İyi günler sevgili arkadaşlar 13.07.2020 tarihinde Gitti gidiyor adresinden Samsung Türkiye adlı satıcıdan 799tl ye Samsung Galaxy Watch Active (deniz yeşili) satın aldım. 5 ay boyunca sorunsuz sıkıntısız severek kullandığım saatim 12 Aralık 2020 tarihinde simsiyah bir ekrana dönüştü. Telefondaki Samsung wearable uygulamasına baktığımda telefon ile saat bağlı hatta saat sorunsuz çalışıyor şeklindeydi ancak ekran simsiyahtı. Tabii ilk olarak kapatıp açmayı denedim ama işe yaramadı şarja taktım uzun süre şarjda beklettim yine olmadı nasıl olsa garantisi var diyerekten Samsung u aradım ve bana en yakın yetkili servise randevu aldım. Ertesi gün avcılarda yer alan yetkili Samsung servisine başvurdum. Saati teslim ettim ve tüketici hakları çerçevesinde 6 ay süre dolmadığından ürünün yenisiyle değiştirilmesini talep ettim. 1 hafta sonra bana servisten sms geldi ve söylenilen saatimin sıvı aldığıydı. Bu durumdan dolayı garanti dışı olarak ücretli bir şekilde saatin ekranının kasasının ve bataryasının 743 tl karşılığında değişeceğiydi. Bakın arkadaşlar bu saat ile ben değil denize havuza göle duşa bile girmedim ki fark etmez girmiş olsam bile bu saatin yüzme kulaç sayma gibi egzersiz özellikleri mevcut. Ayrıca kitapçığından aktarıyorum 1. Galaxy Watch Active, ISO 22810:2010 standardı kapsamında 50 metre suya dayanıklılık derecesine sahiptir. 2. ABD Askeri Standardı ile uyumludur (MIL-STD-810G) MIL-STD-810: Çevresel Mühendislik Görüşleri ve Laboratuvar Testleri standardı, bir ekipmanın çevresel tasarımının özelleştirilmesini vurgulayan ve koşullar dahilindeki limitlerini test eden bir ABD Askeri Standardıdır; MIL-STD-810G: + Nem, Yüksek Rakımda Depolama, Yüksek Rakımda Çalışma, Suya Batırma Tabii ki itiraz ettim 5 Atm (50m) sıvıya dayanıklı olacak saat yüzmeyi algılayan kulaç sayan saat nasıl sıvı alır ben bununla suya vs de girmedim dedim. Bana saatin içini gösterdiler ve klasik renk değiştirmiş bir kağıt üzerinden sıvı aldığını ispatlamış oldular. Ben de sıvı aldıysa bu benim değil saatin kusurudur çünkü almaması gerekmez miydi deyince topu Samsung Türkiye genel merkezine attılar. Bu defa Samsung a mailler attım ve müşteri hizmetlerine yaşadığım sıkıntıyı anlattım. Samsung un dönüşü çok can sıkıcıydı biz teknik servisimiz ne derse ona göre hareket ederiz dilerseniz teknik servisimizin dediği gibi ekran kasa ve batarya 743 tl ücretli olarak değişir aksi takdirde nereye şikayet ederseniz edin denildi. Yani onlar da topu servise attılar. Şikayet var a yazdım. Ayrıca tüketici hakem heyetine de başvurdum. Konuyu da internetten araştırmaya başladım ve ne göreyim meğer bu durumu yaşayan sadece ben değilmişim. Hem şikâyet var da benzer şikayetler gözüme çarptı hem de Dünyanın bir çok farklı noktasında insanlar Samsung watchlarda hatta model fark etmeksizin bu sorunu yaşıyorlarmış ve sorunumuzun adı da BLACK SCREEN miş (siyah ekranmış). 