Şimdi Ara

Samsung'un yeni ekranlarıyla akıllı telefonlar çağ atlayacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
2.417
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Samsung'un yeni ekranlarıyla akıllı telefonlar çağ atlayacak
    Samsung Display, sektördeki en yenilikçi ekran teknolojilerinden bazılarını geliştirmesiyle biliniyor. Samsung Galaxy S26 Ultra'nın Gizlilik Ekranı, akıllı telefon ekran alanındaki birçok teknolojik başarısının son örneklerinden biri. Şirket, şimdi de Los Angeles'taki SID Display Week 2026'da süper renkli bir akıllı telefon OLED paneli ve sağlık sensörü olarak da kullanılabilen bir telefon ekranı dahil olmak üzere bir dizi yeni teknolojiyi tanıttı.

Ayrıca Bkz.Galaxy S26 Ultra'daki Gizlilik Ekranı'nın arkasındaki teknoloji açıklandı

Samsung Flex Chroma Pixel: 3000 nit'e kadar parlaklık

Flex Chroma Pixel, akıllı telefon ekranları için parlaklık ve renk performansında önemli bir yükseltme sağlıyor. Panel, HBM modunda (Yüksek Parlaklık Modu) 3.000 nit'e kadar parlaklığa ulaşabiliyor ve BT.2020-96 renk alanını destekliyor. Bu, dış mekan koşullarında daha iyi görünürlük ve daha doğru renk üretimi anlamına geliyor.

Bilmeyenler için, BT.2020 renk alanı, Uluslararası Telekomünikasyon Birliği (ITU) tarafından oluşturulan uluslararası bir standart. DCI-P3 gibi standartlara göre çok daha geniş bir renk gamı ​​sunuyor ancak çoğu telefon BT.2020 standardının yaklaşık %70'ini kapsıyor. Samsung’un Flex Chroma Pixel ekranı ise %96'ya kadar ulaşarak günümüzde mevcut en yüksek seviyelerden birini sağlıyor.

Samsung Display, PSF (phosphorescent sensitized fluorescence) adı verilen yeni bir malzeme kullanıldığını belirtiyor. Bu, OLED piksellerinin ışık yayma şeklini iyileştirerek verimlilikten ödün vermeden daha iyi renk saflığı sağlıyor. Markanın tescilli polarizörsüz OLED teknolojisi olan LEAD, yüksek parlaklığı, geniş renk gamını ve uzun ömrü aynı anda koruyor. Bazı yeni paneller renk doğruluğunu artırsa da maksimum parlaklıktan ödün veriyor. Samsung, LEAD ile bu sorunu çözdüğünü iddia ediyor.

Samsung Sensor OLED Display: Sağlığınızı kontrol edebilen ekran

İkinci büyük yenilik ise, sadece içerik göstermekle kalmayıp kalp atış hızı ve tansiyon gibi ölçümler de yapabilen, 6.8 inçlik akıllı telefon boyutunda yeni "Sensor OLED" ekran. Samsung, bu teknoloji üzerinde bir süredir çalışıyordu ancak bu yılki tanıtım buna ekstra bir özellik daha ekliyor.

Yeni Sensor OLED, organik fotodiyotları doğrudan ekrana yerleştiriyor. Bu sensörler, kan akışını ölçmek için ekrandan yayılan ışığı kullanıyor, dolayısıyla akıllı saatlerde olduğu gibi ayrı bir donanıma gerek kalmıyor.

Kaynak:https://global.samsungdisplay.com/31450?category=66&page=1&type=list

• Sektörde "gramaj hesabıyla yenilik" mantalitesinin öncülerinden biri olan Samsung için sıra ekran parlaklığı ve renk doğruluğuna gelmiş. Tabii bu yeni tanıtım illa kendi telefonlarında kullanacağı anlamı taşımıyor, rakiplerine satarak kârın dibini sıyırmayı tercih etmeleri içten bile değil. Bakalım 10 bit ekran, PWM'li panellere ne zaman sıra gelecek. En az 3 yılı var diyorum..
  • kalp atış hızı ve tansiyon, doğru ölçecekse güzel.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Sonunda

• DH Misafiri D kullanıcısına yanıt

kendi telefonuna koymaz maliyetli diye o yüzden heveslenme.

• Gercekden harika teknolijiler ozellikle olcumleri dogru yapabilirse ve fiyatlarida uygun olursa hizla yayginlasirlar.Tabi oledlerin asil problemlerini cozemedikleri surece bu teknolojiler ne kadar anlamli olur bilemiyorum.Yanma ve PWM oledlerdeki cozulmesi gereken oncelikli problemlerin basinda geliyor bence.

• Sektörde "gramaj hesabıyla yenilik" mantalitesinin öncülerinden biri olan Samsung için sıra ekran parlaklığı ve renk doğruluğuna gelmiş. Tabii bu yeni tanıtım illa kendi telefonlarında kullanacağı anlamı taşımıyor, rakiplerine satarak kârın dibini sıyırmayı tercih etmeleri içten bile değil. Bakalım 10 bit ekran, PWM'li panellere ne zaman sıra gelecek. En az 3 yılı var diyorum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gnsnc -- 6 Mayıs 2026; 00:12:31 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • DH Misafiri D kullanıcısına yanıt

Tecno pova 7 ultra kullanıyorum. 4500 nit parlaklığa ek ltpo 1.5k amoled ekran mevcut. kapak sesi çinden duyuldu diyorum

Çok güzel bir yorum olmuş, sonuna kadar katılıyorum. Kendi fanlarına hep ikinci kaliteyi reva gören bir firma. Yazılımı ile işi götürüyor. S25U kullanıcısıyım.

Orijinalden alıntı: mesutismail

Çok güzel bir yorum olmuş, sonuna kadar katılıyorum. Kendi fanlarına hep ikinci kaliteyi reva gören bir firma. Yazılımı ile işi götürüyor. S25U kullanıcısıyım.

s26 serisi, s25 serisinden daha fazla satmış ama "zarar" ediyorlarmış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aliveli90 -- 6 Mayıs 2026; 11:32:15 >
  • Yenilik gibi ama nerde kullanacaksın kaç kişi kullanacak. OLED ekranda sağlık ölçümü olsa ne olur. pilini verimliliğini sağlamlığını değiştirmeden antin kuntin şeylerle invoasyon yaptık havası yaratma çabaları bunlar.

• vortex3399 V kullanıcısına yanıt

Doymak bilmez bunlar.

Satış rakamlarına bakınca neden bunu yaptığını anlayabilirsin.

MSI MPG X570 GAMING EDGE WIFI, AMD Ryzen 5900x, G.SKILL Trident Z Neo 64GB (4 x 16GB)DDR4 3600, MSI Radeon 6800 XT, Corsair HX1200, Corsair Air 540, 2x ST8000DM004 Seagate 8TB 5400RPM, WDC WD40EFRX WD RED 4 TB 5400 RPM, KXG50ZNV256G NVMe TOSHIBA 256 GB,Sandisk ULTA NVMe 1 TB, 2x ST1000DM003 1 TB 7200 RPM, SteelSeries RIVAL 100, Audio-Technica ATH-M50x, Samsung 28 UE590D, AOC Q3279VWF
  • tansiyon çok iyi olur, birde şeker ekleseler.

Tabi röntgen de çeksin.

sakıncalı

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.