Şimdi Ara

Samsung SCX 4200 için kaliteli yorum???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
4.727
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ya kıyaslama yapıp yorum yapmayı bilmiyoruz, yada bazı kişiler hakkaten bilinçsiz kullanıyolar ürünlerini. Birisi "mükemmel taraması var, ben böyle tarama görmedim" derken diğeri "bu ne biçim tarama, cep telefonuyla çekip aktarsam daha iyi olur" tarzında yorumlar yapıyolar.

Ben evde abartı olmayan ihtiyaçlarımı karşılıyorum. öyle zaman olurki ay içinde hiç çıktı almam, tarama yapmam, öyle olurki kitap kadar basarım. benim yazıcı ve tarayıcı geçmişim şu, HP 695C, HP 3310 (yanlış hatırlamıyosam) ve son olarak da Epson Stylus 4800dx çok fonksiyonulu, tarayıcım ise HP Scanjet 3400 (epson'dan önce)

4800DX beni hayal kırıklığına uğrattı diyebilirim, 4 kartuşlu olmasına rağmen tasarruf neresinde göremedim. çok hızlı biten kartuşları beni yedi bitirdi. tarayıcı ise bana yetecek kadar iyiydi. sırf mürekkepli ve fazla harcama yaptığı için onu gözden çıkardım.

Lazer yazıcılara bakıyorum, yine orta halli tarayıcısı işimi görecek bişeler bakarken SCX 4200'ü gördüm, ama ilginç yorumlar kafamı karıştırdı.

Tarayıcısında sıkıntı varmış dediler ama kullanıcılar USB kablosunu değiştirerek sorunu çözmüşler, bu tamam

birisi çok fazla kağıt koyunca sıkışma yapabiliyor demiş, problem değil...

çıktı kalitesinin iyiliği ve kötülüğü konusunda çok bi yorum bulamadım, bu iyi veya yeterli olduğu anlamına geliyor heralde...

3000sf çıktı kapasiteli tam dolu kartuşla geliyormuş, bana fazla fazla yeter...

cipli olmasının bazı dezavantajları var denmiş. ama 3000sf'yi bil çoooook uzun zamanda bitireceğim için orjinal bile almak sorun olmaz diye düşünüyorum...

başka ekleyeceğiniz şeyler olur mu? fiyat olarak diğerlerine göre uygun geldiği için bunu düşündüm.

adamın biri mesela başka bi yazıcı önermiş fiyatı 480YTL, böyle gereksiz yorumlara gerek yok. kıyaslama yeteneği olan arkadaşların yorumlarını bekliyorum

• Selamlar
    Öncelikle bu ürün ile ilgili olarak teknik bilgi ve ortalama fiyat alabileceğin link aşağıdadır.

http://www.724marketim.com/asp/show_stock.asp?product=SCX-4200&view=2

Gelelim yorumlara:

Dostum bu tür makineler çıktı kalitesi oldukça tatmin edicidir. Ev kullanıcısı isen bu seni hiç rahatsız etmeyecektir. Ama bu makineyi ticari olarak kullanmak istersen çip probleminden dolayı sıkıntı yaşarsın.

Bunlarda en önemli olan tarayıcı fonksiyonunun iyi olmasıdır. Bu tip makinelerin Tarayıcısı ilk zamanlarda çok iyi çalışır. belli bir süre sonra tarama kaliteleri düşer. Bu da şundan kaynaklanmaktadır. Yukarıda dediğim gibi bu makineler fotokopi mantığına çok benzerler.
    Zaman içerisinde tozlanan cam, ayna vs... gibi parçalar kaliteyi düşürür. onun için belli dönemlerde cam, ayna, ışık vs.. parçaların bakımı önemlidir. Ama bunu tabiki yetkili servislerin yapması doğrudur. Zira ürünün garanti dışı kalma olasılığı vardır.

Eğer dediğimiz parçalardaki bakımlar zamanında ve doğru bir şekilde yapılırsa ve en önemlisi orijinal kartuş kullanılırsa hiç problemsiz uzun zaman kullanırsınız.

Samsung ve xerox aynı diyebiliriz. Sadece samsung alırken tam dolu toner alabiliyorsunuz. xerox ta 1000 sayfalık tonerle birlikte geliyor. ama toner fiyat olarak da xerox daha ucuz olarak satışa sunuyor.

