Şimdi Ara

#Samsung Spinpoint F3 HD502HJ 500gb X2 Raid 0 Testi (AMD + INTEL) // X3 Testleri eklendi (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
522
Cevap
2
Favori
45.051
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: aLPaSLaN07

quote:

Orijinalden alıntı: Black_Wolf14

quote:

Oyunlarla windows'u aynı sürücüye kurmanızı tavsiye etmem. Diskin diğer kısmı da raid zaten :) Programlar + Windows için mümkün olduğu kadar küçük yer bölümlendirin. Oyunları diğer kısma da kursanız performansı aynı olur. Windows'un bulunduğu sürücünün oyunlarla dolması performansı , oyunların diğer sürücüde olmasından daha az olur.

Stripe Size Intel'de 128 daha iyi görünüyor. Onu seçebilirsiniz..

Hımm sağolun o zaman 100+900 yaparım.Bir de Acronis ile imaj alabilmek için Raid menüsünde mi bölme yapmak gerekiyor?Zaten orada yapacağım da daha önce hiç Raid yapmadığımdan nasıl yapılır pek bilmiyorum açıkçası.

Tam anlayamadım sorunuzu.. Şu anki windows'unuzu imaj alıp bölümlendirdikten sonra imajı tekrar mu kuracaksınız?

Şimdi Raid yaptım ve windowsu kurdum.100gblık yerin imajını aldığımda geri yüklerken bir problem olmaz değil mi?

Bir de bende Gigabyte P35C-DS3R var bunda sata girişler için mor yer var Raid için oraya taktım iki hard diski oradan yaptım Raid i fakat Raid menüsünden bölümlemeyi yapamadım.100gb dediğimde Raid olarak 100 gb algılıyor ve diğer 900 gb yok oluyor.Bende mecburen 1000gb yapıp Windows menüsünden bölümleme yaptım.Bu bi performans değişikliği yaratmaz değil mi?

Ek: Acronis boot olarak Raid i görmüyor sanırım.Raid kurunca imaj alamıyor muyuz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Black_Wolf14 -- 2 Temmuz 2010; 14:32:37 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

Oyunlarla windows'u aynı sürücüye kurmanızı tavsiye etmem. Diskin diğer kısmı da raid zaten :) Programlar + Windows için mümkün olduğu kadar küçük yer bölümlendirin. Oyunları diğer kısma da kursanız performansı aynı olur. Windows'un bulunduğu sürücünün oyunlarla dolması performansı , oyunların diğer sürücüde olmasından daha az olur.

Stripe Size Intel'de 128 daha iyi görünüyor. Onu seçebilirsiniz..

Hımm sağolun o zaman 100+900 yaparım.Bir de Acronis ile imaj alabilmek için Raid menüsünde mi bölme yapmak gerekiyor?Zaten orada yapacağım da daha önce hiç Raid yapmadığımdan nasıl yapılır pek bilmiyorum açıkçası.

Tam anlayamadım sorunuzu.. Şu anki windows'unuzu imaj alıp bölümlendirdikten sonra imajı tekrar mu kuracaksınız?

Şimdi Raid yaptım ve windowsu kurdum.100gblık yerin imajını aldığımda geri yüklerken bir problem olmaz değil mi?

Bir de bende Gigabyte P35C-DS3R var bunda sata girişler için mor yer var Raid için oraya taktım iki hard diski oradan yaptım Raid i fakat Raid menüsünden bölümlemeyi yapamadım.100gb dediğimde Raid olarak 100 gb algılıyor ve diğer 900 gb yok oluyor.Bende mecburen 1000gb yapıp Windows menüsünden bölümleme yaptım.Bu bi performans değişikliği yaratmaz değil mi?

Ek: Acronis boot olarak Raid i görmüyor sanırım.Raid kurunca imaj alamıyor muyuz?

Bu arada Hd Tune testleri biraz düşük mü çıkmış sanki...

#Samsung Spinpoint F3 HD502HJ 500gb X2 Raid 0 Testi (AMD + INTEL) // X3 Testleri eklendi

• Arkadaşlar ardı ardına olacak ama raid i tekrardan sarı portlara takara kurdum ve sonuç bu.Fakat en düşük bende çıkmış sanki.Aynı diskler arasında 2 katı fark olabiliyor mu?Burst rate neden benimkinin daha düşük?Gigabyte P35C-DS3R benim anakartım, anakarttan mı kaynaklanıyor acaba?

