Şimdi Ara

Samsung'un akıllı sanal asistanı Bixby'nin arayüzü artık Türkçe!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
31
Cevap
0
Favori
1.844
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Samsung'un akıllı sanal asistanı Bixby'nin arayüzü artık Türkçe!

Samsung, Galaxy S8 lansmanında tanıttığı sanal asistanı Bixby'i global anlamda kullanıcılara ulaştırmada çeşitli sıkıntılar yaşamıştı. Ancak Samsung, Galaxy Note 8'in tanıtımına bir gün kala bu sorunun üstesinden gelmişe benziyor. Bixby şu an İngiltere, Avustralya, Kanada ,Güney Afrika ve Türkiye de dahil olmak üzere 200'den fazla ülkede erişilebilir durumda. Ancak Bixby Voice, şimdilik ABD ve Güney Kore'de etkin bir şekilde kullanılıyor.  

Bixby, basit bir ses asistanının ötesinde bir asistan. Samsung, Bixby'nin daha kolay ve sezgisel çalışabilmesi için zamana ihtiyaç olduğunu söyledi. Bixby, kullanıcısının isteklerini zamanla öğrenip daha sezgisel bir şekilde çalışma olanağı buluyor. Bixby, çapraz uygulama komutlarınızı anlar ve derine entegrasyon sayesinde, halihazırda ekranda yaptıklarınızı kesintiye uğratmadan çalıştırabiliyor. Örneğin Facebook'ta gezinirken ekran parlaklığını Bixby'e seslenerek azaltabilirsiniz. Bixby ile birlikte kullanıcılar özel sesli komutlar da oluşturabilir. Örneğin bir alarmı ayarlamak ve rahatsız etme modunu aktif etmek için kısaca 'iyi geceler' diyebilirsiniz. 

Samsung Bixby desteğini ilerleyen dönemlerde diğer telefonlarınada sunmayı planlıyor. Samsung, yakın zamanda Bixby destekli akıllı hoparlörünü tanıtmıştı şimdi ise çok daha çesitli akıllı cihazlar üstünde çalışıyor. Bixby'nin global anlamda yayılmasına rağmen Bixby Voice'in şimdilik İngilizce ve Korece çalıştığını hatırlatalım. Her ne kadar Bixby Voice'de Türkçe dil desteği olmasada Bixby asistan arayüzünün Türkçe olması hayli sevindirici. İngiliz ve Kore dilleri dışındaki kullanıcıların ise bir süre beklemesi gerekiyor.

• Ses olarak Türkçe olmadığı sürece sesli asistanın bir anlamı yok. Siri bu konuda tek başına lider.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: deniztoyota

Yanılmıyorsam siri de ilk çıktığında türkçe dil desteklemiyor du değil mi, zamanla bu da gelişecektir.

Yalnız öyle diyorsunuz ancak S3 zamanında tanıtılan ve hala Türkçe desteği gelmeyen bir S - Voice var

• Yönlendirmeler, bilgiler vb. kısımda Bixby eksik ancak uygulama entegrasyonu çok iyi. 3. parti uygulamalar içerisinde çalışacak komutları verebilmek güzel ve diğerlerinin yapamadığı bir şey.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • yıllar önce türkçe olan siri türkiyede 2 mağzası olan apple milyonlarca satılan bir samsung taraftarı fun ı bol samsung binlerce mağaza ile hizmette türkiyede birde minnet borcu olan bir samsung türkçeye verdiği değer ortada :D hiçbir şeye körü körüne bağlanmam sizede tavsiye ederim ne apple ne samsung babamın çocuğu değil ama taparcasına savunmayın

• Geliştirsinler de bir işe yarıyor mu bari

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Türkiye lansmanında yılbaşında geleceği söylendi rahat ol

• Galaxy S8 bunu beğendi.

• Üsluba bak. Kullandığın cihazın markasına laf söylenmesini kaldıramıyorsun sanırsam. 2012 yılında Samsung Türkiye Yetkilileri S-Voice içinde benzer şeyler söylediler ancak o kadar beklememize rağmen gelmedi. Hatta kısa süre önce S7'ye Nougat güncellemesi bile çile olmuştu. Sürekli bu hafta gelecek dendi fakat gelen giden olmamıştı uzunca bir süre. O yüzden Samsung Türkiye'nin sözlerine fazla güvenmeyin derim. Şu an zaten sadece 2 tane dil destekliyor Bixby ve Türkçe dilinin öncelikli olduğunu sanmıyorum ben. Umalım ki fazla gecikmeden gelsin ancak size de firmanın çalışanı gibi yorumlar yapmayı bırakın derim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• "Türkçe konuşma özelliği yoksa ne anlamı var?" diyip kenara atmaya gerek yok bardağın dolu tarafından bakalım; Türkçe konuşabilme desteği gelene kadar biraz İngilizcemizi geliştirelim o zaman :) Gayet keyifli olacak gibi kullanması. Note 8'i sabırsızlıkla bekliyorum.

• Türkçe desteği yoksa anlamı yok diyenlere gülüyorum. Applecilik yapmak için beyinlerini bir tarafa koyuyorlar. Siri çıktıktan 2 sene sonra Türkçe ögrendi. Bixby ise 5 ay önce çıktı bu yılbaşında Türkç desteği gelecek büyük ihtimalle. Ve şuanki özelliklerinden bazıları Siri'de yok.( sesli kilit ekranı açma, sesini tanıma, bixby vision)

• S voice'u galaxy s3'de de kullandım s7'de de en ufak bir gelişim bile yoktu. S voice'u samsung bile unuttu.

• S-voice zamanın da siri gibi bir rakip yokdu ve sadece belli başlı komutlar için mevcut olan sığır bir sistemdi, şuan ki hedefleri siri olduğuna göre türkçe dil desteği vermezlerse mantık olarak geri kalacakları için bence eklerler,

Düşünsenize tamamen atıyorum, """siri 16 dil destekliyor, bixby 10 dil'de kalmış"" gibi geyikler dönmeye başlamaması için bence siri'yi geçmek için bile fazladan dil eklerler, adamlar da hırs var çünkü...

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.