Şimdi Ara

Samsung'un Oreo güncellemesini neden durdurduğu belli oldu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
931
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  
    Hatırlayacağınız üzere dün "Samsung, Galaxy S8 için Android Oreo güncellemesini durdurdu" başlıklı bir haber paylaşmıştık ancak Samsung'un Oreo güncellemesini neden durduğu bilinmiyordu. Güncellemenin durdurulmasından bu yana kullanıcılar forumlara akın etti ve Samsung'u topa tuttu. Bunun üzerine Samsung konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.
     
    "Android 8.0 Oreo sürümü yüklü bazı Galaxy S8 ve S8 + cihazlarının beklenmedik şekilde yeniden başlatıldığını tespit ettik. Durumu takiben, güncellemenin yayınını geçici olarak durdurduk. Etkilenen aygıtlara olan etkinin en aza indirgenmesini ve güncellemenin mümkün olduğunca çabuk devam etmesini sağlamak için sorunu araştırıyoruz."
     
    Güncellemeyi telefonunuza indirmediyseniz Oreo güncellemesindeki hataların düzeltilip tekrar yayınlanmasını beklemek zorundasınız. Aynı durum güncellemeyi cihazına indirip de kurmayanlar için de geçerli. Samsung, güncellemeyi cihazlarına kurmuş olan kullanıcılar içinse herhangi bir açıklamada bulunmadı. Şirket güncellemenin tekrar ne zaman yayına alınacağını da belirtmekten kaçındı. 
     







  • Mesele IOS veya ANDROID değil, mesele dişimizden tırnağımızdan arttırarak fahiş fiyatlara satın aldığımız cihazların bize satılana kadar allanıp pullanması, satıldıktan sonra da güncelleme ve servis konusunda mağdur edilmemizdir. Ciddi protestolar olmadıkça bu düzen böyle gelmiş vede böyle devam edecektir.
  • Bir Samsung kullanıcısı olarak firma nezdinde en hoşnut olmadığım durumlardan birisi cihaz modeliniz ne olursa olsun güncelleme konusunda sekteye uğruyorsunuz. Gidip binlerce lira verip bir cihaz alıyorsunuz ve en basitinden aldığınız cihaz ve hizmetten memnun olmak istiyorsunuz ancak firma cihaz tasarımına veya özelliklerine gösterdiği özeni cihazı sattıktan sonra ki süreçte uygulamıyor. Gerek garanti sürecinde gerekse yazılım desteği konusunda hep birkaç adım geriden geliyor. Tamam eskiye nazaran fazlasıyla ilerleme katedildi ama hala yeterli düzeye ulaşabilmiş değil.

  • 200 adet farklı model çıkarırsan sonun kaçınılmaz. Apple'da bile biraz model çeşitliliği oluşunca neler başına geldiğini gördük/görüyoruz da hala. Model çeşidini bir şekilde azaltmalı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shockwave error -- 16 Şubat 2018; 9:21:54 >
  • bunlar tek cihazda mı test edip sürüyorlar

  • Ürettiğin cihaz modeli belli. Güncellemeyi vereceğin model belli.

    Düşünüyorum,

    Bir yazılım çıkartıyorsun. Derleme aşamasında zaten dünya kadar test yapıyorsun geçiriyorsun. Sonra bunu cihaza yükleyip deniyorsun. test ediyorsun.

    Arkadaş Galaxy s8 veya başka bir cihaz fark etmez. Yazılımı çıkarttığın cihazın bölgelere veya ülkelere göre versiyonları var. Yani test etmen gereken cihazlar belli. Sen hepsi için bir simülasyon yapmadan tek cihazda veya tek versiyonda mı test edip piyasaya sürüyorsun?

    Yüklü uygulamayla ilgili sorunları anlarım da cihazı resetliyorsa belli ki yaptığın yazılım o versiyon cihazla uyumsuz. Bunu görebilmek Samsung gibi bir firma için çok mu zor?
  • Güncellemeyi s8 plus cihazıma kurdum telefon yağ gibi akıyo hiçte sıkıntı yok bikaç cihaz etkilendi diye adamlar en doğrusunu yapmış

  • Samsung pişmanlıktır. Bir anlayamadınız gitti. Halen Samsung alanlara şaşırıyorum. Android kullanacaksanız Xiaomi alın geçin.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Beklettigi yetmezmis gibi

  • İyi ki öncesinde 6 tane beta vermiş yoksa güncellemeyi kuran telefonunu açamazdı herhalde

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Make a Believe..

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Samsung kendi işletim sistemini çıkarmadığı sürece bu sorunlar her daim olacak!!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aranızda daha önceden S6 kullanan olduysa belki hatırlar. Beta sürecinin bitiminden sonra Android 7 verildiğinde Turkcell hatta sahip kullanıcılar telefonlarını kullanamadılar ve mecburen Wipe işlemi yapmaları yada hatlarını çıkartarak telefonu açmaları gerekti.
    S8 de benzer bir durumun olduğunu düşünüyorum, beta sürecinde dünyadaki tüm GSM operatörlerinden test yapılamıyor olması bazı durumların beta sürecinde ortaya çıkmamasına neden oluyor.

  • Sonuçta iphone da OREO bile yok!!

    Hiç gelmeyecek hemde. Bunu da ihmal etmeyin!
  • Kim ne derse desin Apple ;)
  • Sony Xperia Xz Premium olarak heyecanla 8.1 bekliyoruz belli direkt 9 a zıplarız.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 1500 tane model çıkarırsan yazılımıda uyduramazsın tabi dangalak samsung.

  • Mesele IOS veya ANDROID değil, mesele dişimizden tırnağımızdan arttırarak fahiş fiyatlara satın aldığımız cihazların bize satılana kadar allanıp pullanması, satıldıktan sonra da güncelleme ve servis konusunda mağdur edilmemizdir. Ciddi protestolar olmadıkça bu düzen böyle gelmiş vede böyle devam edecektir.

  • Samsung çöp IOS devam.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: barballow

    Bir Samsung kullanıcısı olarak firma nezdinde en hoşnut olmadığım durumlardan birisi cihaz modeliniz ne olursa olsun güncelleme konusunda sekteye uğruyorsunuz. Gidip binlerce lira verip bir cihaz alıyorsunuz ve en basitinden aldığınız cihaz ve hizmetten memnun olmak istiyorsunuz ancak firma cihaz tasarımına veya özelliklerine gösterdiği özeni cihazı sattıktan sonra ki süreçte uygulamıyor. Gerek garanti sürecinde gerekse yazılım desteği konusunda hep birkaç adım geriden geliyor. Tamam eskiye nazaran fazlasıyla ilerleme katedildi ama hala yeterli düzeye ulaşabilmiş değil.

    xiaomi markasını değerlendirin derim. mi4-mi5-mi6-mi max-mi mix-red mi note 4 bunları kullandım ve ericson gh688 den beri sürekli cep telefonu değiştirirdim ta ki xiaomi ile tanışana kadar.adamlar 6 senelik telefonu mi2 ye yeni güncelleme verdiler ve verdikleri güncelleme ile telefonlar çoştu resmen.bugün apple güncelleme verirken planlı ürün eskitme yapıyor.bunu da göz önünde bulundurmanızı tavsiye ederim.samsungun çok telefonu kullandım bu arada.ilk galaxy note tan tutunda note 5 e kadar hatta s8+ kullandım.imkanım oluyor.telefoncu arkadaşım oluyor alıp kullanıyorum yada düşeş denk geliyorsa alıyorum.




  • Hımm.. Demek ki Official güncelleme gelse de hemen yapmamak lazım...

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.