Şimdi Ara

Samsung SWA-8500S Arıyorum (29. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
624
Cevap
22
Favori
47.812
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • oly1786 kullanıcısına yanıt

    Samsung HW-A650/TK soundbar barı şuan (17.01.2022) itibariyle Samsung SWA-8500S ile birlikte kullanıyorum.


    Almayı düşünenler için bilgi niteliğinde olsun.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

  • < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Samsung HW-Q800A ile uyumlu mu?

  • neyseneya kullanıcısına yanıt

    Hayır, değil.

  • Herkese merhabalar. Samsung Q70t soundbarıma arka hoparlör almak istiyorum. Gördüğüm kadarıyla konuda epey uzman ve yardımcı olan arkadaşlar var. Televizyon ve soundbar Dolby atmos destekliyor. Swa8500'de Dolby atmos desteği yok diyebiliyorum, doğru mudur? Dolby atmos destekli arka hoparlör için swa9000 ya da 9100 gerekiyor sanırım. 9000'in türkiye'de satan bir yer göremedim. 9100 de sanırım henüz Türkiye'ye gelmemiş. Eğer 8500 ile Dolby atmos ses alabiliyorsam beklemeden alabilirim, bu konuda net bilgisi olan var mıdır acaba?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • matarese M kullanıcısına yanıt
    Soundbarınız şu hali ile 3.1.2 atmos veriyor zaten. 8500s ile 5.1.2 olmuş olacak; çevresel sese katkısı olacak. Evet doğrudur; 9000'li seride yukarı ateşlemeli atmos hoparlörler mevcut; onlarla kullanınca 5.1.4 olacak. Ancak arkadan vereceği için bardaki atmos hoparlörleri kadar katkısı olmayacaktır. Birde sizin soundbarla uyumlu mu onu da araştırmak gerekir.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Çok teşekkür ederim yanıtınız için. Benim araştırdığım kadarıyla 8500,9000 ve 9100 modelleri soundbarım ile uyumlu. Ancak ben 8500 alıp bağlarsam hiç Dolby atmos ses alamayacağım sanıyordum yani atmos destekleyen bir içerik açtığımda da 8500 desteklemediği için soundbar dahil atmos ses vermeyecek gibi düşünmüştüm ancak durum öyle değilmiş onu anladım sayenizde.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba,


    Ben de Q70T kullanıcısıyım. Uzun süre kararsız kaldıktan sonra Samsung Türkiye ile görüştüm ve teyitlerine istinaden SWA-8500 aldım. Konu şu şekilde;

    Q70T ile kullanılması gereken arka hoparlör kiti SWA-9000. Stok kaynaklı sebeplerle Türkiye 'ye getirtemedikleri için SWA-8500 'ü de kullanabilirsiniz dediler. SWA-9100, 2021 ve sonrası ürünlerle uyumlu olduğu için Q70T ile çalışmayacağını ifade ettiler.


    Görüşme üzerine SWA-8500 aldım. Sorunsuz sisteme bağlandı ve kullanmaya başladım. İyi kalite film izlerseniz DOLBY 'i tatminkar bir şekilde alabiliyorsunuz. Dolby atmosu televizyonumun eski model olması (2015 LG 3D) sebebiyle test edemiyorum. Arka hoparlörler, Virtual ON kademesindeyken yukarı hitap eden hoparlörlerle çok iyi bir iş çıkarıp, ortamın havasını gerçekten değiştiriyor.


    Uyarı; Ses seviyeleri gerçekten çok düşük! Standart bir 5+1 performansı beklemeyin. Bluetooth 'tan müzik dinlemeye çalıştığınızda arka hoparlörler neredeyse yok gibi.





  • cankinali C kullanıcısına yanıt
    Sesin arkalarda az gelmesi konusu burda bayağı konuşuldu. İçeriğin kodlanması ile ilgili bir durumdur. İzleyeceğiniz bir filmin ses yönetmeni özen gösterip çevresel sesi vurgulayıcı tarzda çalışmış ise arka hoparlörler gücünü gösteriyor. Sizde ilerde farklı içeriklere bakarken mutlaka denk geleceksinizdir. Aşağıdaki test videosu ile sisteminizin 5.1 özelliğini test edebilirsiniz:
    https://www.youtube.com/watch?v=pD3q6iBwuGc&feature=youtu.be

    Ayrıca bluetooth bağlantılarında müzik streo verildiği için arka hoparlörler etkin olmuyor.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • Arkadaşlar Merhaba

    Samsung Q80A TV ve HW-Q700A Soundbar aldım. Çevresel ses deneyimimi artırmak amacı ile arka tarafa da hoparlör almak istiyorum. Ancak hangi modeli alacağımı bilemedim. Kullanım kılavuzunda sadece 9500s yazılmış. Daha alt modelleri kullanamıyor muyum?

  • tayaydin kullanıcısına yanıt

    hocam arka hoparlörlerim (swa 8500s) aynı anda devreye giriyor mesela sağdan ateş edilince hem sağdan hem soldan aynı anda ses geliyor sağdan ses gelince sağ arka soldan gelince sol arka şeklinde olmuyor ne yapabilirim


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mstermerg M kullanıcısına yanıt
    Alıntı yaptığınız mesajımdaki test videosunu oynattığınızda olması gerektiği yerden ses geliyorsa sisteminizden kaynaklı değildir. İzlediğiniz içerik 5.1 değil veya kodlanması ona göre yapılmamıştır.