#Samsung Spinpoint F3 HD502HJ 500gb X2 Raid 0 Testi (AMD + INTEL) // X3 Testleri eklendi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Black_Wolf14 -- 3 Temmuz 2010; 3:34:02 >

• İki SS'de garip olmuş hakikaten. HD Tune raid değil gibi sonuç vermiş. HD tach ise 2011 MB burst speed vermiş , ki bu zaten imkansız HD Tach Average Read'e 279 MB demiş. Bir problem yok gibi görünüyor. Sorun yazılımlarda.
    Ryzen 5 3600 - MSI B450 TOMAHAWK MAX - Corsair Vengeance 16GB 3200CL16 @3600CL18 - Sapphire RX590 - Adata XPG Gammix nVme - Samsung Evo 860 SSD - Cooler Master Haf 912 - Arctic Freezer Esports Duo Cpu Cooler - BeQuite PureWings X4 -

Donanım Haber Bilgisayar Mühendisleri Odası
  • quote:

İki SS'de garip olmuş hakikaten. HD Tune raid değil gibi sonuç vermiş. HD tach ise 2011 MB burst speed vermiş , ki bu zaten imkansız HD Tach Average Read'e 279 MB demiş. Bir problem yok gibi görünüyor. Sorun yazılımlarda.

Yok Hd Tune'de benim anakartın kendi mor sata girişlerine takarak raid yaptım ondan öyle sonuç verdi.Sonra tekrardan sarı satalara takarak raid yaptım bu sefer HD Tach'taki görüntü çıktı.Fakat bazı testlerde 4000 küsür burst rate gözüküyor bende ise 2011, bu normal mi?

• quote:

quote:

İki SS'de garip olmuş hakikaten. HD Tune raid değil gibi sonuç vermiş. HD tach ise 2011 MB burst speed vermiş , ki bu zaten imkansız HD Tach Average Read'e 279 MB demiş. Bir problem yok gibi görünüyor. Sorun yazılımlarda.

Yok Hd Tune'de benim anakartın kendi mor sata girişlerine takarak raid yaptım ondan öyle sonuç verdi.Sonra tekrardan sarı satalara takarak raid yaptım bu sefer HD Tach'taki görüntü çıktı.Fakat bazı testlerde 4000 küsür burst rate gözüküyor bende ise 2011, bu normal mi?

Hd Tach'deki burst rate bende 400 civarı bişeydi yanlış hatırlamıyorsam. 4000'i nerde gördünüz bilmiyorum ama 2000 bile çok fazla ve gerçekçi olmayan bi değer..
    Ryzen 5 3600 - MSI B450 TOMAHAWK MAX - Corsair Vengeance 16GB 3200CL16 @3600CL18 - Sapphire RX590 - Adata XPG Gammix nVme - Samsung Evo 860 SSD - Cooler Master Haf 912 - Arctic Freezer Esports Duo Cpu Cooler - BeQuite PureWings X4 -

• quote:

quote:

quote:

Hd Tach'deki burst rate bende 400 civarı bişeydi yanlış hatırlamıyorsam. 4000'i nerde gördünüz bilmiyorum ama 2000 bile çok fazla ve gerçekçi olmayan bi değer..

İlk sayfada 2.mesajda @FatalERROR!'ün yaptığı testler var orada 4000 küsür bi burst rate var.Bu arada benimki 279 sizinki aynı hard disk değil mi ki 400 çıkmış bu farkı ne oluşturuyor?Sağolun bilgiler için bu arada.

• Test için teşekkürler.

Soldaki benim test sonucum.. Sağ ufak kutucukta Avg read yazan kısımları karşılaştırın.. Burst rate çok farklı çıkmış.. Yukarıda da dediğim gibi sizin Average Read'inizin bu denli yüksek çıkmasının nedeni 107 Gb bölümlendirmiş olmanız. Burst rate belki de bundan dolayı yüksek çıkıyor da olabilir. Yani her halukarda şu an sisteminizde herhangi bi sorun yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FrontLiner -- 5 Temmuz 2010; 23:37:53 >

• Arkadaşlar bu testleri yaptığınız model samsung un 16mb lık hddleridir dimi ?
    http://www.sanalmarketim.com/urun/f7b5025d2913f03c64dd9dadc73c551c/SAMSUNG-HD502HJ-Spinpoint-F3-500GB-7200Rpm-SATA2-16MB-HDD bunlar yani ?

dün evden çıktım harddisk almak için bu ürün yüzünden bir türlü karar verip alamadım.
    aklımda 1 2 soru takıldı.

