Şimdi Ara

SAMSUNG OMNIA SGH-i900 'Yapılandırma ve Yazılım Destek' (681. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17.406
Cevap
31
Favori
1.997.556
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 679680681682683
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ishan bey aydınlattıgınız için tesekkur ederım . custom rom lara nasıl geçiş yapabilirm fazla bilgim yok bnm bu konuda nereden edinebilirim . siz olsaydınız yerımde garantiyi rom sebebinden devre dışı bırakmayı goze alırmıydınız :) ? birde telefonu rom unu degıstırmeden hızlandırabılmek adına yapabılecegım bir takım değişiklikler soz konusu ise bana soyleyebılırmsn .


    son olarak fazla soru sordum kusura bakmayın . bu rom guncellemelerı dısında herhangi bir program yani telefona kurdugum sıradan bır program garantı dısı bırakırmı yoksa sadece bu guncelleme olaylarındamı bu oluyor

    aslında anlamadıgım nokta var samsung sıtesıne guncelleme ıcın alan koyuyor ama bu guncellemeyı yaparsan garantı dısında bırakıyor bu ne lahana tursusudur boyle cozemedım ?
  • Custom rom denılen romlar standart romların kullanım ve performanslarının beğenilmemesi yuzunden bağzı profesyonel kullanıcılar tarafından yazılmıs yada degıstırılmıs romlardır.
    Bu romların kullanımı garanti dısı bırakır telefonları.Fakat aynı zamanda costom romlar ozgurluk getırır telefona:D Perfect dead kullandıgımız bu telefon custom rom yuklemek ıle kolay berı garantı dışı kalacak bir telefon degıldır .(Zaten orjinal roma donus herzaman uygulanabılır ..)
    bu telefonun ısletım sıstemı bılgısayarımızın kıne benzemekle bırlıkte kullanılan programlar ucretlı dır yada kırılmıstır farketmez telefonu garantı kapsamından cıkarmaz:) oyle bır durum zaten mumkun olmamalı:)


    Bunun dısında zamanınız varza bu bu konuyu gerıye donuk bıraz okudugunuz taktırde custum romların yuklenısısnın nekadar kolay ve zahmetsız oldugunu ve nekadar fazla çeşit oldugunu sızde anlayacaksınız perfect dead :)
  • 1- samsung sites,nden yaptığın güncelleme aranti kapsamında
    2- custom rm demek omnia nın en az 5-6 kat daha iyi performansla çalışması demek, bu sebeple hepimiz bu uğurda garantileri yedik
    3- rom değiştirmeden yapabileceğin 2 şey var, cleanram ve cleantemporary yüklemek, peki nekadar faydası var dersen yaklaşık %3-4 en fazla
    4- diğer yükleyeceğin prolar garanti dışı bırakmaz fakat servise götürdüğünde lisanslı olması gereken programlar son yaratabilir, bu sebeple servise götürmen gerektiğinde bu programları siler ve aldıktan sonra tekrar yükleyebilirsin.
    5- custom rom yükledikten sonra orjiinal roma tekrar geçebilirsin,
    6- rom nasıl yüklenir,
    a- pc muhakkak XP işletim sistemli olsun
    b- istediğin rom bu forumun tüm sayfalarından bulabilirsin, 100 lerce hemde
    c- bir rom beğen ve pc ye i,ndir
    d- 1.sayfadan aktivsync ve samsung modem programlarını pc ye indir ve kur
    e- omnia da gerekli olan yedeklerini muhakkak al, sim kart ve hafıza kartın rom yüklerken silinmez fakat rom yüklerken sim kart hariç tüm noktaları formatlamak romun daha sağlıklı çalışmasını sağlıyor
    f- yedeklerini aldıktan sonra başlat-ayarlar-sistem deki hard reset (fabrika ayarlarından) hafıza kartı- my storage-ve my device yi formatla
    e- omnia yı pc ye usb ile bağla ve aktivsync in sorunsuz bağlı olduğunu gör
    f- bu esnada pc de indirmiş olduğun rar sıkışmış romu çalıştır
    g- format attığın omnia en son my deviceyi formatladıktan sonra reset atar
    h- pc deki açılmış olan rom da start yazısı sönük iken reset atan omnia ile birlikte start yazısı koyu renk alır
    ı- start a bas ve pc de job done yazısı çıkana kadar bekle
    j- job done yazısı çıktıktan sonra usb girişini çıkar ve omnianın tekrar açılıp kurulmasını bekle, bu esnada omnia da bazı yönergeler çıkacak onları senin kumanda etmen gerekiyor. (ekran hizalama-şebeke seçimi vs)
    k- eğer wm6,5 rom kurarsan romu ingilizce kullanman gerekecek, çünkü çıkan tr yamalar henüz tam adapte değil, wm6,1 yüklersen yine forumda bulabileceğin langmuItur isimli pro ile %100 türkçeleşebiliyor.
    l- sonra istediğin proları yükler ve doya doya omnianı kullanırsın
    quote:

    Orijinalden alıntı: perfect dead

    ishan bey aydınlattıgınız için tesekkur ederım . custom rom lara nasıl geçiş yapabilirm fazla bilgim yok bnm bu konuda nereden edinebilirim . siz olsaydınız yerımde garantiyi rom sebebinden devre dışı bırakmayı goze alırmıydınız :) ? birde telefonu rom unu degıstırmeden hızlandırabılmek adına yapabılecegım bir takım değişiklikler soz konusu ise bana soyleyebılırmsn .


    son olarak fazla soru sordum kusura bakmayın . bu rom guncellemelerı dısında herhangi bir program yani telefona kurdugum sıradan bır program garantı dısı bırakırmı yoksa sadece bu guncelleme olaylarındamı bu oluyor

    aslında anlamadıgım nokta var samsung sıtesıne guncelleme ıcın alan koyuyor ama bu guncellemeyı yaparsan garantı dısında bırakıyor bu ne lahana tursusudur boyle cozemedım ?




  • bunu da eklemeden edemıyecegım bu konuyu takıp eden gonulden baglı cogu arkadaşım gıbı bende custom rom dedıgımız romlardan kullanmaktayım:)
    her hafta yenı telefon almak gibi:)
  • Soru: ROM Nedir?
    Cevap: Rom ppc'deki işletim sistemi ve programları toplu halde bünyesinde buluduran sistemdir. Şefler (custom romları yapan kişiler) tarafından yapılan çoğu rom, işletim sistemini ve bir takım programları barındırır. Shipping ROM denilen rom ise telefonunuzla birlikte gelen orijinal romdur. Ayrıca içinde Radio ROM ve bootloader ı da barındır

    Soru: bootloader Nedir?
    Cevap: Bootloader size cihazınız hakkında bilgi verir. Tıpkı bilgisayarın BIOS u gibidir. Orijinal bootloader CID adında bir güvenlik sistemine sahiptir ki bu da cihazınıza ROM yüklemeden önce kırmanız (CID-unlocking) gereken güvenlik ayarıdır

    Soru: Radio ROM Nedir?
    Cevap: Radio ROMu bünyesinde cihazınızın iletişim driverlerini barındırır. Bazı ROM lar birden fazla Radio ROM una ihtiyaç duyabiliyor. Genellikle ROM ları yaratan şefler hangi Radio ROM unu kullanmanız gerektiğini de belirtir. Mesela cihazınızdaki Radio ROM la uyumlu değilse, yüklemek istediğiniz ROM, yerine başka bir Radio ROM yükleyebilirsiniz. Radio ROM versiyonunuzu öğrenmek için cihazınızda; Start > Settings > System > Device Information adımlarını izlemeniz yeterli. Yada cihazınızın açılışında gördüğünüz 3 sıra kırmızı yazının R: satırının karşısında görebilirsiniz.(HTC ler için geçerlidir).

