Şimdi Ara

Samsung Odyssey G5 2K 144Hz (168Hz OC) 1ms(MPRT) VA Panel 1000R Kavisli Monitör

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
86
Cevap
6
Favori
14.817
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
2 oy
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bir mini inceleme ve kullanıcı konusu olarak açmak istedim. Ufak ufak eklemeler yapılacak. diğer kullanıcılardan da bilgi bekliyoruz.

Monitörümüz 32 inç modeli, 27 ve 34 olanı da var Odyysey G5 olarak.

Kodu: LC32G55TQWMXUF

Kısaca 1 ms (MPRT), 2K : 2560*1440 piksel, 144 Hz, HDR10, Freesync Destekli ve VA PANEL 1000R Kavisli bir monitör. Detaylı teknik bilgiler ikinci mesajda.

Nvidia Ekran Kartında FreeSync Monitör Kullanma konusu 3. mesajda.

Siyah ağırlıklı bir kutusu var monitörün.

Kutudan DP 1.2 kablo çıkıyor. 144Hz ve HDR açılabiliyor bu kablo ile. Paugee DP 1.4 kablo alacaktım ama sanırım gerek yok. Denemek için sipariş edebilirim ileride belki!

Gigabyte Sumo Kasa ile birlikte, küçük bile görünüyor 32 inç. Çok büyük olur diyenlere Samsung Odyssey G5 2K 144Hz (168Hz OC) 1ms(MPRT) VA Panel 1000R Kavisli Monitör  benim gibi 27 inç monitörden geçenler için çabuk alıştığımı belirteyim. İki günde gözüme normal gelmeye başladı.

Kavisli monitör sevmem diyordum ama bu kadar büyük monitör düz olsa kenarlara bakmak zor olurdu sanırım, alışmak kolay oldu. (32 inç düz/flat monitörlerde kenarlar karanlık görünebiliyor diyorlar, göze uzak kaldığından ve bakış açısı çok değiştiğinden vs.)

Monitörün altında mavi daire içine aldığım monitörün adaptörü. 19 volt çıkışa sahipmiş.

Monitörün yükseklik ayarı YOK maalesef. Sadece arkaya ve çok az öne doğru eğiliyor (2-18 derece diyor özelliklerinde eğim için, sanırım öne sadece 2 derece eğiliyor 18 derece de arkaya eğilebiliyor ekran). Yanlara hareket yok.

Bu ışık sızması fotoğrafı ama çıplak gözle yarısından bile daha az ışık gördüğümü belirteyim. Telefon kamerası karanlık ortamda ışığı çok gösterdiği için monitörde de fazladan ışık sızması varmış gibi olmuş. Monitörü genelde geceleri kullanırım ve hiç rahatsız edecek bir durum olmadı. Işık sızması diye aratınca nette çok daha kötüleri görünüyor genelde.

Ölü piksel testi yaptım DeadPikselBuddy programı ile, sıfır ölü piksel, çok şükür temiz yani.

Kontroller joystik şeklinde bir tuşla yapılıyor, Samsung yazısının altında tam ortada yani. Tuşa basınca Menü açılıyor.

Tuşu geriye doğru itip basınca seçenekler menüsü geliyor. Menü sade ve kullanışlı görünüyor. Samsung Odyssey G5 2K 144Hz (168Hz OC) 1ms(MPRT) VA Panel 1000R Kavisli Monitör 

Oyun :

Bu menüde Yenileme Hızı 144 Hz seçiliyor, standart 60Hz olarak çalışıyor başta. Böyle olunca ekran kartı menüsünden de 144Hz seçilemiyormuş sanırım, arkadaş denedim çıkmadı dedi.

Yanıt Süsresi (Tepski Süresi: 1ms olan) ; Standart - Yüksek - En Yüksek gibi seçenekler var bir de En Yüksek MBR var, En Yüksek tepki süresini seçtim. MBR olayını araçtıracağım daha sonra.