• teşekkür ederim ilginize.

kulanılan kartuşun kodu tam olarak nedir? bilginiz var mı?www.kartus.com.tr den baktım ama 4200 uyumlu göremedim, 4100 uyumlu yazıyodu bi de üst modeller vardı. 4100'e olan 4200'e olmuyo mu acaba? hani yaklaşık modeller birbirini desteklerya, HP'nin eski 600 serisi mesela...
    o kartusun fiyatı 100YTL civarında gözüküyor, doğru mudur? aslında tuzlu da gözüküyo, 2 dafe dolum yapsan yazıcıyı bi daha alıyosun, ama işte ben ilk kartusu bile ne zaman bitiririm kim bilir. 3000 değilde 2000-2500 bile bastığını düşünsek, oohoooo, ev kullanıcısı için yeterli.
  • Bir aydır bu yazıcıyı kullanıyorum, ekonomi modunda biraz grimsi basıyor ama çokda açık renkli değil, sadece ekonomi modunda basıldığını belli edecek kadar açık basıyor, tarayıcı 24 bit o nedenle profesyonel amaçlı renkli resim taramaları için çok uygun olacağını sanmıyorum, birkaç resim için denedim, çok kötü değil ama çok iyi de değil idare eder gibi görünüyor, OCR de türkçe karakterlerde sorun çıkartabiliyor, fotokopisi çok başarılı diyebilirim, en açığa bile getirseniz orjinalı gibi hatta daha koyu fotokopisini çekebiliyor. Yazıcıyı alırsanız içinden çıkan kabloyu kullanmayın benim başıma dert oldu çok kalitesiz incecik bir kablo çıkıyor ve bu kabloyu kullandığımda tarayıcı çalışmıyordu, birkaç gün kafayı yiyecek duruma geldikten sonra Donanım Haber de arkadaşların yardımı sayesinde USB kabloyu değiştirince sorun çözüldü. toner için bilgileri aşağıdaki linkte bulabilirsiniz dolumu 45 ytl, orjinali 125 ytl civarı görünüyor burada.
    http://www.prinkjet.com/index.php?ol=products&prdc=cartridge_select&page=3&cartridge=499

• quote:

Orjinalden alıntı: kir-pi

Bir aydır bu yazıcıyı kullanıyorum, ekonomi modunda biraz grimsi basıyor ama çokda açık renkli değil, sadece ekonomi modunda basıldığını belli edecek kadar açık basıyor, tarayıcı 24 bit o nedenle profesyonel amaçlı renkli resim taramaları için çok uygun olacağını sanmıyorum, birkaç resim için denedim, çok kötü değil ama çok iyi de değil idare eder gibi görünüyor, OCR de türkçe karakterlerde sorun çıkartabiliyor, fotokopisi çok başarılı diyebilirim, en açığa bile getirseniz orjinalı gibi hatta daha koyu fotokopisini çekebiliyor. Yazıcıyı alırsanız içinden çıkan kabloyu kullanmayın benim başıma dert oldu çok kalitesiz incecik bir kablo çıkıyor ve bu kabloyu kullandığımda tarayıcı çalışmıyordu, birkaç gün kafayı yiyecek duruma geldikten sonra Donanım Haber de arkadaşların yardımı sayesinde USB kabloyu değiştirince sorun çözüldü. toner için bilgileri aşağıdaki linkte bulabilirsiniz dolumu 45 ytl, orjinali 125 ytl civarı görünüyor burada.
    http://www.prinkjet.com/index.php?ol=products&prdc=cartridge_select&page=3&cartridge=499

teşekkür ederim bilgiler için. bugün bilgisayarcımla da görüştüm, ben yazıcıya kefilim dedi. doldurma için 25 YTL dedi. yalnız tarama önemli bnm için çok inanılmaz bişey beklemiyorum ama dandik olmaması lazım. tabii ki baskısının da...
    yani gerekirse ayrı ayrı yazıcı, tarayıcı da düşünebilirim eğer beni memnun etmeyecekse

• İş yerimde kullanıyoruz,her nekadar geç ısınıp bazen bizi sinir etsede, iyi ve kullanışlı.O grimsi mevzuya katılıyorum,birde çoğu zaman kağıt sıkıştırıyor ki bu ayrı bir sinir harbi.Fotokopisi gayet başarılı fakat taramayı hiç denemedim.

Beklentilere göre memnun edici olabilir
  • bende de samsung scx 4200 var.acaba dolumu nasıl yapılıyor kolaymı zormu dolduran varmı hiç.birde her dolumda bu içerisindeki chip değiştirmemiz gerekiyormu.bu konuda bilgisi olan varmı acaba
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • SCX4200 lerin toneri chip'lidir o nedenle ya çipi resetlemen yada değiştirmen lazım bu konuda bilgin yoksa sanırım kendin yapamazsın, birde ev kullanıcısı iseniz zaten uzun süre idare eder işi bilen bir dolumcuya 3-5 kuruş fazla vermek çok can sıkmaz sanırım.

Msaltık istiyorsan özeline taranmış bir fotoğraf yollayabilirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kir-pi -- 11 Mart 2008; 16:33:57 >
  • chip restlemek için ne yamamız gerekiyo.elinde bu konu ile ilgili döküman ve rogram olan varmı
  • çip resetleyiciler 30-40 dolarlardan başlayıp 150 dolarlara kadar varan fiyatlara satılıyor diye biliyorum. ama her marka için aynımıdır farklımıdır bilmiyorum. Bu tonerlerin drumları da birleşik doldururken buna da zarar vermemek lazım, yoksa zaten drum zarar görürse tonerin yenisi mutlaka şart oluyor.
  • Şu an bu yazıcı kampanya da fiyatı gayet iyi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atlanta -- 19 Nisan 2008; 10:54:42 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.