Şimdi Ara

Samsung Nx Mini Almalı Mıyım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
2
Favori
1.522
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Herkese merhabalar. Yaklaşık 2 senedir D7000 kullanan ve aldığım günden beri inanılmaz memnun kalmış biriyim. Zaten halâ en iyi makinelerden biri sanırım. Tokina 11-16mm, nikon 55-200 VR, nikon 35mm 1.8G ve nikon 85mm 1.8G sahibiyim. Her ortamı kapsayacak bir set oluşturmaya çalıştım.

Fotoğrafçılığa gönül vermiş biriyim ve bakkala giderken bile yanıma makine almak istiyorum. Bu yüzden sürekli yanımda taşıyabileceğim bir makine bakıyorum. D7000'i sat ve çok iyi bir aynasız al demeyin çünkü D7000'i kesinlikle satmayı düşünmüyorum. Hem Dslr kullanışlılığı hem de tüm lenslerimi satıp yeni sistem kurmam gerekeceği için. Çok daha pahalıya gelir zaten herhalde.

Bu bakımdan beni yarı yolda bırakmayacak ucuz yollu bir makine arıyorum. Sadece gündüz çekim yaparım ve en fazla iso 800'e çıkarım. Sensörünün çok küçük olmaması, ekranın hareket edebilmesi ve şarjının fena olmaması gibi 3 tane kriter koydum. Minik ve kullanışlı bir cihaz arıyorum yani. Böyle bakınca Nx Mini gözüme çarptı. Aslında fiyatı dolayısıyla dikkatimi çekti. Bir siteden 9mm lensi ile 550TL fiyatla alabiliyorum. Sizce bu fiyata nasıl? Ve bu civarda başka bir öneriniz olur mu? 9mm lens bana yeter ama biraz daha verip 9-27 alsam mı bilemedim. Keskinlikleri falan nasıldır acaba?

• hocam Nx mini hakkında bilgim yok. Fakat alternatif olarak sony a5000 16-50 bakabilirsiniz
    Zeiss 55 1.8
    -----------------------
    ***Perth WA***
  • Teşekkürler ama a5000 1100TL. Yani Nx Mini'nin tam 2 katı. Nx mini işimi görecekse daha fazlasını vermek istemiyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu anki fiyatına göre muhteşem bir ürün. Wifi, nfc, dönebilir dokunmatik ekran vs. gibi özellikleri zaten çok iyi ama en önemli şey olan görüntü kalitesi bakımından da sensör boyutuna göre çok başarılı. Lensleri çok keskin ve renk sapması olarak minimum seviyede. 2300mah piliyle şarjı da piyasadaki en iyi makinelerden. Bütçeye göre kesinlikle öneririm. Taşıma kolaylığı da ayrı bir avantajı tabii ki.
  • Yaklaşık bir haftadır ben de samsung NX mini kullanıyorum. Üstelik yıllardır DSLR kullanan biriyim. Hatta şuan evimde 4 tane DSLR body ve bir çok lens var. Evet DSLR makinaların fotoğraf kalitesine bir yere kadar hiçbiri ulaşamaz.Neden bir yere diyorum açıklayım. Herhangi bir DSLR body'e sıradan ucuz bir lens takın ve gece çekimi yapın. sizi kesinlikle hüsrana uğratır çuvallar çünkü. Burada işi bitiren lens olduğu için kalite arayanlar hep prime lenslere yönelmişlerdir. Prime lenslerin verdiği keyif tartışılmaz. Fakat fiyat olarak uçuk olmaları ve ağırlıkları da en büyük dezavantajlarıdır. çantasına iki body ve 4 lens koyup araziye giden bir fotoğrafçı akşam eve döndüğünde sırt ve boyun ağrısına yakalanmıştır. Bu sebeble daha hafif olarak aynasız modeller piyasaya sürüldü. Amaç nedir bilmiyorum ama bir çok aynasız body ve lensini incelediğimizde normal DSLR den ağırlık ve ebat olarak bir farkları kalmadığını görürüz. İnsanlar artık en hafif ve en iyi kalitede makina arayışına girmiştir. kompakt modeller çekim kalitesi sebebiyle acemi kullanıcılara hitap ediyor. Fakat yeni yeni piyasaya çıkan kompakt ebatlarda ama DSLR çekim kalitesine yakın makinalar bir anda yıldızlarını parlattılar. Konumuz Samsung NX mini olduğu için hemen söylemek gerekirse keskinlik odaklama hızı renk doğruluğu olarak kesinlikle iyi diyebilirim. üzerinde gelen 9-27mm lens ise geniş açısıyla göz dolduruyor. yine üzerinde gelen minik harici flaş ise beklenenden daha fazlasını sunuyor. Döner dokunmatik ekranı iyi iş çıkarıyor. üstelik wifi ve nfc tercih sebebi oluyor. Örneğin çektiğim fotoları aparat yardımıyla kablo üzerinde hemen ipad'e atıp büyük ekranda izliyor düzeltmeler yapıyor ve internete yolluyorum. Çok fazla profesyonel şeyler düşünmüyorsanız özel projeler üretmeyecekseniz bu minik makina fazlasıyla yeter size.