Freesync açılabiliyor. (Freesync açtıktan sonra Yenileme Hızı Tepki Süresi seçenekleri pasif oluyor yani işlem yapılamıyor. Freesync kapalıyken seçilebiliyor sadece.) Ekran kartım Nvidia olmasına rağmen açtım, Nvidia kontrol panelden de Gsync açık seçtim. Faydası olduğunu söylüyorlar. Nvidia Pendulum Testi açtım sorun görünmüyor. kırılma yoksa Gsync/fsync çalışıyordur diyorlar.

Sanal hedef noktası açılabiliyor. Ekranın ortasında bir hedef noktası çıkıyor, birkaç şekil ve renk seçeneği de var. Cs gibi oyunlarda işe yarayabilir.

Ekran Gösterimi : Bu menüden dil seçimi yapılabiliyor. İngilizceydi Türkçe seçtim.

Sistem : Display Port Ver: 1.0 ve 1.2 seçenekleri var DP için, kablo ve monitör 1.2 destekli olduğu için Dp 1.2 seçtim. Default ayarı 1.0 dı.

Destek : En alttaki kısımda ise Yazılım Güncelleme ve Tanılama (Sorun yaşıyorsanız çalıştırın diyor) gibi seçenekler var. Yazılımı indirdim, flaş diske atıp güncellemeyi deneyeceğim. Üzerinde 1005 sürümü yüklü ve 1006 çıkmış en son. Samsung Odyssey G5 2K 144Hz (168Hz OC) 1ms(MPRT) VA Panel 1000R Kavisli Monitör 

Monitör için bir inceleme izlemiştim. Şuraya bırakayım da yorumunu altına yazarım.

4:40 ta adamlar ufo testi yapıyor ama kötü görünüyor. Aynı testi videoyu izlemeden önce ben yaptım resmen daha iyi diye gösterdikleri MSI monitör gibi görünüyor bende. Tabi burada da görüntülerin kötü çıkmasının sebebi kamera olabilir, MSI daha iyi olabilir ama Samsung Odyssey G5 de kesinlikle videoda göründüğü gibi kötü değil.

___________________________________________________________________________________

Monitörde 165Hz ve en son 168Hz çalışıyor, 169-170 denedim görüntü gelmedi. Şu an için 120Hz ayarladım kullanıyorum çünkü Freesync/Gsync sadece 140Hz e kadar çalışıyor diyorlar, ondan sonra çalışmıyor vs vs. en iyi ayar da 120Hz oluyormuş eğer oyunda bunun üzerinde fps almıyorsanız.

aslında ekran kartım nvidia (1050ti, zaten düşük model olduğu için 120Hz üzeri gereksiz oluyor) ve monitörümüz freesync destekli ama 3. mesajda bununla ilgili detay var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ToggT12x -- 26 Mart 2021; 0:58:31 >

Phanteks P360A Enermax RevDfx1350w // i5 13500 // GB z790 D // Patriot Viper 6000 // Gigabyte 9070xt Aorus Elite // Crucial P3 Plus 1TB // Samsung Odyssey G5 32// Logitech G213 + Razer Deathadder V2 X HyperSpeed // Creative G6 + Takstar GM200 // S24 Ultra 12/256 Tit Black //
    _______ Odtü Matematik-BÖTE-İktisat-Tıp Fakültesi + Ekonomi YL _______ Life is just life. No more expectation! /b]

• Resmi sayfası : https://www.samsung.com/tr/monitors/gaming/wqhd-gaming-monitor-with-1000r-curved-screen-32-inch-lc32g55tqwmxuf//

1000R kavisli ekranlar ilk olarak 2020 yılında piyasaya çıkmış, Samsung ve MSI kullanıyormuş sadece. Ben kavis az sanıyordum ama en yüksek kavis oranıymış, hiç öyle durmuyor karşısında durup bakınca!

