Şimdi Ara

SAMSUNG OMNIA SGH-i900 'Yapılandırma ve Yazılım Destek' (753. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17.406
Cevap
31
Favori
2.022.011
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 751752753754755
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ahmet2050

quote:

Orijinalden alıntı: dreamnej
    2,5 senedir arıza sebebi ile değişen omnia TELPA da hiç yokmuş
    Son kullanıcı bir tuhaftır. Sorun görse de sesini çıkarmaz. Ben kendi sattığım ürünlerde biliyorum. Kullanıcı bir problem görmüş ve öyle kullanıyor. 1-2 sene sonra "sorun var mı memnun musunuz" dediğinde söylüyor. Belkide sorunu fazla önemsemiyor olabilir. Bir de sorun kişiye göre değişir. Mesela bu telefonu kullanan kişi sade alo diyorsa hava atmak için kullanıyorsa (nasıl olacaksa artık) sorunları görmezden gelir. Takmaz.

Meslea 2 sene kadar önce laptop aldım. o tarihte 2400TL civarı ödemiştim. laptop üzeridneki mikrofon sesi ,iyi almıyor. bzı bızt gibi gürültüler karışıyor. windows record mixerden ayarlamak seviyeyi artırmak sorunu düzeltmedi. ya mikrofonu takarken bir hata yaptılar yada başka bir şey. dışarıdan en adisinden basit bir mikrofonu alıp takıyorum ses mis gibi. kayıt da mükemmel. Ama bu sorunla ilgili kimseye birşey demedim. garantili olmasına rağmen göndermedim.

sorundan kastım şu; cihazın kullanılamayacak derecede arıza çıkartması durumu, bende superfone marka harbi çin malı çift hatlı bir telefon var, ablamda çift hatlı almak isteyince sana general mobil alalım en azından markası belli dedim, ben tam 4 senedir kullanıyorum, 2 kez pil değiştirdim, ablamın gm telefon 4 ayda 5-6 kez servise gitti, sonra değiştirdiler yine aynısı, başka model verdiler yine aynı en sonunda paramızı geri aldık, sorundan kastım bu, servislik olma durumu, benim omnia da da sorun var, kulaklık takınca pil çok çabuk bitiyor (özellikle radyoda), ishanın omnia da da sorun var, ekran hassasiyeti zayıftı, sahanemirin omniada aynı şekilde, sen omnia ya karşı oldkça fazla önyargılı olduğundan biraz acımasız davranıyorsun, mercedes marka araç alsan, küçücük bir problem ararsan yakalarsın (mesela krikoları iğrençtir, kullanmak beceri ister sebebi ise hiç bir mercedes sahibi lastiğini kendi değiştirmez, çağırır servis o kadar) şimdi sana göre mercedes 5 para etmez, bumudur yani, aldığım bir cihaz beni yarı yolda bırakmıyorsa, benim için edeal bir cihazdır, benden çok serviste kalıyorsa tabiiki beş para etmez, bu foruma kaç kişi geldi gitti, halen kullanıyorlar ve kullananlara yardım ediyorlar, yardım her zaman arızaya ve soruna karşı değildir, paylaşımda yardımdır, eğer 251 sayfa paylaşılan başka bir rom bulabilirsen ne mutlu sana, yıllardır var olan symbian işletim sistemine 1 aydır coreplayer yükleyemiyorum, her forumda sordum cevap ta yok, gelde şimdi samsungu ve omnia yı arama,senin probleminde voip di çözdün işte demekki telefonda değil sendeymiş sorun, biraz telefonuna sempatik bakabilsen daha rahat kullanacaksın, ben halen sözümdeyim satarsan alırım

• Satarsam ucuza gider o yüzden kıyamıyorum. Garantisi de devam ediyor. ekranda çizik yok. alır almaz film. kaplama yapmıştım. Başka da bu tür telefon kullanmadığım için sanki diğerleri dokunmatik olmayanlar daha iyiymiş gibi zannediyorum. Balckbery sahibi olan birine sorudm türkçe karakter yazılıyor mu durum nedir dedim. O kısmına bakmadım dedi. hediye mi ne gelmiş. o da bir yakınına vermiş.

her neyse bize yayınlanan bu romlardan daha farklı bir şey lazım. romlarda bir numara yok. hep aynı şeyler. programların yerleri ismi değişiyor. windows 6.1 veya 6.5 sistem aynı. Bütün bunlardan farklı bir yöntem yeni bir yorum gerek.

Yani telefona öyle birşey yükleyeceğiz ki daha bir stabil çalışacak programlar telefona bir başka hükmedecek. Yeni bir işletim sitemi , linux gibi bir şey. Tabi donanımsal bir sorun olmadığını varsayıyoruz.

