Şimdi Ara

SAMSUNG OMNIA SGH-i900 'Yapılandırma ve Yazılım Destek' (29. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17.406
Cevap
31
Favori
1.998.622
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ARkadaşlar ilk sayfadaki programları indiren varsa eğer ricam şudur...
    Rapid share upload yapailir mi?
    Ben indiremedim ve NODATA programı bana acayip lazım :)

Şimdiden teşekkür ederim
  • firmware update yapınca garanti kapsamı dışında kalma olayı kesin mi? eğer böyle birşey olsa neden samsung kendi sitesinden yayınlıyor firmware dosyalarını ve nasıl yapılacağını? ha dersenizki türkçe rom olmadığı için garanti dışında kalıyor ama türkçe olarak gelen telefonlarda türkçe rom yokki sadece türkçe olması için gerekli cab dosyası var açılışta çalışan. yani herhangibir rom yükleyip türkçe yamayı kurarsam ne farkı kalıyor türkçe gelen telefondan?
  • kULLANILAN ROMLARIN KODLARI VAR BUNLAR ÜLKE KODLARI İÇERİYOR. TELEFON NEREDE SATILIYORSA ORANIN KODU OLAN ROMLARI İÇERİYORLAR. MESELA TÜRKİYENİN KODU JV İLE BAŞLAR DEVAMINDA GELEN KODLAR İSE HANGİ YILVE HANGİ AYDA OLUŞTURULDUĞUNU GÖSTERİR MESELA BENİM TEL JVHH2 YANİ TÜRKİYE AĞUSTOS AYI 2008 YILI 2 VERSİYON ANLAMINA GELİYOR. sİZLER UPDATE YAPINCA TELLER SANIRSAM SİNGAPUR KODU ALIYOR. SERVİS ARIZANIN BU DEĞİŞİK FİREWARE NEDENİYLE KAYNAKLANDIĞI KANAATİNE VARIRSA TELENİZ GARANTİ DIŞI KALIR. DAHA ÖNCE SIEMENS SX1 DE BU DURUM PEK ÇOK ARKADAŞIN BAŞINA GELMİŞTİ VE TELLERİ GARANTİ DIŞI KALMIŞTI. aMA BAŞKA BİR KESİMİN İSE SORUN ÇIKARTMADAN TELEFONLARINI YENİLEMİŞLERDİ.

quote:

Orjinalden alıntı: antidote

firmware update yapınca garanti kapsamı dışında kalma olayı kesin mi? eğer böyle birşey olsa neden samsung kendi sitesinden yayınlıyor firmware dosyalarını ve nasıl yapılacağını? ha dersenizki türkçe rom olmadığı için garanti dışında kalıyor ama türkçe olarak gelen telefonlarda türkçe rom yokki sadece türkçe olması için gerekli cab dosyası var açılışta çalışan. yani herhangibir rom yükleyip türkçe yamayı kurarsam ne farkı kalıyor türkçe gelen telefondan?

• volcano2K üstad

İlk sayfada verdiğin ikon değiştirme olayı süper olmuş.

Hazır bu konuyla uğraşırken bir de bluetooth ikonunun başlıkta görünmesi ile ilgili bir çözüm bulabilir misiniz?
    (Başlık satırında Bluetooth açıkken ikon görünmüyor)

Tşk.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi horon -- 9 Ekim 2008; 11:57:04 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: dark_lord

kULLANILAN ROMLARIN KODLARI VAR BUNLAR ÜLKE KODLARI İÇERİYOR. TELEFON NEREDE SATILIYORSA ORANIN KODU OLAN ROMLARI İÇERİYORLAR. MESELA TÜRKİYENİN KODU JV İLE BAŞLAR DEVAMINDA GELEN KODLAR İSE HANGİ YILVE HANGİ AYDA OLUŞTURULDUĞUNU GÖSTERİR MESELA BENİM TEL JVHH2 YANİ TÜRKİYE AĞUSTOS AYI 2008 YILI 2 VERSİYON ANLAMINA GELİYOR. sİZLER UPDATE YAPINCA TELLER SANIRSAM SİNGAPUR KODU ALIYOR. SERVİS ARIZANIN BU DEĞİŞİK FİREWARE NEDENİYLE KAYNAKLANDIĞI KANAATİNE VARIRSA TELENİZ GARANTİ DIŞI KALIR. DAHA ÖNCE SIEMENS SX1 DE BU DURUM PEK ÇOK ARKADAŞIN BAŞINA GELMİŞTİ VE TELLERİ GARANTİ DIŞI KALMIŞTI. aMA BAŞKA BİR KESİMİN İSE SORUN ÇIKARTMADAN TELEFONLARINI YENİLEMİŞLERDİ.

