkadaşlar yeni güncelleştirme ile düzeldiğini söylüyorlar ama henüz denemedim.
    Şimdilik lcd'm ile mutluyum, ilerde ne olur bilinmez :) Tavsiye ederim

Güle güle kullan hocam.Wifi ethernet felanda üst seviye için çokta eksik sayılmaz aslında.

• Ben Gold dan 32c530 aldım, arkadasim da bir kacgun evvel Teknosa dan 32c530 aldı. Benim TV TDT5DEUC dosyası ile update oldu onun aldığı TV MSX5DEUC dosyası ile. Buraya kadar sorun yok, onun TV mkv 5.1 profilli dosyaları sorunsuz açıyorken benim tv desteklenmeyen video codec diyor. Buyrun burdan yakın.
  • 29 Ekim de Ankara Ovacık Forum Teknosa da 40C530 u 1299 TL ye Axess ile 12 taksitle aldım.Mağazaya özel indirim yazıyordu.Yanında 3 katlı, şık ve oldukça kaliteli duran cam sehpası da 150 tl ye geldi.Çok iyi fiyatlardı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ekoroglu -- 2 Kasım 2010; 18:43:24 >
  • arkadaşlar bende aldım 40c530 şuanda gayet memnunum eğer aceleniz yoksa vatan bilgisayarda her ay sonu indirim oluyo 30-31 arası 1273 liraya aldım kdv dahil. şimdi usb den film izlemek için usb nin için filmi dosyaları ile birliktemi atıyoruz? yoksa , dvd rip formatındaki bir bilmi direk attığımızda izliyebilirmiyim. 1 sorum daha var. hdmi kablo ile pcm den görüntü aktarsam gzel görüntü alabilirmiyim yoksa usb bellek alıcam tşkr ederim....
  • quote:

Orijinalden alıntı: iaslan

arkadaşlar bende aldım 40c530 şuanda gayet memnunum eğer aceleniz yoksa vatan bilgisayarda her ay sonu indirim oluyo 30-31 arası 1273 liraya aldım kdv dahil. şimdi usb den film izlemek için usb nin için filmi dosyaları ile birliktemi atıyoruz? yoksa , dvd rip formatındaki bir bilmi direk attığımızda izliyebilirmiyim. 1 sorum daha var. hdmi kablo ile pcm den görüntü aktarsam gzel görüntü alabilirmiyim yoksa usb bellek alıcam tşkr ederim....

Güle güle kullanın. aldığınız fiyat cok iyiymiş.

USB'den film izlemek için USB belleğinizi (taşınabilir HDD veya flash bellek olabilir) bağlıyorsunuz. TV'nin kendi browserı var ve klasörler arasında dolaşabiliyorsunuz. Oynattığı formatlar avi, mp4, mkv gibi formatlardır. Sanırım sorduğunuz da bu tam anlamadım ama, dvd-rip bir video muhtemelen avi formatındadır ve oynatırken bir sorun yaşamazsınız.

HDMI kablo ile pc'nizden aktarırsanız güzel görüntü alırsınız. Tabi ekran kartınız 1920*1080 çözünürlüğü destekliyorsa. HDMI cıkışı varsa zaten destekliyordur diye kabul ediyorum. Eğer bu imkanınız varsa ve sizi zorlamıyorsa bunu kullanmanız size kalite açısından bir şey kaybettirmeyecektir.

Ancak kumandadan izleyeceğin dosyayı seçip, play/pause/ff/rw yapabilmek de ayrı bir rahatlık :) Bir harici hard disk alıp kendi video arşivinizi oluşturabilirsiniz. Bu aralar 100-150 TL arasına 500GB kaliteli bir tanesini edinebilirsiniz, fiyatlar uygun.