şimdi bu harddiskler yerine 64mblık 32 mblık diskler var bunlardan alsam performansı bundna yüksek olmaz mı ?
    cidden çok yüksek görünüyor bu testin sonuçları ama bilemiyorum yine de.
    2. sorumda bu diskleri alıp taktım raid olarak ayarladım diyelim. peşine eski harddisk imdeki bilgileri aktarmak istediğimde raid ayarları nasıl olacak.
    yani 2 harddisk raid 3. ise ondan tamamen bağımsız bir biçimde çalışabiliyor mu ?

sistem imzamdaki sistem olacak bu arada takacağım. ahci modunda düzgün çalışıyormuydu hatırlamıyorum. raid modunda sorun yoktu. birde amd olması performans ı düşürecek mi ?

bu soruların cevaplarına göre yukarıda verdiğim linkten hemen sipariş verebilirim

• 2. sorunun cevabını vereyim bende raid yaptım diğer hdd mi taktım hiç bir sıkıntı olmuyor raid de kopyalamayı yapabilirsiniz

Soldaki benim test sonucum.. Sağ ufak kutucukta Avg read yazan kısımları karşılaştırın.. Burst rate çok farklı çıkmış.. Yukarıda da dediğim gibi sizin Average Read'inizin bu denli yüksek çıkmasının nedeni 107 Gb bölümlendirmiş olmanız. Burst rate belki de bundan dolayı yüksek çıkıyor da olabilir. Yani her halukarda şu an sisteminizde herhangi bi sorun yok

Sağolun slotlardan mı sata kablolarından mıdır nedir bilemiyorum System Kernel İnpage Error(tam olara hatanın ismini bilmiyorum) mavi ekran hatası veriyordu ben de tekrardan Raid aldım ufak bi hata oldu bi kaç dosya gitti. Slotları falan değiştirdim bir de sata kablosunu değiştirdim sonra bi format attım bakalım şimdilik bi sorun yok.Sağol yardım için.Bu yüksek rakamlar önbelleği etkinleştirince oluyor sanki.Bi bug falan mı acaba...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Black_Wolf14 -- 7 Temmuz 2010; 1:47:49 >

• dun bende eve 2 tane 500gb samsung alıp raid0 yaptim, 500+400gb olarak 2 ye böldüm.
    işlemci i930 anakart x58-ud3r,

işyerimde i860 ile raptor 300gb kullanıyorum, zaman içinde kullanım farkını hissderim heralde.

HPI Nitro MT2
    i7-3930K-asus x79 32gb ddr3 1600 120gb ssd hp zr24w
    i930+GA-X58-UD3R+6gb DDR3+2x500 RAID0+ACER GD245HQ+GTX 275
  • quote:

Orijinalden alıntı: ©oolermaste®

Arkadaşlar bu testleri yaptığınız model samsung un 16mb lık hddleridir dimi ?
    http://www.sanalmarketim.com/urun/f7b5025d2913f03c64dd9dadc73c551c/SAMSUNG-HD502HJ-Spinpoint-F3-500GB-7200Rpm-SATA2-16MB-HDD bunlar yani ?

dün evden çıktım harddisk almak için bu ürün yüzünden bir türlü karar verip alamadım.

şimdi bu harddiskler yerine 64mblık 32 mblık diskler var bunlardan alsam performansı bundna yüksek olmaz mı ?
    2. sorumda bu diskleri alıp taktım raid olarak ayarladım diyelim. peşine eski harddisk imdeki bilgileri aktarmak istediğimde raid ayarları nasıl olacak.
    yani 2 harddisk raid 3. ise ondan tamamen bağımsız bir biçimde çalışabiliyor mu ?

sistem imzamdaki sistem olacak bu arada takacağım. ahci modunda düzgün çalışıyormuydu hatırlamıyorum. raid modunda sorun yoktu. birde amd olması performans ı düşürecek mi ?

bu soruların cevaplarına göre yukarıda verdiğim linkten hemen sipariş verebilirim

Cache'inin 16 Mb olmasına aldanmayın. Hard diskin hızını belirleyen bi faktör değil direk olarak. Yani 16 Mb cache'li bir disk , 64 Mb cache'li bir diskten 4 kat daha yavaş demek değil.. 32MB cache'li WD Caviar Black modelinden daha hızlı bir disk bu örneğin.. Tabi ki de tutup 2 Mb cache'li bir disk de alınmaz artık ama 16-32 arasındaki iki kat sizi yanıltmasın.. Hard diskin kullandığı teknoloji daha önemli hız konusunda...