    Örnek HW-Q70R soundbara swa-8500s arka kitler bağlandığında verdiği kanal sayısı.
    Samsung SWA-8500S Arıyorum

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • q70r soundbar ile kullanıyorum ben de, kurulumu vs. yaptım sıkıntı yok ekstra bir ayar yapmak gerekiyor mu soundbar'dan önerilen/optimum ayarlar nedir?


    bende şu an front ve center için +3; arka hoparlor ses seviyesi de +6'da ayarlı. virtual speakers da off. bunu on mu yapmak gerekiyor? Tv modelim de lg oled cx, atmos desteği var ama zaten nvidia shield ile atmos desteğini de alıyorum tv'de olmasa da.


    bir de bu konuyla alakasız ama bu soundbarda sound modelardan hangisini kullanmak daha mantıklı? bende en bastan beri surrounding ayarlı. adaptive ve standard da var ama daha iyi olan mode hangisi o konuda emin olamadım. q70r modelini kullananların bu konuda da fikrini alırım.

  • Frank Slade kullanıcısına yanıt
    Hem başarılı bulduğum için hem de farklı farklı içeriklerde sound modunu değiştirmekle uğraşmamak adına Adaptive Sound modunu kullanıyorum. Arka hoparlörün yerden yüksekliği kulak seviyesinde, yönü ortaya bakacak şekilde olmalı... Ses seviyesi koltukla aradaki mesafeye göre artırılıp azaltılabilir. İşlevi gereği ön hoparlörleri bastırması beklenemez ve beklenmemeli ona göre ses seviyesi ayarlanmalı. Destekli içeriklerde zaten kendini belli edecektir.
    Bunun haricinde default ayarlarla oynama ihtiyacı duymadım. İçeriğin tarzına göre bazen subwoofer'ın volümünü artırıp azaltıyorum. Çoğunlukla Dolby Atmos içerik izlediğimden zaten ayarlara müdahele ettirmiyor.
    Ayrıca konum olarak TV'nin altında değilde üstünde ses bana daha doğal geldi (TV sehpaha üstünde ve TV'nin üstünde raf mevcut, yeri iyi denk geldi ve çok da şık oldu).
    Samsung SWA-8500S Arıyorum
    Ayrıca forumda oldukça geniş içerikli Soundbar sayfası mevcut; detaylı paylaşım ve bilgilenme adına takip edebilirsiniz: https://forum.donanimhaber.com/soundbar-ana-konu--83289199



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tayaydin -- 20 Mayıs 2022; 4:31:23 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • tayaydin kullanıcısına yanıt

    tamamdır teşekkürler.

  • Herkese merhaba,


    Bende yakın zamanda 55Q90A televizyon ve yanında HW-A650 soundbar satın aldım. Fakat HW-A650 yerine Q800A modeline geçmeyi düşünüyorum. Yanında seti tamamlamak için SWA-8500S modelini de almayı düşündüm. Forumu biraz okudum fakat uyumlu olup olmadığını çözemedim. 9500S diye yazıyor ama onun satışı yok. Sesinin az gelmesi ve stereo olarak vermemesini önemsemiyorum. Çevresel ses kaynakta söz konusu ise zaten gelecektir diye düşünüyorum.

  • Selcukyalcin S kullanıcısına yanıt
    Evet doğru bilgi; Q800A'ya uyumlu arka kitler 9500s'dir. Arka kitleri bulmak hem zor hem de dışarıdan getirtildiğinde oldukça pahalıya denk geliyor; maaliyeti arka kitleri dahil üst segment sounbarları geçiyor. İkinci eli takip edin. Ya da şu aralar sağda-solda stok bulursanız Q950A f/p'na göre oldukça uyguna denk gelebiliyor. Arka kitleri dahil olmak ile birlikte oldukça beğenilmiş 11.1.4 kanal üst segment bir soundbardır...
    Ayrıca forumda oldukça geniş içerikli Soundbar sayfası mevcut; detaylı paylaşım ve bilgilenme (özellikle güncel bilgiler) adına son sayfaları takip edebilirsiniz:https://forum.donanimhaber.com/soundbar-ana-konu--83289199

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • tayaydin kullanıcısına yanıt

    İlginiz ve verdiğiniz cevap için çok teşekkür ediyorum. Aslında düşünmedim değil Q950A serisini. Bütçemi ayarlayıp o modele de yönelebilirim. Bir diğer merakım da bu woofer'ı komşular rahatsız olmasın diye nasıl dizginleyebilirim ? :) Mesela altına mermer koymak formül olur mu? Bilgisi olan aydınlatır ise çok sevinirim.

  • 1 ay önce QN85A Model bir tv aldım q-smphony için Q700A Soundbar ses sistemi aldım SWA-8500S Model bir arka hoparlor gördüm bu hoparlorden aldım ancak sitesindeki canlı chat bolumunde uyumsuz diyor ancak müşteri hizmetlerinde evet uyumlu dedi Q700A Model soundbar için bu hoparloru bağlayamıyormuyum ? Q-SYMPHONY özelliği için almıştım hem tv hoparlorleri hemde soundbar hoparlorleri ile beraber ses artsın diye ama bu hoparlor uyumsuz ise başka soundbarlara yöneleceğim çünkü bütcem 6000TL Civarı 6000 civarına daha iyi soundbarlar da mevcut sanırım ?

  • kyazmaci468 kullanıcısına yanıt
    A ile biten 2021 modelleri 9500s ile uyumlu.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.