• Orijinalden alıntı: eas722

Orijinalden alıntı: iaslan

Ancak kumandadan izleyeceğin dosyayı seçip, play/pause/ff/rw yapabilmek de ayrı bir rahatlık :) Bir harici hard disk alıp kendi video arşivinizi oluşturabilirsiniz. Bu aralar 100-150 TL arasına 500GB kaliteli bir tanesini edinebilirsiniz, fiyatlar uygun.

takacaksın pc ye alacaksın güzel bir fare ( 2,4 lük lazer ... ) yukleyeceksin gom player ayarlarınıda yapacaksın, kumandadan felan cok daha rahat olur.
  • Arkadalar c530 serisi VLC media file (.m2ts) formatınıda sorunsuzca okuyabiliyor mu?
  • m2ts VLC (video Lan Client) dosyası değildir. Siz anlaşılan VLC Player kurmuşsunuz ve program bu tip video dosyalarını kendi üstene açmak için kayıt etmiş. M2TS bluray veya HD video kameralarda kullanılan bir format. Uzantısını TS veya avi veya mkv yaparsanız tv oynatabilir aksi halde tvnin media oynatıcısında listelenmez bile.

Kesin olarak oynatabilir veya oynatamaz diyemeyiz. Videonun iç kodlama özellikleri tvye uygun gelirse tv oynatır. Bitrate olarak bluray dosyası gibi yüksekse tv oynatmaz , video kameraların bazılarının kaydını yine oynatamıyor. Genel olarak Samsung tvler bitrate değeri 15.000 kb/sn değerinden fazla ise, ReFrames 5 ten büyükse kodlama profili High@5.1 ise videoyu oynatmaz.

Eğer HD kamera dosyası ise 5 snlik kayıt yapıp rapid gibi siteye yükleyin. Arkadaşlarımız açılıp açılmadığını kontrol edebilir.

• Arkadaşlar vatan Bilgisayar'da sadece iternetten güne özel indirimde stokla sınırlı Samsung 32C530 World'e özel 6 taksit sadece 899 TL'ye satıyorlar. Orjinal Samsung garantili. Düşünen varsa kaçırmasın derim. Linkini veriyorum ekte.

http://www.vatanbilgisayar.com/productdetails.aspx?I_ID=45005
  • Ya bazı mkv filmlerde desteklenmeyen codec diyor neden ya?
  • mrblar arkadaşlar,
    samsung 40c530 aldım teknosa'dan bir arkadaşın haber vermesiyle kampanyalı fiyatı ile aldım fakat hala görüntü randımanı alamıyorum
    yeni altın uclu scart almama rağmen ( markası BELKIN) görüntü iyi değil acaba receiver'ımdan mı sunny at 7010 dcı 5,6 yıllık bir receiver eski tv'de görüntü iyiydi receiver'ın ayalarından scart ayarı yaptım cvbs de görüntü iyi gibi görünüyor ama aslında iyi değil yazılar basamaklı ve görüntüde yer yer dağılmalar oluyor rgb de ise görüntü çok iyi ama görüntüde yine yazılar basamaklı sağ'a doğru kalın bir gölgeleme oluyor ve mecbur kötünün iyisi cvbs de izliyorum acaba scart'ım mı iyi değil neden böyle bir sonuc alıyorum rgb de izlemem gerekmiyor mu BELKIN marka kablo kullanan var mı?
    receiver'dan mı yoksa kablodan mı yardım ederseniz çok ama çok memnum olurum kolay gelsin.....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scofield02 -- 5 Kasım 2010; 20:33:32 >

• TV ses profili 5.1 olan bazı mkv dosyalarında sorun cıkarıyor. 4.1e ceviren id changer gibi bir program vardı önceki sayfalarda paylaşılmıştı bakın bi belki görürsünüz linkini.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ender123

quote:

Orijinalden alıntı: boylum

bende mkv lerde desteklenmeyen codec çok çıkıyor.Aşağı yukarı 5 filmin birinde sorun oluyor.Oysa son güncellemeyi de yükledim.

Güncelleme yükleyerek codec desteği alamazsınız. Tv bir filmi açmıyorsa açmaz. Açılmayan filmdeki kodlama tvnin kablu edeceği değerlerin dışındadır. 15 mbitten yüksek bitrate , 5ten büyük Reframes ve kodlama profili High@5.1 olursa açmama ihtimali yüksektir.

burda geçmiş ama programdan bahsedilmemiş ne yapmam lazım oynatabilmem için?
  • quote:

Orijinalden alıntı: rockerboy-h

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: boylum

bende mkv lerde desteklenmeyen codec çok çıkıyor.Aşağı yukarı 5 filmin birinde sorun oluyor.Oysa son güncellemeyi de yükledim.

