Bildirim
Samsung QLED Serisi TV Kullanıcıları [ANA KONU] (357. sayfa)

Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

5 Misafir - 5 Masaüstü

Giriş
-
Bize Q95T Gelecek Hocam One Connet Box Modelli,Fiyat 26 Milyar Olacakmış Arkadaş Mesajlarda Söylemiş Biraz Geride
Bende Bekliyorum Açıkçası Ama Fiyatlar Uçuk Olacak Gibi Gözüküyor Şuan Bu Konuda İyimserliği Kaybettim -
-
q90t ile q95t arasında 400 Euro falan oynuyor yurt dışında. One connect box için değer mi :)quote:
Orijinalden alıntı: Roronoa Zoro
Bize Q95T Gelecek Hocam One Connet Box Modelli,Fiyat 26 Milyar Olacakmış Arkadaş Mesajlarda Söylemiş Biraz Geride
Bende Bekliyorum Açıkçası Ama Fiyatlar Uçuk Olacak Gibi Gözüküyor Şuan Bu Konuda İyimserliği Kaybettim -
quote:
Orijinalden alıntı: RNNN
neyi tokatlamış hocam :) hdr parlaklığı biraz artmış ama aynı zamanda siyah performansı bir tık geri gitmiş geri kalan herşey neredeyse aynı...birde q90r 8bit+frc gözüküyor ben bu sitenin daha önce yanlış bilgi girdiğine pek rastlamadım...ses artısını unutmuşum pardon :)
-
native contrast önemli olan bunu panelin siyah performansındanda anlayabilirsiniz oled seviyesinde siyahlar nerede hocam ben yanlış tvyemi baktım :) artı motion konusunda neredeyse hiçbir fark yok titreme konusunda bir tık daha kötü blur konusunda ise bir tık daha iyi aradaki farklar ise 1.2ms bunu anlayacak bi insan evladı olduğunu sanmıyorum :) sadece hdr parlaklığı bir tık artmış birde geniş açı filtesinin getirdiği piksel bulanıklığı bu modelde iyileştirilmiş bu farklar için q90t ye o kadar fiyat farkı verilirmi sizce?
-
Hocam youtubeda tonla inceleme videosu var, izlemeni öneririm. İnceleyenler siyah performansının ( uniformity bambaşka bir olay ) bugüne kadarki Lcdler içinde en iyilerden biri olduğu söyleniyor. %100 black uniformity panele bile sahip olsan contrast oranı düşükse inky black dediğimiz mürekkep siyah seviyesini alamazsın. Tr resmi fiyatı acıklanmadı daha , o yüzden bir şey diyemem. 1500 tl falan fazla olursa değer ama 5.000 tl fazla olursa değmez. kaldı ki yurt dışında q80r ile q90t fiyatları hemen hemen aynı.quote:
Orijinalden alıntı: RNNN
native contrast önemli olan bunu panelin siyah performansındanda anlayabilirsiniz oled seviyesinde siyahlar nerede hocam ben yanlış tvyemi baktım :) artı motion konusunda neredeyse hiçbir fark yok titreme konusunda bir tık daha kötü blur konusunda ise bir tık daha iyi aradaki farklar ise 1.2ms bunu anlayacak bi insan evladı olduğunu sanmıyorum :) sadece hdr parlaklığı bir tık artmış birde geniş açı filtesinin getirdiği piksel bulanıklığı bu modelde iyileştirilmiş bu farklar için q90t ye o kadar fiyat farkı verilirmi sizce?
-
+120,Q90T den 20 Zone Daha Fazla, Siyahlarda Ve Kontrast Farkında Belki Azda Olsa Minimal İyileştirilmiş 1 Model Olacak Hocam.
Tabikide Değmez Samsung Türkiyenin Kararı Q95T Getirmek.
Benim İçin İnverse Ghosting Çok Önemliydi Bu Sene Bu Proplemden Kurtulmuşlar O Yüzden Direk Hedefimde. -
55 ekran versiyonu tahmini ne kadara gelir ya :)quote:
Orijinalden alıntı: Roronoa Zoro
+120,Q90T den 20 Zone Daha Fazla, Siyahlarda Ve Kontrast Farkında Belki Azda Olsa Minimal İyileştirilmiş 1 Model Olacak Hocam.
Tabikide Değmez Samsung Türkiyenin Kararı Q95T Getirmek.
Benim İçin İnverse Ghosting Çok Önemliydi Bu Sene Bu Proplemden Kurtulmuşlar O Yüzden Direk Hedefimde.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi smalsrol -- 29 Mayıs 2020; 3:25:32 > -
hocam ekrandaki siyah homojen olmadıktan sonra siyah olan kısımların mürekkep siyah seviyesinde olmasının pek bir önemi kalmıyor bu yüzden uniformity bambaşka bir olay değil öyle olsa zaten rtings siyah performansını puanlarken bu durumu kaale almaz :) bahsettiğiniz ne kadar contrast o kadar derin siyah durumu doğru ama tam olarak düşündüğünüz gibi değil -
birde dimming testlerinde daha az blooming görülebilir ama karşılaştırma olmadan black crush durumunu görmeden bu tv daha iyi siyah gösteriyor demek biraz ezbere olur bloomingi azaltıp detay kaybı durumunu çözemedikten sonra isterse oled siyahı versin pek bir anlamı yok bildiğiniz ekrandaki görüntüyü kaybediyor çünkü hani göze gelmeyecek gibide değil ekrandaki resimde var olan bi yeri neredeyse görmüyorsunuz bi tv nin siyah performansınoı değerlendirirken tüm bunları göz önüne almak lazım yani q80r q90t karşılaştırması olmadna bana yorum yapmak pek mantıklı gelmiyor... -
