Şimdi Ara

Samsung Odyssey G5 2K 144Hz (168Hz OC) 1ms(MPRT) VA Panel 1000R Kavisli Monitör (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
86
Cevap
6
Favori
13.853
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • MaDMaxiBo kullanıcısına yanıt

    teşekkürler


    Samsung Odyssey G5 2K 144Hz (168Hz OC) 1ms(MPRT) VA Panel 1000R Kavisli Monitör 

  • MaDMaxiBo kullanıcısına yanıt

    Selamlar tekrar


    Samsung a sizden önce mail atmıştım. Gsyc ile ilgili bu konuyu görmeden önce.


    cevap geldi. Gsync desteği yok yazmışlar..


    LS32AG550EUXUF modeli buydu.


    herhalde sorun olmaz GSYC ile ilgili..


    süpriz olma ihtimali de var gibi ?


    tşk.

  • fbsrkc06 kullanıcısına yanıt

    Aleyküm selam hocam. bu modellerde Gsync yok normalde teknik özelliklerinde falan ana Freesync premium var, o teknoloji olunca nVidia ayarlarından Gsync açınca çalışıyor diyorlardı, bir sitenin bu konuda videosu vardı.


    Ben de başlıktaki monitörü kullanıyorum ve onların dediği ayarlayı yaptım. sonra test etmek istedim, Pendulum testi varmış onu açtım baktım kırılma görünmüyor, yani teorik olarak yok ama pratikte Gsync çalışıyor gibi görünüyor. net değil sanki ama böyle işler.

  • fbsrkc06 kullanıcısına yanıt

    Hocam monitörü aldınız mı nasıl? Bende 165 Hz olanı almayı düşünüyorum, memnun musunuz?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • -Hiroshima- kullanıcısına yanıt

    başka modelle bakın yakında inceleyip alın.

    ben beğenmedim..


    incelemeden almayın.


    selamlar

  • fbsrkc06 kullanıcısına yanıt

    Valla iade etmem kolay olsun diye amazondan alacağım, ilk olarak 1440p'yi denemek için alacağım. Bakalım 1080p ile arasında değecek kadar fark oluyor mu? Eğer hoşuma giderse bunu iade edip üzerine koyup daha iyi bir monitör alacağım.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • -Hiroshima- kullanıcısına yanıt

    aldınız mı? nasıl ?

  • fbsrkc06 kullanıcısına yanıt

    -Büyük ekran kullanımı güzel ama 24'' 1080p'den 27'' 1440p'ye geçiş yapmak pek etkilemedi beni çözünürlük olarak yani fark var ama geçiş yapmaya değecek bir fark yok. En azından benim için.

    -Tasarım olarak çok kaba, özellikle AOC 24G2U ile yan yana koyunca çok kaba duruyor, hele ki çerçeveler.

    -Ghosting var tabii ki özellikle oyunlarda fark edince rahatsız ediyor, fark etmediğim oyunlarda oldu ama.

    Olumlu olarak;

    +IPS ile renk farkı özellikle ayar yaptıktan sonra çok fazla fark olmadı, ekstradan siyahlar daha derin ama monitörü güzel şekilde bakış açınıza göre konumlandırmak gerekli. Yani VA olunca çok fark olur diye düşünüyordum olmadı ama daha iyi IPS panellerde fark olacaktır diye düşünüyorum.


    Genel olarak iade etme sebebim, beklediğim/umduğum kalite (çözünürlük olarak) farkını yaşatmadı. Yani çoğunlukla film/video izlediğim için, 4K video açtığımda AOC 24G2U ile arasında ahım şahım keskinlik farkı yoktu. İade edip biraz daha koyup güzel bir IPS 2K veya direk 4K monitör almayı düşünüyorum.