Amd olması performansı düşürecek mi demişsiniz. Testimizin amacı da oydu zaten. Her iki platformda sonuçları görmek. Görüldüğü üzere platformlar arasında hatrı sayılır bir fark yok.. İlk sayfayı incelerseniz dediğimi anlayacaksınız..

3. 4. 5. vs vs... diski bağımsız ve sorunsuz kullanabilirsiniz. Sadece yeni bir disk takarken raid disklerin bağlı oldukları slotları değiştirmeyin yeter..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FrontLiner -- 10 Temmuz 2010; 5:03:21 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ©oolermaste®

Arkadaşlar bu testleri yaptığınız model samsung un 16mb lık hddleridir dimi ?

Cache'inin 16 Mb olmasına aldanmayın. Hard diskin hızını belirleyen bi faktör değil direk olarak. Yani 16 Mb cache'li bir disk , 64 Mb cache'li bir diskten 4 kat daha yavaş demek değil.. 32MB cache'li WD Caviar Black modelinden daha hızlı bir disk bu örneğin.. Tabi ki de tutup 2 Mb cache'li bir disk de alınmaz artık ama 16-32 arasındaki iki kat sizi yanıltmasın.. Hard diskin kullandığı teknoloji daha önemli hız konusunda...

Amd olması performansı düşürecek mi demişsiniz. Testimizin amacı da oydu zaten. Her iki platformda sonuçları görmek. Görüldüğü üzere platformlar arasında hatrı sayılır bir fark yok.. İlk sayfayı incelerseniz dediğimi anlayacaksınız..

3. 4. 5. vs vs... diski bağımsız ve sorunsuz kullanabilirsiniz. Sadece yeni bir disk takarken raid disklerin bağlı oldukları slotları değiştirmeyin yeter..

Tekrardan merhaba.
    Yardımlarınız için teşekkürler öncelikle.
    Bugün siparişini vermiş olduğum samsung 1tb Hd103SJ x2 hardiskler elime ulaştı. forumdan 1 2 yardım istemeyi denedim şansıma kimse yoktu bende tek başıma kurmayı denedim.
    Test sonuçlarım bunlar. Umarım iyidir değerler. Merak ettiğim birşey de kurulumu yaptıktan sonra biçimlendirilmemiş şuan 1800gb alan var. bu alanı win7 den disk yönetimindne ayarlarken simple ve stripped olarak seçenekler var yine. ben harddisk i zaten stripped olarak ayarlamıştım kurulum yapmadan. burada oluşturacağım bölümde stripped seçmenin mantığı nedir ? ve oyunları yüklediğim kısım C yerine D kısmı olsa hızda bir farklılık olur mu. şuan o yeni bölümü oluştururken simple seçince performansı düşük mü olacaktır ? böyle bir durum varsa oyunu C klasörüne atmak gerekiyormu hızlı yüklemeler için
    Son bir soru daha belirdi kafamda kurulumdan sonra. şimdi 400gb lık bir hdd yedekte kaldı. bunu da bağlasam sistemin hızına bir etkisi olur mu olumlu olumsuz?

• bende dayanamadım,bugün 2tane 500 gb spinpoint f3 sipariş verdim.yalnız benim disklerin sonu; HJ değil. IJ. 3 dolar daha fazla idi.herhalde yeni seri.onlardan aldım.yarın gelecek.kurduktan sonra değerleri gösteririm.

ayrıca hali hazırda wd caviar black var.çok performanslı diye almıştım,sesi beni çok rahatsız etti,(kişiseldir,başkaları rahatsız olmayabilir) AAC den düşürdüm,şimdi depo olarak kullanıyorum.(yazık diske)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vicv3ga -- 13 Temmuz 2010; 0:37:56 >

Orijinalden alıntı: zebani

IJ ler F1 diye geçiyor kendi sitesinde

http://www.samsung.com/za/consumer/pc-peripherals-printer/hard-disk-drives/desktop/HD502IJ/index.idx?pagetype=prd_detail

http://www.eksenbilgisayar.com/?urun-detay_13662_SAMSUNG_Spinpoint__HD502IJ___3_5inc__500GB__SATA.html

^^^^şunu aldım,karşılaştırdım,bütün özellikleri aynı idi,dedim herhalde yeni parti mal,unu aldım,eğer iyi değilse iptal ettireyim yarın.

• @omryildirim

HD502IJ

HD502HJ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Starborn -- 13 Temmuz 2010; 10:02:28 >

• quote:

Orijinalden alıntı: exFAT

acaba bütün IJ ler böyle midir?,riske değmez arayıp iptal ettireyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vicv3ga -- 13 Temmuz 2010; 11:13:07 >
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.