|
S ULTRA S plus modelleri altinda olan s FE, veya A serisi cihaz alacaksaniz bilin ki 1 2 yila kamerasinin konfigirasyonunu bilerek bozuyorlae yazilim guncellemesi ile. Abi kamerasi cok iyi diye al sonra elinde patlar. Uzun lafin kisasi. S21 FE kullaniyorum. Cihaz gecen yil ocakta alinda. ben evden calisan biri oldugum icin gun icinde pek disari cikmiyorum. Telefonlarin zaten en zorlandigi sey ev icinde (dusuk isik) cekimlerdir. 2. Zor konuda evcil hayvan fotosu cekmek. S23 ultra bile sinifta kaliyor o konuda. (Hayvanlar poz vermedigi icin auto hdr bulanik blurry cekiyor) Neyse ben cok memnumdum kameraisndan ozellikle bu fiyata sahip oldugu gorunty isleme yazilimindan. Olay tamamen bu. Sensor lens fln tabii onemli ornek lg g5 doneminin cok otesimdeydi kamera kalitesi olarak Auto hdr ile hem ic hem dis mekanda s21 fe fiyatina gore dedigim gibi HARIKAydi. evde de bol bol kendi evcil hayvablarimin fotolarini ceken biriyim. Odalar ayni ısık durumu ayni. Bir kac ay once bir software update geldi. Hop. Telefon renkleri ve NETLIGI asiri bozulmus sekilde foto cekmeye basladi. Evet şaaak diye oldu. Bu kadar mi fark eder ;) IT yazilim sektorunde dev. olarak calisan biri olarak ne yaptiklarini anlatayim. Cihazin icinde sifirlanmasi mumkun olmayan donanim seviyesinde bir timer var. Araclardaki KM gibi dusunun. Siz cihazi aldiktan sonra X zaman geciyor. Mesela 15 ay kullandiniz ki buna farkli fonksiyonlar yazilabilir. Mesela cihaz ciktigi ayda kullanima basladiysan +3 ay eksilt gibi. Siz cihazi kullaniyorsunuz. Her 3 ayda bir update geliyor. Updateler ile telefonun stabilitesini bozmayi Huawei mate 9da son guncellemede yapti. Full ekran videolarda kahvrrengi tint eklediler mesela bilen bilir asla duzeltilmedi. Bos yere agliyoruz kac yil guncelleme alacak diye. Son 2 3 guncellemeyi sakin yapmayin. Kim hacklesin sizin cihazlari zaten isteyen iphone u 1 sms ile hackliyor (pegasus) Kasmayin. Ulkenin yarisi kacak direncli imeili cihaz kullaniyor.... Neyse cihazi aldiniz 1 yil gecti. Nasil bir zamanlama belirlendiyse o sure gecince zaten cihazin icinde inaktif olarak bulunan bir kod blogunda zaten onceden yazilmis 2. Kamera gotuntu isleme kaynak kodu devreye aliniyor. Mesela orjinal kodda auto hdr in konfigirasyonunda 50 tane parametre var. Pozlama beyaz algilama vs vs degerler 10 -3 50 vs gibi gidiyor diye dusunun bu degerle gore foto islenecek ve size son hali gelecek. Bunun iyi calistigi final hali canlida yani telefonda aktif. Iste o son OTA guncelleme de bir update obkect list tarzinda tablo var. O tabloda flag li alanlar var. Flaglerden biri de checker. Cihazin total kullanim saati > se xxxx saatten flagleniyor. Yani cihaz 400 saattir kullanilmis ve hedef saat 900 ise bu flag bos kaliyor. Bir kac ay sonra siz atiyorum 900 saat hedefi doldurursnaiz flagleniyor yani isaret atiliyor o kayida ve telefon icerideki Auto hdr li goruntu isleme konfigini veya yazilimini SIZDEN HABERSIZ SEKILDE GIZLICE DEGISTIRIYOR. Bu bir gunceleme degil. cihazin icine saklanmis bir konfig dosyasi/yazilim kod blogu. Sadece server ile iletisime gecerek kullanim saati doolan cihazda kamera kalitesi dusurme, cpu govern modu degisme (cpu hizi azalt, vrya guc tasarufumu kotulestir pil omru kislat), gibi megabyte bilr tutmayacak sskilde cihaza hassar ayar cekiyorlar. S24 de bu sure daha uzundur. FE daha kisadir. A da iyice kisadir. Huaeri bunu yapmadi kamera icin. Ama onlar eski usul OTA icine global surum butun guncellemlerdr kasitli olarak bug li yazilim biraktilar. Apple yapmiyor mu? Yapiyor yaptiginida labul etti fransada ceza da yedi Apple da belirli sure sonra pil omrunu uzatma bahanesi ile cpu hizini kisiyor ;) iste stabiliteyi olduruyor. En sonda guncellemeyi kesiyor appler.calismaz oluyor nerdeyse.. Her marka benzer seyler yaptigi icin sen samsunga kufur et Mi al . Mi de yapiyor. Zaten mi de sansli degilsen telefon bootloop yiyor ;) Falan filan. Bence softwsre update e cok takilmayin. Allah askina semeye geelcek android surumde bu yil cihazin yapamadigi neyi yapacak ki. Neyse bizzay basima geldi bu is. Mi note 10 lite lg g3 g5 de yasamadim .yok oyle ucuza iyi kamera sen alacak s23 z24 ultra plus vs diyor zamzung Haberiniz olzun. A55 soyle iyi diye okuyorzunuz ya Cihazi istersrniz 1 yil sonra alin. 1 yil kullanim sonrasi unutun o kamerayi. Telefon inceleyen rekalmci youtuberlar size bunlRi asla anlatmaaycak mamalari kesilir diye Uzun sureli kullanim testi sonrasi tekrar laba sokmuyor gsm arena. Bi soksa gercekten 1 2 yil aktif kullanilmis cihazlari gorursunuz anya ve konyayi ;) Devletler bu yuzden regulasyon yapmali denetlemeli. Denetim olmayan heryerde hile hurda olur . Kangal sucuk diye öşek at eti fln yedirirler adama < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teknoCat -- 5 Temmuz 2024; 16:13:4 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt

kullanıcısına yanıt