arkadaşlar samsung r525 laptopum var eskiden toshibam vardı ona format atarken recovery cd sini yerleştiriyordum yeniden başlatıp adımları yapıyordum.aynısını samsung r525 de yapamdım bitürlü,cd yi takıp yeniden başlattım karşıma 3 tane seçenek sundu tam geri yüklemeyi seçtim ama sadece c ye format attı ve pc adı falan sormadve d öylece duruyordu,ben pc nin tamamına format atmak istiyorum.
yukarı
Recovery Dvd'si ile tam anlamıyla format atman mümkün değil; eğer tam anlamıyla format istiyorsan bir yerlerden kullandığın/kullanmak istediğin işletim sistemini edinip format atabilirsin.Diğer türlü recovery ile C'yi temizleyip D'yi de biçimlendirerek bir nevi temiz işlem yapabilirsin fakat normal format gibi olmaz.Kullandığın/Kullanmak istediğin işletim sisteminin ne olduğunu yazarsan biraz daha bilgi verebilirim
laoptopda windows 7 yüklü ve onu kullanmak istiyorum.
peki pc nin adını falan nasıl değiştireceğim o zaman?pc hep bu isimlemi duracak.
recovery cdsini ben değil başkası çıkarmıştı,D de samsung recovery adında klasör oluşturmuş 10.2 gb boyutunda bana biraz fazla gibi geldi ben bunu silersem ne olur?
recovery esnasında tam geri yükleme yap dedikten sonra 2 tane geri yükleme noktası soruyor ben bunlardan birini silmek istiyorum nereden silebilirim.
yukarı
windows 7 kullanmak istiyorsan bir yerlerden windows 7 dvd'si edinip(çevrenden ve netten inidirip) onunla format atacaksın ve pc'nin altındaki key ile bilgisayarı aktive edeceksin.İsim değişikliği, C ve D format işlemlerini bu şekilde yapabilirsin.Recovery kısmına bence hiç bir şekilde müdahalede bulunma, forumda o kısmı yanlışlıkla silen ve sonradan geri getirmek için baya kişi var