Böyle bir rom nasıl yapılır bizler bilmiyoruz. Bambaşka bir iş farklı bir sektör. Ama yapılırsa süper olur. eğer doğru şimdikinden daha farklı harikulade birşey olursa çoğu kullanıcı bunu satın alır. yükler. yani bedava olması da şart değil. Uğraşılan emeğe masrafa, geliştirme sürecine değebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmet2050 -- 28 Haziran 2010; 11:04:36 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: mga93

Merhaba;

Updated: 13th June 2010

Free Storage: 117 MB
    Free memory: 60 MB

Download: Mediafire (92 MB)

Credits:
    stefanux - XIAMultiTheme
    Mirko Schenk - Mortscript
    Axman - apptx.exe
    ~LavAna - Weather icons

92 mb yi indirdik ama bu CREDITS tekiler ne oluyor bilen biri var mı?

ayrıca CREDITS bir yere upload edermisiniz ben modacodan indiremiyorum da :)

senin indirdiğin sana yetiyor, credits deki ler zaten romun içinde var olan özellikler, haricen başka roma yüklemek istersen diye vermiş,

Teşekkür ederim.

Ya ben kaçırmışım yada yanlış hatırlıyorum.
    KRAZZY RADD S9 LİTE ROM WM6,1 12-06-2010 sinde yeni bir ROM u çıkardı. Ben şu eski siyah olanı biliyorum. Bunu açıklarsan sevinirim.
    Gerçekten 12/06/2010 tarihli ise burada linkini paylaşırmısın. Teşekkürler.

• kurcalamayı sevmiyenler bu tlf dan sıkılır . . fakat tam tersi olsa bu defa da aşık olurlar ...bu tlf nun işletim sistemi değişemez bunu kabul edelim ayrıca çok değişik romlar burda verildi ve heyecan da getirdi ..ama biz o kadar sık rom değiştiriyoruz ki artık heyecan kalmadı hepsi aynıymış gibi geliyor halbuki diil her an değişik 1 şeyler çıkabilir rom yapımcıları bile hala uğraşıyorlar biz kullanırken neler diyoruz çekicin altında kırarız derken adamlar hala rom yapıyorlar ..
    neden acaba ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ishan -- 28 Haziran 2010; 12:21:54 >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: mynak19

Arkadaşlar merhaba. Benim omnianın titreşimi çalışmıyor ve servise vermem gerekiyor. Şuanda üzerinde custom romlardan var, acaba en güncel, servise verdiğimde sorun çıkarmayacakları rom hangisi?

orjinal roma geçişin ilk dosyasıhttp://hotfile.com/dl/17998768/377f77c/i900-HJ2_0135-HJ2-HI3.rar.html http://rapid-share.com/files/329874545/i900-HJ2_0135-HJ2-HI3.rar.html alternatif link

yükledikten sonra cihazın tüm kurulum işleri bitiyor, herhangi bir regedit programı yükleniyor ve regedit içerisinde HKey Current User\Control Panel\Version\CustomVersion JUHJ2 yazıyor JUHJ2 Yİ JUHH2 olarak değiştirip kaydediyoruz. büyük harfle yazın ve kaydeddiğinize emin olun yoksa update dosyası çok uğraştırıyor. sonra 2. linki indirip yeniden rom kurma işlemini yapıyoruz.

http://tr.samsungmobile.com/pmgmvst.do?visitgbn=10913168&coflag=0

kendi otomatik olarak türkçe yamayı kuruyor

sonuç olarak şu an cihazda versiyon bilgisi şu şekilde gözüküyor

PDA İ900JUHJ2/JUHJ2
    PHONE: İ900JVH13

Dreamnej yine yardımıma ilk sen koşmuşsun sağol :) Ben dün akşam biraz uğraştım zaten bu kurulum için gerekli romları dah aönce indirmişim :) ilk romu yükledim daha önceki bir problemin aynısını yaptı yani ilk ekran kalibrasyonunda sürekli yeniden başlattı bende bunun üstüne aynı romu (i900-HJ2_0135-HJ2-HI3) tekrardan yazdım ve sorun çözüldü. Ancak HKey Current User\Control Panel\Version\CustomVersion dizini benim reg kaydında yoktu bende oraya yeni anahtar değeri girip kendim ekledim ve üstüne i900JUHJ2_updater_XP kurdum. Bu kurulumdada hiç problem çıkmadı ancak şuanda dil ingilizce yani TR yamayı kurmadı. Ayrıca bilgiler:
    PDA: İ900JUHJ2
    PHONE: İ900JVHI

Şeklinde. Acaba yenidenmi denesem işlemleri.