quote:

Orjinalden alıntı: antidote

firmware update yapınca garanti kapsamı dışında kalma olayı kesin mi? eğer böyle birşey olsa neden samsung kendi sitesinden yayınlıyor firmware dosyalarını ve nasıl yapılacağını? ha dersenizki türkçe rom olmadığı için garanti dışında kalıyor ama türkçe olarak gelen telefonlarda türkçe rom yokki sadece türkçe olması için gerekli cab dosyası var açılışta çalışan. yani herhangibir rom yükleyip türkçe yamayı kurarsam ne farkı kalıyor türkçe gelen telefondan?

sadece türkiyenin kodu jv değilki jv kodu ile başlayan ülkeler şunlar Algeria, Egypt, Iran, Iraq, Kuwait, Morocco, Nigeria, Oman, Pakistan,
    Saudi Arabia,South Africa, Syria, Tunisia, Turkey açıkçası dünyada genel geçer durum şudur resmi siteden resmi firmware yüklendiği zaman telefon garanti kapsamı dışında kalmaz bunun örneklerini nokia da görüyoruz. sx1 ile ilgili zannedersem bu siemens teknik servisin işgüzarlığı. bu konuyu samsung'a maillle soracağım cevap alırsam paylaşırım sizinle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi antidote -- 9 Ekim 2008; 11:59:41 >

• Telefonu ilk kurduğum zaman açılan wi-fi arama komutunu istediğimiz zaman çalıştırabiliyor muyuz?
    Wi-Fi açıkken arama yapmak için bir ayar ya da buton var mı?
  • omnia için tv-out kablosu arayan arkadaşlar kablonun kod numarası AATCS10CBEC ve samsung g600 modeli ile aynı kabloyu kullanıyor yani henüz i900 için aksesuarlar piyasada bulunmadığından g600 tv-out kablos da alsanız olacaktır usb data kablosunun kodu ise APCBS10UBEC ve D880, F210, L760, G600 modelleri ile uyumlu. aşağıda omnia ile tv-out yapılmış bir video var.

http://www.youtube.com/watch?v=6mu9niiscUw
  • arkadaslar dun teli update yapmaya calışırken MODEM DCM diye bi driver istedi galiba suan işte oldugum için tam olarak hatırlamıyorum k.bakmayın,ondan sonra olmadıgı için bende yükliyemedim tabiki sonra telefon update yaparken hata verdi şimdide teli kapatıp açınca her seferinde siyah bi ekranda bi telefon işareti ve sarı bi üçgen içinde unlem işareti çıkıyor ne yapmalıyım sizce

arkadaslar bi yardım eden yokmu???
  • quote:

Orjinalden alıntı: yassu

arkadaslar dun teli update yapmaya calışırken MODEM DCM diye bi driver istedi galiba suan işte oldugum için tam olarak hatırlamıyorum k.bakmayın,ondan sonra olmadıgı için bende yükliyemedim tabiki sonra telefon update yaparken hata verdi şimdide teli kapatıp açınca her seferinde siyah bi ekranda bi telefon işareti ve sarı bi üçgen içinde unlem işareti çıkıyor ne yapmalıyım sizce

arkadaslar bi yardım eden yokmu???

daha önce de bu durumla karşılaşanlar olmuştu muhtemelen ankartla ilgili bir problem servisten başka bir yolu yok gibi gözüküyor. peki tekrar firmware update yapmayı denediniz mi? bilgisayara bağlayıp updater ı çalıştırınca da mı görmüyor telefonu ? bunula ilgili çözüm olabileceğini düşündüğüm bir link var

http://www.modaco.com/content/i900-omnia-http-i900-modaco-com/273782/maybe-a-solution-to-unbrick-your-omnia/

ama kesin işe yarayıp yaramayacağını bilmiyorum en azından denersiniz.

• dun gece update yapmaya calışıyordum ama samsung driver ını kurmamısım oyuzden de
    bu hataları verdi

Port Create retry (5)
    Port Create retry (4)
    Port Create retry (3)
    Port Create retry (2)
    Port Create retry (1)
    Port Create retry (0)

bende modem driver ı indirdm ama daha deneyemedim firmware kurmayı ama bu aksam deniycem,ama telin çalışmasında filan bi problem yok yani herşeyi çalışıyor yanlız açılırken o işaretler cıkıyor okadar update yapınca duzelirmi
  • telefonun açılmasında problem yoksa çok iyi sevindim ben hiç açılmıyor zannetmiştim, önce samsung modem driver kurmalısın yoksa updater telefonu görmüyor.
  • Başta volcano2K olmak olmak üzere yardımcı olmaya çalışan bütün arkadaşlara teşekkür etmek isterim.