Ortadaki 1800R bir ekran, previous=önceki kavisli monitörler dediği. 1800R neredeyse düz ekran gibiymiş. 1000R ise yarıçapı 1000 mm yani 1 metre olan bir daire gibi düşünülebilir, yani bu 1000R monitörlerden birkaç tane yanyana konulur birleştirilirse 2 metre çapında, 1 metre yarıçaplı bir daire oluşur. Dolayısıyla bu dairenin merkezinde durup ekrana bakmak en verimli nokta oluyormuş, yani monitöre benim gibi 1 metre mesafeden bakanlar için monitörün en verimli bakış açısı yakalanmış oluyor. İleride 500R monitörler de çıkarsa yarım metreden ekrana bakanlar için daha uygun icatlar olacaktır demek bu Samsung Odyssey G5 2K 144Hz (168Hz OC) 1ms(MPRT) VA Panel 1000R Kavisli Monitör 

Teknik Özellikler:

Ekran

• Ekran Boyutu (Sınıf)
    • 32
    •  Düz / Kavisli
    • Kavisli
    •  Etkin Ekran Boyutu (YxD) (mm)
    • 697.344(H)x392.256(V)
    •  Ekran Kıvrımı
    • 1000R
    •  En / Boy Oranı
    • 16:9
    •  Panel Tipi
    • VA
    •  Parlaklık (Tipik)
    • 250
    •  Parlaklık (Min)
    • 200
    •  Statik Kontrast Oranı
    • 2,500:1(Typ.)
    •  Dinamik Kontrast Oranı
    • Mega ∞ DCR
    •  HDR (Yüksek Dinamik Aralık)
    • HDR10
    •  Çözünürlük
    • 2,560 x 1,440
    •  Yanıt Süresi
    • 1 (MPRT)
    •  İzleme Açısı (Y/D)
    • 178°(H)/178°(V)
    •  Renk Desteği
    • Maksimum 16,7M
    •  Yenileme Hızı
    • Maks. 144 Hz

Genel Özellikler

• Göz Koruyucu Modu
    • Evet
    •  Titreşimsiz
    • Evet
    •  Windows Sertifikası
    • Windows 10
    •  FreeSync Premium
    • Evet
    •  Off Timer Plus
    • Evet
    •  Ekran Boyutu Optimize Edici
    • Evet
    •  Siyah Dengeleyici
    • Evet
    •  Düşük Girdili Gecikme Modu
    • Evet
    •  Yenileme Oranı Optimize Edici
    • Evet
    •  Super Arena Gaming UX
    • Evet

Arabirim

• Kablosuz Ekran
    • No
    •  D-Sub
    • No
    •  DVI
    • No
    •  Çift Bağlantılı DVI
    • No
    •  Ekran Bağlantı Noktası
    • 1 EA
    •  Ekran Bağlantı Noktası Versiyonu
    • 1.2
    •  Ekran Bağlantı Noktası Çıkış
    • No
    •  Mini-Ekran Bağlantı Noktası
    • No
    •  HDMI
    • 1 EA
    •  HDMI Versiyonu
    • 2
    •  Ses Girişi
    • No
    •  Kulaklık Çıkışı
    • Evet
    •  USB Bağlantı Noktaları
    • No
    •  USB-C
    • No

Ses

• Hoparlör
    • No
    •  USB Ses Çubuğu (Hazır)
    • No

Çalışma Koşulları

• Sıcaklık
    • 10~40 ℃
    •  Nem
    • 10~80,donmayan

Kalibrasyon

• Renk Modu
    • Özel / FPS / RTS / RPG / AOS / Sinema / Dinamik Kontrast

Tasarım

• Renk
    • SİYAH
    •  Stant Tipi
    • SADE
    •  Eğim
    • -2 ~ 18
    •  Duvara Monte Edilebilir
    • 75 x 75

