Şimdi Ara

Samsung telefonlarına TCL tarafından ekran tedariği yapılacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
308
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Samsung telefonlarına TCL tarafından ekran tedariği yapılacak

OLED ekran dendiği zaman Samsung sektörün en büyüğü ve farklı OLED ekran teknolojilerini hem kendisi kullanıyor hem de diğer müşterilerine tedarik ediyor. Ne var ki Samsung açısından bir ilk yaşanıyor. 

TCL’den OLED ekran tedariği

Kaynaklara göre belirli Samsung akıllı telefonları için Çinli TCL tarafından OLED tedariği yapılacak. Henüz hangi telefonlar için hangi OLED teknolojilerinin tedarik edileceği bilinmiyor. 

Ayrıca Bkz.Galaxy Z Fold3 ve Z Flip3 resmi videosu karşınızda

TCL normalde Samsung’a LCD ekran tedariği yapıyor. Samsung geçen yıl Suzhou şehrindeki LCD üretim tesislerini TCL firmasına satmış ayrıca firmadan bir miktar da hisse satın almıştı. Samsung akıllı televizyonlarına yüzde 15 LCD tedariği TCL tarafından yapılıyor. Samsung firmanın ikinci büyük müşterisi konumunda. 

Samsung’un neden OLED tedariğine ihtiyaç duyduğu tam olarak belli değil ancak TCL’nin biraz daha düşük maliyetli üretim yapması büyük bir etken olabilir. Akıllı telefon tarafında da maliyet sebebiyle Samsung bazı giriş seviyesi telefonlarını ODM tarzında ürettiriyor. 

Kaynak:https://www.gizmochina.com/2021/08/17/tcl-samsung-smartphone-oled-supply/

• Sanırım düşük ve orta seviye telefonları için oled tedariği yapacak.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sanki Samsung bağımsız bir firmadan alım yapıyor gibi yansıtılmış haberde ancak zaten TCLin ortağı Samsung. Yani bir nevi kendi şirketinden alıyor gibi düşünülebilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kendi kapasitesini karlılığın daha yüksek olduğu üst seviye paneller için kullanacak anlaşılan.

• Merhaba, samsung ile tcl sadece ekran üretimi icin ortalık yapmışlar ama ikisi ayri şirkettir. O yuzden samsungun kendi siketi olamaz

• ben tcl paneli samsungdan alıyor diye biliyordum

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.