Bende 1 gün kullanılmış fatura ve garantili telefonumu 870 YTL nakit fiata bayramdan önce aldım (satan arkadaş
    işletim sistemli bir cihaz olduğundan biraz kafası karışmış) yaklaşık 20 gündür kullanıyorum hiç bir sorun yok.

Bende ilk defa işletim sistemli bi cihaz kullanıyorum, okadarda korkulacak bişey değilmiş hatta alıştıktan sonra
    normal telefonlar oyuncak gibi gelmeye başladı diyebilirim

Henüz firmware güncellemesi yapmadım bu haliyle bile gayet güzel ve kullanışlı, ufak tefek programlar yükleyince makina
    baştan aşağıya değişiyor neredeyse cep notebook'u oluyor

Buraya kullandığım temanın birkaç screenshot'ı eklemek istiyorum belki hoşuna gidip yüklemek isteyen olur.

Bunlarda geniş ekranın ne işe yaradığının birkaç örneği

• antitode hocam iyi günler;
    sanırım sen daha önceden core player'da yatay ekran sorunun çözen bir bilgilendirme yapmıştın ancak bulamadım o yazını...
    core player'da telefonu yan çevirdiğimizde film ekranı dikey kalıyor, ekranla beraber dönmüyor, çözüm neydi dostum?
  • 1. mesajda SSS (Sıkça Sorulan Sorular) da var cevabı :)
  • antidote cok saol verdigin bilgiler için aksama deniycem gelişmeleri yazarım
  • Dostum şu an Türkiye için Resmi olarak yayınlanan Firmware olmadığı için telefonların garanti dışında kalacağı düşüncesindeyim. Ben bir süre daha bekleme niyetindeyim firmware update konusunda.

1) Birde telefonun sağ üst kösesinde çıkan ok simgesi çok zor tıklanıyor onun için bir pro falan var mı boyutunu büyüten yada yerini değiştirmemizi sağlayan.

2) Ekran hassasiyetini arttın bir program bulamadım. regetitten biraz editleme yaptım 500 görünen valueyi 250 ye falan aldım ama öyle fark edilir bir sey olmadı.

3) Telefon kapalıyken ayarladığımız alarm çalmıyor.

4) Son olarak bu telefonda F klavye özelliği kazandırabiliyormuyuz?

quote:

sadece türkiyenin kodu jv değilki jv kodu ile başlayan ülkeler şunlar Algeria, Egypt, Iran, Iraq, Kuwait, Morocco, Nigeria, Oman, Pakistan,
    Saudi Arabia,South Africa, Syria, Tunisia, Turkey açıkçası dünyada genel geçer durum şudur resmi siteden resmi firmware yüklendiği zaman telefon garanti kapsamı dışında kalmaz bunun örneklerini nokia da görüyoruz. sx1 ile ilgili zannedersem bu siemens teknik servisin işgüzarlığı. bu konuyu samsung'a maillle soracağım cevap alırsam paylaşırım sizinle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dark_lord -- 9 Ekim 2008; 16:39:41 >

• acemice38 merhaba.. mesajında ikinci sırada yeralan masaüstü teması shell mobileın içinde var mı .. varsa hangisi..
  • volcano_2K merhaba .. biliyorum yoğunum dedin ama forumun 42. sayfasında bir resim eklemiştim... ona bakabilirmisin.. samsung modem driver ile ilgili.. resimde aygıt yöneticisi var.. modem sürücüsü kurulumu acaba.. forumda modem sürücüsü kurulu olmadığı için rom update yaparken sorun yaşayan arkadaşlar var .. o yüzden bu soruyu ısrarla soruyorum.. bakarsan sevinirim..

Ayrıca forumda verdiğin bilgiler ve getirdiğin yenilikler için teşekkür ederim..
  • arkadaslar bir sorum olacaktı..
    ben teli aldıgımda actım ve hafızaya baktım 36 mb bos yer görünüyordu hiç bir program kurmamıstım. su an program olarak sadece sbp tema programı var baskada kurmadım temalarınında 16 gb lık yere attım ve 28 mb bos yer var diyor. ben youtube de birinin kendi telefon tanıtımının gördüm telefonunda en az 10 program vardı kurulu ve hafızasınıda göstermiş 40 mb bos yeri vardı anlamadıgım bende bir tane kurulu program varken hafıza niye o kadar az gösteriyor. müzik veya zil sesi falanda atmadım .programları 16 gb lık yere kursakta sanırım windowsa yinede dosyalar atılıyor yani tel depolama alanında yer kaplıyor sizdede hafıza sorunu varmı sanırım bu telefonun en kötü yanı bu hafızası az.fafızası daha az telefon vardır ama bu tel için bukadar özellik için az gibi.
  • 
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.