• ben de nx mini almayı düşünüyorum pro fotoğraf konusunda çok az bilgim var otomatik moddan ne kadar verim alabilirm???? elbette makineyi edindikten sonra kendimi geliştiririm fakat yakın zamanda önemli bi olay için kullanacağım çekeceğim fotoğrafların iyi çıkmasını istiyorum

Orijinalden alıntı: cuneydd

ben de nx mini almayı düşünüyorum pro fotoğraf konusunda çok az bilgim var otomatik moddan ne kadar verim alabilirm???? elbette makineyi edindikten sonra kendimi geliştiririm fakat yakın zamanda önemli bi olay için kullanacağım çekeceğim fotoğrafların iyi çıkmasını istiyorum

Otomatik modda yeterli sonuclar verebilir.

• Vatanda fıyat düşmüş fakat ne ınternet magazasında nede magazalarında stok yok malesef.
  • bende bir nx mini almayı düşünüyorum tak gez lens misali kunnıcam youtube kanalı açık videolar çekmeyi düşünüyorum. 60d var ama taşıması ve anlık olarak cantadan cıkarıp kullanmak ayrı bir dert. birda nx mini kullanıcılar kulübü tarzı bir klüp yokmu burada kullananlardan bir yorum alsak ? yada kursak . çünkü ciddi anlamda vlog çekimleri için kullanıcam canon lens takmayı düşünüyorum 9 mm alıp. yardım edebilecek bir arkadaş varsa ço ksevinirim :)
    Ben kullanıyorum birkaç aydır. Oldukça mennunum. Çektiğim fotoğrafları paylşbilirm. Video çekmedim hiç ama memnun eder herhalde. Bir video çekerim yarın isterseniz. Ben bir klüp açıp görüşlerimi belirteyim olmazsa. Pek katılan olmayabilir ama almamış kişiler için kaynak olur.

Orijinalden alıntı: VYC Majoris

Ben kullanıyorum birkaç aydır. Oldukça mennunum. Çektiğim fotoğrafları paylşbilirm. Video çekmedim hiç ama memnun eder herhalde. Bir video çekerim yarın isterseniz. Ben bir klüp açıp görüşlerimi belirteyim olmazsa. Pek katılan olmayabilir ama almamış kişiler için kaynak olur.

Valla çok makbul olur hocam . Elimde 3-4 tane makine olmasına rağmen çok fena cezbediyor fiyatı ile . Eminim benim gibi almayı düşünüp ilk elden kullanıcı fotoğrafı görmek , yorum duymak isteyen çok kişi vardır .
    Tamron Di LD 90mm F2.8 Macro || Tamron 70-300 Di LD Macro || Sigma 28mm F1.8 EX Asp. MACRO
    Helios 77M-4 50mm F1.8 || Porst MC 135mm F1.8
  • Ben bu makinenin çok fazla video çekimini bulabildim internette ancak hiç fotoğraf kalitesine-kıyaslamasına-karşılaştırmasına erişemedim. Ayrıca genellikle internetteki bilgiler 9mm üzerine değil, bunu da not düşmekte fayda var.

Orijinalden alıntı: umbaba

Ben bu makinenin çok fazla video çekimini bulabildim internette ancak hiç fotoğraf kalitesine-kıyaslamasına-karşılaştırmasına erişemedim. Ayrıca genellikle internetteki bilgiler 9mm üzerine değil, bunu da not düşmekte fayda var.

bende video gördüm çok fazla ama hiçbirinde lens bilgisi yok bende 9 mm dir diye tahmin etmiştim. büyük bi merakımda lensler arasındaki kalite farkı.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: VYC Majoris

Bugün akşama doğru birşeyler yazacağım.

Beklemedeyim hocam , şimdiden teşekkür ederim ilginize .
    Tamron Di LD 90mm F2.8 Macro || Tamron 70-300 Di LD Macro || Sigma 28mm F1.8 EX Asp. MACRO
    Helios 77M-4 50mm F1.8 || Porst MC 135mm F1.8
  • quote:

Orijinalden alıntı: canbazoğlu

quote:

Orijinalden alıntı: umbaba

Ben bu makinenin çok fazla video çekimini bulabildim internette ancak hiç fotoğraf kalitesine-kıyaslamasına-karşılaştırmasına erişemedim. Ayrıca genellikle internetteki bilgiler 9mm üzerine değil, bunu da not düşmekte fayda var.

bende video gördüm çok fazla ama hiçbirinde lens bilgisi yok bende 9 mm dir diye tahmin etmiştim. büyük bi merakımda lensler arasındaki kalite farkı.

Kesinlikle..
    @VYC Majoris Ben de beklemedeyim..

Sevgiler.
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.