Şimdi Ara

Samsung SCX-4200 yazıcı peş peşe sayfa alıp sıkıştırıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
2
Favori
8.738
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar arkadaşlar. Başlıktan da anlaşılacağı üzere evimdeki Samsung SCX-4200 model numaralı tarayaıcılı yazıcım bir sayfa yazdırmaya kalktığımda bir sayfayı baskıdan tam çıkartmadan 2. sayfayı çekmeye başlıyor. Normalde kağıt sıkışması olmasa da bu durumu yazıcı kağıt sıkışması olarak algılayıp yazdırma işlemini duduruyor. Ancak ben yazdırma esnasında 1. sayfayı aldıktan sonra 2. sayfayı almasını parmağımla basarak 1-2 saniye geciktirirsem bu sayede 1. kağıt, yolu tamamlamış oluyor ve 2. yi doğru zamanda almış oluyor böylece art arta onlarca sayfa yazdırabiliyorum. Yani yazıcının kağıt sıkıştırma problemi yok sadece 2. kağıdı normalden 1 saniye daha erken alma problemi var. Bunu nasıl önleyebilirim? Bir sayfadan sonra ikinci sayfayı alması için cihaza nasıl bir komut gidiyor da tekerlekler çalışıyor? Bir sensör mü var? Neden bu tekerlekler olması gerekenden daha önce çalışır?



  • Samsung servisci kimse yok mu?
  • Yazıcınızdaki sorun kağıt alıcı patenin devamlı dönmesinden kaynaklanıyor.Bunun sebebi bu patene hareket veren ''clutch'' denilen debriyaj sistemi diyebileceğimiz mekanik parçanın düzgün çalışmaması...
    Evet arızanın yerini söyledim kalanını çözersiniz artık...
    Çözemezseniz kağıtları tek tek koyacaksınız demektir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi minolta35 -- 16 Ağustos 2013; 23:18:14 >
  • aslında sürekli dönmüyor. yine bekleyerek 2. kağıdı almak için yelteniyor ama normalden 1 sn erken almaya yelteniyor. yani 1. kağıt yolu bitirmeden harekete geçiyor. böyle olunca da yazdırma işlemi kağıt sıkıştı diye duruyor.

    2. kağıdı alma sırasının geldiğini belirten bu zamanlayıcı nerededir nasıl bir şeydir?
  • Normalde kağıtları koyduğunuz yerde görünen yarım ay şeklindeki ilk paten sadece bir tur dönerek kağıdı bir sonraki merdaneleye ulaştırır, sonraki dönüşlerinde önünden zaten tek kağıt geçmekte olduğundan ikinci bir kağıt alma ihtimali yoktur. sizi yanıltan budur.
    Ne zaman ki önündeki kağıdın tamam geçti, sonraki dönüşlerinde bir sonraki kağıdı gönderir.yani paten normalde sadece 1 tur döner.bahsettiğiniz sensor ise sadece çıkışta var.yani ısınan merdanelerden sonra...kağıt oraya zamanında ulaşmaz veya orada gereken süreden fazla kalırsa kağıt sıkıştı verir.

    kısaca tek sayfalık bir çıktı gönderip bakın, bu paten 1 den fazla kez dönüyor mu?eğer dönüyorsa durmuyor demektir.eğer sadece tek tur dönmesine rağmen böyle bir şey yapıyorsa aşağıdaki yöntemle pateni temizleyin.

    temiz bir bezi sabunlu suyla nemlendirip (yani sıksanız suyu çıkmayacak) içindeki kağıtları çıkarıp, elinizle parmağına doladığınız bu bezi patenin altına tutarak (aynı zamanda kağıt yok sensor kolunu iterek, (yoksa kağıt yok yazar) bir çıktı gönderip, bu paten dönerken o bezi dikkatlice ve fazla bastırmadan temizlenmesini sağlayın.bezi çok bastırırsanız patenin durmasına ve clutch ın zarar görmesine neden olursunuz.o yüzden sadece yüzeyindeki toz v.b. kirleri temizleyecek kadar baskı uygulamanız yeterli.
    makina bir kağıt almadığından gene sıkıştı diyecektir.kağıt yok sensörünü serbest bırakıp tekrar iterek bir tur daha dönmesini sağlarsınız.kurumasını bekleyip kağıtları koyup tekrar deneyin.

    umarım anlatabilmişimdir.




  • scx 4300 aynı sorun vardı paten kontrolü yaptım olmadı ama sonra yukarda anlatılan fren rolesine baktım o sorunlu çıktı alkolle iyice temizledim sorun gitti saat gibi çalıyor bilgi paylaşan tüm arkadaşlara teşekkür ederim
    2 adet scx 4300 makinamı kurtardım
  • aynı sorun bendede vardı çözdüm.ekteki videoyu izleyin rusça ama görsel olarak anlaşılıyor.
    şöyle frenleme yapan mıknatıslı parçanın üzerinde süngerimsi bir malzeme var o zamanla eriyip yapışkanlı bir hal almış onu temizleyip tekrar toplayın sorun çözülüyor.
    https://www.youtube.com/watch?v=Tq7hudB3xz4
  • mavi mıknatısların üzerindeki süngerimsi malzemeyi oradan temizle .zamanla erimiş oluyor. videoda gösteriyor zaten
    https://www.youtube.com/watch?v=Tq7hudB3xz4&t=1s
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.