Güncelleme yükleyerek codec desteği alamazsınız. Tv bir filmi açmıyorsa açmaz. Açılmayan filmdeki kodlama tvnin kablu edeceği değerlerin dışındadır. 15 mbitten yüksek bitrate , 5ten büyük Reframes ve kodlama profili High@5.1 olursa açmama ihtimali yüksektir.

Oynatmak için filmi desteklediği bir biçime dönüştür veya laptobun felan varsa bağla HDMI dan izle

• quote:

http://forum.donanimhaber.com/m_41727029/mpage_1/f_/key_mediainfolite//tm.htm#41727029

başlığına bakın ve mediainfolite programı ile açılmayan mkvnin iç özelleiklerine bakın. Eğer filmin değerleri daha önce de yazdığım gibi 15 mbitten yüksek bitrate , 5ten büyük Reframes ve kodlama profili High@5.1 olursa samsung tvler açmıyor. Tv açmıyorsa zaten yapacak birşey yok, ya başka gurubun mkvsini indireceksiniz yada filmi dönüştüreceksiniz. Film dönüştürmek için 3-4 saat zaman gerekebilir.

• Arkadaşlar ,

Benim bir sorum var eğer yardımcı olursanız sevinirim. Konu samsung tvler ve bilgisayarların hdmi bağlantısının kalitesizliği ile ilgili. Hdmi dijital ve kayıpsız sinyal aktarıyor ama bu sinyali üreten veya alıp işleyen elektronik parçalar kalitesiz de ekrana gelen görüntü de kötü olacaktır .Bu kalitesiz görüntünün 2 sebebi olabilir.

1. Ekran kartlarının işlemcisindeki hdmi çıkış üniteleri kalitesizdir. Yani sorun Ati veya Nvidiadadır. Biraz da windows işletim sistemleri ve driverları yetersizdir.

2. Samsung tvlerdeki ana işlemcinin içindeki hdmi giriş ünitesi kalitesizdir.

Bende Ati 5450 var ve bilgisayarı hdmi ile bağlayınca ne yaparsam yapayım gürüntü net değil, kumlu gibi. Vga bağlantıda görüntü çok net ve keskin.

Aynı soruyu C650 ve C750 başlıklarına da soracağım . Diğer arkadaşların da yorumlarına göre belki sorunun kaynağını teşhis edebiliriz.

Teşekkürler.

• quote:

quote:

http://forum.donanimhaber.com/m_41727029/mpage_1/f_/key_mediainfolite//tm.htm#41727029

başlığına bakın ve mediainfolite programı ile açılmayan mkvnin iç özelleiklerine bakın. Eğer filmin değerleri daha önce de yazdığım gibi 15 mbitten yüksek bitrate , 5ten büyük Reframes ve kodlama profili High@5.1 olursa samsung tvler açmıyor. Tv açmıyorsa zaten yapacak birşey yok, ya başka gurubun mkvsini indireceksiniz yada filmi dönüştüreceksiniz. Film dönüştürmek için 3-4 saat zaman gerekebilir.

Evet Film 6 Kanalmış o yüzden.Neden böyle birşey varki ben 5+1 film seyretmek için ne yapmam gerek?Bilgisayar mı bağlayacam illaki.

• quote:

Evet Film 6 Kanalmış o yüzden.Neden böyle birşey varki ben 5+1 film seyretmek için ne yapmam gerek?Bilgisayar mı bağlayacam illaki.

Video özelliklerinde çıkan 5.1 , 6 kanal demek değildir. Sesle ilgili olan 5.1 ile görüntü kodlamasındaki High@5.1 farklı şeylerdir. Tv açmıyorsa yapılacak birşey yok. Ayni filmin başka versiyonunu indireceksiniz veya filmi yeniden dönüştüreceksiniz veya bilgisayar üzerinden seyredeksiniz.
  • 
Sayfa: önceki 4041424344
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.