    Soru: CID(-unlock) Nedir?
    Cevap: Çoğu üretici cihazlarına CID (Carrier ID) ekler. Bu CID, cihazınıza başka ROM lar yüklemenizi, cihazınıza uygun olmayan herangi başka bir ROM yüklemenizi önlemek için yüklenmiş bir güvenlik ayarıdır. Cihazınıza yeni ROM yüklemek için CID kilidini kırmanız gereklidir. Aksi halde yüklenmeyecektir ROM, yada yükleyebilseniz bile yüklediğiniz ROM düzgün çalışmayacaktır.

    Soru: SIM-Lock Nedir?
    Cevap: Sim Lock hepimizin bildiği gibi, sim kilididir. Operatör şirketlerinin müşteri bağlamak için, cihazlara bu kilidi ekleyip başka operatörlerin sim kartlarının o cihazda çalışmasını önlemek amaçlı yüklenmiş güvenlik kilididir.

    Soru: ROM yüklerken telefonumu bozabilirmiyim?
    Cevap: Doğruyu söylemek gerekirse, EVET bozabilirsiniz. Riskli bir işlemdir. Ancak talimatlara tam olarak uygun yaparsanız, bozulma gibi bir şey söz konusu değildir..

    Soru: ROM yükleme cihazımın garantisini devre dışı bırakırmı?
    Cevap: Evet yeni ROM yüklerseniz telefonunuza, garanti kapsamı dışında kalır. Ama üzülmeyin, eski orijinal ROM unuza dönmek isterseniz bununla ilgili bir çok konu var. Araştırırsanız biraz bulabilirsiniz.

    Soru: Yüklediğim ROM stabil deil, problemler oluştu.. Ne yapmalıyım?
    Cevap: İlk öncelikle ROM un yayınlandığı sayfada araştırma yapın. Daha önce aynı problemleri yaşamış olanlar, ve çözümleri varmı? Yoksa update yada fix bekleyin ROM unuzla ilgili. O da olmasa yeni bir ROM yükleyin cihazınıza.

    Soru: Hangi ROM en iyidir/hızlıdır/vs.?
    Cevap: Bu sorulara kimse kesin bir cevap veremez. Hergün yeni yeni ROM lar çıkmakta ve hepsi farklı farklı özelliklerde. Sizin için en iyi ROM un hangisi olduğuna karar vermeniz için, ROM la ilgili bilgileri okuyun, size en çok uyan hangisiyse onu seçin.Sizin için en iyi ROM un hangisi olduğuna sadece siz karar verebilirsiniz..

    Soru: Hardreset ve Softreset arasındaki fark nedir?
    Cevap: Softreset cihazınızı yeniden başlatır. Hardreset ise cihazını fabrika ayarlarına geri döndürür. Ve bütün ayarlarınız ve yüklediğiniz programlar silinir..

    IPL SPL nedir ne ise yarar? g3 g4 nasil ayirt edilir

    IPL > Sistem önyükleme kodlarinin bulundugu nokta.

    SPL > Islemci programlama dil kütüphanesi, Chipset ve diger donanimsal bilesenlerin adresleme ve tanimlama bilgisi. Örnegin x86 islemcilerin kod tablosunu barindiran ve ses karti gibi diger anakart bilesenlerinin adres ve komut bilgilerinin barindiran anakart biosu gibi.

    GSM > Radyo frekans bazli olan donanimlarin Bluetooth, Wireless 802.11b/g, GSM, GPRS, EDGE çalisabilmesi için gerekli olan donanimsal sürücü.

    Bu üç yazilimin yeni versiyonlarinin çikma sebepleri baslica ;
    Eski sürüme nazaran güncel çikmis teknolojik gelismeler eklenmis olabilecegi.
    Eski sürümde mevcut olan hata veya gereksiz kodlarin temizlenmesi yada düzeltilmesi
    Sistemin elektriksel olarak daha az enerji kullanmasi için kodlarda yapilan düzenlemeler

    G3 cihazlarin ipl ve spl sürümleri v2.20.0000 seklinde olup sonu sifirla bitmektedir.