Eko

• Enerji Sınıfı
    • B

Güç

• Güç Kaynağı
    • AC 100~240V
    •  Güç Tüketimi (Maks)
    • 59.00 W
    •  Güç Tüketimi (Tip)
    • 49.00 W
    •  Güç Tüketimi (DPMS)
    • 0.50 W
    •  Güç Tüketimi (Kapalı Modu)
    • 0.50 W
    •  Güç Tüketimi (Yıllık)
    • 72.00 kWh/yıl
    •  Tipi
    • Harici Adaptör

Boyutlar

• Stantla Birlikte Set Boyutu (GxYxD)
    • 710.1 x 533.6 x 272.6 mm
    •  Stantsız Set Boyutu (GxYxD)
    • 710.1 x 439.4 x 135.9 mm
    •  Ambalaj Boyutu (GxYxD)
    • 794.0 x 200.0 x 494.0 mm

Ağırlık

• Stantla Birlikte Set Ağırlığı
    • 5.7 kg
    •  Stantsız Set Ağırlığı
    • 5.3 kg
    •  Ambalaj Ağırlığı
    • 8.0 kg

Aksesuar

• Güç Kablosu Uzunluğu
    • 1.5 m
    •  HDMI Kablosu
    • Evet
    •  Mini-Ekran Cinsi
    • No

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ToggT12x -- 6 Mart 2021; 13:58:41 >

Phanteks P360A Enermax RevDfx1350w // i5 13500 // GB z790 D // Patriot Viper 6000 // Gigabyte 9070xt Aorus Elite // Crucial P3 Plus 1TB // Samsung Odyssey G5 32// Logitech G213 + Razer Deathadder V2 X HyperSpeed // Creative G6 + Takstar GM200 // S24 Ultra 12/256 Tit Black //
    _______ Odtü Matematik-BÖTE-İktisat-Tıp Fakültesi + Ekonomi YL _______ Life is just life. No more expectation! /b]

• Nvidia Ekran Kartında FreeSync Monitör Kullanma Konusu:

• Öncelikle bu özellik Pascal mimarili GTX 1000 serisi ve Turing mimarisi RTX 2000 serisi kartlarda çalışıyor.
    • nVidia Sürücüsü güncel olmalı

nVidia Denetim Masasında G-Sync ayarlarını açın. Burada : Gsync uyumlu özelliğini etkinleştir ve altındaki Tam ekran için etkinleştiri seçin.

Biraz daha allta aynı sayfada 3. seçenek var: Seçilen Ekran modeli için ayarları etkinleştir, bunu da seçin.

Sağ alttan UYGULA deyin. normalde bu kadar ama bazı kullanıcıların önerdiği ek ayarlar da var, yapmak isteyenler için ekliyorum.

nVidia Denetim Masasında 3D ayarların Yönetilmesi : Düşey Senkronizasyonu AÇIN. (yani vSync, vertical=düşey)

EK OLARAK: o ayarın hemen altındaki Düşük Gecikme Oranı Modu da monitörümüzün desteklediği bir özellik, Düşük Girdili Gecikme Modu şeklinde özellikler arasında görebilirsiniz, Low Framerate Compensation: LFC olarak bilinir. Bunu da açıp kendiniz deneyebilirsiniz. fps nin düşük olduğu yerlerde de denkronizasyonu sağlıyor gibi anladım ben. kendiniz de araştırabilirsiniz LFC yazarak.

Daha önce Philips AMVA panel kullanıyordum. Ondan önce de LG ips panel efsane bir monitörüm vardı. LG de şikayet ettiğim konu ekrana alttan bakınca görüntünün çok solmasıydı. AMVA panelde bunu yaşamadığım için mutluydum, o yüzden yine VA panel almak istedim ama bu monitörde çok hafif de olsa yani ips kadar bariz olmasa da alttan üstten yandan bakınca renklerde solma var. Belki de biraz ayarları kurcalamak gerekiyor, bilemedim. Geldiği gibi kurdum kullandım. Monitörün menüsünden 144Hz ve Freesync açtım sadece, bir de kapalıyken ekranın altındaki masaya bakan mavi ledin kapanmasını istedim öyle bir ayar görünce yaptım. Bildirim ledi ya açıkken ya da kapalıyken yasın şeklinde seçenekler. Daha çok kapalı olduğu için açıkken yansın dedim ben.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ToggT12x -- 26 Mart 2021; 1:19:33 >