  • Selamlar 144hz yi 168hz yapmak güzelmiş nereden yaptığınızı sormak istedim farklı bir sorum daha var LS32AG550EUXUF modelini kullanıyorum direkt 165hz olanını sizdekinden farklı olarak freesync premium ve hz farkı var sanırım. Firmware güncellemesi var mı diye bakayım dedim ama görünürde bişy yok sürümü de 1001 şuanki. Sizin kullandığınız monitör için 1009 sürüm güncellemesi var kurup kırmamakta kararsız kaldım kodlar ve hz değerleri farklı olmasından ötürü uyum sağlayıp sağlamayacağı konusunda endişem olduğu için. Güncelleme yapsak sorun çıkarır mı acaba.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ugrpkr kullanıcısına yanıt

    Aleyküm selam hocam.

    Nvidia kontrol panelinden yapmıştım yanlış hatırlamıyorsam. Sonra 120 Hz yaptım öyle kullanıyorum.


    İki model arasındaki fark 165 Hz ve Dp 1.4 görünüyor.

    İkisi de freesync premium görünüyor. 144hz olan Dp1.2...


    Ayrıca farklı modelin sürücüsü yüklenmez sanırım, olsa bile sıkıntılı olabilir. Denememek lazım diye düşünüyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaDMaxiBo -- 24 Haziran 2022; 11:6:11 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MaDMaxiBo kullanıcısına yanıt
    Samsung Odyssey G5 2K 144Hz (168Hz OC) 1ms(MPRT) VA Panel 1000R Kavisli MonitörViktors Realityyoutube
    How to Download Official Samsung Firmware Samsung Odyssey G3 G5 G7 Faker G9 Neo G9 Mini LED (G7 1011.0) Official Samsung Odyssey Firmware and How / Where to Download Official Links for all Samsung Odyssey Monitors + 1011.0 Frimware for the G7 Line How to Update Samsung Odyssey G7 Firmware + Fix USB 3.0 Error? https://youtu.be/RFUfrWWYIQo Hi Friends Welcome to Viktors Reality: Today I have a New Updated video on the Official Samsung Website change on where to download the Official Samsung Odyssey Firmware for the entire Lineup of Samsung Odyssey monitors. (As of Aug 3rd 2021 the new 1011.0 firmware is available) *Before we had to select the Current Monitor Version and go thru the support option but that has been changed. That old way of finding the Official Firmware now leads you to a complicated list of questions and how to videos on various topics. Samsung Support Centers Samsung - US https://www.samsung.com/us/support/downloads/ Samsung - UK https://www.samsung.com/uk/support/ Samsung - Australia https://www.samsung.com/au/support/downloadcenter/ Samsung - Korea https://www.samsung.com/sec/support/service-centre/ Samsung - Hong Kong https://www.samsung.com/hk_en/support/downloadcenter/ Samsung Odyssey G7 28" 4K https://amzn.to/3jLw5Mg Samsung Odyssey Neo G9 https://amzn.to/3yjsk5w Samsung Odyssey G7 https://amzn.to/2TQYLcy Samsung Odyssey G5 https://amzn.to/379Eths Samsung Odyssey G3 https://amzn.to/3lfA197 BenQ EX2510 1080p 144hz - 25" Alienware AW2720HF 1080p 240hz - 27" Dell S2721DGF 1440p 165hz - 27" Dell S3220DGF 1440p 165hz - 32" Samsung Odyssey G7 1440p 240hz - 32" LG Ultragear 27GN950 4K 144hz - 27" Join this channel to get access to perks: https://www.youtube.com/channel/UCPPYJNUvFBBLqJxEkTZBOiA/join *Topics Randomly Alternating Weekly:* VR - Mobile - Let's Plays - PC/Console - Tech Reviews - Monitors - Retro If you would like to Help and Support the channel pls check out MY Patreon! :) https://www.patreon.com/Viktorsreality Tags Samsung, Samsung Odyssey, Samsung Odyssey G3, Samsung Odyssey G5, Samsung Odyssey G7, Samsung Odyssey G9, NEO G9, Official Samsung Firmware, Official Samsung Odyssey Firmware, How to Download Samsung Firmware, G9 Mini LED, 1000R, 240hz Monitor, Best 240hz Monitor, Samsung Support, Odyssey Monitor Support, Samsung US, Samsung UK, Samsung Australia, Samsung Hong Kong, #SamsungOdysseyG7 #SamsungFirmware #SamsungOdysseyG9 *Like *Share *Comment *Subscribe for more! *Turn On the Bell Icon Notifications button to never miss out on future videos!! Thanks for Watching... ---------------------------------------- * As an Amazon Associate I earn from qualifying purchases * on the Amazon links provided *
    https://www.youtube.com/watch?v=avhC2EIX3F4&feature=youtu.be

