Bende ABD ürünü snapdragon işlemcili olanından aldım bildiğim kadarıyla 8 ay kullanılıyor birde ABD menşeili yada başka yurtdışı s21 ultra cihazında türkçe dil sorunu yaşayan oldu mu var mı bir çözümü < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Samsung S21 / S21+ / S21 Ultra [ANA KONU] (68. sayfa)

-
-
Hocam testlerimi paylaşayım sizinle, s7 edge ile aralarında ciddi bir kullanım farkı yok ekran yenileme 60 hz olunca. Adaptif yenileme kaça çıkıyor kontrol etmedim ama hatırı sayılır bir şekilde şarj götürüyor. Evet ekran geçilerinde daha akıcı olduğu gözlemleniyor ama iş yaparken dosya açıp whatsap mesaj takibi yaparken ne derece gerekli tartışılır. Tamamen kullanıcıya bağlı olarak değişir. %50 güç tasarufu modunda %10 120hz yenilemeli %30 60 hz yenileme hızıyla 5 saat 5 dakika ekran süresi aldım. Geriye %10 kaldı. kullanım süresine 2 saat 51 dk kaldı dedi. güç tasarufu modu ile normal bir kullanımla 36 saat kullanım garanti. Benim ilk s7 Edge şarj sürem ile aynı. 4 senede günde iki defa şarj yapar hale geldim :) tam performans ile. S21 ile 120 Hz olunca sabahtan akşama anca çıkartıyor. Ekran süresini ölçümlemedim ama sabahtan akşama çıkarıyor zamanla azalır tabi. Oyun oynamadıkça 60hz sıkıntı yapacağını sanmıyorum. Genel olarak ekran deneyimi güzel. s7 edge'in kıvrımları olmadığı için elde daha kalın hissiyatı oluşuyor ama kalın değil kıyasa göre öyle. Benzer pil performansı alacaksınız s7 edge ile. Memnunsanız 60hz yenileme ile kafa kafaya sayılır.
-
quote:
Orijinalden alıntı: yelkenli12Bende ABD ürünü snapdragon işlemcili olanından aldım
bildiğim kadarıyla 8 ay kullanılıyor
birde ABD menşeili yada başka yurtdışı s21 ultra cihazında türkçe dil sorunu yaşayan oldu mu
var mı bir çözümü
Alıntıları GösterS20 serisinde de öyleydi. En son Note 10'da öyle değildi hocam. 20 serisi ile Samsung Özellikle Avrupa dillerini içeren yazılımı yükletmiyor, kilitliyor. Türkçe desteği var ama yarım yamalak.
Çünkü SD işlemcinin özellikle S20 serisi ile yıldızının parlaması sonucu, TR de başta olmak üzere Avrupa'nın çoğu yerinden SD işlemcili modeller getirtilmeye başlandı. bu tabi kendi işlemcisini kullanan Samsung'un biraz zoruna gitti :) Ne yaptı, yazılıma bir kilit koydu; benim diyen yazılımcı çözebilmiş değil. Dil atılamıyor tamamen. Açılışta belirlenen Çince, Korece, İngilizce gibi diller sadece. Haliyle üçüncü pazar alışverişinin önüne geçmeyi hedefledi Samsung. Artık bundan sonraki SD işlemcili modeller hep dil kilitli.
-
hocam deneyimlerinizi paylaştığınız için çok teşekkür ederim. sanırım s21+ yöneleceğim bu pil kapasitesi yüzünden. güle güle kullanın cihazınızı :)
-
256GB S21 Siyah 10.287TL (Prime avantajı ile)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GoldPunch -- 16 Mart 2021; 13:58:53 > -
s21ultra abd ürünü Türkçe dil desteği eksikliği sebebiyle Türkiye romu yüklenebilir mi?
yani Türkçe desteği olan başka bir bölgeye ait rom yüklenebilir mi
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Yüklenemez. Her cihaza sadece kendi model kodunun romu atılabilir sadece.
-
almayı düşünen varsa nokta hatasız 4 günlük s21 ultra gümüş renk mevcuttur.adınızada fatura kesebilirim 128 gb 13500 tl
-
quote:
Orijinalden alıntı: yelkenli12
s21ultra abd ürünü Türkçe dil desteği eksikliği sebebiyle Türkiye romu yüklenebilir mi?
yani Türkçe desteği olan başka bir bölgeye ait rom yüklenebilir miYukarıda da yazmıştım hocam, Samsung istemediği için tamamen dil desteği gelmiyor o cihaza.