• kutu içinden sadece dp kablosu çıkıyor. ekranı 144 hz yapmak veya freesync açmak isteyenler monitörün menüsünden yapmalı. ışık sızması veya ölü pixel çıkmadı ekranın parlaklığı çok fazla değil akşam 100 ken rahatsız etmiyor benki ışıktan parlaklıktan hiç haz etmeyen biriyim.

• belki en merak edilen konulardan biri Ghosting ama onu nasıl test edip atabilirim bilmiyorum. çünkü kamera ile takibi zor. daha önce 5ms 60hz monitör kullandığım için tabi bence sorun yok. Pugb oynuyorum ve sıkıntı görmüyorum. 58-59 fps gösteriyor genelde, beta gameloop yükleyip ayarlardan 90 fps seçtim ama 60 ın üzerine çıkmıyor oyunda emülatörden dolayı sanırım. 2k da açmıyor oyunu, HD olarak oynuyorum.

Bandicam ile ekran görüntüsü alayım dedim ufo testi yaparken ama onun kaydı bile normal görüntüyü bozmadan veremiyor maalesef.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ToggT12x -- 5 Mart 2021; 1:8:1 >

• Hocam Selam. Ben 32" Space SR75 144 Hz modelini aldim ancak ufo testinde acayip ghosting var. Soyle ki ufonun arkasinda siyahlik kaliyor. 144 HZde. Sende de boyle mi ?

siyahlık nasıl oluyor anlamadım, öyle bir sorun yok sanırım. varsa da ben farkedemiyorum. ghosting gibiyse mesela herkes aynı oranda fark edemiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: ToggT12x

siyahlık nasıl oluyor anlamadım, öyle bir sorun yok sanırım. varsa da ben farkedemiyorum. ghosting gibiyse mesela herkes aynı oranda fark edemiyor.

Ayni boyle.

o siyahlıkları siz çıplak gözle de görebiliyorsanız çok kötüymüş. iş yerimdeki kıytırık 5ms 60hz monitörde bile bakıyorum böyle bişey yok, siyahlık falan göremiyorum ufonun ardından. Evdeki Samsung G5 monitör çok daha net zaten, siyahlık hiç göremedim.

• quote:

o siyahlıkları siz çıplak gözle de görebiliyorsanız çok kötüymüş. iş yerimdeki kıytırık 5ms 60hz monitörde bile bakıyorum böyle bişey yok, siyahlık falan göremiyorum ufonun ardından. Evdeki Samsung G5 monitör çok daha net zaten, siyahlık hiç göremedim.

Speed : 240 pixel per second da bile gozukuyordu. Acaba sizde ayni cyan arkaplaniyla 240 pixel per second hizina alip fotografini cekip buraya atabilir misiniz ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Tesekkur ederim. Harika duruyor. Olmasi gereken bu. Bana gelen monitor sorunluydu demek ki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aceloq -- 5 Mart 2021; 22:40:33 >

Ben daha çok LG 32GN600-B modelini merak ediyorum. 165 Hz olduğu için az farkla onu satın alabilirdim. Ghosting varmış kötüymüş diyen oldu ama G5 için de öyle dediler, ben memnunum şu an.

vietnamdan incelemesine baktım LG de ghosting var, yukarıda bir arkadaşın attığı fotoğraftaki gibi ufoyu siyahlık takip ediyor.

aynı siyahlığın Samsung Odyssey G5 34 inç modelin incelemesinde de gördüm. G5 ama bizim monitör değil, 34 inç 21:9 formatlı olanı; 165Hz 1ms sözde ama...