• quote:

quote:

quote:

Arkadaşlar merhaba. Benim omnianın titreşimi çalışmıyor ve servise vermem gerekiyor. Şuanda üzerinde custom romlardan var, acaba en güncel, servise verdiğimde sorun çıkarmayacakları rom hangisi?

orjinal roma geçişin ilk dosyasıhttp://hotfile.com/dl/17998768/377f77c/i900-HJ2_0135-HJ2-HI3.rar.html http://rapid-share.com/files/329874545/i900-HJ2_0135-HJ2-HI3.rar.html alternatif link

yükledikten sonra cihazın tüm kurulum işleri bitiyor, herhangi bir regedit programı yükleniyor ve regedit içerisinde HKey Current User\Control Panel\Version\CustomVersion JUHJ2 yazıyor JUHJ2 Yİ JUHH2 olarak değiştirip kaydediyoruz. büyük harfle yazın ve kaydeddiğinize emin olun yoksa update dosyası çok uğraştırıyor. sonra 2. linki indirip yeniden rom kurma işlemini yapıyoruz.

http://tr.samsungmobile.com/pmgmvst.do?visitgbn=10913168&coflag=0

kendi otomatik olarak türkçe yamayı kuruyor

sonuç olarak şu an cihazda versiyon bilgisi şu şekilde gözüküyor

PDA İ900JUHJ2/JUHJ2
    PHONE: İ900JVH13

Dreamnej yine yardımıma ilk sen koşmuşsun sağol :) Ben dün akşam biraz uğraştım zaten bu kurulum için gerekli romları dah aönce indirmişim :) ilk romu yükledim daha önceki bir problemin aynısını yaptı yani ilk ekran kalibrasyonunda sürekli yeniden başlattı bende bunun üstüne aynı romu (i900-HJ2_0135-HJ2-HI3) tekrardan yazdım ve sorun çözüldü. Ancak HKey Current User\Control Panel\Version\CustomVersion dizini benim reg kaydında yoktu bende oraya yeni anahtar değeri girip kendim ekledim ve üstüne i900JUHJ2_updater_XP kurdum. Bu kurulumdada hiç problem çıkmadı ancak şuanda dil ingilizce yani TR yamayı kurmadı. Ayrıca bilgiler:
    PDA: İ900JUHJ2
    PHONE: İ900JVHI

Şeklinde. Acaba yenidenmi denesem işlemleri.

BEN cuma akşamı aynı link ve dosyalarla orj roma geçtim, ve tr oldu sıkıntı yoktu, ilk romu kurduktan sonra tüm ayarlarını yap ve regedit programı yükle ve HKCU daki ayarı muhakkak yap büyük harflerle yazmayı unutma, daha sonra 2 . linki yükle muhakkak tr yamayı kuracaktır, reg kaydında bu anahtar kodun olmaması diye bir şey söz konusu bile olamaz, önemli bir hususta şu, yaptığın her önemli değişiklikten sonra reset atmayı unutma

• quote:

quote:

quote:

Merhaba;

Updated: 13th June 2010

Free Storage: 117 MB
    Free memory: 60 MB

Download: Mediafire (92 MB)

Credits:
    stefanux - XIAMultiTheme
    Mirko Schenk - Mortscript
    Axman - apptx.exe
    ~LavAna - Weather icons

92 mb yi indirdik ama bu CREDITS tekiler ne oluyor bilen biri var mı?

ayrıca CREDITS bir yere upload edermisiniz ben modacodan indiremiyorum da :)

senin indirdiğin sana yetiyor, credits deki ler zaten romun içinde var olan özellikler, haricen başka roma yüklemek istersen diye vermiş,

Teşekkür ederim.

Ya ben kaçırmışım yada yanlış hatırlıyorum.
    KRAZZY RADD S9 LİTE ROM WM6,1 12-06-2010 sinde yeni bir ROM u çıkardı. Ben şu eski siyah olanı biliyorum. Bunu açıklarsan sevinirim.
    Gerçekten 12/06/2010 tarihli ise burada linkini paylaşırmısın. Teşekkürler.

krazzy radd bir tane rom çıkardı ama ücretli payball yönlediriliyor, ama araştırırım... benim imzamdaki o eski siyah rom, bu adam rom yazmayı bırakmasaymış çok iyi olurmuş, eski ama müthiş bir rom

• selamlar,

bir süredir PDhee_i900Omnia_23518_M2D_beta1 kullanıyorum. bu aralar telefon kendi kendine kapanmaya başladı. arada da kilitleniyor. kullanan olduysa bu tür problem ile kaşılaştınız mı?şöyle takılmayan office 2010 olan kapanmayan var mıdır tam bir favorim dediğiniz.

bu arada veren olmuştur belki 18/06 tarihli bir rom çıkmış. isteyen olursa bakabilir. ben kurup incelemedim.

