Samsung Telefondan Iphone a geçen bir kullanıcı olarak. ilk baştaki en büyük problemim eski telefonumdaki rehber,fotoğraf,müzik ve müzik listelerimi aktarmak olmuştu.Uzun süren Kies denemerleri sonunda vazgeçip bir şekilde sadece numaraları aktarıp bırakmıştım.Konuyla ilgili arama yaparken bulduğum bir yöntemi sizinle paylaşmak istedim.
Iphone’dan Samsung marka bir telefona geçiş yaptığınızda başınıza gelebilecek en büyük problemlerden biri veri aktarımı olacaktır.Rehberinizdeki kişiler, mesajlar,fotoğraflar ve videolar gibi.Şimdi tanımıtımını yapacağımız uygulama ile bu işlem artık çok kolay.Samsung ve Mushroom Media’nın ortaklaşa olarak hazırladığı bu uygulama sayesinde (Itunes to Kies) yani ITunes ile alınan bir Iphone yedeğini veya Blackberry yedeğinizi rahatlıkla Galaxy SIII gibi Samsung telefona yükleyebileceksiniz.Kısacası Iphone’dan Samsung veya Blackberry’den Samsung telefonunuza yedeklerinizi aktarabilirsiniz.Uygulamanın adı Easy Phone Sync;
Uygulamayı kullanmak için 2 aşamalı bir sistem geliştirilmiş.İlk aşamada uygulamayı aşağıda linkini verdiğimiz Google Play adresinden telefona kurmanız gerekmekte.2. Aşamada ise yine aşağıda linkini verdiğimiz uygulamanın bilgisayara bağlanması için gerekli olan yazılımı bilgisayarınıza kurmanız gerekmektedir.Yazılım Windows ve Mac için 2 ayrı şekilde sunulmuştur.
Kullanım Rehberi; 1- Uygulamayı telefonumuzda açıyoruz ve Next tuşuna basarak aşağı resimdeki ekrana kadar gelip açık konumda bırakıyoruz.
2- Daha sonra aşağıda indirme adresini verdiğimiz bilgisayar için olan yazılımı çalıştırıyoruz.
3- Yazılım çalışırken telefonumuzu USB kablosu aracılığıyla bilgisayara bağlıyoruz.Bağlar bağlamaz karşımıza “Phone Setup” yani Telefon Yükleme menüsü açılıyor.Next tuşuna basarak devam ediyoruz.
4- Açılan ekrandaki listeden bağlamış olduğumuz Samsung cihazımızı seçiyoruz ve Next tuşuna basıyoruz
5- Buradan sonra karşımıza çıkacak olan tüm ekranlar iphone veya blackberry yedeğimizdeki hangi dosya ve içerikleri telefonumuza aktarmak istediğimizi belirleyeceğimiz ekranlar olacaktır.İlk ekranda Müzik yedeklerinden yüklemek istediklerimizi seçebiliyoruz.3 Adet opsiyonumuz bulunmakta;
Do not copy music to phone (Telefona hiçbir müzik dosyası veya çalma listesi yedeğini aktarma) Copy the complete music library to the phone (Yedekteki bütün müzik kütüphanesini telefona aktar) Copy the contents of an existing iTunes playlist to the phone (Listede bulunan bir iTunes playlisti seçerek telefona aktar)
6- Bu ekrada podcastlerimizi yedeklememiz için gerekli ekrandır.Bilmeyenler için “Podcasting”, internet üzerindeki bir dizi halindeki dijital içeriğin (audio/video) abonelik sistemi doğrultusunda kişinin bilgisayarına ya da mobil cihazina (cep telefonu, iPod, iPhone vs.) download edilmesini sağlayan bir sistemdir. Bu dijital video/audio içeriğin her biri de “podcast” olarak adlandırılır.
7- Bu ekran sms mesajları, rehberdeki kişi ve telefonlar, kitaplar, takvim verileri, fotoğraflar ve not yedeklerimizi seçerek geri yükleyeceğimiz bölümdür.Üst ekranda yedeği bulunan telefon bilgisi gözükecek, alt ekranda ise bu yedekten alabileceğiniz veri opsiyonları gözükecektir.
8- Bir sonraki ekranımız daha önce telefonunuza indirmiş bulunduğunuz albüm kapakları ve resimlerini yeni telefonunuza da yüklemeniz için gerekli aşamadır.
9- Tüm yedekleme opsiyonlarımızı belirledikten sonra “Finish” e basarak işlemi başlatıyoruz.
Tebrikler yeni telefonunuzu artık eski telefonunuzdan hiçbir eksiği olmadan kullanabilirsiniz.
blackberry den samsung androide aktarım yapmak çok basit önce bb desktop ile rehberin yedeğini pc ye alın daha sonra samsung kies ile başka telefondan yedekleme al seçeneğiyle rehberi yükleyebilirsiniz. bende çok aramıştım ancak çok gereksiz ve sonuç alınamayan anlatımlardan başka bişey yok nette.
up! Benim gibi iphone dan android e geçen herkese lazım :)
up! İphone'dan LG telefona bu işlemleri yaparsam oyun yazısını göremedim ya yok yada gözümden kaçtı. Komple oyunlarıda aktarabilirmiyim ?
anaximanrusA
kullanıcısına yanıt
Merhaba Arkadaşlar, Samsung Kies3 ile samsung cihazımı daha evvel yedeklemiştim, cihazım bozuldu ve yerine ıphone cihaz aldım ancak kies3 deki verilerimi nasıl ıphone cihazıma aktarabilirim bilgisi olan varmıdır acaba, webde bir hayli bakındım bir şey bulamadım