Şimdi Ara

Samsung R620 - Genel Başlık - Paylaşım (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
935
Cevap
4
Favori
65.699
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

arakadşım 100-200 lira olsa neyse de 500 liraya netbook alınıyor nası değer o farka.bi kere r620 de samsung led panel var ondan bariz daha iyi olması çok zor.ses olarak toshiba öndedir bu kesin.kasa olarak da bir adım tohshiba öndedir.ama hiç bir şekilde 500 liralık bi fark yok arada.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kulspruta

Arkadaşlar biraz konudışı ama bu firmalar neden laptopların klavye bölümüne bir sürü etiket yapıştırma ihtiyacı hissederler.İntel ati microsoft vs. bunun amacı nedir zaten kullanıcı bunların olduğunu biliyor.Dışardanda sadece ati logosunun görünmesi pek bir anlam ifade etmese gerek.

Çünki zamanla bunlar yıpranıyor, çıkıyor yapışkan his bırakıyor, mouse kullanırsanız sürekli takılıyor falan ondan sevmiyorum

aaa yapma üstad o etiketler , bilgisayardan anlamayan birine laptopu gösterdiğinizde vay be cartmış curtmuş dedirten etiketler. Bi nevi de reklam.
    Yıpranma olayı kasadan kasaya değişir. Genellikle ısınmadan kaynaklanıyor yapışkan , iz bırakması. Ayrıca mouse a bilek koyma yerlerinde kullanmanı tavsiye etmem . Çizikten geçilmez sonra

• .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tcebeci -- 3 Eylül 2009; 13:43:25 >
  • uzun zamandan beri forumu takip etmiyordum.hp dv6 1144 ün piyasa tükenmesinden sonra r620 ilaç gibi olmuş f/p arayanlara.benim kuşkulandığım nokta samsung un bu piyasada yeni olması(bi yandan da iyi piyasaya kendini kabul ettirmek için daha fazla çaba sarfeder).şimdi sizden ricam hem hp dv6 serisinin r620 ye benzeyen modellerinden kullanmış hem de r620 modelini kullanmış bir arkadaş malzeme olsun ısınma olsun veya ekran ses kalitesinden buna benzer ayrıntılardan bahsedebilir mi.bu ayrıntılar daha sonra insanı çileden çıkartabiliyor.
  • hp'nin benzer bir modelini kullanmistim. hp'lerde oldukca uygun fiyata fazla sey sunuyor fakat kasalari isinma ve ses konusunda pek basarili degiller. oyun oynamadigim zamanda bile oldukca ses yaratip isiniyorlar. oyun oynadiginiz zaman ise ekran karti sicakligi 90 dereceye kadar yaklasiyor. ses kalitesi konusunda birsey diyemem hp onde olabilir ama ekran konusunda samsung'un bu modeli cok daha iyi.
  • Eve kış için hem pc hemde soba istiyorsan hiç düşünme al bir hp keyfine bak
  • quote:

Orijinalden alıntı: pininfarina

Eve kış için hem pc hemde soba istiyorsan hiç düşünme al bir hp keyfine bak

Kışın kullanırsın yazın satarsın
  • çok saolun arkadaşlar.hp denince hemen ısı probleminden dem vuruluyor sanki dv6 arda bu aşılmış diye duymuştum forumdaki topikde de öleydi.işin ilginç yanı dv6 nın 1115 ve 1144 modellerinde ısınma sorunu yok diyorlardı üzerinden 2 ay geçti ısınmadan yakınanlar vardı.acaba bu neden kaynaklanıyor.hp deki laptoplar asıl yüzünü bi kaç ay sonramı gösteriyor.birde hp modellerinde önemli ve küçük ayrıntıları eksik etmiyor ama samsung firewire gibi bluetooth gibi n draft gibi ayrıntıları birini veya bir kaçını kullanmıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: patronas

çok saolun arkadaşlar.hp denince hemen ısı probleminden dem vuruluyor sanki dv6 arda bu aşılmış diye duymuştum forumdaki topikde de öleydi.işin ilginç yanı dv6 nın 1115 ve 1144 modellerinde ısınma sorunu yok diyorlardı üzerinden 2 ay geçti ısınmadan yakınanlar vardı.acaba bu neden kaynaklanıyor.hp deki laptoplar asıl yüzünü bi kaç ay sonramı gösteriyor.birde hp modellerinde önemli ve küçük ayrıntıları eksik etmiyor ama samsung firewire gibi bluetooth gibi n draft gibi ayrıntıları birini veya bir kaçını kullanmıyor.