    Şöyle bi vidyo izledim yanlış anlamadıysam oluyor gibi anladım çokta bi ingilizce yok birde sürümlerin noları da aynı 1009 (49 inç olan 1011 çıkmış sanırım) dakika 4:40 dan sonra monitördeki hafif parlama oluyor çok nadiren de olsa bende de oyundan kaynaklı mı kestiremedim VRR diye bi ayar açıyor monitörden bahsettiğim olay çözülüyor mesela. Bu ayar benim monitörde yok sizin güncel 1009 ise var mı bakma şansınız var mı? Yoksa Samsung globale sormam gerekecek ya firmware çıkarmaları için yada sizin firmware uyumlu mu değil mi öğrenmek için. Çokta rahatsız eden bşy değil çok çok nadir oluyor özellikle karanlık ise oyun içi zaman (rdr2) o zaman oluyor. Birde sdr görüntü hdr görüntüden daha iyi geldi bana anlamadım o kadar övüldü hdr bide. Bu arada içinden çıkan kabloyu kullanmadım öncesinden aldığım paggue dp 1.4 kabloyu kullanıyorum bu bahsettiğim parlama kablodan da yapar mı kestiremedim. 1.2 ye düşürsem de 165 olarak devam ediyor ama fark göremedim. Sizin ekran görüntüsüne bakınca sadece freesync yazıyor bendekin de freesync premium yazınca ondan öyle dedim fark olmadığını bilmiyordum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugrpkr -- 24 Haziran 2022; 11:55:51 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • ugrpkr kullanıcısına yanıt

    başlangıçta firmware indirirken yandaki G9 Neo resmine takılmayın o fark etmiyor gibi bişeyler diyor, ondan dolayı fark etmez diye anladıysanız yanlış anlaşılmış sanırım. adam Odyssey G7 kullanıyor ve kendi monitörü için olanı indiriyor. ben de monitörü aldıktan sonra 1006 sürümü vardı en yeni onu yüklemiştim. şimdi 1009 olanı da kurdum ama o ayar VRR yok, G7 daha üst düzey bir monitör olduğu için ona özel bir seçenek olabilir.


    freesync aslında amd ekran kartlarında çalışan bir olay ki ben de 10 senedir amd ekran kartı kullanmıyorum, bir iki tane denemiştim sevmemiştim, nvidia gibi stabil değil gibi gelmişti bana, daha çok performans düşüşü yaşıyordu. ekran kartı nvidia olunca Freesync Premium olan monitörlerde Gsync açılabiliyor, Premium değilse çalışmıyor diyorlardı. bizim monitörün samsung sayfasında teknik özelliklerinde freesync premium-Evet yani Var yazıyor. çok da fark etmiyor sanırım çünkü ben fark etmedim pek. ama o videodaki Pendulum testini yaptım kırılma göremedim, demek ki çalışıyor gsync dedim geçtim ama hiç alakası da olmayabilir emin değilim o konudan maalesef.





  • MaDMaxiBo kullanıcısına yanıt

    Eğer VRR yoksa güncelleme yapmakla uğraşmamak gerek sanırım. Sürümler arasında ne gibi iyileştirmeler var yada neler var merak etmiyor değilim, önceki yazdığımda da dediğim gibi sdr görüntü hdr dan daha iyi geldi bana neden bilmiyorum belki onunla ilgili iyileşme vardır diye de düşündüm.


