Şimdi Ara

Samsung RV510'a Quad Core Cpu Takılabilir Mi (GL-40 Chipset)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
73
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bu makine yaklaşık 10 senedir elimde ama ufak taklalar attıra attıra günümüzde ev ve internet işleri için kullanılabilir hale getirdim.

Makine içerisinde GL40 çipset var ve tarih öncesi Mobile Intel(R) 4 Series Express Chipset Family ekran kartı mevcut.

Bu makine ben ortaokuldayken gelmişti içinde 2 GB ram 320 GB HDD ve T4500 Dual core cpu mevcuttu.

Makine yıllar içinde çeşitli güncellemeler geçirdi ve şu an ki hali:

Adata su650 120 GB sata3 ssd, 1 TB Seagate 2.5 inch HDD, Core 2 duo T9300 CPU, sk hynix 4x4 dual kit 8 GB RAM'e kadar yükseltmeyi başardım.

Makine donmasın takılmasın diye Windows 7 yükledim.

Fakat şöyle bir şey var ki makine T9300 cpu'yu gördükten sonra işlemciyi %100 güçte çalıştıramaz oldu, işlemci kendi kendine sınır hızını yani 2.50 GHZ'i aşarak 2.69 GHZ'lere çıkıyordu. Bende güç yönetiminden gücü %97 yaptım ve 2.00 GHz'i geçmemekte. Sanırım kullandığım 90 Wattlık yan sanayi adaptör yeterince güç çekemiyor yada anakartın limitlerine ulaştığımdan kart kendini korumaya alıp mavi ekran verdiriyor.

Şöyle ki ben bu cihaza daha neler yapabilirim kullanılabilir olması için. Sahibinden şu an ki fabrika çıkış yani bana gelen değerine baktım şok oldum. 1500-2000 TL istiyorlar upgradesiz pili ölü haline (benim makinenin pili hala sağlam)

Açıkçası ben bu makineye daha neler yapabilirim? Eski bir Laptop ama kardeşim Eba için kullanıyor. LOL'de ultra low'da 30-45 FPS alıyor. Minecraftta ilk Dünya yüklenirken aşırı kasıyor sonradan düzeliyor. Oyunları bu intelin çöp kartıyla ne yazık ki ultra lowda açıyorum. Kardeşim neyse ki şanslı Liseyi ben 2 GB ve T4500 dual core hali ile bitirmiştim. Allah kurtarsın çok yavaştı tarayıcıyı bile zar zor açıyordu şu an çok daha hızlı.

Benim kendi makinem var zaten MSI Gamebook kullanıyorum ancak kardeşim oyun oyun deyip duruyor bu samsunga bir şeyler daha yapabilirsem aslında güzel olacak. İyi kötü kasmaları azaltabilsem keşke.

Bu makine maksimum sanırım Core 2 Duo extreme x9000 felan destekler gibime geliyor. Quad Core gibi bir işlemci çalıştırabilir mi bu makine?

Anakartın FSB'si 800 Mhz. Uyumsuzluk sorunu çıkmasın diye güncelleme yaparken 800 Mhz'lik bir işlemci yani T9300 kullandım.

Evet arkadaşlar ben buna ekstrem bir şey yapabilir miyim? Biraz ısınma problemleri var onuda thermal grizzly kryonaut siparişi verince halledeceğim.

Benim derdim biraz daha fazla güçlü çekirdekler üzerinden performans kazanabilmek.

Konunun aynısını işlemci kısmına açtım ancak kimse bir şey yazmadı ne yazık ki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E9F644F03 -- 15 Şubat 2021; 19:3:24 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.