|
Bir mini inceleme ve kullanıcı konusu olarak açmak istedim. Ufak ufak eklemeler yapılacak. diğer kullanıcılardan da bilgi bekliyoruz. Monitörümüz 32 inç modeli, 27 ve 34 olanı da var Odyysey G5 olarak. Kodu: LC32G55TQWMXUF Kısaca 1 ms (MPRT), 2K : 2560*1440 piksel, 144 Hz, HDR10, Freesync Destekli ve VA PANEL 1000R Kavisli bir monitör. Detaylı teknik bilgiler ikinci mesajda. Nvidia Ekran Kartında FreeSync Monitör Kullanma konusu 3. mesajda. ![]() Siyah ağırlıklı bir kutusu var monitörün. ![]() Kutudan DP 1.2 kablo çıkıyor. 144Hz ve HDR açılabiliyor bu kablo ile. Paugee DP 1.4 kablo alacaktım ama sanırım gerek yok. Denemek için sipariş edebilirim ileride belki! Gigabyte Sumo Kasa ile birlikte, küçük bile görünüyor 32 inç. Çok büyük olur diyenlere Kavisli monitör sevmem diyordum ama bu kadar büyük monitör düz olsa kenarlara bakmak zor olurdu sanırım, alışmak kolay oldu. (32 inç düz/flat monitörlerde kenarlar karanlık görünebiliyor diyorlar, göze uzak kaldığından ve bakış açısı çok değiştiğinden vs.) ![]() Monitörün altında mavi daire içine aldığım monitörün adaptörü. 19 volt çıkışa sahipmiş. Monitörün yükseklik ayarı YOK maalesef. Sadece arkaya ve çok az öne doğru eğiliyor (2-18 derece diyor özelliklerinde eğim için, sanırım öne sadece 2 derece eğiliyor 18 derece de arkaya eğilebiliyor ekran). Yanlara hareket yok. ![]() Bu ışık sızması fotoğrafı ama çıplak gözle yarısından bile daha az ışık gördüğümü belirteyim. Telefon kamerası karanlık ortamda ışığı çok gösterdiği için monitörde de fazladan ışık sızması varmış gibi olmuş. Monitörü genelde geceleri kullanırım ve hiç rahatsız edecek bir durum olmadı. Işık sızması diye aratınca nette çok daha kötüleri görünüyor genelde. ![]() Ölü piksel testi yaptım DeadPikselBuddy programı ile, sıfır ölü piksel, çok şükür temiz yani. ![]() ![]() ![]() ![]() Kontroller joystik şeklinde bir tuşla yapılıyor, Samsung yazısının altında tam ortada yani. Tuşa basınca Menü açılıyor. ![]() Tuşu geriye doğru itip basınca seçenekler menüsü geliyor. Menü sade ve kullanışlı görünüyor. ![]() Oyun : Bu menüde Yenileme Hızı 144 Hz seçiliyor, standart 60Hz olarak çalışıyor başta. Böyle olunca ekran kartı menüsünden de 144Hz seçilemiyormuş sanırım, arkadaş denedim çıkmadı dedi. Yanıt Süsresi (Tepski Süresi: 1ms olan) ; Standart - Yüksek - En Yüksek gibi seçenekler var bir de En Yüksek MBR var, En Yüksek tepki süresini seçtim. MBR olayını araçtıracağım daha sonra. Freesync açılabiliyor. (Freesync açtıktan sonra Yenileme Hızı Tepki Süresi seçenekleri pasif oluyor yani işlem yapılamıyor. Freesync kapalıyken seçilebiliyor sadece.) Ekran kartım Nvidia olmasına rağmen açtım, Nvidia kontrol panelden de Gsync açık seçtim. Faydası olduğunu söylüyorlar. Nvidia Pendulum Testi açtım sorun görünmüyor. kırılma yoksa Gsync/fsync çalışıyordur diyorlar. Sanal hedef noktası açılabiliyor. Ekranın ortasında bir hedef noktası çıkıyor, birkaç şekil ve renk seçeneği de var. Cs gibi oyunlarda işe yarayabilir. Ekran Gösterimi : Bu menüden dil seçimi yapılabiliyor. İngilizceydi Türkçe seçtim. Sistem : Display Port Ver: 1.0 ve 1.2 seçenekleri var DP için, kablo ve monitör 1.2 destekli olduğu için Dp 1.2 seçtim. Default ayarı 1.0 dı. Destek : En alttaki kısımda ise Yazılım Güncelleme ve Tanılama (Sorun yaşıyorsanız çalıştırın diyor) gibi seçenekler var. Yazılımı indirdim, flaş diske atıp güncellemeyi deneyeceğim. Üzerinde 1005 sürümü yüklü ve 1006 çıkmış en son. ![]() Monitör için bir inceleme izlemiştim. Şuraya bırakayım da yorumunu altına yazarım. 4:40 ta adamlar ufo testi yapıyor ama kötü görünüyor. Aynı testi videoyu izlemeden önce ben yaptım resmen daha iyi diye gösterdikleri MSI monitör gibi görünüyor bende. Tabi burada da görüntülerin kötü çıkmasının sebebi kamera olabilir, MSI daha iyi olabilir ama Samsung Odyssey G5 de kesinlikle videoda göründüğü gibi kötü değil. ___________________________________________________________________________________ Monitörde 165Hz ve en son 168Hz çalışıyor, 169-170 denedim görüntü gelmedi. Şu an için 120Hz ayarladım kullanıyorum çünkü Freesync/Gsync sadece 140Hz e kadar çalışıyor diyorlar, ondan sonra çalışmıyor vs vs. en iyi ayar da 120Hz oluyormuş eğer oyunda bunun üzerinde fps almıyorsanız. ![]() aslında ekran kartım nvidia (1050ti, zaten düşük model olduğu için 120Hz üzeri gereksiz oluyor) ve monitörümüz freesync destekli ama 3. mesajda bununla ilgili detay var. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ToggT12x -- 26 Mart 2021; 0:58:31 > |
|
Phanteks P360A Enermax RevDfx1350w // i5 13500 // GB z790 D // Patriot Viper 6000 // Gigabyte 9070xt Aorus Elite // Crucial P3 Plus 1TB // Samsung Odyssey G5 32// Logitech G213 + Razer Deathadder V2 X HyperSpeed // Creative G6 + Takstar GM200 // S24 Ultra 12/256 Tit Black // _______ Odtü Matematik-BÖTE-İktisat-Tıp Fakültesi + Ekonomi YL _______ Life is just life. No more expectation! /b]
|

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

kullanıcısına yanıt