    Freesync açıkcası işime yarıyor yıllardır amd kullanıyorum oyüzden gsync testi vs yapmadım. Tek sevmediğim yanı hdr övülmesine rağmen sdr daha iyi görüntü vermesi. Hdr nin bi espirisi yok sanırım yada ben güzel ayar yapamadım dicem hoş parlaklık kontrast netlik dışında ayara izin vermiyor hdr açınca ve beyazları bozuyor gibi geldi. Birde şu netlik ayarı gereksiz mi gerekli mi çözemedim bi ortası yok artırırsın pikselleri sayarsın düşürürsün görüntü bozulur 60 veya 64 kullanıyorum yerine göre.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ugrpkr kullanıcısına yanıt

    ben de netlik 60 ta kullanıyorum, ilk aldığımda birkaç video izleyip tavsiyelere göre ayarlamıştım.

    yalnız bende birçok ayar kapalı, bu ayar kullanılamaz diyor, freesync açtığım için mi bazıları kapanıyor bilmiyorum da bazıları Göz Koruyucu Modunu açınca gidiyor.


    yeni sürümde hiç değişik ayar fark etmedim.

    HDR ayarlarını nasıl yapıyorsunuz?

  • MaDMaxiBo kullanıcısına yanıt

    Freesync açınca kapanıyor çoğu ayar evet. Hdr açınca parlaklık 80-85 arası, kontrast 65 70 arası, netlik 60 geri kalanı kapalı zaten. Renk ayarları 50 de altındaki sıcak renk ayarı normal olarak ayarlı. Normal sdr da da yakın ayarlar var bi gamma 2 olarak ayarlı ekstra ama gel gelelim sdr daha canlı görünüyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugrpkr -- 24 Haziran 2022; 16:31:26 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ugrpkr kullanıcısına yanıt

    hdr nereden açıyorsunuz hocam? resim atabilir misiniz ?

  • MaDMaxiBo kullanıcısına yanıt

    Windows da görüntü ayarlarından açılıyor hocam.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 8 ay kadar önce almıştım. Aldığımdan beri ilk açılıştan sora 5 dakika kadar sonra saniyelik ekran kararıp geri açılıyor ve sol köşede bağlantıya göre display port veya HDMI yazıyor. Daha sonra yarım saatte bir yapabiliyor bunu. Farklı kasalarla kablolarla denedim, firmware güncelledim ama düzelmedi. Kullanımımı pek etkilemiyor diye umursamıyordum.

    Geçen gün de monitörü açınca üst kısımda ekran kasadan ayrıldığını gördüm. Evin en serin güneş görmeyen odasında kullanıyorum bilgisayarı. Daha sonra araştırınca bir çok kişinin bu sorunla karşılaştığını gördüm.

    Vatan bilgisayardan almıştım garantiye göndereceğim. Umarım değiştirirler.




    Samsung Odyssey G5 2K 144Hz (168Hz OC) 1ms(MPRT) VA Panel 1000R Kavisli Monitör



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kirk Lee -- 24 Temmuz 2022; 22:11:55 >




  • Kirk Lee kullanıcısına yanıt

    Geçmiş olsun Samsung kavisli monitorlerin ne yazık ki klasik problemi. Konuda foto paylaşmıştım bende de benzer sorun vardı kutudan ciktiginda ama daha küçüktu ve ilerlemedi. Ben monitörü sattım geçenlerde. Samsung özellikle alt ve orta segmentte çok sorunlu.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Garantiye verdim monitörü. Değişim olursa kutusunu açmadan satmak daha mantıklı gibi.
    Tabi stokta varsa. Muhtemelen üretimi durdurmuşlardır. Dünya çapında 5-6 ay içinde ekranlar kasadan ayrılmış hep

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.