http://www.pdamobiz.com/forum/forum_posts.asp?TID=319236&PN=1

bu arada emekçi arkadaşlarımıza çoookkk teşekkürler hizmetlerinden dolayı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: o_z_y_y

selamlar,

bir süredir PDhee_i900Omnia_23518_M2D_beta1 kullanıyorum. bu aralar telefon kendi kendine kapanmaya başladı. arada da kilitleniyor. kullanan olduysa bu tür problem ile kaşılaştınız mı?şöyle takılmayan office 2010 olan kapanmayan var mıdır tam bir favorim dediğiniz.

bu arada veren olmuştur belki 18/06 tarihli bir rom çıkmış. isteyen olursa bakabilir. ben kurup incelemedim.

bu verdiğin rom la ilgili yazmadığım kişi kalmadı fakat download linki henüz bulabilmiş değilim, bulunca paylaşırız.

pdhee den istersen 23540 serisine bir bak derim fakat office 2010 mu değilmi hatırlamıyorum, 23547 m2d v2 de çok iyi idi, ayrıca onun easy touch özelliğide vardı

• ayrıca office2010 yoksa bile indirebilir ve kurabilirsin....marketplace..bunu kurarak istediğin proları tlf nundan ücretsiz indirebilirsin wi-fi kullanmanı tavsiye ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ishan -- 28 Haziran 2010; 16:00:06 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: o_z_y_y
    selamlar,

bazen zamanla romlarda çokmeler olabiliyor bu romdan diil kullanımımızdan kaynaklanıyor şayet reset çözüm olmassa format olur ...aynen bizlerin b.sayar ları gibi

• arkdaşlar bu OCK un çıkardığı ROM daki hava durumu için ne yazmamız gerekiyor IZMIR için kod nedir bilen var mı.

SAMSUNG OMNIA SGH-i900 'Yapılandırma ve Yazılım Destek'

* Symbian^3 işletim sistemi
    * 4 inç'lik (640 x 360) Super AMOLED ekran
    * 16/32 GB'lık dahili hafıza
    * 12MP kamera (Hem Xenon hem de LED Flaş)
    * HD video kayıt (720p@30fps)
    * 3G, Wi-Fi, Bluetooth 3.0, USB, GPS

SAMSUNG OMNIA SGH-i900 'Yapılandırma ve Yazılım Destek'

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sahanemir -- 28 Haziran 2010; 22:27:03 >

• quote:

arkdaşlar bu OCK un çıkardığı ROM daki hava durumu için ne yazmamız gerekiyor IZMIR için kod nedir bilen var mı.

- weather istanbul MEA|TR|TU040|ISTANBUL
    izmir MEA|TR|TU041|IZMIR
    ankara MEA|TR|TU007|ANKARA
    bursa MEA|TR|TU021|BURSA
    manisa MEA|TR|TU056|MANISA

pardon ock demişsin ben direk daldım istanbul 34445 fakat izmiri bilmiyorum, fakat araştırıyorum, bulur bulmaz yazarım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dreamnej -- 28 Haziran 2010; 23:43:23 >

Orijinalden alıntı: mikael63

arkadaslar i900 icin iri boyutta rahat basabilen bir klavye prog ihtiyacim var sahanin bana verdigi klavye yi kullanamiyorum farli bir prog olursa makbule gecer

burada 30 dan fazla var, seç beğen al, ana hafızaya yükleyeceksin

http://forum.mobilism.org/viewtopic.php?p=281555
  • iphone; sol elle tutulduğunda sinyalin kaybolduğuna dair çok fazla şikayet geldiğini, çözüm bulamadıklarını bu sebeple sol elle tutulmaması gerektiğini belirten bir açıklama yapmış. açıklamayı yapan kişi APPLE firmasının patronu steve jobs

• bak bu güzelmiş işte ...yuh be
  • quote:

iphone; sol elle tutulduğunda sinyalin kaybolduğuna dair çok fazla şikayet geldiğini, çözüm bulamadıklarını bu sebeple sol elle tutulmaması gerektiğini belirten bir açıklama yapmış. açıklamayı yapan kişi APPLE firmasının patronu steve jobs

bence millete kılıf satmak için geyik bir haber çıkarmışlar :)

• quote:

quote:

iphone; sol elle tutulduğunda sinyalin kaybolduğuna dair çok fazla şikayet geldiğini, çözüm bulamadıklarını bu sebeple sol elle tutulmaması gerektiğini belirten bir açıklama yapmış. açıklamayı yapan kişi APPLE firmasının patronu steve jobs

bence millete kılıf satmak için geyik bir haber çıkarmışlar :)

haber gerçek, videoları buradan izleyebilirsiniz
    http://forum.donanimhaber.com/m_40739082/tm.htm

• 
Sayfa: önceki 751752753754755
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.