1- Samsung forum https://eu.community.samsung.com/t5/wearables/samsung-galaxy-watch-black-screen/td-p/775381 3- Youtube galaxy watch 4- Youtube Galaxy watch active 1 ve active 2 5- Youtube galaxy watch 3 Yani saatin ekranı kasası vs değişmesine gerek yok çünkü sorun başkaymış. Çözüm olarak 3 farklı yöntem bulmuşlar tabii ki bunlar her zaman işe yaramıyor o durumda da geriye Samsung servise gitmek kalıyor. Servise gidenlerin ise sadece bataryasının değişmesinin bu sorunu çözdüğü söyleniyor. Peki benim saatim de bu yöntemler işe yaradı mı derseniz evet yaradı servisten saatimi onarılmadan teslim alıp reboot yapınca saatin ekranı geri geldi. Ne ekranın ne de kasanın değişmesine gerek yokmuş meğer. Fakat hafta da 4 veya 5 defa siyah ekran oluşuyor ki hep reboot yapmak da çözüm olmuyor bazen uzun süreler ekranın gelmediği de oluyor. Yurt dışındakilerde işe yarayan batarya değişimi benim de sorunumu kökten çözer umarım. Yani sıkıntı bataryadan kaynaklıysa ki aklıma daha önce Samsung un geri toplattırdığı patlayan note 7 ler geldi. Yine bataryası zayıflayan note 4 lerde yaşanan ancak Samsung un bir türlü kabul etmediği şebeke sorunları vardı. Şimdi de watch serilerinde yaşanan siyah ekranlar. Yani samsung un genel olarak batarya ile bir sorun yaşadığı ortaya çıkıyor. Peki Samsung Türkiyedekiler neden sadece bataryayı değiştirmiyor da komple saati değiştirme yoluna gidiyorlar? Bence sorunu çözemiyorlar nereden kaynaklandığını neden olduğunu belirleyemediklerinden saati oluşturan bütün temel parçaları değiştirerek (ekran kasa batarya) sorunu çözmeye çalışıyorlar. Bir kordon kalıyor geriye değiştirmedikleri 😊. Ayrıca Samsung Türkiye servisleri özel yetkili servis yani sadece Samsung ürünlerine bakmıyorlar aradığınız da servisin telefonu ( 0212 660 25 02) şunu söylüyor Apple ürünleri için 1’e Samsung için 2’ye diğer ürünler için 3’e basınız. Zaten bu özel yetkili servislerin yaptıkları işlerde kâr amacı gütmesi ve işlemleri yaparken sürekli kullanıcıyı hatalı bulmaları da ayrıca bir sorun. Bu şekilde çok sayıda ücretli tamirat yaparak kar elde ediyorlar. Bilmiyorum belki de sadece tek bir ürün gamı ile ilgilenmediklerinden sorunu belirleyemiyorlar belki de daha fazla kazanmak için bu yola gidiyorlar. Tüm bunlar Samsung un Türkiyedeki servise önem vermediğinin bir göstergesi. Türkiye’nin her noktasında yeterli teknik eleman veya yeteri kadar servise talep olmayabilir anlarım ama İstanbul da Ankara da bile sadece Samsung ürünlerine bakan yetkili servisi yoksa firmanın yaklaşımı bellidir. Samsung un cihazlarının ve hatalarının arkasında olmayan ve servise önem vermeyen bu tutumlarından dolayı artık ben Samsung ürün tercih etmeyeceğim. Hoş sosyal medyada forumlarda yorumlarda hep Samsung servisleriyle ilgili bu tür olumsuzlukları okuyordum duyuyordum ama fiyat performans üstelik bir de garantisi var diyerekten hep kendime eşime ve çocuklarıma Samsung tercih ediyordum. Yanılmışım bakın şimdi bende daha önce okuduklarımdan ders çıkarmadığım için şimdi onlar gibi yazan birine dönüştüm 😊 Sanırım bunu hakkettim. Son olarak bu yazıyı yazma gereği hissettim çünkü sizler veya bir yakınınız bu sorunu yaşayabilir ve benim yaptığım hatayı yaparak hemen Samsung servisin yolunu tutabilir. Böyle yapmayın öncelikle siyah ekran oluşursa yukarıdaki videolardaki yöntemleri deneyin. Biri işe yarayacaktır. Eğer çözülmezse bu defa servisten başka çare yok ki bu durumda da dua edin kullanıcı hatası demesinler. Ancak servisteyken yaklaşık yarım saat orda tartıştım ve bu süre içerisinde benim gördüğüm kapıdan girenlerin neredeyse tamamına kullanıcı hatası diyerek ücretli işlem yaptılar. Belki de bana öyle denk gelmiştir (!). |
Bildirim