    G4 cihazlarin ipl ve spl sürümleri v2.20.0001 seklinde olup sonu bir ile bitmektedir.

    comes e Teşekkürler.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: perfect dead

    ishan bey aydınlattıgınız için tesekkur ederım . custom rom lara nasıl geçiş yapabilirm fazla bilgim yok bnm bu konuda nereden edinebilirim . siz olsaydınız yerımde garantiyi rom sebebinden devre dışı bırakmayı goze alırmıydınız :) ? birde telefonu rom unu degıstırmeden hızlandırabılmek adına yapabılecegım bir takım değişiklikler soz konusu ise bana soyleyebılırmsn .


    son olarak fazla soru sordum kusura bakmayın . bu rom guncellemelerı dısında herhangi bir program yani telefona kurdugum sıradan bır program garantı dısı bırakırmı yoksa sadece bu guncelleme olaylarındamı bu oluyor

    aslında anlamadıgım nokta var samsung sıtesıne guncelleme ıcın alan koyuyor ama bu guncellemeyı yaparsan garantı dısında bırakıyor bu ne lahana tursusudur boyle cozemedım ?

    bana sorarsanız orjınal romu tercıh ederdım .....amma ogrenıp de 1 seyler yapmıya basladıgımda yapamadıgımı anldıgım anda gozum garantıyı gormezdı ...sıze tavsıyem tlf sıze sız tlf na alısıncaya kadar kurcalayın ogrenın ayrıca hangı programı yuklersenız yukleyın garantı ıle 1 sıkıntısı yok ufak tefek ayarlar var belkı ama o da fazla 1 ıse yaramıycaktır




  • bu arada 2 sayfa ıcınde verdıgım 6.5 ıcın turkce yama dosyaları cok basarılı neredeyse tamamına yakını tr yapıyor bilginize




  • romu değiştiktim diyelim custom rom dediginiz rom lardan kurdum . sonra garantilik bir problem oldu orjinal rom kurdum gonderdım bunu ayırt edebılırlermı servistekiler :=)



    sorunlarımı buyuk olcude cozdunuz tesekkur ederim hepinize saolun



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi perfect dead -- 26 Mart 2010; 22:32:25 >
  • hep son son diyorum ama kurcaladıkca bişe cıkıyor karsıma :)))) mazur gorun sormadan bilgi edinilmiyor


    bu telefondan dvix izleniyor diye biliyorum ben sımdı ayarlarda Dvix Vod kayıt gordum gırdım bı anahtar kodu verdı bana bı yere gırıp onaylatmam lazım oldugunu soyledı

    bnm telde dvix izleyebilmem ıcın gereklı olan ıslemmıdır bu yoksa bunu yapmadan dvıx ızleyebılıyormuyum ( nerden izleyebılrm )
  • Merhaba İshan kardeş, Khuanchai_IF1_23034_ULM2DL_PP6 (link verdiğin ROM ) sanırım sorun var. İlgilenebilirmisin ?
  • bu böyledir ve kesindir demiyorum yanlış anlamayın sakın, fakat ben 2 defa custom rom ile servise gittim ve garantiden 1.sinde rom yüklendi 2.sinde de pil değişti, kimse rom yüklemişsin falan demedi, ayrıca forumdan arkadaşlar tekrar orjinal roma dönüp servise gittile ve hiç sorun çıkmadı. divx kayıt, ,nternet üzerinden divx film satın alınırken kullanılıyormuşşşşşş. kayıt yapmadan rahatlıkla divx film izleyebilirsin, benim tercihim türkçe montajlılar, alt yazı sıkıcı ve insanın gözünü yoruyor, converter programları ,le filmi döünştürebilir, boyut olarak küçültebilirsin, eğer cihazın 8gb ise ve hafıza kartında 1 gb ise my storage ye en az 10 film sığdırabilirsin, 1.5gb lık bir divx f,lm ses ve görüntü kalitesini çok fazla düşürmemek kaydı ile(manuel ayarlanabiliyor) 500-600mb arasına düşebiliyor.ben en az 1 film izliyorum her gün, yaklaşık 50 dakika ile 1,5saat arası telefon görüşmesi 5-10 dk oyun ve kurcalamalarla pili 1 gün kullanabiliyorum. divx film core player- tcpmp gibi 4-5 pro ve media player ile izlenebiliyor. türkçe alt yazı için bir çok kişi tcpmp yi tavsiye ediyor
    quote:

    Orijinalden alıntı: perfect dead

    hep son son diyorum ama kurcaladıkca bişe cıkıyor karsıma :)))) mazur gorun sormadan bilgi edinilmiyor


    bu telefondan dvix izleniyor diye biliyorum ben sımdı ayarlarda Dvix Vod kayıt gordum gırdım bı anahtar kodu verdı bana bı yere gırıp onaylatmam lazım oldugunu soyledı

    bnm telde dvix izleyebilmem ıcın gereklı olan ıslemmıdır bu yoksa bunu yapmadan dvıx ızleyebılıyormuyum ( nerden izleyebılrm )








  • link sağlam, şimdi indirdim
    alternatif link http://rapid-share.com/files/270432267/Khuanchai_IF1_23034_ULM2DL_PP6.zip (rapiddeki tireyi kaldır)


    quote:

    Orijinalden alıntı: By_Lotto

    Merhaba İshan kardeş, Khuanchai_IF1_23034_ULM2DL_PP6 (link verdiğin ROM ) sanırım sorun var. İlgilenebilirmisin ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dreamnej

    link sağlam, şimdi indirdim
    alternatif link http://rapid-share.com/files/270432267/Khuanchai_IF1_23034_ULM2DL_PP6.zip (rapiddeki tireyi kaldır)


    quote:

    Orijinalden alıntı: By_Lotto

    Merhaba İshan kardeş, Khuanchai_IF1_23034_ULM2DL_PP6 (link verdiğin ROM ) sanırım sorun var. İlgilenebilirmisin ?



    Alternatif link işimi gördü.. Çok teşekkürler Nejat..




  • ock_Premium_23551 27-03-10 http://www.mediafire.com/file/wdtaijynrwo/ock_Premium_23551.7z

    çok yavaş iniyor fakat en geç yarım saate kadar yüklemiş ve ön bilgilerini vermiş olurum. bazı kısa yollar eklenmiş bu beni cezbetti. romu nerdeyse hiç programlar kısmına girmeden kullanılabilecek gibi yapmış. inşallah stabil ve hızlıdırda uzun bir süre kullanırım.

     SAMSUNG OMNIA SGH-i900 'Yapılandırma ve Yazılım Destek'




  • güzel rom, hızlı,akıcı ve rahat, ekran hassasiyeti iyi, tavsiye edebilirim.
  • arkadaslar telefonu bir arkadastan aldim ve bu telefon hakkinda hic bir bilgim yok en son guncelli rom hangisi ayrica icinde flash little".& olsun yeter varmi boylr verebileceginiz ling
  • selam dreamnej binbaşım ben imbunned. meraktan bi bakıyım dedim ama hareket olmayan başlık bu değil sanırım burası gayet guzel gorunuyor. kolay gelsin
  • quote:

    Orijinalden alıntı: rlxhkn

    selam dreamnej binbaşım ben imbunned. meraktan bi bakıyım dedim ama hareket olmayan başlık bu değil sanırım burası gayet guzel gorunuyor. kolay gelsin

    burası oldukça hareketli, samimi, hızlı, müdavimimiz fazla, hakaret hariç hiç bir şekilde sansür yok, bir kişi aynı soruyu 10 defa sorar biz aynı cevabı on defa veririz. hemen üstünde solista isimli arkadaş soru sormuş ve cevabı aslında hemen üstünde, bir de ayrıza pm atmış, sonuç pm den çok detaylı cevap verildi ve sorunu çözüldü, olmazsa msn si alınır msn den yardım edilir, daha olmazsa telefon açar yardım ederiz, oda mı olmadı gider adresinde (aynı şehir şartlı) sorunu çözülür, burada modaratör yok şu an daha doğrusu uzun zamandır modaratör yok ve her şey çok düzgün gidiyor, senide sık sık bekleriz nitekim ben diğer forumdan kayıt silme talep ettim, burada süreklilik halinden taviz vermiş oluyorum, burada ki arkadaşlara ihanet etmemek için, sadec burada olmaya karar verdim.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: solista

    arkadaslar telefonu bir arkadastan aldim ve bu telefon hakkinda hic bir bilgim yok en son guncelli rom hangisi ayrica icinde flash little".& olsun yeter varmi boylr verebileceginiz ling


    solista önce telefona biraz alış sonra rom yüklersin, flash a gerek yok, sanırım interaktif siteler için istiyorsun, bunun yerine skyfire kur nereyi istiyorsan açar , ne istiyorsan izlersin.
    skyfire link : skyfire 1,5http://rapid-share.com/files/318969191/Skyfire-PPC_1.5.CAB.html (rapid yasaklıdır onun için araya tire koyuyoruz yoksa link görünmüyor, sen tiryi kaldırarak kullan.)

    linkten inen rar dosyayı usb den bağladığın omnianın hafıza kartına atarsın. sonra omnia başlat-dosya gezgininden skyfire yi bulursun. üzerine bir kez tıkladığında kurulum başlar ve sana nereye yükleyeceğini sorar my device (ana hafıza) hariç istediğin yere kur (tavsiye my storage yani 8/16 gb olan yer) , yüleme biterken 2 defa onay ister sonra browser açılır, bazen audio problem yazabilir önemseme , çıkıp tekrar bağlandığında o sorun kalmaz. takıldığın yer olursa pm den değilde buradan yaz, hiç değilse seninle birlikte diğer arkadaşlara yarasın cevaplar




  • ewt kolay gelsin dreamnej ve ishan sağolun bayağı bir güzel ve çok başarılı destekleriniz var bu forumda .......nejat sen bu yeni vatandaşın romunu beğeniyorsun sanırım bende 1 hafta kullandım bir kurayım dedim ve denemeden hemen şehir dışına çıktım orada tabii ki bunu mecbur kulandım haaa güzel bir rom denilebilir lakin ben büyük menü olan romlara ne hikmetse bir türlü alışamadım ve gelir gelmez imzamdaki bu romu kurdum bence çok başarılı bir rom işhandaki de bunun md2 olanı bu ise layt olanı ................. bir de çok merak ediyorum sizler olmasanız bu forum da kimler ilgilenecek kim çevirecek bu sayfaları bazen bunu düşünürüm yöneticiler sizlere madalya vermeleri lazım bence bu kadar soru soran kişilere bu kadar çok karşılılsız özveride bulunan kimse var mıdır acaba başka sayfalara dikkat ediyorum da (başka forumlara) kişiler yardımlarınızı esirgemeyin falan gibi sözler sarfediliyor veya çok ilgi gösteren kişiler bazı ünvanlar veriliyor sizin burada yetkiniz olmalı onure etmeleri lazım bu forum sahiplerinin ama şimdiye kadar ne isimlerini ne de buradaki bir yazılarını okudum tuhafıma giden de bu neyse herkese başarılar dilerim özverileriniz için de teşekkürlerimi sunarım her ki kimin emeği varsa.. saygılarımla ŞAHAN.......



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sahanemir -- 27 Mart 2010; 22:53:06 >




  • 
Sayfa: önceki 679680681682683
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.