Yazılımı kırılan cihazlar genelde üretici yazılımının kırılmasını istediği için kırılır. Samsung onun kırılmasını istemiyor. Maalesef yarı Türkçe olarak kullanmayı göze alacaksınız ya da satacaksınız. Cidden o durum bu ülkede SD işlemci almamak için bir sebep :D Yurt dışından EX işlemci alsanız mesela onda her dil yüklü geliyor %100. Samsung dediğim gibi SD işlemcileri limitliyor o manada.
-
Samsung ve Huawei anlamak zor!
şu portre çekimleri optik 3x zoom da neden yapmazlar anlamak zor
iPhone 12 pro max 2.5x optik zoom da portre çekiyor ve inanılmaz kaliteli iş çıkarıyor
ama Samsung optik lens ile portre çekmek yerine ana kamerayı 2x dijital yakınlaştırma yaparak portre çekim yapıyor
3x optik lensi var ve portre çekimler için biçilmiş kaftan iken neden portre çekemezsin be Samsung
bunu da Gcam yükleyerek hallettim şimdilik
google camera apk s21 ultra için port edilmiş versiyonu yükledim
ama Samsung bu saçma politikasından vazgeçmeli
biz kullanıcılar bu gibi hususları geri bildirim yaparak Samsungun Bi güncellemeyle bu saçmalıklara son vermesini sağlamalıyız
quote:
Orijinalden alıntı: sky__walker
120hz i deneyimlediğimden beri 60hz hiçbir cihazı kullanamadım. Iphone 12 pro max mesela uçuyor kaçıyor ama 60hz, büyük rezillik. gerçekten 5 bin deseler bile almam. 120hz ekran deneyimi benim için en önemli özelliklerden biri. Göz bir kere alıştımı tüm 60hz cihazlar takılıyor gibi geliyor. Kimi için önemli değildir yada farketmiyordur birsey diyemem ama ben almıyım :)
Alıntıları GösterEminmisiniz Iphonun 120 hz olmadığına?
quote:
Orijinalden alıntı: Jose MariEminmisiniz Iphonun 120 hz olmadığına?
Alıntıları Gösteriplerin hepsi 60 hz, bu sene çıkacak ip13 serisinde sadece 13pro max da 120 hz olacakmış
-
Merhaba arkadaşlar,
S21 'e geçmeyi düşünüyorum fakat e-sim ile normal sim kart aynı anda olmak üzere iki hattı da açık tutabiliyor muyuz? Yani normal çift sim kartlardaki gibi mi çalışıyor? Yoksa iphone'lardaki gibi esim açıksa normal sim kapalı kalmak zorunda mı?
-
Konuyu takip edenler varsa diye mesajıma cevap veriyorum. Buraya sorduktan sonra Samsung ile irtibata geçip açıklık için değişim talebinde buldum. Talebim onaylandı yeni cihaz verdiler servisten. Amazon'dan aldığım için orayla da görüşüp değişim onaylanmazsa iade talebimi açtılar. Simdilik sorun gözükmüyor. Samsung böyle durumlarda cihaz değişimine gidiyormuş öğrenmiş olduk. Takip edenlerin bilgisine.
-
S21 Ultra ortalama ekran süresi nedir arkadaşlar? Ben Note 20 Ultra'da 120hz kullanırken çok çok düşük ekran süresi alıyordum. S21 Ultra kullanan arkadaşlar tavsiye eder mi?
-
Anker PowerPort Speed PD 30 kullanıyorum. Gayet hızlı şarj ediyor. Tabi ben süper hızlı şarj kullanmıyorum, şarj ettiği hızda da şarj azalıyor.
-
Bende böyle bir açıklık göremedim. Kozmetik olarak montaj esnasında olabiliyor sanırım böyle şeyler. İki kısım tam oturmayabiliyor birbirine. S20'de yuvarlak yüzeyler arasında bir boşluk vardı bende de ama hiç sıkıntı olmadı, su falan da geçirmedi.
-
quote:
Orijinalden alıntı: PVHS21 Ultra ortalama ekran süresi nedir arkadaşlar? Ben Note 20 Ultra'da 120hz kullanırken çok çok düşük ekran süresi alıyordum. S21 Ultra kullanan arkadaşlar tavsiye eder mi?
Ortalama ekran acik kalma süresi
8 saat diyebilirim. Max 9 saa 35 dakika almistim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sakiri -- 19 Mart 2021; 13:58:35 >
Çok iyiymiş hocam, teşekkürler bilgilendirme için. Telefonun kronik problemi falan var mı? Ben konuyu takip etmedim hiç diyebilirim
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X