Şimdi Ara

Google, Wear OS 6'yı tanıttı: Yeni tasarım, gelişmiş özelleştirme ve fazlası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
1
Favori
651
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
8 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Google, Wear OS 6'yı tanıttı: Yeni tasarım, gelişmiş özelleştirme ve fazlası
    Google, 2025 I/O etkinliğinde Wear OS 6'yı resmi olarak tanıttı. Android 16 tabanlı yeni işletim sistemi, kullanıcı deneyimini iyileştirmeye odaklanan kapsamlı bir tasarım yeniliğiyle geliyor. Geliştirici önizleme sürümüyle yayınlanan Wear OS 6, özellikle Material 3 Expressive adı verilen yeni tasarım diliyle dikkat çekiyor. Zaten bu tasarım dili Android 16’da da merkezde yer alıyor.

Yeni bir tasarım

Google’ın bu ay başında tanıttığı Material 3 Expressive tasarım dili, Wear OS 6’ya bütüncül bir görünüm kazandırıyor. Yeni sürümle birlikte, uygulama kutucukları artık sistemin varsayılan yazı tipini kullanıyor. Dinamik temalandırma özelliği ise uygulama ve kutucukların renk paletini, saat kadranının renkleriyle uyumlu hale getiriyor. Böylece kullanıcılar daha akıcı ve bütünleşik bir deneyimle karşılaşıyor.

Wear OS 6, saat kadranı deneyimini de geliştiriyor. Ortam modundan etkileşimli moda geçişler artık animasyonlarla destekleniyor. Ayrıca, fotoğraf tabanlı kadranlara yönelik özelleştirme seçenekleri genişletilmiş durumda.

Geliştiriciler unutlmadı

Google, geliştiriciler için de önemli yenilikler sunuyor. Yeni tasarım yönergeleri ve Figma tasarım dosyaları ile uygulama geliştirme süreci daha esnek hale geliyor. Ayrıca, Wear Compose Material 3 ve yeni Wear Protolayout kütüphaneleri sayesinde geliştiriciler artık daha zengin renk şemaları, tipografi seçenekleri ve dinamik şekillerle çalışabiliyor. Bu da, farklı ekran boyutlarına daha iyi uyum sağlayan, dairesel saat arayüzlerine daha uygun uygulamalar geliştirilmesini mümkün kılıyor.

Yeni üç bölmeli kutucuk düzeni — başlık, ana içerik ve alt alan — özellikle farklı ekran boyutlarında tutarlı bir kullanıcı arayüzü sunmak amacıyla tasarlanmış. Google ayrıca butonlar, ilerleme çubukları ve kaydırma göstergeleri gibi bileşenleri de yeniden tasarlayarak bu bütünlüğü destekliyor.

Ayrıca Bkz.Google Android XR tabanlı gözlüklerini ve işbirliklerini duyurdu

Google, Wear OS 6 öncesinde Wear OS 5.1’e de bazı önemli özellikler ekliyor. Pixel Watch kullanıcıları artık CredentialManager API sayesinde saat üzerinden geçiş anahtarı (passkey) doğrulaması gerçekleştirebilecek. Ayrıca medya deneyimi de zenginleşiyor. Yeni medya kontrolleri, kullanıcıların podcast’leri ileri/geri sarmasına olanak tanıyor. Uyumlu uygulamalarda çalma listeleri, karıştır, beğen ve tekrar et gibi gelişmiş kontrol seçenekleri içeren yeni bir menü de sunulacak.

Kaynak:https://techcrunch.com/2025/05/20/google-releases-wear-os-6-with-material-expressive-design-refresh/

• keşke huawei gt 5 yerine watch 7 alsaydım diyorum bazen boyle şeyleri görünce

• Sırf samsung cihaz kullanmadığımdan Watch 7 almadım. EKG için hauwei gt5 pro aldım. Daha evvelinde de watch 6 kullandığımdan aşinaydık.

Huawei gt5 pro gerçekten kıt bir cihaz. Android Wear ın esnekliği yanında. 5 senedir yerinde sayıyor huawei.

Ah şu samsungun EKG için kendi cihazını zorunlu tutma saçmalığı olmasa...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asyagrafik -- 21 Mayıs 2025; 15:14:4 >

İyiki almamış sin havadurumu bildirimi bile vermiyor , kendi ekosistemini istiyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Huawei'nin rakibi doğrudan Samsung saatler değildir.

Huawei ile Garmin'i karşılaştırmanız gerekiyor.

Şu eko sistem konusu zaten ayrı bir zırvalık. Elmayı hadi anlarımda neyse Google, Wear OS 6'yı tanıttı: Yeni tasarım, gelişmiş özelleştirme ve fazlası 

[RESTRICTIONS-REMOVED] Samsung Health Monitor - WearOS - Phone 1.4.1.006 - Watch 1.4.1.006 - Root, Age, Country & Restriction Removed - 9th Apr 2025
    https://xdaforums.com/t/restrictions-removed-samsung-health-monitor-wearos-phone-1-4-1-006-watch-1-4-1-006-root-age-country-restriction-removed-9th-apr-2025.4322527

HAYDAAAAAAAA

Resmen gol yedim. Söyemeyeydin iyidi. 5/6 ay sonra haberim olaydı keşke.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asyagrafik -- 22 Mayıs 2025; 20:45:6 >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Anladığım kadarıyla samsung montiör, diğer cihazlarda kısıtlamayı kaldıracakmış yönünde

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Wear OS Android 32 bitlik hali apk ile yüklenir. Mod lu apk ler ile kısıtlamalar kaldırılıyor ülke veya marka kısıtlaması komple kaldırılıyor. Hatta yaş kısıtlaması da ... Adı üstünde mod lu .apk ler.

Resmi olarak bunu Samsung desteklemez saçma olur özellikle Samsung nazarında :) .

Teşekkürler.

sırf daha ucuz diye aldım 200 300 daha verip watch 7 44mm alsaydım

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.