Bluetooth , n draft R522 FS03TR de mevcut. Ancak yine fireware yok . Olsın E-sata var neyinize yetmiyor

• fireware'in turkiye'de cok kullanildigini sanmiyorum. e-sata'ninda ayni sekilde. n draft alsaniz bile suan icin kac kisinin modemi n draft destekliyordur ki? hp'lerde hala isi konusunda problemler var. gecen sene eylul'de aldigim urunu haziran'da servise verdim ve para iadesi yaptilar. hp'nin servisi 3 ay boyunca bekletti beni ustune ustuk. 1 ay parca bekleniyor dediler sonra baska bir urun onerdiler ki benim bilgisayarimin cok daha altinda ozelliklere sahipti. para iadesi sectim, bu seferde para yurt disindan gelecegi icin uzun bir sure bekledim.
  • @tcebeci , teşekkürler
  • orc_lord haklısın ama sonuçta bu laptopları 3 hatta 4 yıl kullanabilelim diye alıyoruz(oyun çılgınları bunun dışında) ilerde keşke olsaydı demek istemiyorum.gerçi bahsettiğimiz şeylerle aynı görevi gören çıkışlar zaten mevcut r620 de.aslında bunlar o kadarda önemli sorunlar değil.önemli olan amaca uygunluk.birde samsungda win 7 yükseltme varmı.hp casper hep bunu ön plana çıkartıyor. ama diğer markalarda ses yok.bu win7 olayını markamı tedarik ediyor yoksa microsoft la mı alakalı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: orc_lord

fireware'in turkiye'de cok kullanildigini sanmiyorum. e-sata'ninda ayni sekilde. n draft alsaniz bile suan icin kac kisinin modemi n draft destekliyordur ki? hp'lerde hala isi konusunda problemler var. gecen sene eylul'de aldigim urunu haziran'da servise verdim ve para iadesi yaptilar. hp'nin servisi 3 ay boyunca bekletti beni ustune ustuk. 1 ay parca bekleniyor dediler sonra baska bir urun onerdiler ki benim bilgisayarimin cok daha altinda ozelliklere sahipti. para iadesi sectim, bu seferde para yurt disindan gelecegi icin uzun bir sure bekledim.

Fireware kullanan arkadaşlarım var. Ancak e-sata ve n draft daha yaygın değil . E-Sata yeni yeni yayılmaya başladı
  • Arkadaşlar çok rica etsem r620 kullanan arkadaşlar everest programında karşılaştırmalı test bölümündeki bellek okuma,yazma ve gecikme süresi testlerini yapıp ss koyabilir misiniz r560 makinamdaki ddr3 ramlerle karşılaştırmasını merak ediyorum.Pek fark yoksa kardeşime bu modelden almayı düşünüyorum.Çok işime yarıyacak yapabilirseniz...
  • fireware kullanıyoruz tabiiki. özellikler video kameradan görüntü aktarımında çok işe yarıyor. usb ile aktarım çok yavaş uğraşılmaz bile.
    ben masaüstü sistemimide bile fireware portu olmayan kart asla almadım almamda.

hp notebooklar bu port konusunda başarılı. hiç bişeyden kısmıyor adamlar.
  • acaba üstündeki şeffaf yapışkanlarını çıkarmasam bişey olurmu ki?ilk 3-5 gün böyle kullanmayı planlıyorum.
  • Arkadaşlar şu önceki sayfadaki windows dizinindeki puan farkı nasıl oluştu??
  • quote:

Orijinalden alıntı: patronas

orc_lord haklısın ama sonuçta bu laptopları 3 hatta 4 yıl kullanabilelim diye alıyoruz(oyun çılgınları bunun dışında) ilerde keşke olsaydı demek istemiyorum.gerçi bahsettiğimiz şeylerle aynı görevi gören çıkışlar zaten mevcut r620 de.aslında bunlar o kadarda önemli sorunlar değil.önemli olan amaca uygunluk.birde samsungda win 7 yükseltme varmı.hp casper hep bunu ön plana çıkartıyor. ama diğer markalarda ses yok.bu win7 olayını markamı tedarik ediyor yoksa microsoft la mı alakalı.

Arkadaşım senin kafayı taktıgın firewire olayı bu cihazı almama sebebi kılacak bir neden degil.
    Neden dersen,

1. Senin hp'lerde firewire var dedigin o portların hemen hepsi firewire 400'tür. Yani usb 2.0'dan "pratikte" sadece biraz daha hızlı data aktarım hızına sahip port. Firewire 800'e sahip cihaz piyasada oldukca kısıtlı.

2. eSata samsung'un tüm R serisinde mevcut ki, şuan eSata piyasada firewire 800 ile birlikte "en hızlı veri aktarım hızına sahip" arayüzdür. Israrla firewire'i sorguluyorsun ama bu güne kadar kaç defa firewire kullanma ihtiyacı duydun? İlla kullanacaksın diyelim bir ucu firewire (elindeki x cihazın firewire portuna takacagın) diğer ucu eSata olan bir çevirici (adaptor) kablo almak ve takır takır tüm işlemlerini yapmak olacak.

Kısaca samsung bu cihaza firewire koymamışsa nedeni eSata gibi aktarım hızında firewire'i katlayan bir arayuzü bünyesinde barındırdıgı içindir. Adamlar sana 4*4 araç veriyorlar sen "bu araç 2 teker çekişli degil alınmaz" diyorsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pininfarina -- 30 Ağustos 2009; 12:01:35 >

• Arkadaşlar bende asus n51vf266dv modelinin stoklarda tükenmesinden sonra r620 modelini düşünmeye başladım. Ama tabi bir kaç sorum olacak. Vatan Bilgisayar'da parça değişimli satış söz konusu mudur acaba? Eğer mümkünse ddr2 ramleri fiyat farkını ödeyerek ddr3 olarak yükseltmek istiyorum. Tabi bunun için sizden isteğim cihazın ddr3 rami destekleyip desteklemediğini paylaşmanızdır. Bir başka sorum ise bundan önceki laptopumda yaşadığım menteşe sorununu samsung ta yaşamıyım acaba? menteşeleri ve kasa sağlamlığı açısından genel bi bilgi verilebilirmi acaba? bi başka sorum ise intelde t9400 2.53 ghz işlemcide 6 mb cache kullanılırken bu bilgisayarda P8700 2.53 ghz işlemcide 3 mb cache kullanılması. t serisiyle p serisi işlemciler arası ne gibi farklar var ve önbellek olayı makinanın performansını çok etkileyen bir faktörmüdür? ve son olarak size danışacağım konu ise ses kartındaki zayıflık. 5.1 sistemleri desteklememesi benim için ne gibi dezavantajlar getirir acaba? teşekkürler arkadaşlar...

• arkadaşım sen usb 2.0 portundan saniyede kaç mb aktarım yapılıyor onu biliyorsundur. teorikte 60 mb/sn dir ama nedense 30 mb/sn yapabilyorsun.
    fireware de saniyede 50-60 mb/sn hızı rahatlıkla görebilirsin ve video aktarımda veri kaybı olmadan aktarım yaparsın.
    ayrıca bir usb kablo uzunluğu 3 metreyi geçemez.
    firewarede bu 10 metredir.

butür bilgileri yazarken teorik olarak değilde pratik olarak araştırırsanız doğru bilgiyi bulursunuz.
    google amcadan biraz araştırın yada usb ve fireware harici diskleri inceleyin biraz.
  • 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.