55 İnç Hiç Gelmeyebilir Hocam ,Geçmiş Senelerde Q90 Amiral Modelin Hiç 1 Zaman 55 İnç Modeli Bize Gelmemiştir 2017,2018,2019 65 İnç Q9 lar Bizde Satıldı Açıkçası Bu Senede Büyük İhtimal Gelmeyecek 55 İnç.Resmi 1 Açıklama Duymadım Gelirsede Fiyat Olarak Min 15 Max 20 Milyar Arası Olur Bu Şartlarda Fazlası Bile Olursa Şaşırmam. -
bahsettiğim durum şu
siyah homojenliği daha düzgün olan panelde bu beyazlıklar daha sorunsuz görünecektir artı olarak yukarda bahsettiğim durum var samsung bloomingi azaltmak için algoritmayı geçen seneye göre daha agresif yapmışsa bu sefer detay kaybıda artacaktır dolasıyla konuya genel olarak baktığımızda q90t nin q80r den daha iyi siyah gösterdiğini söylemek biraz mantıksız ve ezbere olacaktır ama olay sadece dediğiniz gibi ekranda görünen siyah ne kadar siyah olayı olsaydı evet q90t daha iyi diyebilirdik
şu örnekle daha net anlatabilirim sanırım xf90 vs q80r..xf90 modelinin native contrast daha yüksek q80r den ama algoritma ve zone sayısı farkından dolayı q80r genel olarak daha düzgün siyah gösteriyor yani olaya sadece kontrast oranı ve siyah derinliği olarak bakarsak gerçek hayatta siyah performansı karşılaştırmasında bize çok sağlıklı bi sonuç vermez..
https://i.rtings.com/images/reviews/tv/sony/x900f/x900f-uniformity-local-dimming-large.jpg
https://i.rtings.com/images/reviews/tv/samsung/q80r/q80r-uniformity-local-dimming-large.jpg
https://i.rtings.com/images/reviews/tv/sony/x900f/x900f-uniformity-large.jpg
https://i.rtings.com/images/reviews/tv/samsung/q80r/q80r-uniformity-large.jpg
dimming kapalıyken x90f siyahlarına baktığımızda q80rden daha siyah ama tüm ekranda bu homojenlik yok sadece siyah olan kısımlar daha iyi dolasıyla uniformity genel performansı ekrandaki görüntüyü direk etkileyen bi durum ayrıca bu fark bölgesel karartmayada etki ediyor çünkü ledlerin çalışma prensibi oled gibi değil aydınlatma yaptığı bölgelerde gördüğümüz siyahlar üniformity performansına göre değişiyor yani dalgalı siyah görmek ama siyah olan yerlerin daha siyah olmasımı önemli yoksa bir bütün olarak siyah derinliğinden biraz daha ödün verip ekranda daha homojen siyah görmekmi önemli karar sizin :) yukarda karşılaştırmayı görmeden yorum yapmak ezbere olur bu yüzden dedim çünkü bu konuda bölge sayısı algoritma gibi konularda önemli olaya sizin gibi ne kadar contrast o kadar derin siyah gibi aslında doğru olan ama tek başına yeterli olmayan bi durumla değerlendirmek pek sağlıklı değil
q90t vs q80r
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RNNN -- 29 Mayıs 2020; 5:6:28 >
-
Q90T Black Uniformity puanı rezalet ötesi. Sırf bundan dolayı bile Q90T alırken üç kere düşünürüm.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
55q70R almayı düşünüyorum. kararsızlığımın tek sebebi DTS olmaması. flaştan çok film izlerim. bunun bir çözümü var mı acaba? -
bu sene ülkemize hangi modellerin geleceği belli oldu mu?
55q90t ve 49q80t hakkında bilgisi olan var mı? bunlar gelecek mi?
one connect önemli değil. gelmese de olur. -
Dts ses dosyasini pc de ac3 e donusturup filme tekrar cakip tvden flashla izleyebilirsiniz
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
q90r da earc desteği için güncelleme geleceğini okumuştum bununla ilgili bir bilgisi olan varmı acaba. earc için hdmi 2.1 olması mı lazım yoksa hdmi 2.0b yeterli mi.
https://www.rtings.com/ q90r için hdmi 2.1 bilinmiyor olarak yazılmış 2.1 varda samsung yazılım mı vermesi gerekiyor acaba. q90r ile ilgili 120 Hz'de 4k Evet (yerel destek) gibi bir ibare var. q90r daki soru işaretleri açıklansa sanki çok iyi olucak.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi boray -- 29 Mayıs 2020; 13:26:6 > -
q90r ve q80r için güncelleme ile earc desteği geleceğini ben de okumuştum ama ne zaman gelecek belli değil. Samsung kendi soundbarlarına earc desteğini firmware update ile verdi yakın zamanda.quote:
Orijinalden alıntı: boray
q90r da earc desteği için güncelleme geleceğini okumuştum bununla ilgili bir bilgisi olan varmı acaba. earc için hdmi 2.1 olması mı lazım yoksa hdmi 2.0b yeterli mi.
https://www.rtings.com/ q90r için hdmi 2.1 bilinmiyor olarak yazılmış 2.1 varda samsung yazılım mı vermesi gerekiyor acaba. q90r ile ilgili 120 Hz'de 4k Evet (yerel destek) gibi bir ibare var. q90r daki soru işaretleri açıklansa sanki çok iyi olucak.
-
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X