G5 32 inç alıp da ghosting gören var mı arkadaşlar ? buradan test edebilirsiniz: https://www.testufo.com/ghosting Samsung Odyssey G5 2K 144Hz (168Hz OC) 1ms(MPRT) VA Panel 1000R Kavisli Monitör 

Ghosting bir modelde varsa o modelin tümünde mi oluyor acaba yoksa arada bazı ürünlerde hatalı üretim gibi mi oluyor ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ToggT12x -- 7 Mart 2021; 0:37:5 >

• aceloq kullanıcısına yanıt

Print screen tuşuna basıp ss almış. Normalde o monitörden öyle bir fotograf çıkması imkansız. Sana gelen model sorunlu degil yani tüm modeller öyle. Normalde ufonun gerçek görüntüsü için kamera ile çekmek lazım print screen ile degil :D :D haha

Benim gönderdiğim fotoğrafa demiyorsunuz herhalde, altında kocaman Mi 9 Lite ile çekilmiş ibaresi olana!

• Yani ben de diyorum bir anormallik var ama nerede. Haklıymışım yanılmamışım. :D :D :D

Speed yazan yeri '960 pixel per sec'ten, '240 pixel per sec'e düşürmüssün. 10 sene önce çıkmış külüstür monitör ile çeksen o hızda yine ghosting olmaz. hahaha

960 pixel per sec hızına çıkarıp öyle resim çekmen lazım. bilmeyen kişileri yanıltabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Harun.E.D -- 8 Mart 2021; 7:28:45 >

metni:
    Speed : 240 pixel per second da bile gozukuyordu. Acaba sizde ayni cyan arkaplaniyla 240 pixel per second hizina alip fotografini cekip buraya atabilir misiniz ?

kendisi öyle istedi.

zaten 960 da olsa ghosting yok o şekilde kapkara bir gölge yok hiç bir zaman bu monitörde Samsung Odyssey G5 2K 144Hz (168Hz OC) 1ms(MPRT) VA Panel 1000R Kavisli Monitör haklı değilmişsin yani hocam Samsung Odyssey G5 2K 144Hz (168Hz OC) 1ms(MPRT) VA Panel 1000R Kavisli Monitör 

siz hangi monitörü kullanıyorsunuz ? arkadaşın attığı model mi ? bu başlıktaki model mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ToggT12x -- 8 Mart 2021; 11:46:26 >

• Odyssey serisi piyasada ghosting olmayan nadir VA ekranlardan.

MSI MPG X570 GAMING EDGE WIFI, AMD Ryzen 5900x, G.SKILL Trident Z Neo 64GB (4 x 16GB)DDR4 3600, MSI Radeon 6800 XT, Corsair HX1200, Corsair Air 540, 2x ST8000DM004 Seagate 8TB 5400RPM, WDC WD40EFRX WD RED 4 TB 5400 RPM, KXG50ZNV256G NVMe TOSHIBA 256 GB,Sandisk ULTA NVMe 1 TB, 2x ST1000DM003 1 TB 7200 RPM, SteelSeries RIVAL 100, Audio-Technica ATH-M50x, Samsung 28 UE590D, AOC Q3279VWF
  • quote:

Orijinalden alıntı: Harun.E.D

Yani ben de diyorum bir anormallik var ama nerede. Haklıymışım yanılmamışım. :D :D :D

Speed yazan yeri '960 pixel per sec'ten, '240 pixel per sec'e düşürmüssün. 10 sene önce çıkmış külüstür monitör ile çeksen o hızda yine ghosting olmaz. hahaha

960 pixel per sec hızına çıkarıp öyle resim çekmen lazım. bilmeyen kişileri yanıltabilirsin.

Hocam 240a dusurmesini ben istedim cunku bende ki monitorde 240 da bile arkada siyah ghosting oluyordu. Yani kesin sorunluydu , iade ettim zaten baska model bakiyorum.

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.